background image
Magic Island Diving - Banka Duikboot

De Filippijnen zijn een groep van ruim zevenduizend eilanden. Deze eilanden hebben allemaal iets anders te bieden wat betreft historie, cultuur, natuur en, voor een duikvakantie naar de Filippijnen niet geheel onbelangrijk, onderwaterleven. Wat je ook zoekt van wrakken tot macro leven maar ook verschillende soorten haaien en zelf walvishaaien, een duikreis naar de Filippijnen heeft het allemaal.
Naast Filippijns wordt er door de meeste mensen ook Engels gesproken. De Filippino’s zijn vriendelijke mensen die van een feestje houden. Er zijn dan ook gedurende het hele jaar diverse festivals.

Het is waar dat de seizoenen niet meer zo duidelijk te definiëren zijn als vroeger, maar volgens de lokale mensen behoord december "droog" te zijn, maar "koud" (26 graden). Van januari tot en met mei wordt het steeds warmer (35 graden) in de droge periode en weinig wind. In deze periode is het zicht erg goed en kunnen er safari's worden gedaan doordat de zee overwegend kalm is. Juni is de wissel maand en meestal nog wel goed. Het seizoen wisselt niet zo zeer naar de regen periode, maar meer naar de wind richting (de wind komt nu uit het zuidwesten). In de maanden juli en augustus is het tyfoon seizoen en dat wil zeggen dat er doorgaans tyfoons langs komen (niet over) die veel wind en regen met zich mee brengen, echter slechts voor een aantal dagen. Als er geen tyfoons langs komen dan is het doorgaans mooi weer. In september is het al weer mooi weer met af een toe een bui. Dit blijft zo tot november. In november draait de wind weer naar het noordoosten en wordt het weer stabiel van december tot en met mei. Perfect voor een duikvakantie Filippijnen.Bohol eiland

Magic Oceans Dive Resort

Het 2de resort van Magic Island zal geopend worden op 1 juli 2015. Dit schitterend resort met aandacht voor details is gelegen aan de oostkant van Bohol in de regio Anda. Deze locatie staat garant voor ongerept duiken.
Vanaf:€ 1358 p.p.

Cebu Island - Moalboal

Magic Island Dive Resort

Het motto van Magic Island Dive Resort is de combinatie van gastvrijheid met kwaliteit. Mooie bungalows, erg lekker eten en fantastisch duiken maken deze bestemming tot een Topper.
Vanaf:€ 1288 p.p.

Coron

Sangat Island Dive Resort

Sangat Island Dive Resort is het enige resort eiland dat duikfaciliteiten biedt in het gebied Coron Bay - Busuanga in de Filipijnen. Je kunt hier het duiken in een prachtige omgeving combineren met het verblijf op een mooi eiland.

Dumaguete

Atlantis Dive Resort

Gelegen aan een breed vulkanisch strand ligt dit schitterend verzorgde resort. Duik op één van de meest gewaardeerde duiklocaties in de Filippijnen, Apo Island. Niet alle dagen duiken? De gezellige stad Dumaguete ligt op 30 minuten rijden.
Vanaf:€ 2471 p.p.

Amontillado Beach & Dive Resort

Dit resort onder Nederlandse leiding is gelegen ten zuiden van Dumaguete. De bungalows liggen verspreid over een mooie tropische tuin. Dit gebied staat bekend om het bijzondere Macro duiken en de schitterende riffen van Apo eiland.
Vanaf:€ 1341 p.p.

Malapascua

Malapascua Dive and Beach Resort

De wuivende palmbomen, het brede witte zandstrand en het duiken met de Tresher Shark maken dit een unieke lokatie. Verblijf in mooie bungalows met een super relaxte sfeer.
Vanaf:€ 1142 p.p.

Puerto Galera

El Galleon Beach Resort

Het prachtige El Galleon Dive Resort ligt ten zuiden van Manilla in het plaatsje Puerto Galera aan het Small Lalaguna Beach op het eiland Mindoro. De kamers zijn comfortabel en het resort ligt temidden van een tropische begroeiing en aan zee.
Vanaf:€ 1095 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594