Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Roots Red Sea

  Roots Red Sea is een kleinschalig duikersresort bij El Quseir dat de benaming tentenkamp allang ontgroeid is. Steven en Clare, de Britse eigenaren van Pharaoh Dive Club, beheren Roots en hebben samen met hun vriendelijke medewerkers een goede reputatie opgebouwd door hun gasten de vakantie te bieden die ze wensen en ze te behandelen zoals ze zelf behandeld willen worden. Het resort ligt op ongeveer 150 meter van zee aan de andere kant van de kustweg, maar heeft op een paar minuten wandelen een privéstrand aan zee. Hier zijn gratis ligstoelen en parasols, maar ook toiletten en douches. Daarnaast is hier de Beach bistro waar je tussen 10.00 – 16.00 terecht kunt voor lunch en een drankje. In het resort zelf kun je relaxen bij het zoetwater zwembad met poolbar. Rondom het zwembad staan ligbedden en kun je zowel in de zon of in de schaduw liggen. De maaltijden worden in buffetstijl geserveerd. Het ontbijt en het diner worden geserveerd in het restaurant in het resort en de lunch in de Beach bistro op het strand.

  kamertypes bij Roots

  Roots Red Sea heeft 29 kamers verdeeld over drie verschillende accommodaties; Eco-hutten, Deluxe chalets en Boutique kamers. De negen Eco-hutten zijn heel eenvoudig en doen, met buitenmuren van geweven riet, nog het meest aan een tent denken. De Eco-hutten hebben geen eigen sanitair maar gezamenlijk sanitair aan de overkant van de binnenplaats. Er zijn wel aparte voorzieningen voor dames en heren. Wil je wat meer comfort, dan zijn de Deluxe chalets aan te raden. De Deluxe chalets hebben een eigen badkamer met douche en toilet. Er zijn elf Deluxe chalets die iets op een heuvel staan en zo een mooi uitzicht over de Rode Zee bieden. Helemaal uit steen opgetrokken zijn de zeven Boutique kamers. Deze kamers hebben dezelfde voorzieningen als de Deluxe chalets, maar zijn ruimer. Daarnaast zijn er nog 2 Deluxe chalets op de begane grond die geschikt zijn gemaakt om gasten met een rolstoel te ontvangen. Voor alle accommodaties geldt dat de bedden zijn opgemaakt en er zijn 2 handdoeken per persoon beschikbaar zijn. Strandhanddoeken zijn verkrijgbaar bij de receptie.

  De Eco-hutten zijn gebouwd van natuurlijke materialen en liggen aan de grote binnenplaats met uitzicht op de bergen. Er kunnen maximaal 4 personen verblijven in een Eco-hut. De Eco-hut is eenvoudig ingericht, maar heeft wel een grote plafondventilator, leeslampen en stopcontacten. De Eco-hutten hebben geen eigen sanitaire voorzieningen, maar aan de andere kant van de binnenplaats op slechts 20 meter lopen zijn de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen die ruim zijn opgezet en goed worden schoongehouden. De Deluxe chalets hebben de bergen op de achtergrond en aan de voorkant een prachtig uitzicht over de rode zee. De Deluxe chalets zijn voorzien van airconditioning, TV, Koelkast, kluisje en een badkamer met douche en toilet. Er zijn Deluxe chalets met 2 eenpersoonsbedden, maar ook met tweepersoonsbedden en er zijn 2 driepersoons chalets. Boven in het resort zijn 7 Boutique kamers. Deze kamers hebben dezelfde voorzieningen als de Deluxe chalets, maar de Boutique kamers zijn wat groter. Echter hebben de meeste Boutique kamers geen direct zeezicht. De Boutique kamers zijn allemaal anders qua formaat en inrichting.
  Telefoon:
  033 45 71 594