Central Visayas Dive Safari

3 sterren
Aan Zee
Aan zee / strand
Bootduiken
Bootduiken
Duiken in reis inbegrepen
Duiken in reis inbegrepen
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Kluis
Kluis
Liveaboard
Liveaboard
Restaurant
Restaurant aanwezig
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Wifi
Wifi aanwezig
Safari 5 dagen / 4 nachten Verblijf in resorts aan land Inclusief 13 duiken op top locaties Duik o.a. op Apo Island en Siquijor

Central Visayas Dive Safari

Seaquest Dive Center boot
De vele eilanden van de Filippijnen zijn omringd door prachtige koraalriffen en nodigen uit tot verdere verkenning. Natuurlijk is het onmogelijk om alle duiklocaties in de Filippijnen in één vakantie te bezoeken, maar met de Seaquest Dive Safari kun je wel een mooie combinatie maken. De Visayas Dive Safari geeft je de mogelijkheid om de mooste duiklokaties van de centraal Filippijnen in één trip te bezoeken. Combineer een aantal dagen in Moalboal op Cebu Island met de safari die de mooiste duiklocaties rond Dumaguete, Apo Island, Siguijor en Bohol Alona Beach bezoekt. Met een paar dagen in het Oasis Resort of het Magic Oceans resort op Bohol combineer je dan een aantal indrukwekkende duiklocaties in één geweldige reis.

Kijk bij de betreffende resorts voor meer informatie over de resorts waar je vooraf en na de duiksafari kunt verblijven.

Hieronder wordt de Visayas Dive Safari beschreven:

Seaquest Dive Center boot
Tijdens de Visayas Dive Safari vaar je met een authentieke ‘Bangka’ (outrigger) van locatie naar locatie waarbij je vanaf de boot duikt. Slapen doe je niet aan boord maar in een comfortabel resort op de eilanden die je onderweg aan doet. Dus je hebt het beste van 2 werelden. De mooie duiklocaties van een liveaboard, maar slapen in een ruime kamer op het vaste land. De bemanning van de boot zorgt er tijdens de Safari mede voor dat je heel relaxed kunt duiken en helpt je graag met je uitrusting.

De Central Visayas Dive Safari start vanuit Moalboal en je kunt deze safari goed combineren met een verblijf in Moalboal. De safari duurt 5 dagen en 4 nachten en eindigt op Panglao Island bij Bohol. Je komt dus niet terug naar Moalboal. Het is erg leuk om te starten met een verblijf in Moalboal, vervolgens de duiksafari te doen en je vakantie te vervolgen met een verblijf in Panglao Island of Bohol. Vliegen gaat heen en terug via de luchthaven van Cebu stad.

Diving
In de duiksafari zijn 3 maaltijden per dag inbegrepen, exclusief drankjes. Drankjes dienen lokaal betaald te worden. Tijdens de safari staan 13 zeer afwisselende duiken gepland waarvan 1 nachtduik. Neem voor de nachtduik een goede lamp mee of geef van te voren aan dat je deze ter plaatse wilt huren. Alle duiken zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Ter plaatse kan de begeleiding een duik annuleren indien het weer duiken niet toestaat.

Aan boord zijn maximaal 14 duikers. Voor deelname aan de safari wordt geadviseerd dat je minimaal 30 gelogde duiken hebt gemaakt. Het is ook mogelijk om de route in omgekeerde volgorde te doen.

De Safari's starten vanaf Bohol naar Siquijor en dan naar Apo Island. De Safari zal eindigen in Moalboal, Sumisid Lodge. Soms wordt het schema in omgekeerde volgorde uitgevoerd.

Dit is het reisschema van de Central Visayas Dive Safari:

Dag 1:

Apo Island Beach Resort
In het Sumisid Lodge in Moalboal verzamelen alle gasten voor de duiksafari. Je gaat aan boord van de Bangka die daarna direct koers zet naar Apo Island en het Apo Island Beach resort waar je 2 nachten zult verblijven. Voordat je incheckt in het resort maak je eerst 2 duiken. Apo Island staat hoog op de lijst van beste duiklocaties ter wereld. Er is een uitbundig onderwaterleven in prachtige kleuren. Je kunt voor de kleinere dieren gaan op het prachtige rif, maar houd intussen ook het blauw in de gaten! Het duiken bij Apo Island is zeer de moeite waard!

Het Apo Island Beach resort ligt aan een prachtig wit strand in een baai met aan weerskanten hoge kliffen. Er zijn 9 cottages die tegen de heuvel aan liggen en uitkijken over zee. Elk cottage heeft een eigen badkamer, een ventilator en een balkon. De accommodatie is eenvoudig maar comfortabel en past bij het leven op een tropisch eiland. De generator brengt elektriciteit op gezette tijden (meestal alleen de avonden tussen 18.00 en 23 uur. Houd hier rekening mee als je nog wat moet opladen). Er is geen stromend water op het eiland, daarom wordt elk cottage voorzien van een grote container met zoet water. Je kunt ‘douchen’ door met een klein emmertje water over je heen te gooien. Beslist anders dan thuis, maar de totale beleving, de sfeer en het uitzicht compenseren het gebrek aan de luxe van stromend water ruimschoots. In het restaurant aan het strand worden Filipijnse gerechten gemaakt en met de zee voor de deur staat er regelmatig vis op het menu.

Dag 2:

Diving
Vandaag maak je 3 duiken op de prachtige riffen rondom Apo Island. Je verblijft weer in het Apo Island Beach resort waar je na het duiken heerlijk kunt relaxen.
Bij gelegenheid (als het eb is) kun je een wandeling maken naar het dichtbij gelegen authentieke dorpje. Of naar de top van de berg waar je een heel mooi uitzicht als beloning krijgt.

Dag 3:

In de ochtend maak je 2 duiken rondom Apo Island. Na de lunch ga je aan boord van de Bangka en vaar je naar Siquijor Island. Waar je incheckt bij het Coco Grove Beach resort. Het Coco Grove Beach resort is een heel ander resort dan het Apo Island Beach resort en juist dit contrast maakt het zo leuk. Het Coco Grove Beach resort heeft 91 kamers, 3 zwembaden, 2 restaurants, een spa en wifi. De kamers zijn verdeeld over diverse cottages die verspreid in een tropische tuin staan en waarbij je altijd dicht bij het 800 meter lange witte strand bent. Elke kamer heeft airconditioning, een minibar, veranda en je hebt een eigen badkamer met warm en koud stromend water. Je verblijft hier 2 nachten. Tegen zonsondergang vaar je uit voor een nachtduik bij Siquijor Island. De nachtduik wordt gedaan op het rif net voor het resort. Het is een aanrader, want er is hier veel te zien tijdens een nachtduik. Op het eiland is tot middernacht elektriciteit aanwezig.

Dag 4:

Seaquest Dive Center boot
Vandaag maak je 3 duiken bij Siquijor Island. Siquijor Island staat bekend om het mooie macro leven. Het is een prachtig rif dat als kraamkamer dient voor diverse vissoorten. Daarnaast zijn er ook mooi begroeide, steile wanden en overhangen, maar ook geleidelijk aflopende hellingen met prachtige zachte koralen. Je verblijft weer in het Coco Grove Beach Resort.

Dag 5:

In de ochtend maak je 2 duiken bij Siquijor Island en daarna vaar je in ongeveer 3 uur naar het Oasis Resort, Alona Beach op Panglao Island, Bohol. Hier eindigt de duiksafari.

Je kunt je duikvakantie verlengen met een verblijf in het Oasis Resort op Panglao Island of het Magic Oceans Resort op Bohol. Ook is het mogelijk indien je met een groepje reist om de safari in omgekeerde volgorde te doen.

Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,0

Fotoalbum

Duikcentrum

Seaquest Divecenter
SeaQuest Duikcentrum is een professioneel 5 sterren PADI duikcentrum en is gevestigd op het terrein van Oasis resort op Pangalo Island Bohol en in Moalboal op Cebu. Seaquest verzorgt het duiken tijdens de duiksafari. Het personeel aan boord is van Seaquest en laat je tijdens de safari de mooiste duiklocaties onderweg zien.

Data & Prijzen

Prijzen
Op dit moment kunnen we geen prijzen publiceren voor de Central Visayas Dive Safari. De safari is per 2018 alleen te boeken voor groepen vanaf 15 personen. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

Beoordelingen

Central Visayas Dive Safari
Moalboal, Filipijnen
8,0

Locatie