Duikrondreis Bali

3 sterren
Compleet verzorgd en georganiseerd Macro, koraaltuinen en manta's en Mola Mola Inclusief Nusa Penida/Manta Point Prive reis met individuele vertrekdata

Dag 1 vertrek naar Bali

Vandaag start je reis naar Bali! Het wordt een lange dag. Je vliegt vandaag naar Bali via Singapore of Kuala Lumpur, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Zorg er voor dat je op tijd op Schiphol bent, zodat je op je gemak kunt inchecken. Als je al online ingecheckt hebt, hoef je alleen je bagage af te geven. Daarna kun je nog even wat winkelen of wat eten en drinken op Schiphol voordat het eerste traject van zo’n 12 uur vliegen begint. Dit is een lange tijd, maar tegenwoordig hoef je je niet meer te vervelen in het vliegtuig, er zijn meer films en series te zien dan je tijd hebt en je kunt ook een computerspelletje spelen.

Dag 2 aankomst op Bali

Je komt ’s ochtends vroeg aan in Singapore of Kuala Lumpur en je hebt een paar uur de tijd om over te stappen. Je bagage is in Amsterdam al helemaal doorgelabeld tot aan Bali, dus daar heb je geen omkijken naar. Zowel Singapore als Kuala Lumpur zijn mooie en moderne luchthavens. Je kunt op de monitors zien bij welke gate je moet zijn voor je volgende vlucht. Waarschijnlijk moet je daarvoor naar een andere terminal, maar dat wijst zich vanzelf. Dan is het nog zo’n 3 uur vliegen naar Bali. Bij aankomst in Bali moet je een visum kopen. Je kunt het visum gewoon in euro’s betalen. De prijs van het visum is USD 25 en dat wordt omgerekend naar euro’s. Met het gekochte visum en de landingskaart die je in het vliegtuig hebt gekregen en hebt ingevuld, ga je naar het volgende loket, de immigratie. Daar krijg je een paar stempels en dan ben je in Bali. Nog even je bagage ophalen en je kunt op pad. (Tip: in de hal waar de bagageband is, staat een pinapparaat (ATM). Hier kun je alvast wat Roepia pinnen) Zodra je naar buiten gaat, zoek je de chauffeur met het Aquamarine bordje en je duikrondreis gaat beginnen. Het eerste traject is een tocht van ongeveer 2½ uur naar Tulamben aan de noordoost kust van Bali. Het is een prachtige tocht die je al veel verschillende kanten van Bali laat zien. In het zuiden van Bali is het toerisme al veel langer en daar zie je dus ook grotere winkels en moderne ketens als bijvoorbeeld McDonalds. Gelukkig zie je ook veel Balinese bedrijven zoals de meubelmakerijen, waar ze meubels bewerken met prachtige houtsnijwerken. Maar je zult ook heel veel bedrijfjes met allerlei soorten (boeddha)beelden zien. Hoewel het verkeer heel hectisch lijkt, is het toch redelijk georganiseerd. Er zijn heel veel scooters op de weg die links en rechts langs je auto komen. Op de scooter zit vaak een hele familie met daarbij ook nog hun bagage! De auto’s toeteren veel, maar dat is alleen als waarschuwing bedoeld. Er is totaal geen agressie op de weg en iedereen houdt rekening met elkaar. Daar kunnen wij nog wat van leren! Meer naar het oosten worden de plaatsen minder toeristisch en is er meer natuur te zien. Op weg naar Tulamben kun je ook Mount Agung zien. Dit is een nog steeds werkende vulkaan. Na aankomst in je hotel in Tulamben kun je nog even gaan zwemmen in het zwembad of de zee, daarna lekker eten en heerlijk slapen.

Dag 3 heerlijk duiken in Tulamben

Deze dag start natuurlijk met een goed ontbijt. Om half 10 ontmoet je de divemaster van Aquamarine die met je gaat duiken. Natuurlijk duik je vandaag op het wrak van de USS Liberty. Dit Amerikaanse vrachtschip is in de tweede wereldoorlog beschoten en zwaar beschadigd naar Tulamben gesleept. Daar heeft het jaren in de baai gelegen totdat het na een uitbarsting van de vulkaan Mount Agung alsnog gezonken is. Het wrak ligt op slechts 50 meter van de kant en het diepste punt ligt op 30 meter. Een geweldige duiklocatie! Het wrak is inmiddels helemaal begroeid met koraal en er leven veel vissen rond het wrak. Het is zo’n 250 meter lopen over het smalle kiezelstrand naar de duiklocatie van de USS Liberty. Gelukkig hoef je je duikfles niet daarheen te dragen. Na het optuigen worden deze door de lokale dames op hun hoofd (!) naar de duiklocatie gebracht. Naast het wrak heeft Tulamben nog een paar duiklocaties die de moeite waard zijn, zoals de koraaltuin en de dropoff. Beide locaties zijn ook vanaf de kant te beduiken. Het is erg leuk om op je gemak in de koraaltuin te zoeken naar bijvoorbeeld leaffish, spookmurenes, buisalen, manta shrimps en vele verschillende soorten naaktslakken. Maar kijk ook om je heen. Wij kwamen hier op 5 meter een dikke blacktipreefshark en een paar enorme bumphead parrotfish tegen. Je maakt vandaag in elk geval 2 duiken hier in Tulamben. Je kunt er voor kiezen om nog een extra dag of nachtduik op het wrak te maken. Aan het einde van de dag overnacht je weer in het hotel in Tulamben.

Dag 4 duiken ten zuiden van Tulamben

Ook vandaag ontmoet je om half 10 de divemaster van Aquamarine in de lobby van het hotel. We gaan vandaag iets te zuiden van Tulamben duiken genaamd Seraya Slope. Ook deze duiklocatie is zeer de moeite waard. Het is weer een kantduik vanaf het strand. In het begin van de duik zie zwart zand met wat sponzen en kleine koraalblokken. Je vindt hier talloze verschillende soorten naaktslakken, maar je kunt hier ook zeepaardjes vinden. Op 17 meter ligt een poetsstation, dit is een koraalblok dat vol zit met garnalen. Ook kun je tijdens deze duik onder andere harlekijn garnalen, frogfishes en ghostpipefishes zien. Je maakt vandaag in elk geval weer 2 duiken. Je kunt er voor kiezen om bij terugkeer in Tulamben nog een extra dag- of nachtduik te maken op het wrak.

Dag 5 reis naar padangbai

Vandaag is het vroeg dag! Om 7.00 uur wordt je opgehaald door de chauffeur van Aquamarine en start je transfer naar Padangbai. Vanavond verblijf je in het hotel in Candidasa, dus alle bagage gaat mee vandaag. De transfer naar Padangbai duurt ongeveer 1 uur. Je kunt natuurlijk nog een uurtje slapen in de bus, maar eigenlijk is dat zonde van het mooie uitzicht. De baai van Padangbai is een haven. Hier komen de ferry’s naar Lombok en de Gilli eilanden, maar hier liggen ook vissersbootjes en de moderne boten van Aquamarine. Zodra je aankomt in Padangbai wordt je helemaal aan het eind van de baai afgezet bij Topi Inn. Topi Inn is een heel gezellig restaurantje waar Aquamarine mee samenwerkt. Je bestelt hier alvast je lunch voor het na de duiken en je kunt nog even naar het toilet voordat je de boot op gaat. De mensen van Aquamarine zorgen er voor dat je duikspullen aan boord van de juiste boot komen en jij hoeft alleen maar het strand af te lopen en in de boot te stappen. Vandaag gaan we 2 duiken maken op Nusa Penida (optie: 1 extra dagduik op Nusa Penida). Nusa Penida is een eiland dat voor de kust van Padangbai ligt. Het is ongeveer 45 minuten varen naar deze duiklocaties. Op welke duiklocatie je gaat duiken bij Nusa Penida wordt bepaald door de divemaster en is afhankelijk van het seizoen en de stroming. Bij Nusa Penida zijn prachtige koraaltuinen, maar er zijn ook duiklocaties waar je afhankelijk van het seizoen manta’s kunt zien. De regio is met name bekend door de Mola Mola. Deze bijzondere maanvis leeft in de diepte, maar in de maanden juli tot november komt de Mola Mola door de opwaartse stroming naar ondieper water, waar wij ze kunnen bekijken. Een unieke ervaring.

Dag 6 duiken in de Candidasa regio

Na het ontbijt word je om 08.30 uur door de chauffeur van Aquamarine opgehaald. Dan is het ongeveer 20 minuten rijden naar de baai van Padangbai. Net als gisteren ga je eerst weer naar Topi Inn. Vandaag maken we twee duiken in de Candidasa regio, Gili Biaha/Mimpang of Tepekong. De duiklocatie is weer afhankelijk van de stroming. Er is veel diversiteit in duiklocaties hier. Aan de ene kant loopt het rif geleidelijk af en aan de andere kant is er een dropoff. Ze ziet hier harde en zachte koralen en grote gorgonen, daarnaast diverse soorten rifvissen en haaien. Vandaag hebben we na het duiken niet een gewone lunch, maar een BBQ op het strand! Na het eten rijden we weer terug naar je hotel in Candidasa en kun je de rest van de dag doen waar je zin in hebt. Indien je het leuk vind om lokale restaurantjes te bezoeken dan moet je in Candidasa echt eens gaan eten bij het restaurant van het Watergarden hotels (The Dining Room) alsmede restaurants Vincent en La Rouge. Restaurant Vincent ligt dicht bij het Puri Bagus resort en La Rouge iets voor het Watergarden. Alle drie bieden ze eten om bij te watertanden voor een heel scherpe prijs.

Dag 7 duiken in Blue Lagoon of Turtle Neck

Ook vandaag wordt je om 08.30 opgehaald voor de transfer naar Padangbai. Vandaag staan er weer 2 duiken op het programma. Deze keer gaan we naar Blue Lagoon/Jepun of Turtle Neck. Aan de hand van de stroming wordt de duiklocatie bepaald. Het landschap onder water is niet wat deze duiklocatie speciaal maakt. De bodem is van zand en loopt langzaam af. Op de zandbodem liggen rots en koraalblokken blokken verspreid. Maar er is hier heel veel vis te zien. Wat dacht je van haaien, roggen, napoleons, octopus, steenvis, schorpioenvis, murenen, diverse soorten garnalen en naaktslakken. Genoeg ingredienten voor een fantastische duik! Na de lunch bij Topi Inn, gaan we weer terug naar het hotel in Candidasa.

Dag 8 vrije dag

Vandaag bepaal je zelf je dag. In verband met je vlucht morgen, wordt er vandaag niet gedoken. Maar je hoeft je niet te vervelen! Je kunt vandaag eindelijk dat boek gaan lezen, dat je hebt meegenomen of relaxen bij het zwembad. Nog meer relaxen doe je tijdens een massage of behandeling in spa van je hotel of van een hotel in de buurt. Je kunt ook erop uit gaan en de omgeving gaan verkennen. Je kunt dit op eigen houtje doen, maar wij kunnen ook een tour naar het binnenland met de verschillende tempels voor je regelen. Je ziet het, er is genoeg te doen vandaag.

Dag 9 terugreis naar Nederland

Vandaag ga je weer op weg naar huis. De chauffeur van Aquamarine komt je ophalen voor de transfer naar de luchthaven van Denpassar. Vanaf Candidasa is dat ongeveer anderhalf uur rijden. Op de luchthaven van Denpassar check je weer in voor je vlucht naar Singapore of Kuala Lumpur (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt). Indien je al online ingecheckt hebt, hoef je alleen nog je bagage af te geven. Denk er aan dat je nog vertrekbelasting moet betalen op de luchthaven. Heb je geen Roepia meer, dan mag dat ook in Euro, maar onze ervaring is dat je dan wel meer betaald. Op de luchthaven kun je nog de laatste souvenirs kopen en dan start toch echt de terugreis. In de loop van de dag kom je aan in Singapore of Kuala Lumpur. Ook nu weer kun je op de monitors zien vanaf welke gate je volgende vlucht vertrekt. Ook nu zul je zeer waarschijnlijk naar een andere terminal moeten, maar daar heb je tijd genoeg voor. Je hebt ook nog wel tijd om te shoppen in de leuke en mooie tax-free winkels van Singapore of Kuala Lumpur of nog even wat te eten. Je vlucht naar Amsterdam vertrekt pas laat op de avond. Bedtijd dus. Natuurlijk krijg je aan boord nog een maaltijd en zijn er weer films te kijken en computerspelletjes te doen, maar de meeste mensen kiezen er voor om toch wat te proberen te slapen.

Dag 10 aankomst op Schiphol

Vandaag land je vroeg in de ochtend op Schiphol en is je duikvakantie op Bali echt afgelopen. We hopen dat je een geweldige vakantie hebt gehad. Natuurlijk is het mogelijk de reis uit te breiden met extra (duik)dagen of te verlengen in één van de hotels in Candi Dasa - Sanur of Tulamben of bij reizen langer dan een week de kust bij Puri Jati en Menjangan Island in het noord oosten te ontdekken. Dit geeft je de kans naast het duiken nog lekker te relaxen of iets van het binnenland te zien. Combinaties met Gili Trawangan (Manta Dive bungalows) behoort ook tot de mogelijkheden.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,5

Fotoalbum

Duikcentrum

Data & Prijzen

Boek zonder zorgen je duikvakantie bij Dive and Travel.
We willen allemaal graag weer op duikvakantie maar de huidige ontwikkelingen rond het Corona virus maken ons allemaal wat terughoudend. Het team Dive and Travel ziet jullie graag weer als klant en heeft hebben daarom het "Boeken zonder zorgen" geïntroduceerd. Word jouw reis i.v.m. Corona geannuleerd of omgeboekt dan geven wij je voor de meeste bestemmingen de "Boeken zonder zorgen "garantie. Onze reisspecialisten adviseren je graag om welke bestemmingen het gaat zodat je zorgeloos jouw ideale vakantie bij ons kunt boeken. 

Boeken zonder Zorgen
✅ Annuleert Dive and Travel jouw boeking in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood door bijvoorbeeld COVID-19 dan bieden wij je de zekerheid van kosteloos omboeken (op basis van beschikbaarheid) of je ontvangt een terugbetaling van je reeds betaalde reissom, ook indien je met een Corona voucher hebt betaald.

✅  Indien je er zelf voor kiest om niet te willen reizen terwijl dit wel mogelijk is, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Kun je niet reizen i.v.m. een COVID-19 besmetting dan is dit verzekerd onder de annuleringsverzekering. Wij raden aan bij boeking van je reis dus altijd een annuleringsverzekering af te sluiten.

✅ Indien de vakantiebestemming een reisadvies naar code oranje of rood verandert tijdens jouw verblijf zorgt Dive and Travel in overleg ervoor dat je weer veilig op Nederlandse bodem landt. Wij hebben nauw contact met jou als klant en onze leveranciers om er voor te zorg te dragen dat je zo snel mogelijk en veilig weer thuis bent. De niet genoten nachten kunnen door middel van een voucher op een later moment opgenomen worden.

✅ De boek zonder zorgen garantie is van toepassing op alle nieuw geboekte reizen vanaf 01 januari 2021.

De boeken zonder zorgen garantie is geen vervanging van de annuleringsverzekering. Wij raden je ten zeerste aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor jouw volgende duikvakantie. Dive and Travel werkt samen met de Europeesche Verzekeringen, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Dive and Travel behoudt zich ten alle tijden het recht om, zonder kennisgeving vooraf, de Boeken zonder Zorgen garantie aan te passen, wijzigen of te beëindigen.

Al onze samenwerkende luchtvaartmaatschappijen, hotels en duikscholen hebben uitgebreide Corona maatregelen genomen. Klik op de bestanden en bekijk de aanpassingen per onderdeel van jouw reis. Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle voorwaarden t.a.v. de juiste reisdocumenten.

Kijk voor de reisadviezen per land op: Nederland Wereldwijd
Neem contact met ons op voor prijzen of een persoonlijk reisvoorstel
Momenteel kunnen wij voor de Duikrondreis Bali helaas geen prijzen publiceren. Neem voor meer informatie of het aanvragen van een persoonlijk reisvoorstel contact met ons op door een mail te sturen naar info@diveandtravel.nl of bel 033-4571594.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beoordelingen

Bali Duikrondreis
, Indonesië
8,5

Locatie