Mimpi Resort Tulamben

3 sterren
Stijlvol resort met luxe uitstraling Gelegen aan de voet van Mount Agung Op loopafstand van USAT Liberty wrak Heerlijke spa faciliteiten

Tulamben

Als je gaat duiken op Bali moet je zeker ook naar Tulamben. Dit plaatsje aan de noord-oost kust van Bali staat hoog op de lijst van Balinese toplocaties. Dit met name vanwege het wrak van de USS Liberty. Dit Amerikaanse vrachtschip is in de tweede wereldoorlog beschoten en zwaar beschadigd naar Tulamben gesleept. Daar heeft het jaren in de baai gelegen totdat het na een uitbarsting van de vulkaan Mount Agung alsnog gezonken is. Het wrak ligt op slechts 50 meter van de kant en het diepste punt ligt op 30 meter. Een geweldige duiklocatie! Het wrak is inmiddels helemaal begroeid met koraal en er leven veel vissen rond het wrak. Naast het wrak heeft Tulamben nog een paar duiklocaties die de moeite waard zijn, zoals de koraaltuin en de dropoff. Beide ook vanaf de kant te beduiken.

Mimpi Resort

Wil je duiken op de mooie duiklocaties van Tulamben, maar je wilt ook logeren in stijl dan moet je naar het Mimpi Resort. De locatie is ideaal. Het ligt aan de baai waarin het wrak van de USS Liberty ligt. Vanaf het resort is het zo’n 250 meter lopen over het smalle kiezelstrand naar de duiklocatie van de USS Liberty. Gelukkig hoef je je duikfles niet daarheen te dragen. Na het optuigen worden deze door de locale dames op hun hoofd (!) naar de duiklocatie gebracht.

De kustlijn bestaat hier uit rotsen en kiezels. Mimpi Resort heeft daarom geen strand. Daarvoor in de plaats hebben ze een heerlijk zwembad met ligstoelen er omheen. Naast het zwembad is het restaurant. In dit open restaurant wordt ’s morgens het ontbijt gereserveerd en je kunt er ook lunchen en dineren. Wil je na het duiken lekker ontspannen met een massage, dan is dat mogelijk in de spa van het Mimpi Resort.

Het Mimpi Resort heeft 30 kamers of eigenlijk moet ik zeggen 30 cotttages. Er zijn drie verschillende kamertypes: de Patio kamer, de Deluxe Cottages en de Ocean View Cottages.

De Patio Kamer

De patio kamer is een ruime kamer met een breed tweepersoonsbed. Er staat een kast voor je kleding en in de kluis kun je je paspoort opbergen. Er staat een waterkoker zodat je koffie en thee kunt zetten (gratis) en je krijgt elke dag een flesje water per persoon gratis. Er is ook een minibar, maar gebruik hiervan is tegen betaling. Bij de ingang van de kamer is een bank met kussens zodat je lekker kunt relaxen. De badkamer is half buiten in een afgesloten patio. Er zijn dus wel muren, maar geen dak. De badkamer heeft een toilet, wastafel en douche. Heb je alle kilo’s bagage voor je duikspullen nodig, laat dan je doucheschuim en shampoo maar thuis, want dat staat hier voor je klaar.

Deluxe Cottages

De deluxe cottages zijn ruimer dan de patiokamer. De kamer is ruimer, maar wel ongeveer hetzelfde ingericht. Voor gezinnen met kinderen is er de mogelijkheid om in 1 deluxe cottage te slapen. In de deluxe cottage zit namelijk boven de kast en een deel van de badkamer een zolder waar de kinderen kunnen slapen. De kinderen moeten wel oud genoeg zijn om met een ladder naar boven te klimmen. Gebruik je de kamer maar met z’n tweeën dan zie je eigenlijk alleen de ladder maar staan. Ook de deluxe cottage heeft een half-open douche. Bij de deluxe cottage kom je eerst in een privé-tuintje voordat je je kamer binnengaat. Vanuit dit privé-tuintje kun je via een deur rechtstreeks de badkamer inlopen, zonder dat je eerst door de slaapkamer hoeft. Erg makkelijk met natte duikspullen! Nog een verschil met de patiokamer is de manier van relaxen. Stond er bij de patiokamer een bank voor de kamer met kussens, bij de deluxe kamer staat in het privé-tuintje een relax bed! Dit overdekte bed met ventilator nodigt uit voor een middagdutje of lekker een boekje lezen.

De Ocean View Cottage

De ocean view cottage is gelijk aan de deluxe cottage, met als uitzondering het uitzicht op zee. Er zijn wat verschillende varianten. Bij het ene ocean view cottage heeft het relax bed uitzicht op zee en bij een ander ocean view cottage staat het relax bed in de tuin, maar heb je een terras met ligbedden met uitzicht op de zee. Een prachtig uitzicht dus en een heerlijk zeewindje, dat is de toegevoegde waarde van de ocean view cottage.

Samenvattend: Het Mimpi Resort Tulamben is een stijlvol resort met een luxe uitstraling.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
7,8

Fotoalbum

Duikcentrum

Data & Prijzen

Neem contact met ons op voor prijzen of een persoonlijk reisvoorstel
Momenteel kunnen wij voor het Mimpi Resort Tulamben helaas geen prijzen publiceren. Neem voor meer informatie of het aanvragen van een persoonlijk reisvoorstel contact met ons op door een mail te sturen naar info@diveandtravel.nl of bel 033-4571594.

Beoordelingen

Mimpi Resort Tulamben
Tulamben, Indonesië
7,8

Locatie