Aquaventure Manta Lodge

3 sterren
Gevestigd op een lokaal eiland Kleinschalige duikerslodge Hele jaar door manta's Nederlands management

Ligging Aquaventure Manta Lodge

Aquaventure Manta Lodge ligt op Maradhoo Island op ca. 5 km. afstand van de luchthaven van Gan. Maradhoo is geen resort eiland zoals onze andere bestemmingen maar een eiland met kleine accommodaties waar je verblijft tussen de lokale bevolking. Zo kom je tijdens je duikvakantie naar Aquaventure in contact met de echte Malediven. Bij aankomst op Gan International Airport word je ontvangen door een medewerker van Aquaventure en naar het hotel gebracht, de rit duurt ongeveer 10 minuten. Het lokale eiland Maradhoo is begroeid met palmbomen en andere tropische bomen en planten. Veel van de wegen zijn onverhard en lopen door nauwe straten. Hierdoor kan je goed kennis maken met de gastvrije bevolking van het eiland. De accommodatie beschikt niet over een privé strand. Alle stranden zijn openbaar en er wordt gevraagd om rekening te houden met de lokale bevolking. Er zijn een aantal lokale winkeltjes waar je snacks, dranken (geen alcohol) en souvenirs kan kopen.

Kamertypes

Het kleinschalige Aquaventure Manta Lodge heeft 8 kamers verspreid over 2 verdiepingen en heeft Nederlandse leiding. Er zijn 4 kamers met een tweepersoonsbed en 4 kamers met twee eenpersoonsbedden. De kamers worden dagelijks schoongemaakt en zijn voorzien van airco, fan, kluisje en in de badkamer een douche met warm en koud water. Een aantal van de kamers hebben een klein balkon. In de accommodatie is gratis wifi beschikbaar. Het ontbijt nuttig je bij het Palm Village restaurant, hierna loop je door de smalle straatjes langs de huisjes van de lokale bevolking naar de haven waar de duikboten van Aquaventure reeds op je liggen te wachten voor een fantastische duikdag. Wil je het eiland Maradhoo ontdekken huur dan eens een fiets bij Aquaventure en kom in contact met de lokale bevolking, die je graag het eiland willen laten zien.

Verzorging bij Aquaventure Manta Lodge

Het verblijf tijdens je duikvakantie is op basis van logies met ontbijt (inclusief water). Palm Village Restaurant is het vaste restaurant en is gelegen op enkele honderden meters van de Aquaventure Manta Lodge. De koks bereiden dagelijks afwisselende smaakvolle gerechten. Tijdens het diner worden er westerse, oriëntaalse en oosterse gerechten geserveerd, maar probeer ook eens een typisch Maldiviaans gerecht die meestal met vis, rijst en kokos is bereid. Er zijn veel invloeden uit India en Sri Lanka, maar met een eigen (pittige) twist. Als je bijzondere wensen hebt kun je dit bij boeking doorgeven zodat wij het restaurant kunnen informeren. Dranken zijn ter plaatse te betalen, maar omdat de lokale bevolking op de eilanden woont is het niet toegestaan om alcohol te verkopen. Alcohol is alleen op de resorts te verkrijgbaar. Tijdens het verblijf is onbeperkt drinkwater inbegrepen.
Wil je ergens anders eten, dan is dit ook mogelijk, er zijn meerdere restaurants op het eiland die makkelijk te bereiken zijn.

Aquaventure in het kort

- Het hele jaar manta's te zien
- Ongerepte riffen
- Het grootse wrak van de Malediven, de British Royalty, ligt op ca. 10 min. varen van de duikschool
- Duikvakantie geschikt voor beginners en gevorderden
- Gelegen op Maradhoo Island in de Addu Atoll, de meest zuidelijk gelegen Atoll van de Malediven
- In contact met de lokale Malediviaanse bevolking
- Binnenlandse vlucht per lijndienst van Maldivian Aero, dus geen watervliegtuig
- Kleinschalige duikerslodge
- Nederlands management


Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,3
G van Gerner, Utrecht
24-12-2017
'Malediven beleven zoals ze echt zijn. Leven onder en met de lokale bevolking i.p.v. in een duur resort waar je als duiker een ''alien'' bent onder het toeristen vee. Erg leuke s...
R. Jansen
10-02-2017
Leuke accommodatie op een lokaal eiland. Je zit tussen de lokale bevolking. Duiken was erg goed, veel vis ook haaien en manta's en weinig tot geen andere duikers.

Fotoalbum

Duikcentrum

Aquaventure Dive Center
Aquaventure Dive Center is in 2013 geopend en wordt gerund door de Nederlandse Marc Kouwenberg. Samen met de overige medewerkers zorgen zij ervoor dat je een geweldige duikvakantie hebt. Deze S.C.U.B.A en PADI duikschool biedt naast de duiken ook verschillende cursussen aan, van Open Water tot Divemaster. De duikschool ligt op 10 minuten loopafstand van de lodge. In verband met de zuidelijke ligging is nitrox niet beschikbaar.
Bootduiken
Voor de kust is ook een prachtig langgerekt rif, maar ligt te ver van het strand om een kantduik te maken, er worden wel bootduiken gemaakt. Er worden drie bootduiken per dag op verschillende duikstekken gemaakt. Doorgaans twee ochtend duiken en één duik in de middag. Na de twee ochtend duiken vaar je terug naar het eiland waar je kunt genieten van de lunch. Er wordt gebruikt gemaakt van een comfortabele dhoni, de duikstekken liggen op maximaal 90 minuten afstand. Het is altijd mogelijk om je wensen wat je wilt zien door te geven aan de staff zodat je weer iets van je lijstje kan afstrepen.
Duikstekken
Omdat het duikgebied nog niet door de massa is ontdekt zijn de vele duikstekken in zeer goede conditie en is er een grote verscheidenheid aan koralen en vissoorten. Het hele jaar door kan je hier manta’s, diverse haaiensoorten (geen walvishaaien), schildpadden en andere grote vissoorten zien. Natuurlijk is er ook een diversiteit aan rifvissen en andere pelagische soorten. In vergelijking met andere duikgebieden is er over het algemeen minder stroming en hierdoor is Gan voor zowel voor minder ervaren als gevorderde duikers een uitstekende duikbestemming. Tijdens de wisseling van de moesson in april – mei en november – december kan er meer regen vallen en een sterke stroming staan. Een aantal bekende duikstekken zijn: Mudakan (Manta Point), Maa Kandu, Kottey Outside, Kuda Kandu Corner en British Royalty, het grootse wrak op de Malediven.
British Royalty
Dit grootste wrak van de Malediven ligt op 10 minuten varen. Het wrak is 134 meter lang en ligt op ligt op haar linkerzij. De maximale diepte is 33 meter, het dek begint op ca. 15 meter. Drie van de vier schroeven zijn ook nog te zien op een diepte tussen de 23 en 28 meter. Er zijn twee grote openingen, één in het dek en één bij de romp, maar het is niet veilig om het wrak binnen te gaan. Het wrak is mooi begroeid met tafel- en zachte koralen, gorgonen en zwart koraal. Rondom de British Royalty kan je verschillende vissoorten zien, die van het wrak hun thuis hebben gemaakt. De beste tijd om op het wrak te duiken is van januari – maart, dan is het zicht het beste tot ca. 30 meter of meer. Normaal gesproken is het zicht tussen de 2 en 20+ meter, afhankelijk van het weer en de golven.

Kuda Kandu Corner
Kuda Kandu Corner staat in de top 5 van de beste duikstekken van de Addu Atoll. Er zijn verschillende koraal- en vissoorten, meer dan in vergelijking met andere duikstekken. Deze rifduik is tussen de 5 en 30+ meter, op de hoek van de duikstek vlakt het rif af op ca. 20 – 25 meter. Net om de hoek zijn er stukken met beschadigd koraal. Iets verder het kanaal in dan is er een helling met zand tussen de 12 en 25 meter, op het ondiepere gedeelte is er weer veel koraal te zien. Er is een grote verscheidenheid aan vissoorten zoals snappers, rifhaaien, napoleonvissen, barracuda’s, roggen en schildpadden.
Mudakan (Manta Point) Deze duikstek ligt op ca. 40 minuten varen van de duikschool. Meestal wordt er bij inkomend tij op deze duikstek gedoken. Het begin van de duik is minder interessant, maar halverwege de duik op ca. 23 meter is het poetsstation van de manta’s. soms kan de stroming wat sterker zijn, maar als je rustig beweegt dan kunnen de manta’s erg dichtbij komen! Naast de manta’s kan je o.a. ook witpuntrifhaaien, napoleonvissen, barracudas en tonijnen zien. Kottey Outside Op ca. 60 minuten varen ligt Kottey Outside. Hier kan de stroming en golfslag soms sterk zijn waardoor het niet makkelijk is om te duiken. De duikstek is een combinatie van plateaus en een drop off vanaf 30 meter. Het bovenste plateau ligt tussen de 8 en 15 meter, het andere plateau ligt tussen de 23 en 30 meter. Aan de westkant van het rif op ca. 30 meter is een plateau waar je vaak roggen en witpunt rifhaaien kunt tegenkomen. Het noordelijke gedeelte van de duikstek is makkelijker, met het dak van het rif tussen 8 en 10 meter tot ca. 18 meter. Naar mate je dichter bij de hoek van het rif komt kan de stroming weer opkomen en je van het rif nemen. Ondanks de moeilijkere omstandigheden is het een interessante duik waar je scholen jacks, tonijnen, makreel, barracuda’s, haaien, manta’s en soms ook voshaaien tegen kunt komen. Maa Kandu Deze duikstek ligt op 45 minuten varen. Het rif begint op 5 meter diepte en is een combinatie van een muur en plateaus. Over het algemeen staat er weinig stroming, maar op sommige plaatsen kan het wel iets woeliger zijn. Er is een grote verscheidenheid aan koralen en op diepere plaatsen zijn er ook gorgonen. Tussen de 10 en 20 meter zijn er kleine grotten en “overhangs”. Je kunt verschillende rifvissen, haaien, schildpadden, barracudas en tonijnen zien.
Meer info

Data & prijzen

Vanaf 1862 euro
Boek zonder zorgen je duikvakantie bij Dive and Travel.
Boeken zonder zorgen Dive and Travel
We willen allemaal graag weer op (duik)vakantie maar de huidige ontwikkelingen rond het Corona virus maken ons allemaal wat terughoudend. Het Dive and Travel team ziet je graag weer als klant en heeft daarom het "Boeken zonder zorgen" geïntroduceerd. Word jouw duikreis i.v.m. Corona geannuleerd of moet hij worden omgeboekt dan geven wij je de "Boeken zonder  zorgen "garantie. Boek je reis kosteloos om naar een nieuwe vertrekdatum of ontvang binnen 14 dagen een terugbetaling van je reisgelden. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden zodat je zorgeloos jouw  ideale duikvakantie bij ons kunt boeken. 
Klik hier voor de uitgebreide uitleg.
Vertrek vanaf Amsterdam met Emirates Airlines
Emirates Airlines heeft regelmatig aanbiedingstarieven bij een vertrek vanaf Amsterdam. Vanwege de vele aanbiedingen en vaak korte boekingsperiode zijn eventuele specials niet verwekt in onze gepubliceerde prijzen. Vraag ons om een reisvoorstel.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Retourvlucht Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Malé v.v. met Emirates Airlines (via Dubai).
- Binnenlandse vlucht Malé - Gan v.v. met Maldivian Aero v.v.
- Ontvangst op Gan door onze lokale agent.
- Autotransfer Gan luchthaven - Aquaventure Manta Lodge v.v.
- Transfer luchthaven Gan - Aquaventure Manta Lodge per auto v.v.
- Verblijf bij het Aquaventure Manta Lodge o.b.v. logies met ontbijt (Inclusief water).
- Green Tax Malediven van USD 6 per persoon per nacht.
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen onder voorbehoud van wijzigingen.

- De vluchten vanaf Male naar Gan worden 5x per dag uitgevoerd met Maldivian Aero. Het is een “gewone” lijndienst, dus niet per watervliegtuig. De bagagevrijdom van Maldivian Aero wijkt af van de meeste andere luchtvaartmaatschappijen waarmee je naar Male vliegt. De bagagevrijdom is 5 kg. Handbagage + 20 kg ruimbagage per persoon. Gelukkig is er overbagagetarief bij Maldivian Aero niet zo hoog; MVR 20,- per kilo (ca. EUR 1,25). Graag ontvangen wij een kopie van je paspoort bij reservering om deze vluchten te kunnen bevestigen. Let op; als je aangeeft dat je een duikuitrusting mee hebt dan wordt er in 95% van de gevallen 30 kg geaccepteerd voor de binnenlandse vlucht, alleen voor de duikuitrusting !! Duidelijk vermelden aan de check-in balie.
Exclusief in de reissom:
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

- Voor alle uitgaven ter plaatse wordt er 10% service charge en 12% G.S.T. berekend.
Activiteiten
05 dagen, 2 bootduiken per dag incl. fles/lucht/lood
17-09-2021 t/m 31-12-2021
€ 410
01-01-2022 t/m 31-12-2022
€ 410
05 dagen, 3 bootduiken per dag incl. fles, lucht, lood
17-09-2021 t/m 31-12-2021
€ 615
01-01-2022 t/m 31-12-2022
€ 553
Extra informatie !!
Klik op het tarief van de gewenste vertrekdatum en reisduur voor uitgebreide prijsinformatie.
Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchttarieven van dit moment. Indien deze niet meer voorhanden zijn, kopen we onze vluchten tegen een duurder tarief in. Dit is zeker van toepassing gedurende de vakantieweken en kerstperiode, wees er dus op tijd bij. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover voordat we een boeking definitief maken. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.
Klik hier voor de bagageregels per luchtvaartmaatschappij

Beoordelingen

Aquaventure Manta Lodge
Addu Atoll, Malediven
8,3
G van Gerner, Utrecht
24-12-2017
Aquaventure Manta Lodge
'Malediven beleven zoals ze echt zijn. Leven onder en met de lokale bevolking i.p.v. in een duur resort waar je als duiker een ''alien'' bent onder het toeristen vee. Erg leuke staf op de boot. Mark Kouwenberg is een gepassioneerde duiker die zijn gasten het maximale wil bieden. Heel deskundig. Duiksites waren prachtig. Het duiken draait wel volledig op Mark, Hij heeft goede (duik)assistenten, maar die zijn qua planning en organisatie niet zo ver als Mark
R. Jansen
10-02-2017
Aquaventure Manta Lodge
Leuke accommodatie op een lokaal eiland. Je zit tussen de lokale bevolking. Duiken was erg goed, veel vis ook haaien en manta's en weinig tot geen andere duikers.
Gert van Gerner & Karin de Goede, Utrecht
25-12-2017
Duikarrangement Aquaventure Maldives
'Mooi, uitdagend. Niet voor beginners ivm stroming en dieptes. Met 13 manta''s gelijktijdig op Manta Point is natuurlijk fantastisch. Mooie wrakduik op de British Loyalty. Mooie afwisseling tussen duiken binnen atol en aan de buitenrand. Vaartijden naar de divesites zijn vaak wel 45-90 minuten'

Locatie