Lankayan Island Dive Resort

4 sterren
Vrijstaande houten chalets Tropische vegetatie en wit zandstrand Fantastische duiklocaties Haaien, manta's en walvishaaien

Lankayan Island Dive Resort & Dive Center

Dit juweeltje van een eiland ligt in de Sulu Zee op anderhalf uur varen van Sandakan, Borneo. Lankayan is een beschermd gebied, dit betekent dat er niet op een vernietigende manier gevist mag worden, schildpad eieren worden beschermd en de uitgekomen schildpadden worden veilig teruggezet in de natuur. Vaak mogen de bezoekers van Lankayan de jonge schildpadden terugzetten in de natuur. Daarnaast worden op dit moment nog meer natuurbeschermende programma’s ontwikkeld.
Prachtige witte zandstranden

Lankayan heeft een dichte tropische vegetatie, prachtige witte zandstranden en een geweldige onderwaterwereld. Je zit hier zowel boven als onderwater midden in de natuur. Behalve het geluid van de golven en de wind is het er heel stil. Om op Lankayan te komen vlieg je met Cathay Pacific via Hongkong naar Kuala Lumpur waar je een overnachting hebt. De volgende ochtend vlieg je voor naar Sandakan op Borneo met Malaysia Airlines. Na aankomst op de luchthaven van Sandakan heb je een transfer per auto en boot naar het Sepilok Jungle resort gelegen direct aan de rivier. Hier overnacht je om de volgende morgen om 10:00 door te varen naar Lankayan Island.Beach Chalets en Water Chalets

De vrijstaande Beach Chalets met balkon liggen aan het strand. De inrichting is eenvoudig, maar doeltreffend. De douche heeft warm water, in de kamer is een lamp en er is een stopcontact (220V).
Sinds 1 maart 2019 zijn er ook 9 elegante Water Chalets. De Water Chalets zijn vanaf het strand bereikbaar via houten vlonders die ook naar het hoofdgebouw en restaurant loopt. Alle Water Chalets hebben zeezicht en zijn voorzien van een eigen badkamer en veranda.
De sfeer op Lankayan is informeel en ontspannen. Je hoeft bijvoorbeeld, behalve duikschoentjes, geen schoenen mee te nemen! Ook voor niet-duikers is Lankayan een prima vakantiebestemming, relaxen op het strand of lekker zwemmen in het heldere ondiepe water van de lagune.Heerlijk uitrusten

Na het duiken kun je lekker bijkomen en napraten onder het genot van een koud drankje in de lounge, die uitkijkt over het strand. Er is ook een TV kamer waar ook eventueel de onderwater video’s van die dag bekeken kunnen worden.
De maaltijden worden geserveerd in het centrale gebouw met een prachtig houten terras waar je gezellig kunt zitten en ondertussen naar de ontelbare baby zwartpuntrifhaaien kunt kijken die onder het terras doorzwemmen.

Video Lankayan Island Dive Resort

Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8.2
Jan en Ciska, Gouda
10-11-2019
Heerlijk eiland en geweldig wat ze hier voor de schildpadden doen.
R. Oppenheim
10-04-2015
We hebben een mooie vakantie gehad met een lekker zandstrand en super duiken

Fotoalbum

Duikcentrum

Lankayan Dive Center
Het duikcentrum is ideaal gelegen aan het eind van de pier. De meer dan dertig fantastische duiklocaties zijn allemaal op een paar minuten vaar afstand en zijn heel divers. Kleurrijk macro onderwaterleven, fascinerende wrakken en in de periode van maart t/m mei is een ontmoeting met een walvishaai niet uitgesloten!
Duiken rondom Lankayan
Er zijn heel veel interessante kleine dingen die je ziet tijdens de duiken rondom Lankayan. Zoals bijvoorbeeld diverse soorten gobies, naaktslakken, cuttlefish en cardinalfish. Er worden in deze regio nog steeds nieuwe dieren ontdekt. Geweldig natuurlijk voor macro-fotografen. Maar de lijst met aparte soorten die hier veelvuldig voorkomen is nog veel langer. Wat dacht je van ghost pipefish, frogfish, mandarinfish, blue-ringed octopus, mimic octopus en giant jawfish.
Bijzondere onderwater wereld
Voor de duikers die liever wat grotere dieren zien onder water, hebben we rond Lankayan ook bamboe haaien, barracuda’s, bumphead parrotfish, grote scorpionfish en hele grote kreeften. De periode maart t/m mei is tevens het seizoen voor de walvishaai welke hier ieder jaar frequent gezien wordt. De twee interessante en hele verschillende wrakken in de buurt van Lankayan zijn het thuis geworden van giant groupers, marbled stingrays, frogfish, scorpionfish, lionfish en grote scholen pelagics. Lankayan is een eenvoudige optelsom: Prachtig eiland + vriendelijke medewerkers + fantastisch duiken = een geweldige vakantie! Combinaties met bijvoorbeeld het Sipadan - Kapalai Dive Resort of Sepilok Nature Resort zijn natuurlijk mogelijk.
Meer info

Data & Prijzen

Boek zonder zorgen je duikvakantie bij Dive and Travel.
Boeken zonder zorgen Dive and Travel
We willen allemaal graag weer op (duik)vakantie maar de huidige ontwikkelingen rond het Corona virus maken ons allemaal wat terughoudend. Het Dive and Travel team ziet je graag weer als klant en heeft daarom het "Boeken zonder zorgen" geïntroduceerd. Word jouw duikreis i.v.m. Corona geannuleerd of moet hij worden omgeboekt dan geven wij je de "Boeken zonder  zorgen "garantie. Boek je reis kosteloos om naar een nieuwe vertrekdatum of ontvang binnen 14 dagen een terugbetaling van je reisgelden. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden zodat je zorgeloos jouw  ideale duikvakantie bij ons kunt boeken. 
Klik hier voor de uitgebreide uitleg.
In verband met het complexe reisschema van deze reis, is elke reis maatwerk. Heb je interesse vraag om dan om een voorstel op maat.

Beoordelingen

Lankayan Island Resort
Sabah, Maleisië
8.2
Jan en Ciska, Gouda
10-11-2019
Lankayan Island Dive Resort
Heerlijk eiland en geweldig wat ze hier voor de schildpadden doen.
R. Oppenheim
10-04-2015
Lankayan Island Dive Resort
We hebben een mooie vakantie gehad met een lekker zandstrand en super duiken

Locatie