Layang Layang Island Resort

4 sterren
Nette eenvoudige accommodatie Uitgangspunt voor spectaculair duiken Maart-mei: 80% kans op hamerhaaien Mooie riffen en spectaculaire drop-offs

Layang Layang Island

In 2020 is het resort geopend van 1 februari t/m 31 juli.

Layang Layang is een klein eiland van ongeveer 2 km lang dat op 300km ten noordwesten van de kust van Sabah ligt. Layang Layang behoort tot een groep atollen die samen de Borneo Banks vormen. Het atol rond om Layang Layang is ongeveer 7 km lang en 2 km breed. Layang Layang is door de mens gemaakt, door de Maleisische marine om precies te zijn. Daarna is het eiland ontwikkeld voor het duik resort. Het eiland staat ook bekend als broedplaats voor diverse zeevogels. Dit resort is het enige resort in deze omgeving en alleen per privé chartervliegtuig vanuit Kota Kinabalu te bereiken.


De onderwaterwereld van Layang Layang

Layang Layang is een mooi uitgangspunt voor spectaculair duiken. Layang Layang biedt helder water, prachtige koraalriffen en heel veel vis. Ook zeldzame soorten koraal komen hier voor. Het onderwater leven is uitbundig en veelzijdig. Ook onder de dieren zijn zeldzame exemplaren te vinden. Daarnaast is er voor elk wat wils. Mooie riffen en spectaculaire drop-offs, kleine dieren voor de macro liefhebber en ook grote dieren zoals schildpadden en napoleons en natuurlijk de hamerhaaien in de maanden april en mei. Het zicht onderwater is ronduit geweldig te noemen, meer dan 30 meter.


De kamers en faciliteiten

Er zijn in het Layang Layang Island Resort 46 comfortabele kamers die voorzien zijn van douche en toilet, airconditioning, koelkast en een balkon of veranda. De kamers zijn verdeeld over 6 lage gebouwen.

Het resort heeft verder een zwembad, een gezellig restaurant en een kleine souvenirwinkel. Het resort is goed verzorgd maar verwacht zeker geen luxe. Bij het zwembad staan gratis ligstoelen en parasols. In de bibliotheek zijn diverse boeken, tijdschriften en spelletjes te vinden. Bij de receptie is een kluis waar je gratis gebruik van kunt maken. Naast duiken kun je ook kajakken of windsurfen (tegen betaling).

Eten en drinken bij Layang Layang

In het restaurant met airconditioning worden 5 maaltijden per dag in buffetvorm aangeboden, om 7 uur een licht ontbijt, om half 10 een gewoon ontbijt, om half 1 lunch, om half 5 een snack en om half 8 het avond eten. Soms wordt er ’s avonds een BBQ georganiseerd. Thee, koffie, drinkwater en bij het ontbijt vruchtensap zijn gratis. Ook op de duikschool is er gratis drinkwater. Tegen betaling kun je bij de bar diverse alcoholische en non-alcoholische drankjes bestellen en ook snacks en ijs. Het resort heeft zijn eigen waterzuiveringsysteem dat van zeewater, zoet water maakt.


Reizen naar Layang Layang

Om op Layang Layang te komen vlieg je via Kuala Lumpur naar Kota Kinabalu. Vanuit Kota Kinabalu vlieg je in een ongeveer 5 kwartier naar Layang Layang. Deze vlucht is er alleen op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag en alleen vroeg in de ochtend. Dit betekent dat je de dag ervoor al in Kota Kinabalu aankomt en daar overnacht in een middenklasse hotel. De prijs van deze overnachting incl. ontbijt en transfers zit in de prijs ingebegrepen. De bagagelimiet op deze vlucht is 25kg. Eventuele overbagage is mogelijk tegen betaling (ongeveer € 1,50 per kilo per enkele reis).
Het beste seizoen voor Layang Layang is vanaf februari t/m oktober. De temperatuur is gemiddeld 32º overdag en 22º ’s nachts. De luchtvochtigheid is hoog. De warmste en droogste maanden zijn juni en juli.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8.7

Fotoalbum

Duikcentrum

Duiken bij Layang Layang
De PADI duikschool is van alle gemakken voorzien. De duikboten zijn catamarans met een dubbele buitenboordmotor. Alle duiklocaties liggen rondom het eiland, daarom is de vaartijd kort, binnen 10 tot 30 minuten ben je op de duiklocatie. Daarom ga je tussen de duiken terug naar het eiland. Dit geeft je de gelegenheid om lekker te relaxen bij het zwembad of op het strand. Het is zeker ook een prettige manier om te gaan duiken als je een combinatie hebt van duikers en niet-duikers. De gemiddelde duikdag ziet er als volgt uit: 07.00 uur / licht ontbijt 08.00 uur / eerste duik 09.30 uur / ontbijt 11.30 uur / tweede duik 13:00 uur / lunch 15.00 uur / derde duik 16.30 uur / thee 19.30 uur / diner Dit zijn de bootduiken, maar je kunt ook nog kantduiken op het huisrif maken. Nachtduiken zijn ook mogelijk tegen bijbetaling. Op de aankomstdag kun je 2 duiken maken en op de dag voor vertrek 1 duik.
Grote dieren EN macro leven
Doordat vanaf de rand van het atol de diepte ineens naar 2000 meter gaat, is dit een goede locatie om diepzee dieren te ontmoeten zoals grijze rif haaien, witpuntrifhaaien, hamerhaaien en ook grote scholen barracuda’s, makrelen, schildpadden en manta’s. Maar de lagune is zeer geschikt voor muck diving en daar kun je op zoek gaan naar het macro leven. Je kunt duiken op Layang Layang van maart tot augustus waarvan maart en mei het beste zijn om met de hamerhaaien te duiken. In deze periode hebben ze de paartijd in de wateren rond het eiland. Het resort is de overige maanden van het jaar gesloten.

Data & Prijzen

Boek zonder zorgen je duikvakantie bij Dive and Travel.
We willen allemaal graag weer op duikvakantie maar de huidige ontwikkelingen rond het Corona virus maken ons allemaal wat terughoudend. Het team Dive and Travel ziet jullie graag weer als klant en heeft hebben daarom het "Boeken zonder zorgen" geïntroduceerd. Word jouw reis i.v.m. Corona geannuleerd of omgeboekt dan geven wij je voor de meeste bestemmingen de "Boeken zonder zorgen "garantie. Onze reisspecialisten adviseren je graag om welke bestemmingen het gaat zodat je zorgeloos jouw ideale vakantie bij ons kunt boeken. 

Boeken zonder Zorgen
✅ Annuleert Dive and Travel jouw boeking in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood door bijvoorbeeld COVID-19 dan bieden wij je de zekerheid van kosteloos omboeken (op basis van beschikbaarheid) of je ontvangt een terugbetaling van je reeds betaalde reissom, ook indien je met een Corona voucher hebt betaald.

✅  Indien je er zelf voor kiest om niet te willen reizen terwijl dit wel mogelijk is, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Kun je niet reizen i.v.m. een COVID-19 besmetting dan is dit verzekerd onder de annuleringsverzekering. Wij raden aan bij boeking van je reis dus altijd een annuleringsverzekering af te sluiten.

✅ Indien de vakantiebestemming een reisadvies naar code oranje of rood verandert tijdens jouw verblijf zorgt Dive and Travel in overleg ervoor dat je weer veilig op Nederlandse bodem landt. Wij hebben nauw contact met jou als klant en onze leveranciers om er voor te zorg te dragen dat je zo snel mogelijk en veilig weer thuis bent. De niet genoten nachten kunnen door middel van een voucher op een later moment opgenomen worden.

✅ De boek zonder zorgen garantie is van toepassing op alle nieuw geboekte reizen vanaf 01 januari 2021.

De boeken zonder zorgen garantie is geen vervanging van de annuleringsverzekering. Wij raden je ten zeerste aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor jouw volgende duikvakantie. Dive and Travel werkt samen met de Europeesche Verzekeringen, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Dive and Travel behoudt zich ten alle tijden het recht om, zonder kennisgeving vooraf, de Boeken zonder Zorgen garantie aan te passen, wijzigen of te beëindigen.

Al onze samenwerkende luchtvaartmaatschappijen, hotels en duikscholen hebben uitgebreide Corona maatregelen genomen. Klik op de bestanden en bekijk de aanpassingen per onderdeel van jouw reis. Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle voorwaarden t.a.v. de juiste reisdocumenten.

Kijk voor de reisadviezen per land op: Nederland Wereldwijd
In verband met het complexe reisschema van deze reis, is elke reis maatwerk. Heb je interesse vraag om dan om een voorstel op maat.

Beoordelingen

Layang Layang Island Resort
Sabah, Maleisië
8.7

Locatie