Azoris Garden Faial Hotel

4 sterren
Rustig gelegen Prachtig uitzicht op Pico Island Op loopafstand van Horta Duiken met Haliotis

Faial - Dive and Travel
Het 4 sterren Faial Garden Hotel ligt op een lage heuvel iets boven het stadje Horta op Faial Island. Het hotel heeft een prachtige parktuin en er zijn zowel buiten als binnen zwembaden met ligstoelen, een spa met Jacuzzi, sauna en Turks stoombad, een fitness ruimte, 2 tennisbanen en volleybal banen. Het restaurant biedt je een fantastisch uitzicht op de stad, de haven van Horta en de vulkaan van eiland Pico. Je kunt hier naast het ontbijt ook terecht voor lunch en diner (buffet of a la carte). De keuken bestaat uit regionale, nationale en internationale gerechten.Vanaf het hotel is het ongeveer 500 meter naar de jachthaven en loop je in 10 minuten naar een (lava) strand.

Kamertypes

Faial - Dive and Travel
Verdeeld over een aantal gebouwen zijn er totaal 131 kamers, waarvan 104 standaard kamers, 21 executive kamers en 6 suites.

De standaard kamers zijn comfortabel en hebben uitzicht op de bergen, de zee of de jachthaven van Horta. De kamers zijn voorzien van airconditioning, TV, minibar, gratis Wi-Fi en een volledig ingerichte badkamer met föhn.

Beoordelingen

Fotoalbum

Duikcentrum

Haliotis Dive Center Faial ligt op het complex van het Faial Hotel Resort en is makkelijk te bereiken wanneer je in het hotel verblijft, maar ook als je een andere accommodatie hebt gekozen.
Service staat hoog in het vaandel bij de duikschool. Er is o.a. een winkel met duikmateriaal, een kleedruimte met douches voor dames en heren en handdoeken. Voor cursisten is er een klaslokaal. Haliotis is een Aqualung center en heeft verschillende uitrustingen voor verhuur.

“Lioti” is de 12 meter lange RIB en heeft 2 krachtige motoren om snel bij de duikstekken te zijn. Daarnaast is de RIB voorzien van GPD, een zuurstof- en EHBOkit, banken en een ladder om makkelijk aan boord te komen.

Faial - Dive and Travel
Faial - Dive and Travel
Duikstekken
Banco Princesa Alice (Princess Alice Banks)
Dit is misschien wel de bekendste duikstek van de Azoren. Princess Alice Banks ligt op ca. 45 zeemijlen van Faial (ca. 3 uur varen) en is een verzonken berg op minimaal 35-40 meter diepte. Zo diep duik je niet, maar je hebt hier een grote kans om verschillende haaiensoorten, mobula’s, schildpadden en walvissen te zien. Soms kunnen de omstandigheden moeilijker zijn en kan de trip vanwege het weer niet doorgaan.

Banco do Condor / Banco dos Acores
Dé duikstek om de blauwe haaien te zien. Deze slanke haaien komen graag een kijkje nemen. Tijdens de duik hang je aan een lijn die vanaf de boot in het water hangt. Ook deze duikstek is alleen met goed weer te bereiken, maar zeker de moeite waard.

Boca das Caldeirinhas
Duiken rondrom Faial en Pico zijn zeker ook aan te raden. Boca das Caldeirinhad is een verzonken vulkaan die begint op ca. 5 meter tot 80 meter diepte, daardoor is deze duikstek zeer geschikt voor elk niveau. Het landschap onderwater is prachtig en zijn er verschillende vissoorten zoals baarzen tot tonijn.

Meer info

Data & Prijzen

Andere reisduren zijn op aanvraag mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Beoordelingen

Hotel Azoris Garden Faial Resort
Faial, Portugal

Locatie