Southern Africa Unlocked

Avontuurlijke 18-daagse groepsreis Unieke activiteiten Oog-in-oog met wilde dieren Dolfijnen, bultrugwalvissen, walvishaaien

18-daagse rondreis:

Ontdek de allermooiste duikplekken van Zuid-Afrika en Mozambique. Je zal versteld staan wat je in minder dan 3 weken boven én onderwater zal beleven! Wil je graag het echte Afrika zien, hou je van afwisseling, actie en avontuur? Dan is dit de reis voor jou! Deze reis is de ultieme combinatie van safari in de Afrikaanse bush, duiken, tropische stranden, interessante culturen, adembenemend mooie uitzichten en avontuurlijke activiteiten.

We overnachten in verschillende soorten eenvoudige maar comfortabele accommodaties. Ook kamperen we zo nu en dan onder de Afrikaanse sterrenhemel middenin de bush. Dit is de beste manier om het echte Afrika te ervaren! De getoonde accommodaties voor deze reis zijn onder voorbehoud. Je verblijft mogelijk in een gelijkwaardig alternatief. Er zijn 3 overnachtingen in een tent en 14 overnachtingen in een lodge of hotel.

Vertrekdata:

Southern Africa Unlocked:

Er zijn minimaal 4 aanmeldingen voor deze reis nodig.
12 augustus 2018 - 29 augustus 2018 DEZE REIS IS VOLGEBOEKT
14 oktober 2018 - 31 oktober 2018 DEZE REIS IS VOLGEBOEKT
Prijs: € 1.949,-

Exclusief:
• Retourvlucht Johannesburg
• Kosten 12 duiken met eigen uitrusting (€ 380,-), of incl. uitrusting (€ 580,-)
• Maaltijdenpot €300,-. De meeste maaltijden worden door de gids bereid en soms eten we gezellig in een lokaal restaurant. Het bedrag van € 300 is verplicht, en dien je nog bovenop de reissom te betalen, zodat er elke dag verse producten op de markt gekocht kunnen worden voor de bereiding van de maaltijden.
• De lunch is op eigen rekening, houdt rekening met 30-80 ZAR (circa € 2,00 - € 5,50).
• Eenpersoonstoeslag indien je liever alleen slaapt € 200,- (beperkt aantal per reis mogelijk, alleen op aanvraag).

Hoogtepunten:

• Ga 2 maal op safari: Spot de Big 5 in het Kruger Park en sta letterlijk oog-in-oog met neushoorns en olifanten in Swaziland.
• Kampeer middenin Kruger Park in Zuid-Afrika enhet Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland en hoor ’s avonds de leeuwen brullen vanuit je tent!
• Ga duiken in Sodwana: dit is 1 van de meest zuidelijke koraalriffen inde wereld en kent een ongeëvenaarde diversiteit met meer dan 1200 vissoorten: van grote scholen tropische vissen, schildpadden, verschillende soorten haaien en veel interessant macro leven. Ook worden er soms manta’s, dolfijnen en grote groepen hamerhaaien gespot.
• Ontdek de onderwaterwereld van Mozambique: Dit is 1 van de beste plekken ter wereld waar je kan duiken met manta‘s en snorkelen met walvishaaien. Ook worden hier vaak bultrugwalvissen gespot.
• Relax op de prachtige tropische stranden omzoomd door vele palmbomen in Mozambique.
• Duik of snorkel zonder kooi met tientallen haaien in Umkomaas. (Zwart en witpunt-, zandtijger-, tijger- en hamerhaaien kan je op deze riffen tegenkomen).*
• Overnacht aan de voet van de spectaculaire Drakensbergen.
• Verblijf in een villa op het strand aan de Indische Oceaan waar jede dolfijnen enbultrugwalvissen heel vlakbij voorbij zal kunnen zien zwemmen.
• Onderneem vele unieke activiteiten, maak bijvoorbeeld een spannende Bungee Swing in het 2010 WK Moses Mabida Stadium of leer surfen.
• Ga samen onder leiding van lokale bewoners een kijkje nemen inde townships, en krijg inzicht in het hart van de echte Zuid-Afrikaanse cultuur. Een bijzondere en eigenlijk onmisbare ervaring, en een echte eye-opener.

* Deze optionele activiteiten zijn niet inbegrepen in de reissom, vraag ons naar de prijzen.

Is dit iets voor jou?

Reizen in Zuidelijk Afrika is avontuurlijk en soms doen er onverwachte situaties voor (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan). Een flexibele en positieve instelling is dus belangrijk.

Duikervaring
Deze reis is geschikt voor duikers die al enige ervaring hebben, zich comfortabel voelen onderwater en in bezit zijn over een goed trimvermogen (buoyancy).

Verder bevelen we aan om tenminste 20 duiken op je naam te hebben staan. Waarom? Omdat Zuid-Afrika en Mozambique niet 1 van de makkelijkste duiklocaties ter wereld zijn. Dit komt vooral vanwege de deining onderwater als gevolg van de golfslag die op enkele duikplekken voorkomt. Maar de duiken zijn zo gepland dat door iets dieper te duiken hierdoor de deining veel minder of helemaal niet merkbaar is. Daarnaast is de bootlancering door de branding ende rit waarbij je jezelf goed moet vasthouden naar de duikplek een avontuurlijke ervaring op zich.

We zeggen niet dat duiken in Zuid-Afrika en Mozambique niet geschikt is voor diegene met een Open Water certificaat, omdat honderden locals hier jaarlijks hun duikbrevet behalen, en we ook zelf als beginners hier gedoken hebben. Er zijn veel mooie duikplekken voor elk duikniveau. Maar je moet wel rekening houden dat er de kans bestaat datje wat ruwere omstandigheden ervaart dan wat je wellicht gewend bent.

Kortom, het is van belang dat je comfortabel voelt onderwater, indien je een lange tijd niet hebt gedoken bevelen we aan om eerst een opfris cursus te volgen (dit kan ook tijdens de reis). Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je voor het duiken met haaien en manta’s verplicht bent in het bezit te zijn van een PADI Advanced certificaat (of vergelijkbaar), waarbij je tot 30m diepte mag duiken. Of je kan ervoor kiezen je Advanced cursus tijdens de reis te behalen.

Groepsgrootte
De groep bestaat uit min. 4 en max. 18 personen. De leeftijd ligt gemiddeld tussen de 29 en 42 jaar.

Alleenstaande reiziger?
Heb je geen buddy? of heb je gewoon geen zin om alleen op duikvakantie te gaan? Je bent meer dan welkom! Je deelt een kamer of tent met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Indien je een eigen kamer zou willen dan is dit mogelijk tegen een toeslag.

Waarom een groepsreis?

• Geen stress of gedoe! Accommodaties, vervoer, dagelijkse maaltijden, duiken én excursies worden allemaal voor je geregeld door jouw privé gids en chauffeur.
• Met jouw eigen Zuid-Afrikaanse gids kom je op bijzondere plekken waar je normaal niet zou komen, zo ervaar je Zuid-Afrika en Mozambique écht!
• Het is veiliger om op reis te gaan met een gids die de bestemmingen en lokale gebruiken goed kent dan wanneer je alleen op reis gaat.
• Het is een gezellige en leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen, je gaat immers op reis met gelijkgestemden en je heb dezelfde interesses.
• De gidsen kunnen je tijdens de reis interessante weetjes vertellen over de landen, natuur en culturen.

Duikomstandigheden:

Met een kustlijn van ongeveer 4.000 kilometer - en gelegen tussen 2 zeer verschillende oceanen - hebben Zuid-Afrika en Mozambique onderwater veel te bieden: van walvishaaien, reuze manta’s, bultrugwalvissen en haaien in alle soorten en maten tot fascinerend macro leven, kleurrijke koralen en prachtige scheepswrakken.

Het duiken kan wat ruwer zijn dan je misschien gewend bent. Bijna elke duik begint met een adrenaline verhogende bootrit door de branding - wat een gave ervaring op zichzelf is! (Het is aan te raden pillen mee te nemen tegen zeeziekte indien je hiervan last heb).

Soms kan er wat deining onderwater van de golven en stroming zijn op enkele duikplekken, dit ligt aan het getij en/of weersomstandigheden. Indien er stroming is dan zal je een driftduik maken, hiervoor heb je geen ervaring nodig omdat de stroming goed te doen is, en de duikbegeleider je van tevoren zal uitleggen hoe het werkt.

De watertemperaturen variëren van 18°C tot 28°C. Een 7 mm pak is aanbevolen. Het zicht varieert van 5 tot 40m, maar is gemiddeld zo´n 15 meter. Slecht zicht komt meestal door het plankton, maar hier komen wel de manta’s, walvissen en walvishaaien op af! De duiken vinden altijd vroeg in de ochtend plaats omdat de opstekende wind in de middag duiken meestal onmogelijk maakt.

Kortom, ben je dus een duiker die wel wat actie en avontuur aan kan? Ga dan met ons mee en ontdek de mooiste duikplekken van Zuidelijk Afrika.

Wat kun je verwachten van de reis?

Elke dag in Afrika is een avontuur! Onverwachte gebeurtenissen maken vaak deel uit van de reis, maar dit maakt het juist bijzonder!

Zuid-Afrika en Mozambique zijn erg grote landen; en om alle hoogtepunten te zien zal er af en toe een lange reisdag nodig zijn en moet je vroeg opstaan. Maar de comfortabele truck, de waanzinnig mooie landschappen en typische Afrikaanse taferelen maken alles goed! Ook vertellen we je onderweg interessante weetjes over het land, de bewoners en hun lokale gebruiken.

Onderweg nemen we regelmatig pauze en stoppen soms een bij een lokale markt of mooi vergezicht om een kijkje te nemen. Ontbijt en diner zijn inclusief! Jouw gids zal deze maaltijden vers bereiden en zo nu en dan eten we bij een restaurant. We laten je ook echt kennis maken met de Afrikaanse keuken. De lunch is voor eigen rekening, maar we zullen hiervoor eetgelegenheden aanbevelen, of de mogelijkheid bieden om dit ’s ochtends bij het ontbijt klaar te maken.

Bij de mooiste plekken verblijven we 2-3 dagen om de omgeving te verkennen en te duiken. Je maakt meestal 2 duiken per dag, waarbij je vroeg in de ochtend start. In het begin van de middag kom je terug van het duiken waarna je tijd hebt om 1 activiteit te ondernemen ofte relaxen.

De zee wordt meestal te ruw in de middag om te duiken, maar als het weer het toelaat, kun je een extra duik in de middag maken (Dit is op eigen rekening en te betalen op locatie). Je kunt dan alleen geen andere activiteit ondernemen omdat hier dan geen tijd meer voor is.

Soms hebben we tijdens de reis je hulp nodig bij kleine dingen, zoals o.a. het opzetten van je eigen tent.

Dag 1: Aankomst in Johannesburg

Welkom in Zuid-Afrika! Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg zullen wij je verwelkomen, daarna gaan we naar de accommodatie in Pretoria voor kennismaking met de rest van de groep. De rest van de middag kan je lekker relaxen bij het zwembad en bijkomen van de vlucht. 's Avonds houden we een gezellige Zuid-Afrikaanse Braai. Na het avondeten zal je een uitgebreide briefing van de reis krijgen..
Accommodatie:
2-persoons gedeelde en-suite kamer
Extra optionele activiteiten:
• Verken het indrukwekkende township Soweto, bekend vanwege de strijd tegen de Apartheid. Onder leiding van een local bezoek je het huis van Nelson Mandela, Desmond Tutu en het Apartheids museum. Leer over het verleden en hedendaagse leven in een Township. Let op: deze activiteit neemt een hele dag in beslag van 8:00 tot 17:00 en is alleen mogelijk als je een dag eerder aankomt, of op de laatste dag van deze reis.

Dag 2: Van Johannesburg naar het Krugerpark (ca. 7u rijden)

Na een lekker ontbijt vertrekken we vanuit Pretoria en gaan we op weg naar het wereldberoemde Kruger National Park. We reizen via een gedeelte van de Panorama route, welke zijn naam zeker eer aan doet met de spectaculaire vergezichten. We stoppen regelmatig onderweg om even de benen te strekken of om een mooi uitzicht te bekijken. Rond de middag zullen bij het park aankomen, en kunnen we alvast wat wilde dieren spotten op weg naar onze kampeerplek. Bij aankomst zetten we het kamp voor de nacht op. We eten gezellig buiten met een koel biertje of drankje rondom het knisperende kampvuur. De komende 2 nachten kamperen we middenin het park (de kampeerplek is omheind met een groot hek), dit is de beste en gezelligste manier om de Afrikaanse bush te ervaren. Want zo kan je 's nachts de geluiden van de bush goed horen; huilende hyena’s, brullende leeuwen en tetterende olifanten. Dichterbij de natuur kan haast niet! .
Accommodatie:
Ruime tent welke gedeeld wordt door 2 personen

Dag 3: Kruger National Park

Vandaag rijden we de hele dag door het Kruger Park, en met een beetje geluk kun je vandaag de Big 5 spotten. De Big 5 verwijst naar de buffel, olifant, leeuw, luipaard en neushoorn - de term is afkomstig van de dieren die het meest gevaarlijk zijn om te jagen. De overland truck geeft je de mogelijkheid om ver over de bush te kijken vanwege de hoogte en de grote ramen, wat betekent dat je beter dieren kan spotten en mooiere foto‘s kunt maken. Houd je ogen gefixeerd op de bush, want de neushoorns en leeuwen duiken uit het niets op! Dit is het leukste van een safari; dat spannende gevoel van binnen om op ieder moment wilde dieren te kunnen zien.
Accommodatie:
Ruime tent welke gedeeld wordt door 2 personen
Extra optionele activiteiten:
• Maak een spectaculaire game-drive tijdens zonsondergang onder leiding van een game ranger. ’s Avonds gaan de wilde dieren op jacht, grote kans om jagende leeuwen of hyena's te zien, wat een indrukwekkend schouwspel is. De ervaren ranger weet perfect de plekjes te vinden waar de meeste dieren zijn en vertelt onderweg interessante verhalen over het leven in het park.

Dag 4: Van Kruger National Park naar Maputo (ca. 6u rijden)

Na het ontbijt, verlaten we al wildspottend het Krugerpark waarna wede grens met Mozambique oversteken. Na de grensformaliteiten rijden we via de hoofdstad Maputo, naar onze accommodatie. Onderweg stoppen we regelmatig om even de benen te strekken. We overnachten op een mooie lodge met een zwembad en een gezellige bar waar we 's avonds samen een paar drankjes kunnen drinken.

Accommodatie:
2-persoons gedeelde en-suite kamer

Dag 5: Van Maputo naar Praia do Tofo (ca. 8u rijden)

We vertrekken vroeg in de ochtend en gaan op weg naar Praia de Tofo, dit kleine dorpje ligt in een azuurblauwe baai omzoomd met palmbomen en prachtige witte zandstranden, beroemd vanwege walvishaaien en manta’s die hier het hele jaar voor de kust verblijven. Onderweg komen we typisch Mozambikaanse dorpjes tegen bestaande uit rieten hutjes en waar de bewoners nog leven van hun eigen voorzieningen. Ook zijn er kraampjes met bananen, lokale piri-piri saus, en cashewnoten. Als er tijd is stoppen we bij deze verkopers om wat lekkers te kopen. Ook nemen regelmatig pauze om de benen te strekken. Tegen de avond komen we aan bij onze villa op het strand waar je kans hebt om dolfijnen en bultrugwalvissen voorbij te zien zwemmen. Zodra alles uitgepakt is, lopen we naar het dorpje waar we bij de lokale beach bar lekker gaan eten.
Accommodatie:
6– en 12 persoons strand villa's, met 2-persoons gedeelde kamers

Dag 6 & 7: Praia do Tofo

De komende twee volle dagen verblijven we op de tropische witte stranden van Tofo. De duiken vinden plaats in de ochtend, en 's middags ben je vrij om te relaxen op het strand of om activiteiten te ondernemen. Tofo is een leuk dorp om te ontdekken, tijdens een bezoek aan de levendige markt kun je kennismaken met de vriendelijke bevolking en kan je souvenirs kopen.
Accommodatie:
6- en 12-persoons strand villa's, met 2-persoons gedeelde kamers
Duiken in Praia do Tofo:
"One, two, three... PULL!" Elke duik begint met het duwen van de RIB door de branding met de hulp van de bemanning, ook de stranding met volle snelheid is een gave ervaring! Tofo is 1 van de beste plekken ter wereld om te duiken met reuzen manta’s en te snorkelen met walvishaaien, ook kan je dolfijnen, schildpadden en grote scholen tropische vissen en interessant macro leven tegenkomen. Het hele jaar door heb je een goede kans om manta’s en walvishaaien te zien. Bultrugwalvissen worden het meest gespot tussen juni en oktober. Temperatuur: 20 in de winter tot 28 graden in de zomer. (okt-feb). Zicht: 10 tot 30 meter.

Extra optionele activiteiten:
• Op een Ocean Safari kan je met de plankton etende walvishaai snorkelen, Tofo heeft een van de hoogste walvishaai populaties ter wereld. De aanblik van een 10 meter lange donkere vlek vlak onder het wateroppervlak is al indrukwekkend, maar om in het water te springen en naast deze gigant the snorkelen is nog veel meer intimiderend, echt een fantastische ervaring! In het juiste seizoen kan je ook dolfijnen en zelfs bultrugwalvissen zien.
• Andere activiteiten zijn o.a.: paardrijden op het strand, kajakken in de zoutwater mangroves, neem surflessen of ga quadrijden.

! Let op: deze activiteiten zijn alleen mogelijk als je ervoor kiest in de middag geen extra duiken te maken buiten het duikpakket van 12 duiken. Ook zijn ze afhankelijk van beschikbaarheid en de weersomstandigheden.

Dag 8: Van Praia do Tofo naar Bilene (ca. 6u rijden)

Vandaag rijden we terug naar het zuiden. We verlaten de tropische palmbomen van Tofo en gaan richting Bilene. We overnachten in een klein resort welke zich bevindt aan de rand van de Uembje lagune. De middag is vrij te besteden, je kunt gaan zwemmen in de lagune of relaxen op het strand. De omgeving is rustig en je hebt een prachtig uitzicht over de lagune.
Accommodatie:
4-persoons chalet, met 2-persoons gedeelde kamers

Dag 9: Van Bilene naar Hlane National Park in Swaziland (ca. 6u rijden)

Vandaag verlaten we Mozambique en steken de grens over naar het bergachtige Swaziland, één van de kleinste koninkrijken ter wereld. De Swazi's staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Het landschap bestaat uit groene heuvels, golvende valleien en kleine gehuchten. Hoewel Swaziland volledig omsloten wordt door Zuid-Afrika en Mozambique, merk je onmiddellijk dat je in een heel ander land bent.
Aangekomen in het Hlane Royal National Park, zetten we onze tenten vlakbij de waterplaats op. Er is een terras waar je kan genieten van de nijlpaarden, olifanten en witte neushoorns die op het water afkomen - Het is de perfecte plek om te relaxen met een koud biertje of een drankje met de ondergaande zon.
's Avonds na het eten kunnen we rond het kampvuur genieten van een traditionele Swazi dans op het ritme van Afrikaanse trommels, als je wilt mag je ook meedansen op deze energieke dans en proberen zo hoog te schoppen als de professionals.
Accommodatie:
Ruime tent welke gedeeld wordt door 2 personen

Dag 10: Van Hlane National Park naar Sodwana Bay (ca. 6u rijden)

We staan vandaag heel vroeg op voor een hele spannende safari, we gaan namelijk op een 'Rhino safari’ onder leiding van een ervaren park ranger. Indien het volgens de ranger 100% veilig is kunnen we ook te voet verder wandelen. (Als er bijvoorbeeld olifanten met jongen dichtbij zijn dan is dit helaas niet mogelijk omdat deze agressief kunnen worden).

Het is mogelijk de witte neushoorn te voet heel dichtbij te benaderen omdat ze eigenlijk heel slecht kunnen zien. We sluipen door het dikke struikgewas en houden onze ogen gericht op de ranger, zwijgend signaleert hij naar een groep witte neushoorns. Voel een golf van adrenaline wanneer je oog-in-oog staat met deze grote beesten! Zo lang je naar de gids luistert kan er niks gebeuren en ben je compleet veilig. Ook kun je onderweg olifanten, giraffes en antilopes tegenkomen. Echt een niet te missen ervaring!

We verlaten Swaziland na een stevig ontbijt en steken de grens weer over naar Zuid-Afrika, we gaan naar onze volgende duikplek: Het beroemde Sodwana Bay, in het iSimangaliso Wetland Park dat deelmaakt van de UNESCO Werelderfgoed lijst. We overnachten hier op een hele mooie beboste campsite, waar de apen, bushbuck en grappige mangoesten vrij spel hebben.
Accommodatie:
2-persoons gedeelde en-suite kamer

Dag 11 & 12: Sodwana Bay

De komende twee volle dagen verblijven we in het duikmekka Sodwana Bay. De duiken of duikcursussen vinden plaats in de ochtend. Indien de weersomstandigheden het toelaten kan er soms ook in de vroege middag gedoken worden. De middag is vrij te besteden: relax op het strand, of onderneem een activiteit.
Accommodatie:
2-persoons gedeelde en-suite kamer
Duiken in Sodwana Bay:
De riffen van Sodwana Bay zijn 1 van de meest zuidelijke koraalriffen inde wereld en zijn zelfs nog zuidelijker dan het Australische Great Barrier Reef. Het Great Barrier Reef heeft 1800 soorten vissen; en Sodwana welke 10% van de grootte van het Great Barrier Reef is; heeft 1200 soorten vissen. Daarom is de kans op het zien van meer vissoorten groter bij Sodwana dan op het Great Barrier Reef vanwege de concentratie in een kleiner gebied!

Vaak zie je grote scholen tropische vissen, schildpadden (deze leggen eieren van oktober tot maart), verschillende soorten haaien (van zwarte rifpunthaaien tot luipaardhaaien) en veel interessant macro leven zoals een grote verscheidenheid aan nudibranchs, frogfish, paperfish, scorpionfish, vele soorten cleaner, partner en anemone shrimp, garden eels, starry morays, dragon morays, ghost pipefish, etc, etc. Ook worden er soms manta’s, dolfijnen en grote groepen hamerhaaien gespot. Inderdaad, je moet bij iedere duik die je maakt een camera bij je hebben, want er is altijd wel iets interessants om vast te leggen. Kijk eens op de Facebook pagina SodwanaBay Shootout om te zien wat er voor de jaarlijkse fotowedstrijd ingezonden wordt: https://www.facebook.com/SodwanaBayShootout/photos_stream

Stroming: Meestal heb je een merkbare stroming van over het rif. In Sodwana maak je dus driftduiken (met de stroom mee). De PADI Dive Centers in Sodwana hebben zeer ervaren duikleiders in dienst die elke dag de juiste duikstek uitkiezen, afhankelijk van de weersomstandigheden.
Watertemperatuur: Van maart tot april 23°-28°C. Kan in augustus en september dalen tot 20°C
Duikseizoen: Het hele jaar door
Zicht: 14 tot 35m
Diepte: Verschillende duikplekken met dieptes van 8 tot 32 meter.

Extra optionele activiteiten:
• Bekijk de oceaan vanuit een ander perspectief met een microlight vlucht, zie de zeebodem en koraalriffen, walvissen, dolfijnen, schildpadden en manta’s. (Alleen mogelijk als je ervoor kiest 1 hele ochtend niet te duiken in Sodwana).
• Zie hoe schildpadden hun nest graven, of eieren leggen en zelfs hoe de kleintjes hun weg banen naar de Indische Oceaan tijdens een Turtle Tour. (oktober - maart)
• Quadrijden rond het schitterende 'Lake Sibaya' met een gids.

! Let op: deze activiteiten zijn alleen mogelijk als je ervoor kiest in de middag geen extra duiken te maken buiten het duikpakket van 12 duiken. Ook zijn ze afhankelijk van beschikbaarheid en de weersomstandigheden.

Dag 13: Van Sodwana Bay naar Umkomaas (ca. 6u rijden)

We verlaten Sodwana vroeg in de ochtend en rijden via de bruisende stad Durban naar Umkomaas. Durban is een populaire surf bestemming, en heeft één van de grootste Indiase populaties buiten India. Onderweg nemen we regelmatig pauze om even de benen te strekken.
Een uur ten zuiden van Durban ligt het kleine strand resort van Umkomaas, dit is het startpunt voor het beruchte Aliwal Shoal; een walhalla voor haaienliefhebbers en onze duikbestemming voor de komende 2 dagen.We verblijven in het Blue Ocean Dive Resort waar je een comfortabele tweepersoonskamer deelt met fantastisch uitzicht over de oceaan.

Accommodatie:
2-persoons gedeelde kamer en-suite kamer

Dag 14 & 15: Umkomaas

De komende twee volle dagen verblijven we in Umkomaas. De duiken of duikcursussen vinden plaats in de ochtend, en 's middags ben je vrij om te relaxen op het strand of om activiteiten te ondernemen.
Accommodatie:
2-persoons gedeelde kamer
Duiken in Umkomaas:
De volgende 2 dagen zullen wede beroemde riffen van Aliwal Shoal verkennen. AliwalShoal is door Diver Magazine uitgeroepen als 1 van de top duikplekken ter wereld. Naast 2 mooie wrakken, en de jaarlijkse sardine run is deze plek beroemd vanwege het duiken met tijger-, zandtijger-, zwart en witpunt haaien. Je kan hier het gehele jaar door een 'baited shark dive' maken, je duikt dan tussen 20-30 haaien. Er zijn ook 2 mooie wrakken; de'Produce' en de 'Nebo'. Deze zitten vol met leven en als je goed oplet kan je hier en daar ook wat aardewerk op de zandbodem vinden.

Het wrak de 'Produce' is ook het thuis van een gigantische ‘Brindle Bass’, een enorme vis van ongeveer 3 bij 1,5 meter. Beste tijd om te duiken: Gehele jaar door, maar duikcondities zijn het allerbeste tussen mei en september.
• Zandtijgerhaaien, gehele jaar door - maar worden het meest gespot tussen juni en november.
• Sardine run, kan plaats vinden tussen juni en augustus. Het blijft de natuur, dus helaas geen garantie.
• Hamerhaaien worden zo nu en dan gespot tussen okt-feb.
• Het is mogelijk tijgerhaaien het hele jaar door te zien, maar april en mei zijn de allerbeste maanden

Temperatuur: 16 in winter tot 25 graden in zomer (zomer = okt-feb)
Zicht: 5 tot 40m
Diepte: Verschillende duikplekken met dieptes van 12 tot 32 meter.
Extra optionele activiteiten
• Een indrukwekkende ervaring is de zogenaamde baited shark dive. Door middel van een geurspoor uit te zetten wordt er geprobeerd haaien aan te trekken (Je kan verschillende soorten haaien tegenkomen zoals white- en blacktips, tigersharks, en zandtijgerhaaien). De eerste keer dat je een haai ziet, voelt het alsof je hart letterlijk is gestopt met kloppen. Nadat de eerste schok is uitgewerkt, zal je merken hoe mooi ze bewegen in het water en dat ze in feite gewoon nieuwsgierig zijn. Op 1 enkele duik kan je omringd worden door zo'n 15 tot 20 haaien. De duik wordt begeleid door een fotograaf / videograaf, zodat je bewijs kunt laten zien van jouw duik met deze fantastische roofdieren!
• Niet-duikers hebben de optie uShaka Marine world in Durban te verkennen, dit is een heel mooi aquarium dat te combineren is met het Wet ‘n Wild waterpark. Of breng een bezoek aan de "Golden Mile", een boulevard vol met gezellige cafés en winkeltjes.
• Maak een ongelooflijk gave bungee swing met 60 meter vrije val in het WK 2010 Moses Mabhida Stadium. Deze bungee staat in het Guinness Book of World Records als ’s werelds hoogste schommel’.

! Let op: deze activiteiten zijn alleen mogelijk als je ervoor kiest in de middag geen extra duiken te maken buiten het duikpakket van 12 duiken. Ook zijn ze afhankelijk van beschikbaarheid en de weersomstandigheden.

Dag 16: Van Umkomaas naar Drakensbergen (ca. 5u rijden)

We nemen afscheid van de kust en rijden dwars door het binnenland naar de Drakensbergen. We rijden door de Emakosini vallei; de vallei van de Koningen. Het landschap verandert van glooiende velden naar een steeds heuvelachtiger landschap met inde verte de pieken van de Drakensbergen.

Het Amfitheater; een 5 kilometer lange rotswand op de grens met Lesotho, steekt hoog boven het landschap uit. We verblijven in een mooie lodge welke prachtige uitzichten biedt over de gigantische bergen. In de lodge zelf is er een jacuzzi, bar, sauna en zwembad, wat natuurlijk ook helemaal niet verkeerd is!

Het landschap van de Drakensbergen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is adembenemend mooi en bestaat uit hoge bergpieken, diepe dalen, plateaus, steile kliffen en uitgestrekte valleien met hier en daar prachtige watervallen en schitterende meren. Dit vormde ooit de inspiratiebron voor de 'The Lord of The Rings‘. Bovendien heeft het park de hoogste concentratie rotsschilderingen ter wereld. Helaas kunnen we de bergen zelf niet beklimmen maar je kunt wel een mooie wandeling maken en foto’s schieten van de schitterende vergezichten.
Accommodatie:
2-persoons gedeelde en-suite kamer

Dag 17: Van Drakensbergen naar Pretoria (ca. 6u rijden)

Vandaag verlaten we na het ontbijt de Drakensbergen en rijden we terug richting Johannesburg. We rijden door de provincie 'Free State‘ bekend vanwege de graan en maisvelden. De originele naam is 'Orange Free State', afgeleid van de Oranje Rivier, die op zijn beurt werd genoemd ter ere van de Nederlandse koninklijke familie door de Nederlandse kolonisten. We komen laat in de middag aan bij Twana Lodge wat het eindpunt is van de reis. Hier kan je lekker ontspannen en een verfrissende duik nemen in het zwembad.

Vanavond sluiten we af met een afscheidsfeestje, en eten we in een lokaal restaurant (dit is niet inbegrepen in de maaltijdenpot).
Accommodatie:
2-persoons gedeelde en-suite kamer

Dag 18: Einde van de reis

Helaas, het is alweer de laatste dag van de rondreis, vandaag zullen we je naar het Johannesburg International Airport brengen voor de terugvlucht naar huis. Mocht de vlucht pas laat in de middag of avond vertrekken dan heb je de mogelijkheid om de omgeving nog verder te verkennen, je kan bijvoorbeeld het Township Soweto bezoeken.

Hopelijk stap jein het vliegtuig niet alleen met een tas vol souvenirs, een camera vol foto's en een gebruind hoofd, maar ook met een paar nieuwe vrienden, een nieuwe passie als je heb leren duiken, en vol met verhalen over een onvergetelijke vakantie!

Extra optionele activiteiten:
• Verken het indrukwekkende township Soweto, bekend vanwege de strijd tegen apartheid. Onder leiding van een local bezoek je het huis van Nelson Mandela, Desmond Tutu en het Apartheids museum. Leer over het verleden en hedendaagse leven in een Township. Let op: deze activiteit neemt een hele dag in beslag van 8:00 tot 17:00.

Reizen met een minibus met airconditioning:

Er is geen ander land ter wereld waar je zowel een safari kunt doen om de Big Five te spotten, en tegelijkertijd een paar honderd kilometer verderop je wetsuit aan kunt trekken om de prachtige onderwaterwereld van dichtbij te bekijken.

De landschappen van Zuid-Afrika en Mozambique zijn zo mooi dat je er voor eeuwig rond wilt blijven rijden; glooiende bochten langs groene heuvels, rode zandwegen dwars door de savanne, kleine zandweggetjes omzoomd door palmbomen langs de helderblauwe oceaan en kronkelende paswegen door spectaculaire gebergtes. Kortom, het absolute perfecte landschap voor een rondreis!

Deze reizen worden afgelegd met een minibus met airconditioning en is uitgerust met alle voorzieningen om jou van een prachtige en avontuurlijke reis te voorzien.

Zuid-Afrika en Mozambique zijn erg grote landen; en om alle hoogtepunten te zien zal er af en toe een lange reisdag nodig zijn en moet je vroeg opstaan. Maar de comfortabele truck, de waanzinnig mooie landschappen en typische Afrikaanse taferelen maken alles goed!
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,5

Fotoalbum

Duikcentrum

Data & prijzen

Vanaf 0 euro
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Transfers van en naar de luchthaven in Johannesburg.
- 3 nachten in 2-persoons tenten en 14 nachten in eenvoudige maar comfortabele lodges/hotel.
- Al het vervoer gedurende de reis met een minubus met airconditioning.
- De gids zal de volgende maaltijden klaarmaken: 17 x ontbijt en 16 x avondeten. Incl. koffie, thee en limonade. Dit wordt betaald van de maaltijdenpot (€300).
- Gebruik van kampeer- & kookuitrusting (behalve slaapzak, kussen en luchtbed, deze moet je zelf meenemen).
- Entree Kurger National Park en gamedrive.
- Entree Hlane Royal National Park en Rhino Safari.
- Nederlands-/Afrikaans sprekende chauffeur/gids en kok.
Exclusief in de reissom:
- Retourvlucht naar Johannesburg.
- Visa voor Mozambique (vooraf voor de reis in Nederland tezamen met je boekingsbevestiging aanvragen). Je paspoort dient na vertrek nog 6 maanden geldig te zijn met tenminste 3 lege visumpagina's. Vanaf € 62,-.
- Maaltijdenpot € 300 p.p.. Dit is een verplichte lokale betaling. Het bedrag is apart ter plaatse te betalen aan de reisbegeleiding op de 1e dag van de reis, hiervan wordt het ontbijt en diner bekostigd voor de gehele reis. De lunch is op eigen rekening, houdt rekening met 30-80 ZAR (circa € 2,00 - € 5,50).
- Afscheidsdiner laatste avond is op eigen rekening.
- Het bedrag voor het duikpakket betaal je lokaal contant bij aanvang van de reis aan de reisbegeleiding, omdat we je dan direct kunnen terugbetalen bij annulering van een duik wegens weersomstandigheden of ziekte. Je kan op het vliegveld bij een pinautomaat het bedrag veilig pinnen.
- Reis- en/of annuleringsverzekering incl. sportdekking.
- Alle items van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs en fooien.
- Eventuele extra optionele activiteiten.
- Eenmalig duikvergunning natuurgebied Sodwana en Umkomaas (€5,- p.p.).
- Eventuele inentingen en malaria medicatie.
- Handdoeken zijn niet inclusief, tip: neem 2 microvezel reishanddoeken mee. Deze nemen minder ruimte in beslag, zijn licht en binnen no-time droog!
Activiteiten
Extra informatie !!
Klik op het tarief van de gewenste vertrekdatum en reisduur voor uitgebreide prijsinformatie.
Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchttarieven van dit moment. Indien deze niet meer voorhanden zijn, kopen we onze vluchten tegen een duurder tarief in. Dit is zeker van toepassing gedurende de vakantieweken en kerstperiode, wees er dus op tijd bij. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover voordat we een boeking definitief maken. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.
Klik hier voor de bagageregels per luchtvaartmaatschappij

Beoordelingen

Southern Africa Unlocked
, Zuid-Afrika
8,5

Locatie