Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Lankayan Island Resort

Onveilige gebieden

Op dit moment kunnen wij vanwege het ontradende reisadvies voor reizen naar de oostelijke kuststrook van Sabah geen reizen naar het Lankayan Island Resort aanbieden.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lankayan Island Resort & Dive Center

Dit juweeltje van een eiland ligt in de Sulu Zee op anderhalf uur varen van Sandakan, Borneo. Lankayan is een beschermd gebied, dit betekent dat er niet op een vernietigende manier gevist mag worden, schildpad eieren worden beschermd en de uitgekomen schildpadden worden veilig teruggezet in de natuur. Vaak mogen de bezoekers van Lankayan de jonge schildpadden terugzetten in de natuur. Daarnaast worden op dit moment nog meer natuurbeschermende programma’s ontwikkeld.

Prachtige witte zandstranden

Lankayan heeft een dichte tropische vegetatie, prachtige witte zandstranden en een geweldige onderwaterwereld. Je zit hier zowel boven als onderwater midden in de natuur. Behalve het geluid van de golven en de wind is het er heel stil. Om op Lankayan te komen vlieg je met Malaysia Airlines via Kuala Lumpur naar Kota Kinabalu en aansluitend door naar Sandakan op Borneo. Na aankomst op de luchthaven van Sandakan heb je een transfer per auto en boot naar het Sepilok Jungle resort gelegen direct aan de rivier. Hier overnacht je om de volgende morgen om 10:00 door te varen naar Lankayan Island.

Houten chalets

De vrijstaande houten chalets met balkon liggen aan het strand. De inrichting is eenvoudig, maar doeltreffend. De douche heeft warm water, in de kamer is een lamp en er is een stopcontact (220V). De standaard kamers met balkon bevinden zich in één gebouw, wel hebben ze allen een privé douche en toilet. Wil je wat meer privacy kies dan voor de chalets. De sfeer op Lankayan is informeel en ontspannen. Je hoeft bijvoorbeeld, behalve duikschoentjes, geen schoenen mee te nemen! Ook voor niet-duikers is Lankayan een prima vakantiebestemming, relaxen op het strand of lekker zwemmen in het heldere ondiepe water van de lagune.

Heerlijk uitrusten

Na het duiken kun je lekker bijkomen en napraten onder het genot van een koud drankje in de lounge, die uitkijkt over het strand. Er is ook een TV kamer waar ook eventueel de onderwater video’s van die dag bekeken kunnen worden.
De maaltijden worden geserveerd in het centrale gebouw met een prachtig houten terras waar je gezellig kunt zitten en ondertussen naar de ontelbare baby zwartpuntrifhaaien kunt kijken die onder het terras doorzwemmen.

Video Lankayan Island Resort

Telefoon:
033 45 71 594