Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Layang Layang Island Resort

Layang Layang Island

Layang Layang is een klein eiland van ongeveer 2 km lang dat op 300km ten noordwesten van de kust van Sabah ligt. Layang Layang behoort tot een groep atollen die samen de Borneo Banks vormen. Het atol rond om Layang Layang is ongeveer 7 km lang en 2 km breed. Layang Layang is door de mens gemaakt, door de Maleisische marine om precies te zijn. Daarna is het eiland ontwikkeld voor het duik resort. Het eiland staat ook bekend als broedplaats voor diverse zeevogels. Dit resort is het enige resort in deze omgeving en alleen per privé chartervliegtuig vanuit Kota Kinabalu te bereiken.

De onderwaterwereld van Layang Layang

Layang Layang is een mooi uitgangspunt voor spectaculair duiken. Layang Layang biedt helder water, prachtige koraalriffen en heel veel vis. Ook zeldzame soorten koraal komen hier voor. Het onderwater leven is uitbundig en veelzijdig. Ook onder de dieren zijn zeldzame exemplaren te vinden. Daarnaast is er voor elk wat wils. Mooie riffen en spectaculaire drop-offs, kleine dieren voor de macro liefhebber en ook grote dieren zoals schildpadden en napoleons en natuurlijk de hamerhaaien in de maanden april en mei. Het zicht onderwater is ronduit geweldig te noemen, meer dan 30 meter.

De kamers en faciliteiten

Er zijn in het Layang Layang Island Resort 86 comfortabele kamers die voorzien zijn van douche en toilet, airconditioning, koelkast en een balkon of veranda. De kamers zijn verdeeld over 6 lage gebouwen die elk 10 tot 30 kamers bevatten.

Het resort heeft verder een zwembad, een gezellig restaurant en een kleine souvenirwinkel. Het resort is goed verzorgd maar verwacht zeker geen luxe. Bij het zwembad staan gratis ligstoelen en parasols. In de bibliotheek zijn diverse boeken, tijdschriften en spelletjes te vinden. Bij de receptie is een kluis waar je gratis gebruik van kunt maken. Naast duiken kun je ook kajakken of windsurfen (tegen betaling).

Eten en drinken bij Layang Layang

In het restaurant met airconditioning worden 5 maaltijden per dag in buffetvorm aangeboden, om 7 uur een licht ontbijt, om half 10 een gewoon ontbijt, om half 1 lunch, om half 5 een snack en om half 8 het avond eten. Soms wordt er ’s avonds een BBQ georganiseerd. Thee, koffie, drinkwater en bij het ontbijt vruchtensap zijn gratis. Ook op de duikschool is er gratis drinkwater. Tegen betaling kun je bij de bar diverse alcoholische en non-alcoholische drankjes bestellen en ook snacks en ijs. Het resort heeft zijn eigen waterzuiveringsysteem dat van zeewater, zoet water maakt.

Reizen naar Layang Layang

Om op Layang Layang te komen vlieg je via Kuala Lumpur naar Kota Kinabalu. Vanuit Kota Kinabalu vlieg je in een ongeveer 5 kwartier naar Layang Layang. Deze vlucht is er alleen op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag en alleen vroeg in de ochtend. Dit betekent dat je de dag ervoor al in Kota Kinabalu aankomt en daar overnacht in een middenklasse hotel. De prijs van deze overnachting incl. ontbijt en transfers zit in de prijs ingebegrepen. De bagagelimiet op deze vlucht is 25kg. Eventuele overbagage is mogelijk tegen betaling (ongeveer € 1,50 per kilo per enkele reis).
Het beste seizoen voor Layang Layang is vanaf februari t/m oktober. De temperatuur is gemiddeld 32º overdag en 22º ’s nachts. De luchtvochtigheid is hoog. De warmste en droogste maanden zijn juni en juli.

Layang Layang gesloten:

Layang Layang is elk jaar in de periode september t/m februari gesloten i.v.m de moesson tijd aan de westkust van Sabah alsmede i.v.m het jaarlijkse onderhoud.
Telefoon:
033 45 71 594