Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Malapascua Exotic Dive Resort

Duikschoolinfo

Malapascua Exotic Divers

Omdat Exotic het eerste duikresort en Nitrox vulstation van Malapascua is, is Exotic de lokale duikexpert op Malapascua. Het PADI 5 Star Gold Palm duik centrum heeft een uitstekende persoonlijke duikservice. De zeer ervaren staf van Exotic heeft deze relatief jonge duikgebieden rond Malapascua en Noord Cebu voor je ontdekt en verkend sinds 1997. Ervaar ook de prachtige drop-offs en begroeide wanden tijdens het duiken, geniet van de prachtige haaien en andere grote vissoorten. Verken scheepswrakken en maak en duik op het beroemde Gato eiland met malapascua’s duikpionier.

Haaien en andere grote vissen

De meeste duikgebieden van de Filippijnen staan bekend om de kleinere dieren, maar Malapascua staat juist bekend als een van de beste duiklocaties wanneer het gaat om ontmoetingen met haaien. De haaien die je hier ontmoet zijn onder andere: Witpunthaaien, Zwartpunthaaien, Bamboehaaien, Verpleegstershaaien, Kathaaien, Hamerhaaien en natuurlijk de fantastische Voshaai. Malapascua’s Monad Shoal is bekend als de enige plek op de wereld waar je deze voshaaien (Tresher Sharks) dagelijks ontmoeten kunt en dat is een geweldige ervaring. Andere grote vissen die je op Monad tegenkomt zijn Manta roggen, duivels roggen, Hamerhaaien e.a. afhankelijk van het seizoen. Ook voor de macro liefhebber is Malapascua van wereldklasse. De Tresher Sharks kun je eigenlijk het hele jaar zien, de meeste ontmoetingen vinden plaats tussen december en juni maar dat is dan ook direct de drukste periode op het eiland. De beste tijd voor de manta's is van december t/m april.

Duiken

Je kunt bij Exotic dagelijks twee of drie tank duiken doen met optioneel een nachtduik. Doordat exotic 4 boten heeft, wordt er in kleine groepen gedoken. Je kunt ook een dag trip doen met 2 of 3 duiken, lunch/BBQ op het strand van een prachtig afgelegen eiland ook erg leuk voor eventuele niet-duikende partners. Je kunt bij Exotic alle PADI cursussen volgen van Open water duiker tot Divemaster. Heb je geen zin om je eigen duikmateriaal mee te nemen, dan kun je het bij Exotic ook huren. Er wordt gedoken met perslucht of Nitrox. Duik je met DIN neem dan je eigen adapter mee.

Monad Shoal

Deze duikplaats is een verzonken eiland, dat omhoog komt vanuit de diepte van de oceaan tot 15 Meter onder de wateroppervlakte. De oppervlakte van het rif is vlak met drop offs tot ongeveer 200 meter. Er zijn spectaculaire wanden die verdwijnen in de oneindige blauwe diepte. Grote groepen tonijn, jacks en barracuda kun je hier tegenkomen. Er zijn veel haaien in dit gebied en vaak zie je ook hamerhaaien. Het zicht kan soms wel 30 meter zijn. Er is echter iets dat deze duikplaats heel speciaal maakt. Je kunt hier de adembenemend mooie vos haai (tresher shark) tegenkomen. Deze haai zal voor je ogen met zijn uitzonderlijk lange staart zijn rondjes draaien, terwijl je relaxed boven het rifoppervlak zweeft. Een zeer zeldzame en bijzondere beleving. Een ander hoogtepunt van Monad zijn de manta roggen, die men bijna het hele jaar hier kan zien. De beste kans er van mei tot januari. Een vergelijkbare maar veel kleinere duikplaats genaamd Kimot ligt ten zuiden van Monad.

Malapascua North Point

Dit wordt ook wel het huisrif genoemd, ondanks dat er een korte boottrip voor nodig is om er te komen. De rotsformaties en inhammen van Noord Malapascua zijn bedekt met prachtige zachte en harde koralen. Een grote verscheidenheid aan rif vissen, verschillende soorten roggen, naaktslakken, inktvis, mosselen en ook grote krabben kan je hier aantreffen tijdens het duiken. Deze plek is bekend om zijn prachtige nachtduik mogelijkheden. Maximum diepte is 23 Meter.

Gato Eiland

Dit eiland is beschermd en beroemd als broedplaats voor de zwart-wit gestreepte zeeslang en als slaapplaats voor vele haaien. Rond om het eiland vind je spectaculaire grotten en rotsformaties. De steile wanden en rotsen zijn bedekt met prachtig gekleurde gorgonen. Op de verschillende duikplaatsen rond om het eiland vind je veel verschillende soorten naakslakken, zeepaardjes, mosselen, garnalen, zeeslangen, schorpioen vissen, frogfish, grote inktvis, stekelroggen, verpleegsterhaaien en witpunt haaien, maar ook rif en bamboe haaien. Groepen inktvis, tonijn en baarzen. Eigenlijk kun je zeggen elke duik op Gato betekent bijna een ontmoeting met zeldzame naaktslakken, zeepaardjes en haaien. Het is daardoor ook een paradijs voor onderwaterfotografen zowel macro als groothoek. Naast drie onderwatergrotten bevindt zich onder het noordelijke deel van Gato ook een tunnelsysteem. Dit begint op 5 meter met een grote uitgang op 14 meter. Je kunt er een veelvoud vinden van interessante zeebewoners zoals: kreeft, krabben enz. zelfs slapende witpunt haaien. Alleen ervaren duikers kunnen in de tunnel duiken en een lamp is hierbij noodzakelijk. De maximum diepte is 27 Meter – gemiddeld 16 Meter.

Calanggaman eiland

Op de weg naar dit kleine paradijs wordt de boot vaak begeleid door dolfijnen. Het eiland heeft een prachtig wit strand en is een perfecte stop tussen twee duiken. Het is tevens leuk voor niet duikers, die het eiland kunnen verkennen en zonnebaden. Dichtbij bevinden zich onderwatereilandjes als Monad genaamd Ormoc Shoal en Nunez Shoal. Al deze duikplaatsen hebben rifoppervlakken met een diepte van ongeveer 10 meter met drop-off’s die naar dieptes van meer dan 200 Meter gaan. Er zijn grotten en rotsen met prachtige sponzen, koralen en gorgonen, allerlei soorten rif vissen, adelaarsroggen, haaien en regelmatig schildpadden. Het zicht kan tot 30 meter zijn.

Doña Marilyn wrak

Dit is een grote veerboot op de route Manilla-Cebu, die in 1984 is gezonken tijdens een tyfoon. Op dit moment staat zij bekend als het mooiste wrak van de Visaya's. Het circa 100 meter lange wrak ligt op haar zij en je kunt er op bepaalde plaatsen veilig naar binnen. Het wrak is gedeeltelijk begroeid met harde en zachte koralen. Schorpioen en lion fish, en andere typisch op een wrak levende vissen hebben hun plek hier al gevonden. Grote zwartpunt steelroggen ziet men hier ook. De achtersteven vind je op ongeveer 16 meter. De maximum diepte is 35 meter.

Don Macario wrak

Een 30 meter lang vrachtschip gezonken tijdens een tyfoon. Het ligt nu ondersteboven op de zeebodem. Het is mooi met koralen begroeid. Een mooi wrak voor beginners. Men vindt hier dokter vissen, angel fish, naaktslakken, schorpioenvis en zeeslangen. Maximum diepte is 19 meter.

Chocolate Island

Een klein rotsachtig eiland tussen Malapascua en noord Cebu. Het heeft zacht aflopende riffen waar je vele harde koralen en zachte koralen kunt vinden. Veel kleinere rifvissen en soms adelaarsroggen. (maximum diepte 18 meter)

Tapilon – Japans Wrak

Dit is een zwaar door torpedo's getroffen vrachtschip uit de 2e wereldoorlog. Het is in drie hoofddelen uit elkaar gevallen, het ligt op een diepte van 20 tot 30 meter met een veelvoud aan wrakdelen die je overal vinden kan. Je ziet staalkabels, ladders en veel meer zaken, veel Murenen, schorpioenvis, platwormen en regelmatig grote Frogfishes.

Pioneer – Japans Wrak

Dit wrak is in verassend goede staat. Het stamt uit de 2e wereldoorlog en is ongeveer 60 meter lang. Het staat rechtop op de bodem waarbij de boeg zich op 54 meter bevindt en de achtersteven op 40 meter. Het wrak is prachtig begroeid met koralen en zelfs de schroef en het anker zin nog aanwezig. In en om het wrak vind je ongelooflijk veel soorten vis. Zeer grote schorpioenvissen, adelaarsroggen, grote baarzen en grote groepen tonijn en tandbaarzen kan je hier tegenkomen. Het is een werkelijk schitterend wrak. Deze duik is echter voorbehouden aan de zeer ervaren en hiervoor gekwalificeerde duikers.

Maripipi

De riffen om dit prachtige vulkanische eiland vormen een mooi duikgebied, dat echter wat verder weg ligt. Deze duiktrip wordt dan ook als een kleine duiksafari aangeboden van een dag met een overnachting. Je vindt hier prachtige koralen en allerlei soorten rifvissen. Zwartpunt en rif haaien worden hier ook vaak gezien. Af en toe zien we hier zelfs Mantaroggen en Adelaarsroggen. Dolfijnen kan men ook zien rond Maripipi.

Activiteiten

10 bootduiken incl. fles/lucht/lood
29-05-2017
t/m
31-12-2018
€ 259
10 bootduiken incl. duikmateriaal
29-05-2017
t/m
31-12-2018
€ 311
10 bootduiken incl. fles/lucht/lood NITROX 32%
29-05-2017
t/m
31-12-2018
€ 319
15 bootduiken incl. fles/lucht/lood
29-05-2017
t/m
31-12-2018
€ 380
15 bootduiken incl. duikmateriaal
29-05-2017
t/m
31-12-2018
€ 456
15 bootduiken incl. fles/lucht/lood NITROX 32%
29-05-2017
t/m
31-12-2018
€ 469
20 bootduiken incl. fles/lucht/lood
29-05-2017
t/m
31-12-2018
€ 496
20 bootduiken incl. duikmateriaal
29-05-2017
t/m
31-12-2018
€ 595
20 bootduiken incl. fles/lucht/lood NITROX 32%
29-05-2017
t/m
31-12-2018
€ 612
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal, excl. examenkosten
29-05-2017
t/m
31-12-2018
€ 439
Gevorderden cursus, Advanced Openwater opleiding PADI. Incl. duikmateriaal, excl. examenkosten
29-05-2017
t/m
31-12-2018
€ 337

Exclusief

- Marine Park Fee PHP 150 per duikdag
- Toeslag nachtduik PHP 350 per duik
- Toeslag Calanggaman Island PHP 400 per dagtrip en PHP 500 toegangskosten.
- Toeslag Dona Marilyn Wreck PHP 400 per dagtrip
- Monad Shoal Fee PHP 50
- Duikcomputer PHP 350 per duik of PHP 500 per dag.
Telefoon:
033 45 71 594