Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Mapia Resort

Mapia Resort cottages

Het Mapia Resort ligt bij Kalasey Beach ten zuiden van Manado ongeveer 45 minuten afstand van het vliegveld en op ongeveer 20 minuten van Manado stad. De cottages zijn in de traditionele Minahasa stijl gebouwd en staan in een prachtige tuin met kokospalmen en heel veel zeldzame planten. De cottages zijn gebouwd naar Europese standaard en beschikken over zowel een plafondventilator als airconditioning. Verder hebben de cottages een grote badkamer met warm en koud stromend water en er 24 uur per dag elektriciteit beschikbaar. De cottages hebben een redelijk formaat en hebben grote ramen waardoor ze veel licht hebben. Twee van de Cottages zijn “Family Cottages” en beschikken over een tweede slaapkamer met 2 eenpersoons bedden, ideaal voor kinderen en/of vrienden. Ieder cottage heeft een eigen terras met uitzicht op de tuin, het zwembad en het Bunaken National Park.

Eten en drinken bij Mapia

Het restaurant biedt een ruime keuze aan Indonesische en Europese gerechten en de zithoeken in het restaurant of de bar nodigen uit om een verfrissend drankje te drinken en de duik ervaringen van de dag met de andere gasten uit te wisselen, of gewoon van het fantastische uitzicht op de eilanden Manado Tua, Bunaken en Siladen te genieten.

Duiken in Lembeh Strait en Bunaken National Park

Vanuit het Mapia Resort worden de meeste duiken langs de kust van Sulawesi gedaan, waar de duikplaatsen een geslaagde mengeling zijn van de Lembeh Strait en het Bunaken National Park. Aan het begin van de duik zwart vulkaanzand met de nodige “Critters” en naaktslakjes, in het tweede deel van de duik volgt dan een koraaltuin of een kleine steile wand. Na twee duiken ’s morgens ga je terug naar het resort om te lunchen. Na de lunch kun je doen wat je wilt: relaxen aan het zwembad, shoppen in Manado, rond 15:30 uur meegaan op de boot voor een derde duik of een duik maken op het huisrif (met of zonder gids). Om ongeveer 18:00 uur kun je ook nog een nachtduik op het huisrif doen. Eenmaal per week kun je tegen betaling van een toeslag mee op een trip naar de Lembeh Strait en er wordt ook elke week tegen betaling van een toeslag een Mandarinfish duik georganiseerd.

Vanuit het Mapia Resort worden ook verschillende land excursies aangeboden zoals een Minahasa Landtour en een bezoek aan het Tangkoko National Park.

Verder is het heel leuk om een verblijf in het Mapia Resort te combineren met een verblijf in het Onong Resort. Dit is ook een resort van Celebes Divers.
Telefoon:
033 45 71 594