Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Papua Explores Dive Resort

Duikschoolinfo

Je kunt dagelijks 3 bootduiken en ongelimiteerde kantduiken maken. De boten hebben vaste vertrektijden: 08.00, 10.00 en 14.30 uur en komen meestal terug naar het resort na elke duik. Dit is mogelijk omdat de meeste duiklokaties op korte vaarafstand van het resort liggen. In de praktijk is het eigenlijk: ’s ochtends 2 tank duik met koffie/thee en snacks op een eilandje, dan 2e duik en voor de lunch ben je terug in het resort. Soms gaat de boot van 8 uur naar 2 duiklocaties en vervalt de boot van 10.00 uur. De dagtrips worden zo efficiënt mogelijk ingedeeld. Afhankelijk van de weersomstandigheden (wind en stroming) kunnen er ook schemer- of nachtduiken gemaakt worden.

Wateren

De wateren van Raja Ampat bevatten veel voedingsstoffen en vooral de Dampier Strait heeft extra veel voedingsstoffen door de snelle stroming. De stroming trekt diverse diersoorten aan. Vanwege de soms erg sterke stroming is het belangrijk dat je een ervaren duiker bent en is duiken met een computer, veiligheidsboei en fluitje verplicht. Vergeet deze artikelen dus niet mee te nemen naar het resort. Daarnaast moeten alle duikers een DAN of vergelijkbare verzekering die duiken dekt hebben. Na boeking van een verblijf bij Papua Explorers ontvang je een Guest Information formulier waarbij je deze gegevens allemaal dient door te geven.

Fotografie

Ook voor onderwaterfotografen is Raja Ampat en Papua Explorers Dive resort een goede bestemming. Je kunt hier zowel macro als groothoek fotograferen. Door de gigantische koralen in diverse kleuren en grote hoeveelheden vis komen veel fotografen niet verder dan groothoek gedurende hun verblijf, maar het is zeker aan te raden om ook een paar duikjes te maken met de macro lens. Trouwens, ook boven water is het hier goed fotograferen met alle tropische vogels, vlinders, orchideeën en diverse junglebewoners. De meeste duikers die naar Raja Ampat komen, nemen hun eigen duikspullen mee. Daarom heeft het resort niet een uitgebreide voorraad van verhuur materiaal. Mocht je toch iets willen huren, of met Nitrox wilen duiken geef dit dan direct bij je reservering aan.

Duiklocaties

Alle beroemde duiklocaties van Raja Ampat worden dagelijks bedoken. Een aantal bekende duiklocaties zijn: Manta point (20 min varen), Mike’s Point (10 min varen), Cape Kri (15 min varen), Sardine Reef (25 min varen), Mioskon (25 min varen), Blue Magic (25 min varen), Otdima (5 min varen), Chicken reef (20min varen), passage (45 min varen), Hidden Bay (30 min varen)
Telefoon:
033 45 71 594