Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Sipadan Kapalai Dive Resort

Onveilige gebieden

Op dit moment kunnen wij vanwege het ontradende reisadvies voor reizen naar de oostelijke kuststrook van Sabah geen reizen naar het Sipadan - Kapalai Dive Resort aanbieden.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resort op palen

Op slechts 15 minuten varen van Sipadan ligt het Sipadan - Kapalai Dive Resort. Het Kapalai resort is een heel bijzonder resort. Het resort ligt namelijk niet op een eiland, maar is geheel op palen gebouwd boven de zandbanken van de Ligitan riffen. Een fantastisch gezicht als je aan komt varen! Voor duikers natuurlijk een geweldige ervaring om zo dicht bij de onderwaterwereld te zijn. Kapalai heeft een schitterend huisrif met veel vis en macro mogelijkheden. Sipadan ligt aan de horizon en is per boot snel te bereiken.

De bungalows

Bij aankomst word je welkom geheten met een welkomstcocktail van vruchtensappen en een lunch of snack om even lekker bij te komen van de reis.
De 51 bungalows zijn zeer ruim en mooi ingericht met grote bedden. Alle bungalows hebben een privé balkon en een zeer ruime badkamer. De bungalows zijn zo neergezet, dat je optimale privacy hebt. Aan de achterkant van de bungalow heb je vrij uitzicht. Je kunt zelfs bijna de gehele achterwand van de bungalows open zetten om zo te genieten van het uitzicht en een lekker briesje. De bungalows zijn zeer schoon en je hebt hier geen last van ongedierte of muggen.

Een aanrader is om vanaf het balkon in het water onder de bungalow te kijken. Des te langer je kijkt, des te meer leven je ziet. Het is ook heel apart om de schildpadden langs het rif omhoog te horen komen om te ademen!

Lekker eten bij het Kapalai Dive Resort

De maaltijden worden geserveerd in het restaurant dat net achter de duikschool ligt. Ondanks het feit dat Kapalai zo afgelegen ligt, is het eten vers, zeer smakelijk en er is ruim voldoende voor iedereen. Er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de eetwensen van de gasten. Mocht je bijvoorbeeld vegetarisch willen eten, dan kan daar rekening mee gehouden worden. Wel graag even doorgeven bij de reservering. De maaltijden worden in buffetstijl geserveerd, dus je kunt uitkiezen wat je lekker vindt. De sfeer is heel ontspannen. Je kunt lekker met z’n tweeën gaan eten, maar je kunt ook aanschuiven aan een lange tafel en contact leggen met de andere gasten.

Genieten van het paradijs

Kapalai heeft ook een zandeiland aangelegd waar je overdag lekker kunt relaxen aan het water. S' avonds is dit de perfecte locatie om onder het genot van een drankje te kijken naar de ondergaande zon. Wij zijn erg enthousiast over het Kapalai resort omdat de organisatie, de accommodatie, het eten en de service uitstekend zijn.

Om op Kapalai te komen vlieg je met Malaysia Airlines via Kuala Lumpur naar Tawau op Borneo. De totaal vluchtduur inclusief overstappen bedraagt ongeveer 14 uur. Vanuit Tawau reis je per auto (70 min) naar Semporna waar je op de boot (45 min) stapt naar Kapalai.

Duiken Sipadan

Momenteel zijn de lokale marine park autoriteiten in samenwerking met het WNF bezig om de riffen rond o.a. Sipadan beter te beschermen voor de toekomst. Op dit moment worden er dan ook beperkt duikvergunningen uitgegeven. Voor de duiken rond Sipadan is geen extra toeslag van toepassing en deze zijn dan ook al bij de reissom inbegrepen. Wij vragen bij boeking om je paspoort gegevens en geven deze dan direct door aan de lokale autoriteiten. Dit geeft echter geen garantie dat je elke dag op Sipadan duikt.

Indien je op Sipadan duikt maak je gelijk 4 duiken om het maximale eruit te halen. Een duikdag is ongeveer als volgt ingedeeld. Omdat je 4 duiken maakt op een dag hebben de duiken een maximale tijd van 45 minuten.

05:30 Vertrek vanaf Kapalai
06:00 – 06:45 1ste duik Sipadan
08:00 – 08:45 2de duik Sipadan
10:00 – 10:45 3de duik Sipadan
12:00 – 12:45 4de duik Sipadan

Op dit moment duik je tijdens een week verblijf op Kapalai gemiddeld 2 dagen op Sipadan e.a. is afhankelijk van drukke weken als, Kerst, Pasen, Japanese Golden week, Chinees Nieuwjaar etc.

Video Kapalai Dive resort

Telefoon:
033 45 71 594