background image

Duikvakanties Cabilao

Het driehoekige eiland Cabilao is gelegen in het westen van Bohol Island met zo’n 5200 inwoners, de inwoners zijn vooral werkzaam in het toerisme, visserij en landbouw. Op het eiland zijn slechts een handvol resorts, er is hier geen sprake van massatoerisme. De duikstekken rondom het eiland worden niet druk bezocht. De westkant met uitzicht op Cebu eiland en de noordkant hebben de mooiste duiklocaties. Voor de ietwat verwende Filipijnen reiziger is Cabliao zeker een aanrader.

Cabilao is een echt duikersparadijs en een zeer mooie locatie voor een geweldige duikvakantie in de Filipijnen. Het eiland is geschikt voor zowel de beginnende duiker tot ervaren duiker. Ook als snorkelaar kun je hier goed terecht vanwege het feit dat de riffen tot vlak onder de oppervlakte rond het eiland lopen. De riffen kenmerken zich door uitbundige harde- en zachte koralen en de diepe drop-offs rond het gehele eiland. Het zicht is hier over het algemeen erg goed met 25-35 meter. Je ziet er een mooie verscheidenheid aan gezonde koralen en een grote diversiteit aan vissen en schildpadden.

Ben je een onderwater fotografie liefhebber dan kom je hier niks te kort, vooral ‘’lighthouse’’ is een highlight voor de onderwaterfotografen, een diepe drop-off van wel 50 meter met verschillende soorten vis zoals de ghost pipefish, nudibranches, frogfish en de leaffish. Wij zagen tijdens een duik een stargazer, leaffish, frogfish en whitetip sharks.

Het duiken rond Cabilao is het gehele jaar mogelijk, let wel op dat de maanden juli tot oktober af en toe wat slechter weer kunnen hebben.

Cabilao is goed te combineren met Bohol, Dumaguete, Moalboal of Malapascua.


Cabilao bestemmingen

Polaris Beach and Dive Resort

Het Polaris Beach and Dive Resort is gelegen op het eiland Cabilao tussen de eilanden Bohol en Cebu. Dit eiland staat bekend als een van de mooiste duikgebieden van het centrale gedeelte van de Filipijnen.
Vanaf:€ 1067 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594