background image

Duikvakanties Dumaguete

Dumaguete City is de hoofdstad en belangrijkste zeehaven van de provincie Negros Oriental en ligt op de zuidelijke punt van het eiland Negros, midden in het hart van de Visayas. De regio Visayas wordt gevormd door de provincies Negros, Bohol, Cebu, Palawan, Leyte, Samar en Siquijor en ligt ten zuiden van Manilla. Dumaguete City wordt ook wel The City of Gentle People (de stad van aardige mensen) genoemd. Het is een vriendelijk stadje met een boulevard die doet denken aan de Franse rivièra.

Duiken in Dumaguete kenmerkt zich hier door de bijzondere muck diving locaties welke zich langs de kust bevinden. Je duikt in Dumaguete op het typische bruine vulkaan zand. Een grote diversiteit aan bijzondere dieren kom je hier tegen. Het voor de kust gelegen eiland Apo eiland heeft uitgestrekte mooie koraalriffen met grote scholen vis. Een duikvakantie naar Dumaguete heeft je veel te bieden!

Om naar Dumaguete te gaan, vlieg je eerst naar Cebu. Daar wordt je door een chauffeur opgehaald voor de transfer naar de veerboot. De veerboot vaart in 4 uur via Tagbilaran naar Dumaguete. Bij aankomst van de veerboot wordt je opgehaald door een chauffeur die je in een half uurtje naar het resort brengt.


Dumaguete bestemmingen

Amontillado Beach & Dive Resort

Dit resort onder Nederlandse leiding is gelegen ten zuiden van Dumaguete. De bungalows liggen verspreid over een mooie tropische tuin. Dit gebied staat bekend om het bijzondere Macro duiken en de schitterende riffen van Apo eiland.
Vanaf:€ 1161 p.p.

Atlantis Dive Resort

Gelegen aan een breed vulkanisch strand ligt dit schitterend verzorgde resort. Duik op één van de meest gewaardeerde duiklocaties in de Filippijnen, Apo Island. Niet alle dagen duiken? De gezellige stad Dumaguete ligt op 30 minuten rijden.
Vanaf:€ 2747 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594