NOB Lezersreis - 3 Wars Wreck route

3 sterren
Uitstekende persoonlijke service Comfortabel schip Geschikt voor clubreis Groot duik- en zonnedek

Princess Diana

Speciale Brothers, Deadalus, Elphinstone haaien trip op 18 november 2017.
Deze reis is volgeboekt.

Princess Diana is een comfortabele stalen liveaboard die hoofdzakelijk aangeboden wordt voor full charters. De boot is in 2015 gebouwd en is 38 meter lang en 9 meter breed. Aan boord is er plaats voor maximaal 24 gasten, maar wij bieden de boot aan voor maximaal 22 gasten. De boot is van alle gemakken voorzien en de service kenmerkt zich door vooral persoonlijke aandacht en weg van de massa.

Op het sundeck kan je relaxen in de zon, maar zijn er ook gedeeltes met schaduw. Het achterdek op het upperdeck heeft een lekker gedeelte waar je ook in de schaduw kan zitten. Op het maindek heeft een ruim duikdek met duikplatform waar je je eigen plaats gedurende de trip hebt. Binnen in de salon is een zitgedeelte, bar en eetgedeelte met het buffet.

Hutten

De 12 ruime hutten zijn geschikt voor maximaal 24 gasten. Er zijn zowel hutten met aparte bedden en met een 2- persoonsbed. Ze zijn allemaal voorzien van airconditioning, koelkast, eigen badkamer met douche en toilet. Daarnaast zijn er voor elke gast handdoeken en een badjas beschikbaar.

Verblijf aan boord van Princess Diana is op basis van soft all inclusive. De smaakvolle en gevarieerde maaltijden worden meestal in buffetvorm geserveerd. Non alcoholische dranken zijn ook inbegrepen. Mocht je een dieet of speciale wensen hebben geef dit dan bij boeking door, dan kan de crew hier rekening mee houden.
Beoordelingen
8,5
Maarten, Bodegraven
20-05-2017
'Pracht route, voor duikers een moetje. Vooraf melden deco boei mee te nemen of zelfs verplicht stellen. Of vooraf genoeg deco boeien aan boord.
Marco, Gouda
Een live-a-board in de Rode Zee op een schip die in Monaco niet zou misstaan. Luxe en ruimte aan boord met een zeer behulpzame en vriendelijke bemanning, goed eten, gidsen die wet...
Arjan, Bodegraven
Princess Diana is een mooi ruim schip met comfortabele hutten. De inwendige mens oftewel het eten was prima verzorgd en divers met een prettige vriendelijke bediening. Het schip b...

Specificaties

Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
middenklasse
2015
38 meter
9 meter
4
12
24
ja
ja tegen een meerprijs, special data inclusief Nitrox
soft all inclusive
nee

Fotoalbum

Data & prijzen

Vanaf 1389 euro
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Vluchten naar Hurghada of Marsa Alam v.v.
- Tijdens de 18 november trip is 30 kilo ruimbagage inbegrepen.
- Tijdens de 18 november trip is Nitrox max 32% voor gebrevetteerde duikers inclusief.
- Tijdens de 18 november trip zijn de Marine Park fees inbegrepen.
- Ontvangst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Princess Diana.
- Transfer Hurghada of Marsa Alam Luchthaven - MV Princess Diana.
- Transfer MV Princess Diana - Hurghada of Marsa Alam Luchthaven.
- 7 nachten verblijf aan boord.
- 6 dagen duiken. Niet op de aankomst- en vertrekdag
- Fles/lucht/lood.
- Soft all inclusive, incl. 3 maaltijden per dag, snacks en non alcoholische dranken
- SGR garantie en dekking.
Exclusief in de reissom:
- Marine Park fees, hoogte is afhankelijk van de route (bij de trip van 18 november zijn de marine park fees inbegrepen)
- Alcoholische dranken (bier ca. EUR 3,00, wijn ca. EUR 18,-)
- Duikmateriaal.
- Fooien ca. EUR 36,- per persoon per week.
- Eventuele brandstoftoeslagen indien de prijzen stijgen, tussen de EUR 25,- en EUR 55,- per persoon per week

Aan boord te voldoen:
- 15 ltr staal EUR 40,- per persoon per week.
- Dubbele fles EUR 70,- per persoon per week.
- Sidemount EUR 50,- per persoon per week.
Exclusief in de reissom:
- Visum Egypte USD 25 p.p. (lokaal bij aankomst te voldoen, in Euro's of USD).
- Ruimbagage, zie bagage regels per luchtvaartmaatschappij.
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

Route

Afhankelijk van de duikstek en de omstandigheden wordt er gedoken vanaf het duikdek of de zodiacs. Princess Diana heeft twee zodiacs.

De maximale duikdiepte voor recreatief duiken in de Rode Zee is 40 meter. Jouw maximale diepte is afhankelijk van je brevet en duikervaring. Je duikt samen met je eigen buddy of een buddy met gelijke duikervaring. Er zijn minimaal 2 gidsen aan boord. Tijdens de liveaboard kan gevraagd worden om een duik over te slaan mocht je ervaring niet voldoende zijn voor deze duik. Tijdens de trips is het mogelijk om verschillende duikcursussen aan boord te volgen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de maximale duikdiepte in combinatie met wat je duikverzekering aangeeft. Decompressie duiken en solo duiken zijn niet toegestaan.

Nachtduiken zijn niet toegestaan bij de marine parken Brothers, Deadalus, Rocky en Zabargad, er zullen dus alleen overdag duiken gemaakt worden op deze duikstekken.

Voor de meeste routes is geen minimum aantal duiken vereist (wel minimaal open water of gelijkwaardig), Voor de routes naar de 4 offshore marine parken (Brothers, Deadalus, Rocky en Zabargad) en overige marine parken (Ras Mohamed) is een minimum van 30 gelogde duiken vereist. Vanwege de diepte van de wrakken tijdens de noord routes wordt minimaal Advanced Open Water of gelijkwaardig geadviseerd. De Advanced Open Water cursus kan tijdens de trip gevolgd worden, graag horen wij bij boeking of je deze of een andere cursus wilt volgen.

Routes kunnen afwijken door weersomstandigheden en/of door onvoorziene beperkingen van de Egyptische overheid.

Bij een full charter is er de mogelijkheid om een andere route te varen, dit is op aanvraag.

Beoordelingen

Princess Diana Liveaboard
Egypte Liveaboards, Egypte
8,5
Maarten, Bodegraven
20-05-2017
Princess Diana - Brothers, Deadalus and Elphinstone route
'Pracht route, voor duikers een moetje. Vooraf melden deco boei mee te nemen of zelfs verplicht stellen. Of vooraf genoeg deco boeien aan boord.
Marco, Gouda
Princess Diana - Brothers, Deadalus and Elphinstone route
Een live-a-board in de Rode Zee op een schip die in Monaco niet zou misstaan. Luxe en ruimte aan boord met een zeer behulpzame en vriendelijke bemanning, goed eten, gidsen die weten waar ze het over hebben en duiken op de mooiste stekken van de Rode Zee. Als je op zoek bent naar een duikvakantie die alles heeft wat je als verwende duiker nodig hebt, dan is dit de trip. Hamerheads, treasure sharks, oceanic whitetips, schilpadden in alle maten, maar ook een duikstek waarbij je tussen de tientallen vrijzwemmenden murene's duikt. Alles kwam voorbij. ’s Avonds sterke verhalen vertellen op het zeer ruime achterdek waarbij iedereen weet dat de sterke verhalen dit keer ook echt waar zijn. De Princess Diana is een echte aanrader. Dank Dive and Travel voor de heerlijke week en de goede zorgen.
Arjan, Bodegraven
Princess Diana - Brothers, Deadalus and Elphinstone route
Princess Diana is een mooi ruim schip met comfortabele hutten. De inwendige mens oftewel het eten was prima verzorgd en divers met een prettige vriendelijke bediening. Het schip biedt verschillende mogelijkheden om te ontspannen met een ruim zonnedek. Een ruime lounge bied de mogelijkheid om binnen te ontspannen met beperkte multimedia mogelijkheden. Het stalen schip is voorzien van een tweetal sterke motoren en kan ook bij sterke wind gewoon zijn weg goed vervolgen. De achterste 2 hutten zijn ruim maar vanwege de nabijheid van de motoren rumoerig, vooral als er s’nachts gevaren wordt kan dit als hinderlijk ervaren worden. De staat van onderhoudt is prima. Een 5 tal hutten zijn voorzien van een 2 persoons bed.