Akomo Isseki Liveaboard

3 sterren
Routes in Komodo en Raja Ampat2 trips van Ambon naar Raja Ampat v.v.Maximaal 8 duikers aan boordZeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Akomo Isseki Liveaboard

Akomo Isseki Live Aboard zonnedek - Dive and Travel
De Akomo Isseki is de jongere zus van de Kira Kira liveaboard en treedt in stijl in haar voetsporen in de Indonesische wateren. Deze 28 meter lange en 5,8 meter brede Pinisi biedt plaats aan slechts 8 duikers en is in 2018 te water gelaten. Een Pinisi is een houten boot in traditionele stijl gebouwd door de Konjo stam op Sulawesi.
Doordat er maar 8 duikers aan boord kunnen is de Akomo Isseki zeer geschikt voor kleine groepen van bijvoorbeeld duikclub, vriendengroep of familie. Uiteraard is de boot ook op individuele basis te boeken.
Elektriciteit wordt opgewekt door de zonnepanelen, hierdoor is er minder geluid van generatoren en kun je genieten van de prachtige natuur tijdens de liveaboard. De Akomo Isseki is door het gebruik van de zonnepanelen één van de meest milieuvriendelijkste boten in Indonesië.

Hutten

Akomo Isseki Live Aboard 2-persoons hut - Dive and Travel
De 4 kleine maar comfortabele hutten zijn voorzien van aparte bedden inclusief beddengoed, opbergruimte voor kleding en andere persoonlijke spullen. De hutten hebben een patrijspoorten waardoor natuurlijk licht in de hut komt. Ieder gast krijgt tijdens de trip ook badkamer handdoeken die op verzoek worden vervangen door schone. Een strandhanddoek of douche artikelen dien je zelf mee te nemen. Aan boord zijn er twee badkamers met douche en toilet die gedeeld worden door de gasten.

Vanuit de overdekte salon/ eetruimte heb je 360° panoramisch uitzicht over het water en de eilanden die je tijdens de trip passeert. Er is gedurende de liveaboard onbeperkt koffie, thee, water en fruit beschikbaar en worden er drie vers bereide maaltijden per dag geserveerd. Heb je dieetwensen geef deze dan bij boeking aan ons door.
Wanneer het duiken voor de dag erop zit kun je zowel in de salon als op het overdekte- of zonnedek genieten van een welverdiend koud biertje of frisdrank. Deze drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen en dien je aan het eind van de excursie contant af te rekenen.

Beoordelingen
8,3
Er zijn nog geen beoordelingen over de Akomo Isseki.

Specificaties

Akomo Isseki liveaboard
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
Eenvoudig
2018
27,8 meter
5,8 meter
3
4
8
Nee
Nee
Volpension, inclusief koffie, thee en water
Nee

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 1169 euro
Boek zonder zorgen je duikvakantie bij Dive and Travel.
We willen allemaal graag weer op duikvakantie maar de huidige ontwikkelingen rond het Corona virus maken ons allemaal wat terughoudend. Het team Dive and Travel ziet jullie graag weer als klant en heeft hebben daarom het "Boeken zonder zorgen" geïntroduceerd. Word jouw reis i.v.m. Corona geannuleerd of omgeboekt dan geven wij je voor de meeste bestemmingen de "Boeken zonder zorgen "garantie. Onze reisspecialisten adviseren je graag om welke bestemmingen het gaat zodat je zorgeloos jouw ideale vakantie bij ons kunt boeken. 

Boeken zonder Zorgen
✅ Annuleert Dive and Travel jouw boeking in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood door bijvoorbeeld COVID-19 dan bieden wij je de zekerheid van kosteloos omboeken (op basis van beschikbaarheid) of je ontvangt een terugbetaling van je reeds betaalde reissom, ook indien je met een Corona voucher hebt betaald.

✅  Indien je er zelf voor kiest om niet te willen reizen terwijl dit wel mogelijk is, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Kun je niet reizen i.v.m. een COVID-19 besmetting dan is dit verzekerd onder de annuleringsverzekering. Wij raden aan bij boeking van je reis dus altijd een annuleringsverzekering af te sluiten.

✅ Indien de vakantiebestemming een reisadvies naar code oranje of rood verandert tijdens jouw verblijf zorgt Dive and Travel in overleg ervoor dat je weer veilig op Nederlandse bodem landt. Wij hebben nauw contact met jou als klant en onze leveranciers om er voor te zorg te dragen dat je zo snel mogelijk en veilig weer thuis bent. De niet genoten nachten kunnen door middel van een voucher op een later moment opgenomen worden.

✅ De boek zonder zorgen garantie is van toepassing op alle nieuw geboekte reizen vanaf 01 januari 2021.

De boeken zonder zorgen garantie is geen vervanging van de annuleringsverzekering. Wij raden je ten zeerste aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor jouw volgende duikvakantie. Dive and Travel werkt samen met de Europeesche Verzekeringen, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Dive and Travel behoudt zich ten alle tijden het recht om, zonder kennisgeving vooraf, de Boeken zonder Zorgen garantie aan te passen, wijzigen of te beëindigen zonder dat daar consequenties aan verbonden zijn.

Al onze samenwerkende luchtvaartmaatschappijen, hotels en duikscholen hebben uitgebreide Corona maatregelen genomen. Klik op de bestanden en bekijk de aanpassingen per onderdeel van jouw reis. Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle voorwaarden t.a.v. de juiste reisdocumenten.

Kijk voor de reisadviezen per land op: Nederland Wereldwijd
Prijzen en beschikbaarheid Akomo Isseki
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door onze lokale agent.
- Verblijf in 2-persoonshut (op indeling).
- Verzorging o.b.v volpension (ontbijt, lunch en diner), koffie, thee en water.
- 3 duiken per dag volgens route en inclusief fles/lucht/lood.
- Landexcursies volgens route.
- Gebruik van snorkel, kajak, wakeboard- en vis materiaal.
- Badkamer handdoeken en handzeep.
- Havengelden.

Exclusief in de reissom:
- Vluchten naar Labuan Bajo, Sorong of Ambon v.v.
- Transfers luchthaven – Akomo Isseki v.v. (wordt bij boeking berekend).
- Eventuele hotelovernachting(en) voor en/of na de cruise.
- Komodo Marine Park Fee IDR 175.000 per persoon per dag (ca. € 11,00) op weekdagen en IDR 250.000 per persoon per dag (ca. € 15,00) op zon- en feestdagen, Raja Ampat Fee IDR 1.200.000 per persoon (ca. € 75,00), Banda Island trip IDR 2.000.000 per persoon (ca. € 126,00).
- Huur uitrusting (excl. computer) IDR 350.000 per persoon per dag (ca. € 22,00).
- Huur duikcomputer IDR 50.000 per persoon per dag (ca. € 3,00).
- Strandlaken.
- Toiletpapier.
- Fooien (5 - 10%) en uitgaven als souvenirs, soft- en alcoholische dranken.
- Kosten aan boord alleen cash te voldoen in Euro's of Indonesische Rupiah of USD.

In verband met de vertrektijd van de boot is een overnachting voor en na de liveaboard aanbevolen. Wij adviseren je graag welke accommodatie mogelijk is en kunnen deze desgewenst ook voor je vastleggen.

Exclusief in de reissom:
- Ruimbagage KLM, zie bagage regels voor de bestemming Bali.
- Visum Indonesië en de uitzonderingen: Sinds 1 mei 2016 is het niet meer nodig een visum aan te schaffen wanneer je naar Indonesië reist en het land binnen komt op één van de volgende luchthavens: Medan, Jakarta, Denpasar op Bali, Balikpapan op Borneo, Manado en Ujung Pandang op Sulawesi.
- Eventueel af te sluiten reis-en/of annuleringsverzekering.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

Route

Gedurende het jaar worden er verschillende routes aangeboden in Raja Ampat en Komodo. Twee keer per jaar is er een zogenoemde “repositioning trip”, Akomo Isseki vaart dan van Ambon via de Banda Zee naar Raja Ampat of v.v, een prachtige route die zeker niet op je bucketlist mag ontbreken.
Sommige duikstekken tijdens de routes kunnen uitdagend zijn, maar toch kunnen duikers van elk niveau mee aan boord. Omdat er maar 8 duikers aan boord kunnen wordt er in kleine groepen gedoken en kunnen de gidsen rekening houden met de duikervaring en wensen van de gasten.

akomo isseki - dive and travel (7).jpg
Kira Kira Liveaboard - Dive and Travel
De nationale parken van Raja Ampat en Komodo bieden de grootste diversiteit aan onderwaterleven ter wereld. Er zijn wel 540 soorten koraal, meer dan 1000 verschillende soorten rifvissen en 700 weekdieren. Twee bijzondere duikgebieden waar elke duiker zijn hart kan ophalen.

De beste periode voor de Raja Ampat is tussen eind oktober en april, Akomo Isseki vaart deze maanden twee verschillende routes in dit prachtige gebied. In april en oktober is de repositioning trip, in april van Raja Ampat naar Ambon en in oktober van Ambon naar Raja Ampat. Van april tot en met oktober vaart Akomo Isseki een schitterende route in het Komodo National Park.

Beoordelingen

Akomo Isseki Liveaboard
Flores, Indonesië
8,3
Akomo Isseki Liveaboard
Er zijn nog geen beoordelingen over de Akomo Isseki.