Kira Kira Liveaboard

3 sterren
Exclusief bij Dive and Travel Kleine comfortabele boot Komodo N.P. en Raja Ampat N.P. Scherpe prijsstelling

Kira Kira Liveaboard

De Kira Kira is een 22 meter lang en 4,5 meter breed traditioneel en duurzaam gebouwd houten schip. Er zijn 4 hutten aan boord, een salon/eetruimte, een duikdek en een ruim zonnedek. De Kira Kira heeft zonnepanelen aan boord waarop alle elektrische systemen zijn aangesloten om zo uitstoot en lawaai te voorkomen. Er zijn maximaal 8 gasten aan boord. Ideaal voor families, vriendengroepen of duikscholen die de gehele boot kunnen afhuren, maar er zijn ook genoeg cruises waarbij je je als individuele reiziger kunt aansluiten bij een groep. Er worden soms zeer uitdagende duiklocaties aangedaan gedurende een cruise, maar toch kunnen duikers van allerlei niveau mee op deze cruise. Duiklocaties en duiken worden afgestemd op het individuele niveau. De cruises worden allemaal gehouden in twee duikgebieden met de grootste bio diversiteit ter wereld. Er zijn verschillende afvaarten in het Komodo Nationaal park en Raja Ampat. Je kunt dus van alles tegen komen van walvissen, haaien, mantas en dolfijnen tot aan pygmee zeepaartjes, blauw geringde octopus en frogfish en natuurlijk heel veel gezond en kleurrijk koraal.

Hutten aan boord van de Kira Kira

Er zijn drie tweepersoonshutten met twee eenpersoonsbedden op het benedendek en een tweepersoonshut met tweepersoonsbed op het bovendek. De hut op het bovendek heeft rondom ramen en dus een prachtig panoramisch uitzicht. Let op, de bovenhut is vrij laag en daar kun je niet in staan. De hutten op het beneden dek hebben daglicht door de traditionele koperen patrijspoorten. Alle hutten zijn voorzien van handdoeken en lakens en deze worden op verzoek verschoond (het is aan te raden een eigen badhanddoek mee te nemen voor na het duiken). Elke hut heeft opbergkasten voor grote tassen en duikspullen en een gewone kast voor kleding en planken voor persoonlijke bezittingen, zoals laptop en camera. Er zijn twee badkamers voorzien van douche en toilet aan boord deze worden gedeeld door de gasten. De liveaboard is op basis van volpension inclusief 3 maaltijden per dag (een variatie aan Indonesische en Westerse gerechten) en snacks tussendoor. Daarnaast zijn ook drinkwater, thee en koffie inbegrepen. Alcoholische en frisdranken zijn niet bij de prijs inbegrepen en dienen aan het eind van de cruise contant te worden afgerekend.
Beoordelingen
8.4
Verschuren, Amsterdam
We hebben een geweldige trip gehad, lekker gedoken en veel mooie dingen gezien. De boot is eenvoudig maar de service is goed met veel persoonlijke aandacht.

Specificaties

Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
eenvoudig
2010
30 meter
6,5 meter
3
5
10
ja in hutten en salon
ja alleen nitrox, zie Exclusief in de reissom
volpension
nee

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 1523 euro
Prijzen en beschikbaarheid Kira Kira Liveaboard
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door onze lokale agent.
- Verblijf in een beneden dek hut of bovendek hut (alleen met een 2-persoonsbed).
- Verblijf aan boord o.b.v volpension (ontbijt, lunch en diner), koffie, thee en water.
- 3 duiken per dag volgens route en inclusief fles/lucht/lood.
- Landexcursies volgens route.
- Gebruik van snorkel, kajak, wakeboard- en vis materiaal.
- Badkamer handdoeken en handzeep.
- Havengelden.
- SGR garantie en dekking.
Exclusief in de reissom:
- Vluchten naar Labuan Bajo of Sorong v.v.
- Luchthaven transfers in het geval van de Komodo route.
- Eventuele hotelovernachting(en) voor en/of na de cruise.
- Komodo Marine Park Fee IDR 900.000 en Raja Ampat Fee IDR 1.200.000. Afwijkende kosten bij transfer routes van Komodo naar Raja Ampat v.v.
- Materiaalhuur: BCD & ademautomaat IDR 200.000 p/stuk p/dag en overige items IDR 150.000 p/stuk p/dag.
- Strandlaken.
- Toiletpapier.
- Fooien (5 - 10%) en uitgaven als souvenirs, soft- en alcoholische dranken.
- Kosten aan boord alleen cash te voldoen in Euro's of Indonesische Rupiah of USD.
Exclusief in de reissom:
- Visum Indonesië en de uitzonderingen: Sinds 1 mei 2016 is het niet meer nodig een visum aan te schaffen wanneer je naar Indonesië reist en het land binnen komt op één van de onderstaande luchthavens. Jakarta, Denpasar op Bali, Medan op Sumatra, Surabaya op Java, Balikpapan op Borneo, Manado en Ujung Pandang op Sulawesi, Mataram op Lombok en Batam Island zijn visa vrij bij aankomst. Indien je reist naar bijv. andere luchthavens dan dien je dus nog wel een visum a US$ 35 aan te schaffen bij aankomst. Indien je het land binnen komt via één van de visa vrije luchthavens dan dien je ook via één van de visa vrije luchthavens te vertrekken. Indien je het land binnen komt op een van de visa vrije luchthaven en vertrekt vanaf een niet visa vrije luchthaven dan dien je wel een visum aan te schaffen. Doe je dit niet dan krijg je mogelijk problemen wanneer je het land wilt verlaten.
- Eventueel af te sluiten reis-en/of annuleringsverzekering.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

Route

Er worden cruise naar het Komodo N.P. en Raja Ampat N.P. georganiseerd
De duikcruises worden gehouden in de mooiste gebieden van Indonesië zoals Komodo National Park en Raja Ampat. Beide gebieden hebben een grote biodiversiteit en zijn een fantastisch duikgebied met wel 540 soorten koraal, meer dan 1000 verschillende soorten rifvissen en wel 700 soorten weekdieren. Hier leeft 75% van alle soorten die er ter wereld zijn hier te vinden. Kortom een echt fantastisch duikgebied. De beste periode voor de regio Raja Ampat is tussen november en april. Komodo National Park is het hele jaar prima, maar de meeste duikers hebben de voorkeur voor de periode tussen april en augustus. Labuan Bajo - Komodo - Labuan Bajo Sorong - Raja Ampat - Sorong

Beoordelingen

Kira Kira Liveaboard
Flores, Indonesië
8.4
Verschuren, Amsterdam
Kira Kira Liveaboard
We hebben een geweldige trip gehad, lekker gedoken en veel mooie dingen gezien. De boot is eenvoudig maar de service is goed met veel persoonlijke aandacht.
Video Kira Kira Liveaboard