Dhinasha Liveaboard

3 sterren
Nederlandse persoonlijke leidingOp zoek naar Manta's, (walvis)haaien3 duiken per dag Weg van de massa

Bekijk hier de beschikbaarheid van de afvaart data in 2022. Bel ons voor de laatste beschikbaarheid. Genoemde data zijn de afvaart data vanaf Male. Wil je de reis inclusief vluchten boeken, dan kunnen wij deze ook voor je verzorgen. vertrek is mogelijk vanaf Nederland, België of Duitsland

03-05 tot 13-05-2022 Nog 5 plaatsen beschikbaar
13-05 tot 23-05-2022 Nog 13 plaatsen beschikbaar

18-09 tot 28-09-2022 Nog 14 plaatsen beschikbaar
28-09 tot 08-10-2022 Nog 11 plaatsen beschikbaar
08-10 tot 18-10-2022 Nog 08 plaatsen beschikbaar
18-10 tot 28-10-2022 VOL
28-10 tot 07-11-2022 VOL, Fotocruise met Raymond Wennekes
07-11 tot 17-11-2022 VOL
17-11 tot 27-11-2022 VOL

Ontdek de beste duikstekken van de Malediven tijdens een liveaboard duikvakantie aan boord van de Dhinasha. In het voorjaar en najaar organiseren we de duiksafari ‘s naar de Malediven onder leiding van de Nederlandse Marco en Remco. Met hun duikervaring op de Malediven zijn ze een echte kenner van de lokale duikplaatsen. Dit zijn vele bekende locaties maar ook duikplaatsen welke ze zelf de afgelopen jaren hebben ontdekt.

Het duikprogramma bestaat uit 3 duiken per dag op de beste locaties verspreid over de Malediven. Het accent bij deze duiksafari’s ligt op het duiken met grote zeedieren, waaronder manta’s, haaien en walvishaaien. Je bent niet beperkt aan een vaarafstand en gaat op zoek naar de haaien, manta’s en walvishaaien. De kans om met manta’s te duiken is erg groot daar ze de poetstations bezoeken. De afgelopen jaren hebben we ze tijdens elke liveaboard trip gezien.

De maanden februari/april en september/november zijn de beste maanden qua plankton en plankton heb je nodig om manta’s en walvishaaien te zien. Dit is niet altijd de beste kwijt qua zicht onderwater maar het duiken met de manta’s en walvishaaien is waar het tijdens deze liveaboard op de Malediven om gaat.

De Dhinasha is een eenvoudige duikcruise welke zeer geschikt is voor de duiker die de beste duiken wil maken op de Malediven maar niet teveel waarde hecht aan comfort. De boot heeft 9 hutten waarvan er 4 met een dubbel en enkel bed zijn. Er zijn 3 hutten met 2 enkele bedden en 2 luxe hutten met een 2 persoons bed.
Deze luxe hutten zitten op het boven dek en hebben een ruim zeezicht. De luxe hutten zijn te boeken voor meerprijs. Daarnaast is er een hut voor de cruise director en hutten voor het personeel. Alle hutten hebben een eigen douche, toilet, airco en een ventilator. De Dhinasha heeft accommodatie voor 20 personen.

Op het bovendek is er een groot zonnedek, heerlijk om na een duik nog even over het water uit te kijken en genieten van de zon. Op het voor- en achterdek is voldoende ruimte om te ontspannen.

Naast de Dhinasha vaart er ook duikboot een zgn dhoni mee. De duiken worden vanaf de dhoni gemaakt en je duikspullen blijven tussen de duiken door aan boord van de dhoni. De compressor staat ook op de dhoni en tijdens het vullen van de flessen (aluminium) blijft de dhoni op afstand van de Dhinasha, zodat de gasten geen last hebben van het lawaai. Uiteraard is er op de Dhinasha en ook op de Dhoni zuurstof aan boord aanwezig voor noodgevallen. Na de duik blijft de uitrusting aan boord van de Dhoni. Het enige wat je hoeft te doen is aan boord van de Dhinasha te stappen.


Beoordelingen
8,0
B. van der Pluim
10-09-2019
We hebben een heerlijke vakantie gehad aan boord van de Dhinasha. Leuke crew en super gave duiken. We hebben zelfs manta's en haaien gezien.

Specificaties

Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Aantal duiken per dag
Begeleiding:
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
Middenklasse
2005 De hutten zijn in 2020 gerenoveerd
28 meter
9 meter
3
9
3 soms 4 met een nachtduik
Nederlandse Cruise Directors
20
ja in hutten en salon
nee
volpension
nee (simkaart op de luchthaven bij aankomst te koop)

Fotoalbum

Data & prijzen

Vanaf 1631 euro
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Dhinasha Liveaboard.
- Transfer Malé Luchthaven - Dhinasha Liveaboard.
- Transfer Dhinasha Liveaboard - Malé Luchthaven (om 06:30 uur).
- 10 nachten verblijf in een 2-persoons hut.
- 10 dagen duiken. Tot 3 duiken per dag (1 duik op de dag van aankomst en 1 duik op de dag voor vertrek).
- Fles/lucht/lood.
- 3 maaltijden per dag (ontbijt op de dag van vertrek).
- Ongelimiteerd water en koffie & thee.
- 12% G.S.T. (over de liveaboard prijs).
Exclusief in de reissom:
- Retourvlucht Malé
- Greentax USD 6,- per persoon per nacht (ter plaatse te voldoen).
- Fooi voor de bemanning USD 7 per persoon per dag (ter plaatse te voldoen).
- Fooi voor de duikgids USD 1 per persoon per dag (ter plaatse te voldoen).
- Softdrinks, sappen en alcoholische dranken.
- Duikmateriaal (bij boeking opgeven, ter plaatse te voldoen).
- Opslag van bagage op de luchthaven op de dag van vertrek indien noodzakelijk.
Exclusief in de reissom:
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

- Voor alle uitgaven ter plaatse wordt er 10% service charge en 12% G.S.T. berekend.

Route

De route is afhankelijk van het weer maar wordt zoveel mogelijk bepaald door de aanwezigheid van de manta’s en walvishaaien. Na aankomst op de Malediven heb je direct de transfer naar de Dhinasha, die in de baai voor de luchthaven, voor anker ligt. Na het inschepen en de briefing vaart de boort naar het noorden om in de middag de eerste duik te maken. Je duikt direct bij Lankan (mantapoint) waardoor de reis goed van start gaat. De verdere route ligt niet vast en wordt vooral bepaald door de aanwezigheid van de grotere dieren als manta’s, haaien en walvishaaien en de wensen van de gasten. De laatste jaren is het Ari Atoll erg populair vanwege de grote hoeveelheden walvishaaien, maar we varen ook naar andere atollen.


Dhinasha Liveaboard Malediven
Dhinasha Liveaboard Malediven
Het dagelijkse duikprogramma bestaat uit drie duiken, allemaal op toplocaties, waarbij het accent op de grote zeedieren zal komen te liggen. Natuurlijk behoren ook nachtduiken tot het programma. Tussen het duiken door worden bewoonde of onbewoonde eilanden bezocht of kan er gesnorkeld worden. Uiteraard is er ook genoeg tijd, om in alle rust een boek te lezen, of de gemaakte onderwaterfoto’ te bekijken.
De Dhinasha organiseert langere trips dan de standaard 7 nachten zodat je afwijkt van de standaard vaarroute van 95% van de andere safari boten, die alleen 8 dagen trips organiseren.
Om deel te nemen aan liveaboard op de Dhinasha dien je minimaal een Advanced Openwater of gelijkwaardig brevet te hebben met minimaal 50 gelogde duiken. Duiken met een decoboei voor de opstijging is verplicht.

Let op.
De afvaarten van de Dhinasha liveaboard sluiten aan op de vroege ochtendvluchten van Emirates en andere maatschappijen die aankomen op het vliegveld van Male.
Dat betekent dat mensen op de laatste dag van hun safari vroeg moeten vertrekken (om 06:30 uur, aankomend op het vliegveld om 07:00 uur). Dit om de bemanning de gelegenheid te geven de hutten schoon te maken en de boot klaar te maken voor de volgende trip. Nieuwe gasten komen aan met de ochtend vluchten voor 09:30 uur. En komen om 11.00 uur aan op de safari boot, waarna we beginnen met de bootbriefing, het materiaal klaar zetten en een check duik doen.

Heb je dus de avond vlucht geboekt terug vanaf de Malediven dan kan je helaas niet langer op de boot verblijven. De vroege vluchten vanaf Male zijn om 09:15 uur.

Beoordelingen

Dhinasha Liveaboard
Malediven Liveaboards, Malediven
8,0
B. van der Pluim
10-09-2019
Dhinasha Liveaboard
We hebben een heerlijke vakantie gehad aan boord van de Dhinasha. Leuke crew en super gave duiken. We hebben zelfs manta's en haaien gezien.