MV Emperor Serenity

5 sterren
Bootduiken
Bootduiken
Duiken in reis inbegrepen
Duiken in reis inbegrepen
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Kluis
Kluis
Liveaboard
Liveaboard
Gratis Nitrox
Gratis Nitrox
Wifi
Wifi aanwezig
Luxe boot Erg veel ruimte en comfort Uitstekende service van Emperor Gratis nitrox

Emperor Serenity

Het paradepaardje van de Emperor vloot op de Malediven is de Emperor Serenity. Deze luxe boot is sinds begin 2016 in de vaart in speciaal gebouwd voor en door duikers. Hierdoor voldoet deze zeer ruime boot aan alle wensen en eisen die door duikers gesteld zijn. Deze 40 meter lange boot biedt plaats aan maximaal 26 gasten. De staff zal er alles aan doen, zoals op alle boten van de Emperor vloot, om een onvergetelijke duikvakantie te hebben.

Geniet op één van de loungebedden of zitzakken op het sundeck van een drankje na een fantastische duik. Ook op het upperdeck en maindeck zijn er verschillende zitjes (buiten en binnen) om te ontspannen tussen de duiken door. De salon binnen is voorzien van airconditioning, bar en TV. Op het maindeck is buiten een overdekt eetgedeelte waar door de bemanning heerlijke gerechten worden geserveerd.

Hutten

De 13 ruime en comfortabele hutten zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer en individueel regelbare airconditioning. 10 hutten hebben een 2-persoonsbed + 1-persoonsbed, 3 hutten op het lower deck hebben een 2-persoonsbed. Op het lower deck hebben de hutten een patrijspoort, op het main deck en upper deck een groot raam waarbij je fantastisch uitzicht vanuit je hut hebt. Voor elke gast zijn er twee handdoeken, op de dhoni liggen ook handdoeken voor na de duik klaar.

Verblijf op Emperor Serenity is op basis van volpension incl. snacks, koffie, thee, water en 1 glas wijn tijdens het diner. Er wordt veel aandacht besteed aan de maaltijden en tijdens de trip kan je genieten van lokale en Europese gerechten. Mocht je een dieet of speciale wensen hebben geef dit dan bij boeking door, dan kan de crew hier rekening mee houden. 1x per week wordt er op een onbewoond eiland een BBQ gehouden (weersafhankelijk en soms tegen een kleine toeslag voor toegang).
Beoordelingen
8,0
C. van der Raaij
23-04-2017
'prachtige reis, niet geschikt voor beginnende duikers. om 6.00 uur wekker, half zeven duik briefing. Pittige duiken en dat 3 per dag, veel stroming. Geweldige ervaring. De gidse...

Specificaties

Emperor Serenity liveaboard
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
Luxe
2016
40 meter
13 meter
4
13
26
ja
ja (gratis)
volpension, snacks, koffie, thee, water, 1 glas wijn tijdens het diner
ja (tegen meerprijs)

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 1567 euro
Prijzen en beschikbaarheid Emperor Serenity
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Emperor Divers.
- Transfer Malé Luchthaven - MV Emperor Serenity (tijden: 16:00 en 22:30 uur).
- Transfer MV Emperor Serenity - Malé Luchthaven (check-out 07:00 uur).
- 7 nachten verblijf in een 2-persoons hut (Lower/Main/Upper deck).
- 6 dagen duiken. Totaal 17 duiken waarvan 1 nachtduik.
- Fles/lucht/lood en gratis NITROX voor gebrevetteerde Nitrox duikers.
- 3 maaltijden, snack in de middag, 1 BBQ op een lokaal eiland.
- Ongelimiteerd water en koffie & thee.
- Malé city tour (op verzoek).
- 12% G.S.T. (over de liveaboardprijs) en Greentax USD 6,- per persoon per nacht

Exclusief in de reissom:
- Retourvlucht Malé
- Binnenlandse vluchten indien de liveaboard start en/of eindigt anders dan Malé.
- Softdrinks, sappen en alcoholische dranken.
- Duikmateriaal.
- Gebruik WiFi: USD 20 per week (o.v. van beschikbaarheid).
- Bij een andere transfertijd dan de standaard transfertijden geldt een kleine toeslag.

- Aan boord kan betaald worden met Euro, Britse Ponden en US Dollar, het is ook mogelijk om met creditcard te betalen (VISA en Mastercard), er wordt ca. 4% creditcard kosten in rekening gebracht.
- Over alle uitgaven aan boord wordt 12% G.S.T. berekend.
- Niet duikers zijn ook van harte welkom en kunnen gratis gebruik maken van snorkelspullen en krijgen daarnaast ook een voucher van USD 50,- om aan boord te gebruiken.
- Wanneer je een hut op indeling boekt en je wilt gegarandeerd een 2-persoonsbed dan is de meerprijs EUR 35,- per week.
- Meerprijs 1-persoonsbezetting: standaardprijs + 80%
- Emperor Serenity vaart wekelijks van zondag – zondag.
Exclusief in de reissom:
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

Route

Kies je voor de Emperor Serenity dan wordt de volgende route aangeboden:

Best of Maldives 8D-7N 17 duiken
Vertrek Male – aankomst Male
Rasdhoo, noord en zuid Ari, Vaavu, noord en zuid Male Atoll

Afhankelijk van het seizoen en de beste omstandigheden onder en boven water wordt er een bepaalde route aangeboden. Van te voren kan niet worden aangegeven op welke duikstekken er bij een bepaalde route wordt gedoken. Tijdens de trip wordt er in lagunes, kanalen (kandu) en bij pinnacles (thila) gedoken en kan je naast de normale rifvissen ook manta’s, walvishaaien, andere haaiensoorten, roggen en dolfijnen zien.

Bij een full charter is er de mogelijkheid om een andere route te varen, dit is op aanvraag.
11.jpg
09.jpg
Ga je duiken op de Malediven dan ga je “grote vis”. Afhankelijk van inkomend of uitgaand tij, maanstand en seizoenswisselingen kan de stroming van matig tot zeer sterk zijn. Op de meeste duikstekken staat een medium stroming en is de kans om haaien, trevally en scholen rifvis groot. De meeste “actie” is te zien op het punt waar de stroming tegen de Thila (pinnacle) komt of bij het opkomen van het getij bij de ingang van het kanaal. Wanneer er op deze duikstekken gedoken wordt is een snelle afdaling (soms ook met negative entry) tegen de stroming in nodig. Een goede fysieke conditie is daarom zeer aan te bevelen, om het beste uit je duik te halen.
Het zicht varieert tussen 10 en 30+ meter en is afhankelijk van de weersomstandigheden, stroming en seizoen. De maximale duikdiepte op de Malediven is 30 meter. Jouw maximale diepte is afhankelijk van je brevet en duikervaring. Tijdens de liveaboard kan gevraagd worden om een duik over te slaan mocht je ervaring niet voldoende zijn voor deze duik. Tijdens de trips is het mogelijk om verschillende duikcursussen aan boord te volgen.
Je bent zelf verantwoordelijk voor de maximale duikdiepte in combinatie met wat je duikverzekering aangeeft. Decompressie duiken, solo duiken en technische duiken zijn niet toegestaan.
Voor deze routes is geen minimum aantal duiken vereist (wel minimaal open water of gelijkwaardig), maar ervaring met stroming- en driftduiken is aanbevolen.

Op de Malediven maken alle liveaboardboten gebruik van een duikdhoni. Met deze comfortabele dhoni ga je naar de duiklocaties. De duikspullen gaan aan het begin van de trip allemaal aan boord van de duikdhoni, dus daar heb je verder geen omkijken naar. De flessen worden ook gevuld op de dhoni die dan op afstand blijft van de boot zodat je geen last hebt van het lawaai van de compressor.
Er worden max. 17 duiken per week gemaakt (2 tot 3 duiken per dag, op de laatste duikdag max. 2 duiken) en een nachtduik behoort ook tot de mogelijkheden. Het is in de Malediven verplicht om te duiken met een computer, signaalboei en een noodlamp. Een duiklamp is verplicht bij de nachtduiken. Aan de hand van de duikervaring worden de duikers ingedeeld bij één van de 2 duikgidsen.

Aan boord zijn 11,5 liter tanks beschikbaar, 15 liter tanks zijn vooraf te boeken en tegen een kleine meerprijs. Nitrox is voor gecertificeerde duikers gratis, maar onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Huren van een (deel) van een uitrusting is geen probleem, deze dient bij boeking te worden doorgegeven.

Beoordelingen

MV Emperor Serenity
Malediven Liveaboards, Malediven
8,0
C. van der Raaij
23-04-2017
MV Emperor Serenity
'prachtige reis, niet geschikt voor beginnende duikers. om 6.00 uur wekker, half zeven duik briefing. Pittige duiken en dat 3 per dag, veel stroming. Geweldige ervaring. De gidsen Enrico en Vic zijn toppers ze weten veel van de omgeving en zijn zeer behulpzaam. Eten op de boot was prima in orde, Indonesische kok dus.. lekker (tenminste als je ervan houdt) :-) helaas weinig warm water dus haren wassen had niet veel zin met al het zout water.. maarja de volgende dag moest je toch weer de zee in dus.. laat de föhn maar thuis, die heb je zeker niet nodig. Het was voor ons de eerste keer op een Liveaboot maar wij zijn om.... we willen nu meer .. dus wordt vervolgd ;-)'
Emperor Serenity