MV Emperor Voyager

4 sterren
Bootduiken
Bootduiken
Duiken in reis inbegrepen
Duiken in reis inbegrepen
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Kluis
Kluis
Liveaboard
Liveaboard
Gratis Nitrox
Gratis Nitrox
Wifi
Wifi aanwezig
Luxe middenklasse boot Comfortabele algemene ruimtes Moderne boot Gratis nitrox

Emperor Voyager

Al jaren vaart de Emperor Voyager langs de verschillende eilanden in de centrale atollen van de Malediven. Deze 30 meter lange houten en comfortabele boot biedt plaats aan max. 20 gasten. Veel ruimte aan boord en door de persoonlijke service van de bemanning zorgen ervoor dat je een geweldige duikvakantie hebt.

Zonliefhebbers kunnen heerlijk genieten op de loungebedden tussen en na de duiken op het sundeck. Op het upperdeck kun je binnen genieten van de comfortabele sofa’s, TV,DVD in de salon. Buiten is het overdekte eetgedeelte waar je tijdens de maaltijden uitkijkt over het water en de idyllische eilanden. Binnen op het maindeck is nog een ruime salon met bar, maar ook buiten kan je lekker bijkomen van de prachtige duiken en het indrukwekkende onderwaterleven.

Hutten

7 hutten, gelegen op het lower deck, maindeck en upperdeck hebben 2 aparte bedden. 2 hutten op het lower deck hebben een 2-persoonsbed. Alle hutten hebben een eigen badkamer en individueel regelbare airconditioning. De hutten op het lower deck hebben een patrijspoort, de hutten op het maindeck en upperdeck hebben grote ramen voor een fantastisch uitzicht vanuit je hut. Voor elke gast zijn er twee handdoeken, op de dhoni liggen ook handdoeken voor na de duik klaar.

Verblijf op Emperor Voyager is op basis van volpension incl. snacks, koffie, thee en water. Er wordt veel aandacht besteed aan de maaltijden en tijdens de trip kan je genieten van lokale en Europese gerechten. Mocht je een dieet of speciale wensen hebben geef dit dan bij boeking door, dan kan de crew hier rekening mee houden. 1x per week wordt er op een onbewoond eiland een BBQ gehouden (weersafhankelijk en soms tegen een kleine toeslag voor toegang).
Beoordelingen
7,9
Angela Huiskamp
15-10-2016
Weer genoten van de service van Emperor Divers. de boot is ruim en van alle gemakken voorzien. We hebben gaaf gedoken en de manta's gezien.

Specificaties

Emperor Voyager
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
luxe middenklasse
in 2014 gerenoveerd
30 meter
9 meter
4
10
20
ja
ja (gratis)
volpension, snacks, koffie, thee en water
ja (tegen meerprijs)

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 1330 euro
Prijzen en beschikbaarheid Emperor Voyager
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Emperor Divers.
- Transfer Malé Luchthaven - MV Emperor Voyager (tijden: 11:00 / 16:00 en 22:30 uur).
- Transfer MV Emperor Voyager - Malé Luchthaven (check-out 07:00 uur).
- 7 nachten verblijf in een 2-persoons hut (Lower/Main/Upper deck).
- 6 dagen duiken. Totaal 17 duiken waarvan 1 nachtduik.
- Fles/lucht/lood en gratis NITROX voor gebrevetteerde Nitrox duikers.
- 3 maaltijden, snack in de middag, 1 BBQ op een lokaal eiland.
- Ongelimiteerd water en koffie & thee.
- Malé city tour (op verzoek).
- 12% G.S.T. (over de liveaboardprijs) en Greentax USD 6,- per persoon per nacht.

Exclusief in de reissom:
- Retourvlucht Malé
- Binnenlandse vluchten indien de liveaboard start en/of eindigt anders dan Malé.
- Softdrinks, sappen en alcoholische dranken.
- Duikmateriaal.
- Gebruik WiFi: USD 20 per week (o.v. van beschikbaarheid).
- Bij een andere transfertijd dan de standaard transfertijden geldt een kleine toeslag.

- Aan boord kan betaald worden met Euro, Britse Ponden en US Dollar, het is ook mogelijk om met creditcard te betalen (VISA en Mastercard), er wordt ca. 4% creditcard kosten in rekening gebracht.
- Over alle uitgaven aan boord wordt 12% G.S.T. berekend.
- Niet duikers zijn ook van harte welkom en kunnen gratis gebruik maken van snorkelspullen en krijgen daarnaast ook een voucher van USD 50,- om aan boord te gebruiken.
- Meerprijs 1-persoonsbezetting: standaardprijs + 80%
- Emperor Voyager vaart wekelijks van zaterdag – zaterdag.
Exclusief in de reissom:
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

Route

Kies je voor de Emperor Voyager dan wordt de volgende route aangeboden:

The Best of the Maldives 8D-7N, 17 duiken
Vertrek Male – aankomst Male
Rasdhoo, noord en zuid Ari, Vaavu, noord en zuid Male Atoll

Afhankelijk van het seizoen en de beste omstandigheden onder en boven water wordt er een bepaalde route aangeboden. Van te voren kan niet worden aangegeven op welke duikstekken er bij een bepaalde route wordt gedoken. Tijdens de trip wordt er in lagunes, kanalen (kandu) en bij pinnacles (thila) gedoken en kan je naast de normale rifvissen ook manta’s, walvishaaien, andere haaiensoorten, roggen en dolfijnen zien.

Bij een full charter is er de mogelijkheid om een andere route te varen, dit is op aanvraag.

Ga je duiken op de Malediven dan ga je “grote vis”. Afhankelijk van inkomend of uitgaand tij, maanstand en seizoenswisselingen kan de stroming van matig tot zeer sterk zijn. Op de meeste duikstekken staat een medium stroming en is de kans om haaien, trevally en scholen rifvis groot. De meeste “actie” is te zien op het punt waar de stroming tegen de Thila (pinnacle) komt of bij het opkomen van het getij bij de ingang van het kanaal. Wanneer er op deze duikstekken gedoken wordt is een snelle afdaling (soms ook met negative entry) tegen de stroming in nodig. Een goede fysieke conditie is daarom zeer aan te bevelen, om het beste uit je duik te halen.
12.jpg
06.jpg
Het zicht varieert tussen 10 en 30+ meter en is afhankelijk van de weersomstandigheden, stroming en seizoen. De maximale duikdiepte op de Malediven is 30 meter. Jouw maximale diepte is afhankelijk van je brevet en duikervaring. Tijdens de liveaboard kan gevraagd worden om een duik over te slaan mocht je ervaring niet voldoende zijn voor deze duik. Tijdens de trips is het mogelijk om verschillende duikcursussen aan boord te volgen.
Je bent zelf verantwoordelijk voor de maximale duikdiepte in combinatie met wat je duikverzekering aangeeft. Decompressie duiken, solo duiken en technische duiken zijn niet toegestaan.
Voor deze routes is geen minimum aantal duiken vereist (wel minimaal open water of gelijkwaardig), maar ervaring met stroming- en driftduiken is aanbevolen.

Op de Malediven maken alle liveaboardboten gebruik van een duikdhoni. Met deze comfortabele dhoni ga je naar de duiklocaties. De duikspullen gaan aan het begin van de trip allemaal aan boord van de duikdhoni, dus daar heb je verder geen omkijken naar. De flessen worden ook gevuld op de dhoni die dan op afstand blijft van de boot zodat je geen last hebt van het lawaai van de compressor.
Er worden max. 17 duiken per week gemaakt (2 tot 3 duiken per dag, op de laatste duikdag max. 2 duiken) en een nachtduik behoort ook tot de mogelijkheden. Het is in de Malediven verplicht om te duiken met een computer, signaalboei en een noodlamp. Een duiklamp is verplicht bij de nachtduiken. Aan de hand van de duikervaring worden de duikers ingedeeld bij één van de 2 duikgidsen.

Aan boord zijn 11,5 liter tanks beschikbaar, 15 liter tanks zijn vooraf te boeken en tegen een kleine meerprijs. Nitrox is voor gecertificeerde duikers gratis, maar onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Huren van een (deel) van een uitrusting is geen probleem, deze dient bij boeking te worden doorgegeven.

Beoordelingen

MV Emperor Voyager
Malediven Liveaboards, Malediven
7,9
Angela Huiskamp
15-10-2016
MV Emperor Voyager
Weer genoten van de service van Emperor Divers. de boot is ruim en van alle gemakken voorzien. We hebben gaaf gedoken en de manta's gezien.
Emperor Voyager