MY Nautilus One

4 sterren
Maldiviaans ontwerpVeel ruimteAparte duikdhoniVerschillende routes

Nautilus One

Nautilus One - Dive and Travel
Nautilus One is één van de weinige houten liveboard boten die in de Malediven te vinden is. Door het Maldiviaans ontwerp ligt de boot laag in het water waardoor deze comfortabel langs de verschillende atollen vaart. De 30 meter lange Nautilus One biedt plaats aan maximaal 16 duikers en is daardoor ook geschikt voor duikclubs die een eigen boot willen boeken.
Er zijn 3 dekken met een Sundeck waar je zowel in de zon als in de schaduw kunt nagenieten van de prachtige duiken onder het genot van een drankje en een prachtig uitzicht. Op het Maindeck is binnen de salon met de bar en keuken, buiten op het achterdek wordt er bij mooi weer gegeten, op het voordek is een ruime en overdekte loungegedeelte. Daarnaast is er een platform waarvan je kunt snorkelen of zwemmen als de boot in de lagune voor anker ligt. S’ avonds kun je vanaf het achterdek en door middel van lampen regelmatig manta’s zien.
Er wordt gedoken vanaf de duikdhoni, ook gebouwd volgens Maldiviaans ontwerp. Je duikuitrusting blijft tijdens de trip op de Dhoni en daar worden de tanks gevuld. Door het gebruik van de duikdhoni heb je geen last van compressoren als de tanks gevuld worden.

Hutten

Nautilus One - Dive and Travel
Er zijn in totaal 8 hutten, waarvan 7 hutten gelegen zijn op het Lowerdeck. Alle hutten zijn voorzien van reguleerbare airconditioning, een eigen badkamer met douche en toilet. Daarnaast hebben alle hutten een patrijspoort en dakluik welke beide open kunnen, hierdoor is er een goede ventilatie. Er is ook voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, onder de bedden is er plaats voor je bagage. Hutnummer 8 ligt op het Maindeck achter de salon en is iets kleiner. Hutten 1, 4 en 7 hebben een 2-persoonsbed, de overige hutten hebben aparte bedden.
Aan boord zijn er voldoende stopcontacten met Europese stekker, in de Salon is een oplaadstation om je batterijen en accu’s op te laden.
Tijdens de trip verblijf je op basis van volpension inclusief koffie, thee en water. Er worden dagelijks verse en gevarieerde maaltijden klaargemaakt door de enthousiaste staff. Heb je een dieetwens of allergie geef dit dan bij boeking door.

Beoordelingen
8,2
Er zijn nog geen recensies voor Nautilus One

Specificaties

Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal Dekken
Aantal Hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
Luxe
1999
30 meter
9 meter
3
8
16
Ja
Ja, tegen betaling (alleen vooruitgeboekt mogelijk)
Volpension, snacks, koffie, thee en water
Ja, gratis (langzaam)

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 1590 euro
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Nautilus One.
- Transfer Malé Luchthaven - MV Nautilus One.
- Transfer MV Nautilus One - Malé Luchthaven (early check-out en om 09:00 uur).
- 7 nachten verblijf in een 2-persoons hut.
- Tot 3 duiken per dag (niet op de dag van aankomst en de laatste duikdag, dan maximaal 1 duik).
- Fles/lucht/lood.
- 3 maaltijden, snack in de middag, 1 BBQ op een lokaal eiland.
- Ongelimiteerd water, koffie en thee.
- Greentax USD 6,- per persoon per nacht.
- 12% G.S.T. (over de liveaboardprijs).
Exclusief in de reissom:
- Retourvlucht Malé
- Binnenlandse vluchten indien de trip start en/of eindigt anders dan Malé (wordt bij boeking berekend).
- Softdrinks, sappen en alcoholische dranken.
- Duikmateriaal.
- Bij een andere transfertijd dan de standaard transfertijden geldt een toeslag.
- Nitrox, alleen pre-booked mogelijk. € 10,- per persoon per nacht voor de periode 01-05 / 31-10, € 11,- per persoon per nacht voor de overige periodes.

- Aan boord kan betaald worden met USD, EURO of creditcard (Visa, Mastercard, Amex)
- Over alle uitgaven aan boord wordt 12% G.S.T. berekend.
Exclusief in de reissom:
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

Route

Gedurende het jaar worden er verschillende routes gevaren waarbij rekening gehouden wordt met de beste duikomstandigheden. Er worden routes van 8 dagen / 7 nachten naar de Male en Ari Atol gevaren tot 13 dagen / 12 nachten trips naar het zuiden van de Malediven. Deze zuidelijke trips worden aangeboden van half januari tot half april, dan zijn de omstandigheden het meest optimaal.

Ga je duiken op de Malediven dan ga je voor “grote vis”. Afhankelijk van inkomend of uitgaand tij, maanstand en seizoenswisselingen kan de stroming van matig tot zeer sterk zijn. Op de meeste duikstekken staat een medium stroming en is de kans om haaien, trevally en scholen rifvis groot.

De meeste “actie” is te zien op het punt waar de stroming tegen de Thila (pinnacle) komt of bij het opkomen van het getij bij de ingang van het kanaal. Wanneer er op deze duikstekken gedoken wordt is een snelle afdaling (soms ook met negative entry) tegen de stroming in nodig. Een goede fysieke conditie is daarom zeer aan te bevelen, om het beste uit je duik te halen. Het zicht varieert tussen 10 en 30+ meter en is afhankelijk van de weersomstandigheden, stroming en seizoen.

Iedere duiker dient een eigen SMB (surface marker buoy) te hebben.

Nautilus OW 7
Nautilus OW 3
De maximale duikdiepte op de Malediven is 30 meter. Jouw maximale diepte is afhankelijk van je brevet en duikervaring. Tijdens de liveaboard kan gevraagd worden om een duik over te slaan mocht je ervaring niet voldoende zijn voor deze duik. Tijdens de trips is het mogelijk om verschillende duikcursussen aan boord te volgen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de maximale duikdiepte in combinatie met wat je duikverzekering aangeeft. Decompressie duiken, solo duiken en technische duiken zijn niet toegestaan.

De duikstekken op de routes naar de zuidelijke atollen kunnen uitdagender zijn dan de duikstekken in de centraal gelegen atollen. Daarom is een minimum van Advanced Open Water met 100 duiken en ervaring met stromingsduiken sterk aan te bevelen.

Aan boord zijn aluminium tanks met 11,5 en 13,5 met DIN en INT beschikbaar. Het aantal 13,5 liter tanks is beperkt, vooraf reserveren is noodzakelijk.

Duiken met Nitrox (32%) voor Nitrox gecertificeerde duikers is mogelijk en kan alleen vooraf bijgeboekt worden. Mocht je nog niet in het bezit zijn van je Nitrox brevet, dan kun je deze aan boord volgen (vooraf reserveren). Nitrox is onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Beoordelingen

MY Nautilus One
Malediven Liveaboards, Malediven
8,2
MY Nautilus One
Er zijn nog geen recensies voor Nautilus One
Nautilus One