Bintang Flores Hotel

4 sterren
Luxe accommodatie met privé strand Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding Duiken in het Komodo National Park Prachtige koraaltuinen en manta’s

Werkzaamheden

Het Bintang Flores Hotel wordt uitgebreid. Er komt een nieuw gebouw met nieuwe kamers en de bestaande kamers worden gerenoveerd. De werkzaamheden in het hotel zijn gestart op 20 augustus 2017 en de exacte einddatum van de werkzaamheden is niet bekend. De einddatum was 01 mei 2018 maar dit is uitgesteld.

Het Bintang Flores Hotel

Het Bintang Flores Hotel ligt in Labuan Bajo op het eiland Flores in Indonesië. Labuan Bajo is een havenplaats op de uiterste westpunt van het eiland Flores. Labuan Bajo is een belangrijke stad voor de regio en heeft veel faciliteiten zoals bijvoorbeeld banken en een goed communicatie netwerk.

Het hotel ligt aan een prive-strand op ongeveer 2 kilometer van de haven en 3 kilometer van de luchthaven. Het Bintang Flores Hotel is een vier sterren hotel gelegen direct aan zee. Het heeft 5 verdiepingen en is omringd door een grote tropische tuin. Het hotel heeft een internationale uitstraling gemixt met de lokale stijl en charme. Ondanks dat wij vaak kiezen voor kleinschaligere accommodaties heeft dit hotel momenteel de beste prijs/kwaliteit verhouding. De combinatie met de westerse Lagona Divers duikcentrum maakt het tot een goede keuze.

Kamers

Het hotel beschikt over 59 deluxe kamers en 2 suites. De deluxe kamers hebben een oppervlakte van 32m². Er zijn kamers met een tweepersoonsbed en er zijn kamers met twee losse bedden. De kamers zijn voorzien van airconditioning, TV, kluis, mini-koelkast, telefoon en de mogelijkheid om koffie en thee te maken. De kamers op de begane grond hebben direct toegang tot de tuin, maar de kamers op de verdiepingen hebben zeezicht. (Indien je voorkeur hebt voor een bepaalde kamer dan kun je dat bij boeking doorgeven en het hotel zal proberen deze kamer voor je te reserveren.

Restaurant

Het restaurant “Kelimutu Coffee Shop” serveert gerechten uit de oriëntaalse, internationale en Indonesische keuken. Het hotel ligt direct aan zee, maar beschikt ook over een groot zwembad dat mooi aangelegd is. Rondom het zwembad staan ligstoelen met parasols.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
7,0

Fotoalbum

Duikcentrum

Divine Diving Duikschool
Divine Diving is een goed georganiseerde 5* PADI duikschool onder Nederlandse leiding, gelegen op Flores, een klein eiland ten oosten van Bali. De haven van Labuan Bajo is de toegangsport voor duiken in de omgeving van Flores en het Komodo National Park. Denk je aan Komodo dan denk je aan Komodovaranen én mooi duiken! Er is hier van alles te zien, van kleine dieren in prachtige koraaltuinen tot manta’s en van beschutte riffen tot heftige stromingsduiken. Dagelijks worden er dagtrips georganiseerd met 2 tot 3 duiken. Je vertrekt ’s ochtends om half 8 vanuit de haven van Labuan Bajo en je bent, afhankelijk van het programma van die dag, ergens tussen 3 en 6 uur in de middag weer terug. Na de tweede duik heb je lunch aan boord en daarna vaar je door naar de locatie voor de 3de duik of terug naar de haven van Labuan Bajo. Aan boord is er gratis koffie, thee, water, vruchtensap, snacks en fruit, lunch en een handdoek beschikbaar.
Duiklocatie Komodo Nationaal Park
De meeste duiklocaties liggen in het Komodo National Park. Dit nationale park ligt tussen de Indonesische eilanden Sumba en Flores. Het park bestaat uit 3 grote eilanden Komodo, Rinca en Padar en nog een aantal kleinere eilanden en maakt deel uit van de zogenoemde koraaldriehoek die zich uitstrekt van de Filippijnen in het noorden, Indonesië in het westen tot de Solomon eilanden in het noorden. In de Koraaldriehoek leven meer dan 3.000 verschillende vissoorten, verschillende dolfijn- en walvissoorten en er leven ook 6 van de 7 verschillende zeeschildpadden. Ook leeft in de Koraaldriehoek 75% van alle in de wereld bekende koraalsoorten. De duiklocaties bij Komodo staan niet voor niets in de top 10 van beste duikplekken ter wereld! Kortom, je zult heel veel zien: haaien, schildpadden, manta’s, maar ook veel ‘macro’ en schitterende zachte en harde koralen. Om de meeste kans te maken op manta’s kun je het beste in maart t/m juni of september tot januari naar Komodo reizen. In juni t/m augustus worden ze ook wel gesignaleerd, maar minder vaak en ook in kleinere aantallen.
Dagtrips aan boord van de Naring boot
De dagtrips worden gedaan met de boot ‘Naring’. De ‘Naring’ is 18 meter lang, 4 meter breed. De boot is voorzien van 2 ruime passagiersdekken met banken en matrassen, een zonnedek en er is een toilet aan boord. Verder wordt er gezorgd voor voldoende zoet water voor camera’s en na de duik kun je je afspoelen.
Meer info

Data & Prijzen

Geen prijzen
Op dit moment kunnen wij geen reizen met een verblijf bij het Bintang Flores Hotel verzorgen.
Zodra het hotel weer volledig operationeel is zullen wij prijzen gaan publiceren.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beoordelingen

Bintang Flores Hotel
Komodo, Indonesië
7,0
Kik, Woerden
27-05-2018
Duikarrangement Divine Diving
Nadeel van duiken bij Komodo is dat de twee/drie duiken zeer snel achter elkaar gepland staan. Daar was ik me niet van bewust anders zou ik deze reis niet geboekt hebben. De oppervlaktetijd tussen de duiken was voor mij i.v.m. medicatie eigenlijk te kort. Ik heb er overigens geen nadelige gevolgen aan overgehouden.
Marco Dor, IJsselstein
12-09-2016
Duikarrangement Divine Diving
'Uitstekend. Ook hier geldt dat alles goed is geregeld. Als verbeterpunt zou het goed zijn dat de duikspullen opgehaald en terug gebracht worden naar het hotel. '
Lia van Nieuwenhuizen, schoonhoven
25-08-2016
Duikarrangement Divine Diving
'super goed geregeld. de betrokkenheid van Marij was voor John en mij erg waardevol. en haar hele team was oprecht betrokken bij ons gezin.
de sfeer op de boot was strak maar zeer ontspannen.....super organisatie !! '
Annemieke Weijling, Gieten
08-11-2015
Duikarrangement Divine Diving
'De boot is goed uitgerust en brengt ja naar het Komodo National park, waar je tot 3 duiken per dag kunt maken. Veel leven onder water en het geluk gehad om de manta''s van dichtbij te mogen bekijken!'
Peter Doornenbal, Waddinxveen
07-09-2015
Duikarrangement Divine Diving
'rommelig duikcentrum, oudere en duidelijk intensief gebruikte duikuitrustingen. Heerlijk relaxte dag-duik-trips (2-3 duiken) met goede lunch, prima duikgidsen Prachtige duiklocaties'
Harun, Eindhoven
20-08-2015
Duikarrangement Divine Diving
'Het reeds eerder gemelde feit dat zij bij hun dagtrips vaak dezelfde locaties aandoen is jammer (hoewel de meeste locatie wel gewoon toplocaties zijn!)
Verder was hun service en die van hun bootcrew echt super goed. M.a.w. heel fijn met hen gedoken!'
anoniem
15-10-2014
Duikarrangement Divine Diving
'Perfect, erg vriendelijke duikschool. Alles goed geregeld, is ook nog niet massaal wat wij erg fijn vonden. '
Meer laden

Locatie