Over ons

Welkom op de website van Dive and Travel! De gespecialiseerde reisorganisatie voor wereldwijde duikvakanties. Op deze website vind je informatie over reisbestemmingen en algemene informatie over duiken. Bedoeld voor zowel de beginnende als gevorderde duiker.

Wij hebben meer dan vijftien jaar ervaring met het samenstellen en verkopen van duikreizen. Bijna alle bestemmingen binnen ons aanbod hebben we persoonlijk bezocht. Natuurlijk hebben we er ook gedoken, want elke duikbestemming is anders en heeft zijn eigen kenmerken en onderwaterwereld.

Wij zijn continu bezig met het vernieuwen en uitbreiden van ons aanbod. Wil je hierover meer weten, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste bestemmingen, de mooiste aanbiedingen en de interessantste wetenswaardigheden.

Veel plezier op de site en misschien komen we elkaar nog eens tegen, onder of boven water!

Het Dive and Travel team

Sander Koele

Toen ik als kind op TV mooie onderwaterbeelden zag dacht ik, dat wil ik ook! Zo gezegd, zo gedaan. Sinds 1989 ben ik actief met duiken en heb ik verschillende duikopleidingen gevolgd tot en met Divemaster. Ik ben in al die jaren op verschillende manieren actief geweest in de duiksport, o.a. met assisteren bij het geven van opleidingen en het begeleiden van minder validen in hun kennismaking met de duiksport. Deze passie voor duiken gecombineerd met mijn opleiding Toerisme leidde in 2003 tot de start van Dive and Travel.

Mijn visie is een reisorganisatie waarbij de nadruk ligt op de persoonlijke aandacht, serviceverlening, kennis en een passie voor de duiksport. Ik heb al vele locaties op de wereld zowel onder- en bovenwater mogen bezoeken. Elke keer sta ik weer versteld van de diversiteit van de onderwaterwereld. Met al mijn reiservaringen probeer ik, samen met mijn enthousiaste en kundige team, elke keer weer de meest geschikte reis voor jou als duiker uit te zoeken. En de enthousiaste verhalen na terugkomst van je duikvakantie: dat is waar wij het voor doen.

Veel plezier met het uitzoeken van je duik reis en kom je er niet uit of heb je vragen, bel of mail ons gerust even. We denken graag met je mee, daar zijn we immers voor.

Sander Koele

Monique van Zetten

Even voorstellen. Mijn naam is Monique van Zetten. Sinds februari 2005 werk ik met veel enthousiasme bij Dive and Travel. Sinds mijn start bij Dive and Travel duik ik zelf ook en heb ik al een aantal van onze mooie bestemmingen bezocht waar ik zowel de accommodaties als het duiken ervaar om zo onze gasten optimaal te kunnen adviseren!

Zo ben ik al meerdere malen in Egypte geweest waar ik diverse plaatsen en accommodaties bezocht heb. Ook heb ik gedoken op Gozo, een onderschatte (duik)bestemming niet ver van huis. In Indonesië bezocht ik het eiland Nusa Lembongan, gelegen aan de oost kant van Bali. Hier heb ik voor het eerste gedoken met manta's. Een onvergetelijke ervaring. Ik heb mijn verblijf op Nusa Lembongan gecombineerd met een verblijf op Bali waar ik meerdere accommodaties heb bezocht, waaronder het schitterende Kubu Indah Dive & Spa Resort in het plaatsje Kubu. Bali is een fantastische bestemming met veel mogelijkheden. Zowel boven als onderwater is er veel te zien en te beleven.

Nog goed in het geheugen staat mijn bezoek aan de adembenemende Malediven. Hier bezocht ik Eriyadu Island en Vilamendhoo Island. Op Vilamendhoo Island verbleef ik in een Jacuzzi Water Villa, op en top luxe! Ik heb hier enorm genoten van de prachtige onderwaterwereld en mijn ontmoeting met de walvishaaien.

Op de Filipijnen heb ik de volgende locaties en accommodaties bezocht: het Magic Island Dive Resort op Cebu Island in Moalboal, het Malapascua Exotic Island Dive & Beach Resort op Malapascua, het Magic Oceans Dive Resort op Bohol in Anda, het Oasis Resort op Bohol aan Alona Beach, het Polaris Beach and Dive Resort op Cabilao en het Portulano Resort in Anilao. Stuk voor stuk een bezoek waard.

Op mijn lijstje staat o.a. nog een bezoek aan het zonovergoten en paradijselijk Curaçao én het ongerepte Raja Ampat.

Bel of mail mij gerust voor een persoonlijk reisadvies.

Kirsten Harkamp

Mijn naam is Kirsten Harkamp en ik werk sinds augustus 2016 bij Dive and Travel.
Na een langer verblijf in Australië en Nieuw Zeeland in 2001 heb ik gekozen voor een baan in de reisbranche en heb ik bij verschillende (gespecialiseerde) reisbureaus gewerkt.
Het leukste vind ik om anderen enthousiast te maken en te vertellen over de verschillende mooie bestemmingen in de wereld.

Sinds 1999 ben ik verknocht aan het duiken en heb ik meerdere brevetten behaald.
Bij Dive and Travel kan ik hobby en beroep combineren en dat is iets wat niet iedereen kan zeggen.

Naast Egypte ben ik ook een aantal keer naar Indonesië en de Filipijnen geweest, waaronder het Magic Oceans Dive Resort op Bohol. De duikstekken bij Anda zijn erg verschillend en een excursie op het eiland is ook een aanrader. Je bezoekt dan o.a. de Chocolat Hills en heb je de kans om de Tarsier aapjes tegen te komen.

Op de Malediven heb ik een liveaboard gedaan in het Noord, Zuid Male en Ari Atol. Hier heb ik verschillende haaiensoorten gezien en natuurlijk ook met manta’s gesnorkeld. Na een intensieve week heb ik nog een aantal nachten op Eriyadu Island Resort overnacht. Een leuk resort met een mooi huisrif waar je ook verschillende soorten vis kunt tegenkomen.

In september 2014 ben ik naar Palau en Yap geweest. Een bijzondere bestemming die niet naast de deur ligt. Palau is voornamelijk bekend om Jellyfish Lake en de vele wrakken die rondom de eilanden liggen. Yap is, naast de Malediven, een zeer goede bestemming om Manta’s te zien. Augustus 2015 ben ik naar Raja Ampat geweest en heb ik een liveaboard gedaan. De onderwaterwereld is echt geweldig en spectaculair.

Hopelijk mag ik in de toekomst ook andere bestemmingen zoals de Caribbean bezoeken en dan informeer ik je er graag over.
Uiteraard deel ik mijn enthousiasme ook over de verschillende duikbestemmingen, dus bel of mail mij voor een persoonlijk advies.
Kirsten1

Sara van de Pol

Mijn naam is Sara van de Pol en sinds 2004 ben ik werkzaam in de reisbranche. Ik ben begonnen bij Group & Incentive Travel, daarna 9 jaar bij Diogenes reizen en vervolgens 1,5 jaar bij Euro-Sportring gewerkt. Hier veel ervaring opgedaan met de organisatie en samenstellen van groepsreizen. Puzzelen met data, passende vluchten zoeken, accommodatie zoeken die geheel bij jullie wensen past en een bijbehorend duikpakket: allemaal handelingen die mij niet onbekend zijn.

Tijdens mijn werk en ook privé veel gereisd naar bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland, Maleisië, Singapore, Laos, Cambodja, Thailand, Jordanië, Tunesië en vele steden in Europa. Met deze reiservaring en werkervaring adviseer ik u graag bij de samenstelling van uw duikvakantie zodat u met een goed gevoel op reis gaat en met een koffer vol mooie ervaringen mee terug komt.

Aarzel niet om met mij contact op te nemen per telefoon of e-mail, ik help u graag verder bij het uitzoeken van uw duikvakantie.
Sara

Coen Gelmers

Hallo, en leuk dat je geïnteresseerd bent in wie nu eigenlijk die mensen zijn die jouw onvergetelijke duikreis verzorgen. Ik ben Coen Gelmers, en ik heb net als jij een passie voor duiken en wil het liefst alles zien wat zich onder het wateroppervlak bevindt. Ik ben 23 jaar oud, en heb in die jaren het geluk gehad al erg veel moois te zien. Nu werk ik bij Dive and Travel om jou te helpen ook de prachtigste duiken te kunnen maken!

Gedurende mijn opleiding toerisme management heb ik bezoeken gebracht aan verschillende landen in onder andere zuidoost Azië, zo ook Thailand. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met de duiksport, en ik was meteen verkocht. Na mijn stage bij een reisbureau in Guatemala heb ik door centraal Amerika gereisd. Ik dook onder andere in Lago Atitlán; een vulkanisch meer op grote hoogte. Verder heb ik toen de beroemde ‘Blue Hole’ bij Belize, de zoet water grotten in het zuiden van Mexico, het onderwater museum ‘MUSA’ aan de Mexicaanse kust, en het eiland Coiba, bij Panama bezocht.

Na mijn opleiding wilde ik me verder ontwikkelen als duiker. Ik ging op reis naar Indonesië en heb in vier maanden tijd gedoken bij Bali, Nusa Lembongan, Gili Air en vooral Komodo, waar ik mijn Divemaster certificaat heb gehaald. Dat was een absoluut onvergetelijke ervaring met drie liveaboards en vol met het meest bijzondere onderwater leven! Naderhand heb ik een tijd gewerkt als Divemaster en heb dus mijn enthousiasme voor het duiken mogen delen met tal van reizigers. Nu doe ik dat met veel plezier via Dive and Travel.

Ik zie je contact dus graag tegemoet!
Coen - Dive and Travel