Middellandse Zee

In de Middellandse Zee bieden wij de mooie eilanden Malta en Gozo aan. Samen met Comino en de vier onbewoonde eilanden Filfia, Cominotto, St. Paul’s en Fungus Rock vormen de eilanden samen de Malta Archipel. Malta ligt op ca. 3 uur vliegen vanaf Schiphol en is hierdoor een goede keuze voor een duikbestemming dichterbij. Zowel Malta als Gozo zijn voor beginnende als ervaren duikers een interessante duikbestemming. De beste reistijd om naar Malta en Gozo te gaan is van april tot oktober, al kan je het hele jaar door reizen.

Malta is het grootste eiland van de gelijknamige archipel en biedt naast mooie duiken ook voldoende mogelijkheden voor als je een dag niet wilt duiken. De stad Valletta is zeker de moeite waard, er zijn vele gezellige dorpen en plaatsen met terrasjes, restaurants en winkels. Duikers kunnen hun hart ophalen, makkelijke duiken vlakbij de kust met weinig stroming en goed zicht. Ervaren duikers kunnen kiezen uit de vele wrakken die rondom het eiland liggen. Je kunt er onder andere baarzen, makrelen, schorpioenvissen tegenkomen.
Gozo is niet te vergelijken met Malta. Het is kleiner, maar is veel groener, landelijker en heeft spectaculaire kliffen en plateaus. Je vind er ook mooie valleien en knusse baaien. Op Gozo is er in tegenstelling tot Malta een ontspannen sfeer en zijn de bewoners erg gastvrij. Vanaf Malta ben in je ca. 25 minuten over met de ferry. Ook het duiken op Gozo is voor elke duiker geschikt. De meeste duikstekken zijn vanaf de kant te bereiken na een korte rit met truck of zodiac. Rotsen, zandbodem, grotten en tunnels, kortom Gozo is een veelzijdige duikbestemming.