Blog Dive and Travel

Via de Dive and Travel Blog houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wetenswaardigheden, leuke reizen en bijzondere feitjes. Dive and Travel verwelkomt regelmatig blog bijdragen van auteurs die incidenteel iets te melden hebben over duiken of reizen. Meer informatie over de gastblogger lees je onderaan de bijdrage. Heb jij zelf een goed duikverhaal of een leuk idee voor jouw eigen blog bijdrage, laat het ons weten!

De één kan het niet sterk genoeg, de ander moet er niets van hebben: Stroming. Vroeg of laat krijgt iedere duiker er mee te maken, dus kan je maar beter voorbereid zijn.
Zowel duikers als snorkelaars houden ervan om de wondere onderwater wereld die voor velen mysterieus is van dichtbij te bekijken. Rond de wereld zijn ontelbare locaties waar je dit prachtig kunt doen, maar niet overal ..
Wat de toegevoegde waarde van een (online) reisbureau is. Deze vraag krijgen wij vaker, daarom hebben wij in dit blog de 5 belangrijkste voordelen van het boeken van een vakantie bij een reisbureau uiteen gezet.
... Onder ons zwemmen een stuk of 30 Caribische rifhaaien, tien citroenhaaien en de eerste tijgerhaaien zijn ook al gesignaleerd. Aarzelend kijken we elkaar aan. Gaan we dit echt doen?
... Je bent bij deze begonnen aan de blog die misschien wel resulteert in de vakantie van jouw leven, want dit zijn 10 redenen om met Dive and Travel op groepsreis te gaan!
Op 1, 2 en 3 februari is ons volledige team weer van de partij op de leukste duikbeurs van Nederland: Duikvaker! Stand 310 in hal 2 is waar je moet zijn voor de beste informatie over jouw volgende ...
Menig duiker heeft Komodo, op zijn bucketlist voor duikvakanties staan, en dat is niet zonder reden! De eilandengroep ten westen van het Indonesische eiland Flores, inclusief het water tussen de eilanden is ...
Eén van de meest geliefde onderwerpen voor de onderwaterfotograaf is natuurlijk de macro fotografie en dan vooral het zgn. muck diving. Het klinkt niet zo aantrekkelijk om te duiken op een modderige of zanderige bodem ....
In mei 2018 organiseren wij alweer voor de 16 keer een Photo Experience reis. Deze editie naar het Marsa Nakari Eco Lodge aan de Rode Zee wordt door onderwater fotograaf Edwin van der Sande begeleid. Wij stelden hem drie vragen voor wie deze reis is en wat ...
Mid April maakte ik kennis met Astrid, nieuw lid van Duikteam Nederweert, ze wilde mijn oude droogpak passen. Dus even een afspraak gemaakt en op zondagochtend zaten we, zonder het droogpak te hebben...
Op jacht naar de mooiste duik locaties moeten we vaak ver vliegen. Terwijl ik dit schrijf vlieg ik op tien kilometer hoogte tussen Hong Kong en Manilla en heb ik net een nacht overgeslagen. Het vervelendste van zo’n verre reis ....
Vakantiedagen zijn kostbaar en helaas hebben we niet allemaal de mogelijkheid om wekenlang te genieten van een land en de bijzondere onderwaterwereld ter plaatse. Dus tijdens je, altijd te korte, duikvakantie wil je maximaal genieten ....
Met de duikclub op vakantie: Het vooruitzicht is super leuk, maar wie gaat het regelen en waar gaan we naar toe? Zie je door alle aangeboden duikreizen de bomen door het bos niet meer? Neem dan eens contact met ons op!
In het Komodo National Park staan geen hotels, dus zal je tijdens je duikreis óf op een liveaboard, óf in Labuan Bajo op het eiland Flores moeten verblijven. In dit artikel zijn vijf vragen die je hierover hebt alvast beantwoord.
Op donderdag 9 januari 2020 kom je alles te weten over het duiken in de Filipijnen tijdens onze bekende duikreis informatie avond.


Op 31 januari, 1 en 2 februari 2020 is ons team weer van de partij op dé duikbeurs van Nederland: Duikvaker! Je vind ons op stand 310 in hal 2 is waar wij klaar staan met alle informatie voor jouw volgende duikvakantie
Op zoek naar een accommodatie waar duurzaam toerisme hoog in het vaandel staat en waar je fantastische duiken kan maken? Dan hoef je niet verder te zoeken: ga op duikvakantie in Egypte naar één van de ecolodges van de Red Sea Diving Safari.
Denk je na over een duikvakantie naar Indonesië of ben je je in de algemene zin aan het oriënteren op een nieuwe duikbestemming? Hieronder vind je onze top 6 mooiste duikplekken in Indonesië. Denk o.a. aan de kleurrijke koraalwanden bij Bunaken National Park of . . . .
Soms wil je als duiker eens wat anders. Je hebt al een aantal keer in Egypte gedoken en misschien al eens (of wat vaker) in de tropische wateren van de Filipijnen of de Malediven gelegen. Nu ben je op zoek naar een nieuw avontuur binnen jouw duik carrière. Een liveaboard biedt dit nieuwe avontuur én bezorgd jou een hele fijne duikvakantie.