Blog Dive and Travel

Via de Dive and Travel Blog houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wetenswaardigheden, leuke reizen en bijzondere feitjes. Dive and Travel verwelkomt regelmatig blog bijdragen van auteurs die incidenteel iets te melden hebben over duiken of reizen. Meer informatie over de gastblogger lees je onderaan de bijdrage. Heb jij zelf een goed duikverhaal of een leuk idee voor jouw eigen blog bijdrage, laat het ons weten!

Je zit op onze website en je bent bezig met plannen maken voor jouw volgende duikvakantie. Maar je vind vertrek vanaf Schiphol een obstakel...
Bij het boeken van een duikvakantie wordt je overladen met teksten op een website maar een beeld zegt meer dan 1000 woorden toch?
.... De één kan het niet sterk genoeg, de ander moet er niets van hebben: Stroming. Vroeg of laat krijgt iedere duiker er mee te maken, dus kan je maar beter voorbereid zijn.
....Zowel duikers als snorkelaars houden ervan om de wondere onderwater wereld die voor velen mysterieus is van dichtbij te bekijken. Rond de wereld zijn ontelbare locaties waar je dit prachtig kunt doen, maar niet overal .
Wat de toegevoegde waarde van een (online) reisbureau is. Deze vraag krijgen wij vaker, daarom hebben wij in dit blog de 5 belangrijkste voordelen van het boeken van een vakantie bij een reisbureau uiteen gezet.
Onder ons zwemmen een stuk of 30 Caribische rifhaaien, tien citroenhaaien en de eerste tijgerhaaien zijn ook al gesignaleerd. Aarzelend kijken we elkaar aan. Gaan we dit echt doen?
... Je bent bij deze begonnen aan de blog die misschien wel resulteert in de vakantie van jouw leven, want dit zijn 10 redenen om met Dive and Travel op groepsreis te gaan!
Op 1, 2 en 3 februari is ons volledige team weer van de partij op de leukste duikbeurs van Nederland: Duikvaker! Stand 310 in hal 2 is waar je moet zijn voor de beste informatie over jouw volgende duikvakantie.
Menig duiker heeft Komodo, op zijn bucketlist voor duikvakanties staan, en dat is niet zonder reden! De eilandengroep ten westen van het Indonesische eiland Flores, inclusief het water tussen de eilanden is ...
Eén van de meest geliefde onderwerpen voor de onderwaterfotograaf is natuurlijk de macro fotografie en dan vooral het zgn. muck diving. Het klinkt niet zo aantrekkelijk om te duiken op een modderige of zanderige bodem ....
In mei 2018 organiseren wij alweer voor de 16 keer een Photo Experience reis. Deze editie naar het Marsa Nakari Eco Lodge aan de Rode Zee wordt door onderwater fotograaf Edwin van der Sande begeleid. Wij stelden hem drie vragen voor wie deze reis is en wat ...
Mid April maakte ik kennis met Astrid, nieuw lid van Duikteam Nederweert, ze wilde mijn oude droogpak passen. Dus even een afspraak gemaakt en op zondagochtend zaten we, zonder het droogpak te hebben...
Op jacht naar de mooiste duik locaties moeten we vaak ver vliegen. Terwijl ik dit schrijf vlieg ik op tien kilometer hoogte tussen Hong Kong en Manilla en heb ik net een nacht overgeslagen.
Vakantiedagen zijn kostbaar en helaas hebben we niet allemaal de mogelijkheid om wekenlang te genieten van een land en de bijzondere onderwaterwereld ter plaatse.....
Met de duikclub op vakantie: Het vooruitzicht is super leuk, maar wie gaat het regelen en waar gaan we naar toe? Zie je door alle aangeboden duikreizen het bos nog?......
In het Komodo National Park staan geen hotels, dus zal je tijdens je duikreis óf op een liveaboard, óf in Labuan Bajo op het eiland Flores moeten verblijven.
Op donderdag 9 januari 2020 kom je alles te weten over het duiken in de Filipijnen tijdens onze bekende duikreis informatie avond.
Op 31 januari, 1 en 2 februari 2020 is ons team weer van de partij op dé duikbeurs van Nederland: Duikvaker! Je vind ons op stand 310 in hal 2 is waar wij klaar staan.
Op zoek naar een accommodatie waar duurzaam toerisme hoog in het vaandel staat? Dan hoef je niet verder te zoeken.
Denk je na over een duikvakantie naar Indonesië of ben je je in de algemene zin aan het oriënteren op een nieuwe duikbestemming? Hieronder vind je onze top 6 mooiste duikplekken in Indonesië.
Soms wil je als duiker eens wat anders. Je hebt al een aantal keer in Egypte gedoken en misschien al eens (of wat vaker) in de tropische wateren van de Filipijnen of de Malediven gelegen. Nu ben je ...
Duiken op de Filipijnen staat bij veel duikers op hun bucketlist. Sandra deed een rondreis op de Filipijnen en schreef hier een gastblog over.
Het is 6 uur 's ochtends als onze wekker gaat. Buiten is het aan het schemeren. We staan op en zitten om 6:30 aan het ontbijt in ons resort....
Onze vakantie begint met een lange reis. We gaan met het vliegtuig naar de grote stad Cebu op de Filipijnen met een overstap in Singapore.