Blog

Via de Dive and Travel Blog houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, wetenswaardigheden, leuke reizen en bijzondere feitjes. Dive and Travel verwelkomt regelmatig blog bijdragen van auteurs die incidenteel iets te melden hebben over duiken of reizen. Meer informatie over de gastblogger lees je onderaan de bijdrage. Heb jij zelf een leuk idee voor jouw eigen blog bijdrage, laat het ons weten!

Menig duiker heeft Komodo, op zijn bucketlist voor duikvakanties staan, en dat is niet zonder reden! De eilandengroep ten westen van het Indonesische eiland Flores, inclusief het water tussen de eilanden is al sinds 1980 een nationaal park, en staat sinds 1991 op de UNESCO Wereld Erfgoed Lijst.
Eén van de meest geliefde onderwerpen voor de onderwaterfotograaf is natuurlijk de macro fotografie en dan vooral het zgn. muck diving. Het klinkt niet zo aantrekkelijk om te duiken op een modderige of zanderige bodem ....
In mei 2018 organiseren wij alweer voor de 16 keer een Photo Experience reis. Deze editie naar het Marsa Nakari Eco Lodge aan de Rode Zee wordt door onderwater fotograaf Edwin van der Sande begeleid. Wij stelden hem drie vragen voor wie deze reis is en wat de deelnemers mogen verwachten.
Mid April maakte ik kennis met Astrid, nieuw lid van Duikteam Nederweert, ze wilde mijn oude droogpak passen. Dus even een afspraak gemaakt en op zondagochtend zaten we, zonder het droogpak te hebben ge-/verkocht, enkele uren te buurten over duiken en fotografie. Daarbij kwam ter sprake dat zij een Photo-Dive Experience ging doen in Indonesië.
Op jacht naar de mooiste duik locaties moeten we vaak ver vliegen. Terwijl ik dit schrijf vlieg ik op tien kilometer hoogte tussen Hong Kong en Manilla en heb ik net een nacht overgeslagen. Het vervelendste van zo’n verre reis ....
Vakantiedagen zijn kostbaar en helaas hebben we niet allemaal de mogelijkheid om wekenlang te genieten van een land en de bijzondere onderwaterwereld ter plaatse. Dus tijdens je, altijd te korte, duikvakantie wil je maximaal genieten ....
Met de duikclub op vakantie: Het vooruitzicht is super leuk, maar wie gaat het regelen en waar gaan we naar toe? Zie je door alle aangeboden duikreizen de bomen door het bos niet meer? Neem dan eens contact met ons op!
In het Komodo National Park staan geen hotels, dus zal je tijdens je duikreis óf op een liveaboard, óf in Labuan Bajo op het eiland Flores moeten verblijven. In dit artikel zijn vijf vragen die je hierover hebt alvast beantwoord.