Hoe haal ik het maximale uit mijn duikvakantie?

Vakantiedagen zijn kostbaar en helaas hebben we niet allemaal de mogelijkheid om wekenlang te genieten van een land en de bijzondere onderwaterwereld ter plaatse. Dus tijdens je, altijd te korte, duikvakantie wil je maximaal genieten van zowel het hotel of resort waar je verblijft, maar vooral ook van alles wat er onder water te zien is. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden om zo het maximale uit je duikvakantie te halen.

Oriënteer je goed m.b.t. tot de verschillen tussen de diverse duikbestemmingen. Bedenk vooraf wat je wilt zien. Zo vindt de ene duiker het geweldig om een bijzondere Frogfish te zien en een andere duiker wordt echt blij bij het zien van barracuda’s en haaien. Daarnaast denk je na over het land waar je naar toe wilt, hoe ver je wilt reizen en wat je budget is. Zie je door de bomen het bos niet meer neem dan contact op met een duikreisbureau. Zij zijn de duikvakantie reisspecialisten en kunnen o.b.v. van jouw wensen met je meedenken en je adviseren over de verschillende duikmogelijkheden maar ook de beste reistijd per bestemming.

Laat je goed informeren over de duikmogelijkheden op de bestemming die je wilt bezoeken. Worden er kant- of bootduiken gemaakt en hoeveel duiken zijn er per dag mogelijk? Werkt het duikcentrum met een aantal duiken pakket of is onbeperkt duiken inbegrepen en hoeveel effectieve duikdagen heb je ter plaatse? Vraag of bepaalde duiken restricties hebben qua duik opleidingsniveau of vanwege sterke stroming of duikdiepte. Kijk ook welke duiken het beste passen bij jouw wensen en wat je graag wilt zien. Laat je bij aankomst ook goed informeren door de divemaster die de duiken gaat begeleiden. En overleg met hem of haar welke duiken je echt niet mag missen.
Neem je je onderwatercamera mee tijdens jouw duikvakantie? Denk ook dan goed na over wat je wilt zien en fotograferen en zorg ervoor dat je camera en flitsers op tijd en voldoende opgeladen zijn. Overleg met de divemaster of een bepaalde duiklocatie beter is voor macro of groothoek fotografie zodat je de juiste lens bij je hebt. Geef ook bij de divemaster aan wat je hoopt te kunnen fotograferen tijdens je duikvakantie, hij of zij kent de duiklocaties heel goed en weet ook vaak waar je jouw favoriete fotomodellen het beste kunt vinden.

Wil je nachtduiken maken, vraag bij aankomst wanneer dat mogelijk is, want vaak worden er niet dagelijks nachtduiken gemaakt. Kijk ook of je nachtduiken qua duikdiepte kunt combineren met je dag duikprogramma.

Heb je het maximale uit je duikvakantie gehaald en heb je veel duiken gemaakt, let er dan op dat je voldoende tijd overhoud voor de “No fly “ tijd aan het einde van je duikvakantie. De meeste duikcomputers geven de “No fly” tijd aan na elke duik. Je kunt dit dus dagelijks goed in de gaten houden. Heb je een late middagvlucht of avond vlucht terug dan kun je effectief meer duiken maken.

Zoals je ziet zijn er genoeg zaken om rekening mee te houden om zo het maximale uit jouw duikvakantie te halen. Wil je weten welke reis het meeste aan jouw wensen voldoet neem dan gerust eens contact met ons op, we denken graag met je mee.