Kantduiken
U bevindt zich hier: HomeKantduiken

Kantduiken duikreizen

Kantduiken

Kantduiken, ook wel shore diving, is het zelfstandig duiken (zoals de naam al zegt) vanaf de kant. Je loopt met je volledige duikuitrusting het water in en zwemt langs de zeebodem langzaam af naar het diepere water. Door het maken van kantduiken bepaal je zelf wanneer en hoeveel duiken je per dag maakt. Kantduiken kan op vele bestemmingen uit ons aanbod en één van de bekendste bestemmingen voor het maken van kantduiken is Bonaire omdat je hier keus hebt uit meer dan 55 prachtige kantduiklocaties! Naast Bonaire zijn Malta-Gozo, Egypte en de Malediven ook heel erg geschikt voor de kantduikliefhebbers.

Buddy Dive Duiken - uitladen van Nitrox flessen

Veelgestelde vragen over kantduiken

✅De voordelen van kantduiken
Er zijn verschillende voordelen vooral voor de mensen die gauw zeeziek worden. Kantduiken zijn goedkoper dan bootduiken en nemen ook minder tijd in beslag. Maar de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je gaat duiken en je niet afhankelijk bent van andere is een van de grootste voordelen.

✅Een aantal mooie kantduik bestemmingen
Er zijn diverse wereldwijde bestemmingen die geschikt zijn om kantduiken te maken. Bonaire wordt ook wel de kantduik hoofdstad van de wereld genoemd. Maar locaties als zuid Egypte, de Malediven, Malta en Gozo in de Middellandse zee zijn ook zeer geschikt voor kantduiken. In Azië in de Filipijnen en Indonesië hebben we diverse resorts met uitstekende kantduik mogelijkheden. Bekijk ons aanbod van kantduiken bestemmingen en laat je door ons informeren.

✅Kantduiken goedkoper dan bootduiken.
Kantduiken kunnen een mooie afwisseling zijn voor bootduiken of misschien een extra duik na een duikdag met bootduiken. Kantduiken zijn goedkoper dan bootduiken omdat je geen duikboot nodig hebt. Beschik je over je eigen duikmaterialen dan heb je eigenlijk alleen nog maar een duikfles en lood nodig.

Wij van Dive and Travel informeren je graag over de mooiste kantduiken mogelijkheden wereldwijd

Happy Life Village - duikers