Mexico
U bevindt zich hier: HomeMexico

Duikreizen Mexico

Het grote aantal duikmogelijkheden in Mexico gecombineerd met de vele excursiemogelijkheden maakt een duikvakantie naar Mexico zeer gewild onder duikers. Geniet van heerlijk de Mexicaanse gastvrijheid, de mooiste duikplaatsen en bijzondere excursie mogelijkheden. We kunnen het duiken in Mexico verdelen in een aantal regio’s. Elke regio heeft zijn eigen duikmogelijkheden en specialiteiten. We hebben de mooiste duikbestemmingen in Mexico hieronder weergegeven.

Het schiereiland Yucatan met de bekende plaatsen Cancun, Playa del Carmen en Cozumel bieden het beste van wat de Caribbean te bieden heeft voor jouw volgende duikvakantie. Duik op de uitbundige riffen van Playa del Carmen of de koraalwanden van Cozumel Island. Maak de mooiste cenote duiken in het achterland tijdens een dagtrip vanuit Playa del Carmen. Je duikt dan in een half open grot met enorm helder water met mooiste stalagmieten en stalactieten. Het zonlicht schijnt als een laserstraal door de ingang van de grot onderwater. Je vind hier de bijzondere haloclines, de overgang van zoet en zout water.

Bezoek Isla Holbox gelegen voor de kust van noord Yucatan waar je gedurende de zomer maanden kunt snorkelen met de tientallen walvishaaien. Vanuit Playa del Carmen worden hier dagexcursies naar georganiseerd. Voor de haaien liefhebbers zijn er gedurende het winterseizoen ook speciale bullshark duiken. De haaien zijn hier vanwege het zoete water dat door de grond vanuit de cenotes komt. Ook zijn er hier grote aantallen schildpadden wat een voedsel bron is voor de haaien. Tijdens een niet duikdag zijn er schitterende excursie mogelijkheden met de Maya tempels van Chichén Itzá, Tulum en Uxmal.

Mexico biedt diverse mogelijkheden voor een liveaboard duikvakantie. Maak een liveaboard duikvakantie naar Socorro Island, het mekka voor het duiken met grote vissen als diverse haaien soorten en de reuzenmanta. Voor de adrenaline junkies is een liveaboard trip naar Isla Guadalupe aan te raden waar je kooiduiken maakt met de grootste witte haaien die er zijn. Deze locatie staat garant voor zeer helder water en bijzondere ontmoetingen.