Onderstaand vind je een aantal FAQ (Frequently Asked Questions = veel gestelde vragen) weergegeven. Natuurlijk is dit maar een greep uit de vele vragen die wij dagelijks toegezonden krijgen. Staat jouw vraag er niet bij, mail deze dan naar Dive and Travel. Wij zullen je dan zo snel mogelijk antwoord geven.

Hoe een reis boeken

Hoe kan ik een reis boeken?

Je kunt je reis direct via de website boeken. Heb je specifieke vragen, dan is de telefoon natuurlijk het makkelijkst. We kunnen je dan vaak direct een antwoord geven. Je kunt ons bereiken op 033-4571594.

Kosten duikopleiding

Hoeveel kost een duikopleiding?

Een normale duikopleiding voor beginners bestaat uit een aantal theorie- en zwembadlessen, gevolgd door tenminste 4 duiken in een meer of in de zee. De kosten bedragen in het buitenland tussen de 225 en 400 euro. Het grote prijsverschil heeft te maken met het feit dat bij de ene school enkele onderdelen zoals examenkosten, lesboeken en logboeken, bij de prijs zijn inbegrepen en bij de ander niet. Normaal gesproken is het gebruik van alle duikmaterialen bij de prijs inbegrepen. Enkele duikscholen verwachten dat je een eigen duikmasker en snorkel aanschaft. De kosten hiervoor liggen tussen de 60 en 150 euro. Wil je na het behalen van je duikbrevet ergens gaan duiken, dien je je eigen duikmaterialen aan te schaffen of te huren voor ongeveer 25 euro per dag. Indien je via een duikschool duikt, rekenen zij een bepaald bedrag voor de service die ze verlenen: je koopt als het ware een pakket met een aantal duiken.

SGR en Calamiteitenfonds

Is Dive and Travel aangesloten bij de SGR en Calamiteitenfonds?

Dive and Travel is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) onder nummer 2966 alsmede bij het Calamiteitenfonds, voor jou als consument een veilig gevoel. Alle op deze website gepubliceerde reizen, met uitzondering van vluchten per lijndienst die geen deel uitmaken van een pakketreis, vallen onder de garantie van de SGR. De SGR-garantie houdt in dat je als consument ervan verzekerd bent dat je de vooruitbetaalde reisgelden terugkrijgt, indien de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Reisbescheiden

Wanneer ontvang ik de reisbescheiden?

Dive and Travel streeft ernaar de reisbescheiden tussen de één en twee weken voor vertrek toe te zenden, mits de volledige reissom door ons is ontvangen. Vanwege de vele maatwerkpakketten en de complexiteit van bepaalde reserveringen is het mogelijk dat reisbescheiden later worden toegezonden.

Kinderkortingen

Wat zijn de kinderkortingen?

Dive and Travel maakt gebruik van hotels en resorts verspreid over de gehele wereld. De kinderkortingen zijn dan ook niet als een vaste korting weer te geven. Elk hotel en resort hanteert zijn eigen regels ten aanzien van kinderkortingen, afhankelijk van leeftijd, verblijfsduur en aantal kinderen per kamer. Informeer bij ons naar de korting die op de accommodatie van jouw keuze van toepassing is.

Creditcard

Kan ik mijn reis per creditcard betalen?

Betaling per creditcard is mogelijk, wij maken hiervoor gebruik van Pay Pal. Je ontvangt aanvullend op de reisbevestiging een aparte credit card betaallink. Voor de betaling met de credit card brengen wij extra kosten in rekening. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Bestemmingen beginnende duikers

Welke bestemmingen zijn het meest geschikt voor beginnende duikers?

Om ervoor te zorgen dat je eerste stappen in de onderwaterwereld succesvol zijn, is het verstandig om je eerste duikopleiding te volgen op een bestemming waar de duikschool rekening houdt met je persoonlijke wensen. Nog heel vaak horen wij van duikscholen waar het winstbelang zwaarder weegt dan de kwaliteit. Dive and Travel zorgt ervoor dat je bij een gerenommeerde duikschool met persoonlijke begeleiding terechtkomt. Natuurlijk is niet elk gebied geschikt voor het volgen van een beginnersopleiding. Kijk eens bij Leren Duiken; wij hebben namelijk een paar bestemmingen uitgezocht die speciaal geschikt zijn voor de beginnende duiker.

Duikopleiding volgen

Kan ik ook een duikopleiding volgen?

Eigenlijk iedereen kan duiken. Maar je moet wel met een paar dingen rekening houden. Een redelijke lichamelijke conditie en een medische goedkeuring voor de duiksport zijn vereist. Maar verder staat niets je in de weg om een fantastische sport te beoefenen. Kijk eens bij Leren Duiken: hier kun je lezen wat een duikopleiding inhoudt en welke mogelijkheden je hebt.

Medische duikkeuring

Is een medische duikkeuring noodzakelijk en waar kan ik mezelf laten keuren?

Iedereen die de duiksport beoefent, dient in het bezit te zijn van een geldige medische goedkeuring voor de duiksport. Over hoe lang een goedkeuring geldig is, verschillende meningen van de organisaties, maar in het algemeen is dat één of twee jaar.

Per bestemming, land of duikorganisatie kunnen ter plaatse nadere eisen gesteld worden aan medische verklaring, minimale ervaring of opleiding en veiligheidsvoorschriften. Een en ander kan afhangen van plaatselijke wetgeving, omstandigheden, moeilijkheidsgraad van de duiken, omgeving, weersomstandigheden etc.
Neem contact met ons op als je vragen hebt over gewenste duikervaring, brevettering of medische verklaring voor jouw duikbestemming. Ten aanzien van de medische verklaring verwijzen we je door naar je eigen organisatie: PADI, NAUI, SSI etc. Neem voor een duikkeuring contact op met je eigen huisarts, sportmedische centrum of kijk op de website. De keuring is persoonsgebonden en moet overlegd worden indien je bij een duikschool in het buitenland gaat duiken. Ook duikscholen en duikwinkels kunnen je vaak in contact brengen met een duikmedische arts.

Met de huidige ontwikkelingen omtrent Corona en de eventuele gevolgen voor deelname aan de duiksport vragen verschillende duikscholen wereldwijd aanvullende duikkeuringen voor duikers genezen van Corona besmetting. Wij adviseren dat iedere duiker genezen van Corona voor vertrek een medische goedkeuring ontvangt van een (duik)arts. Kosten voor het eventueel ondergaan van een duikkeuring in Nederland of op de bestemming zijn voor rekening van de duiker. Indien er lokaal niet gedoken kan worden i.v.m. een eerdere corona besmetting en het niet hebben van een aanvullende keuring dan is er geen terugbetaling van de ongenoten duikdagen. Een voorbeeld medische verklaring kun je hier downloaden.

Let op! Een aantal verzekeringsmaatschappijen stelt een medische goedkeuring voor de duiksport verplicht als je een reis- of annuleringsverzekering hebt afgesloten en schade met betrekking tot het duiken claimt.

Boekingsprocedure

Boekingsprocedure

Je hebt de perfecte vakantie uitgekozen, en wat nu?

Gefeliciteerd met de reis die je hebt gekozen. Hieronder hebben we alle stappen van het boekingsproces voor je op een rijtje gezet. Loop de stappen één voor één door zodat we je boeking zo snel mogelijk rond kunnen maken.
Telefonische reserveringen via het telefoonnummer 033-4571594 kun je contact met ons opnemen om samen het boekingsformulier door te nemen. Op deze manier heb je gelijk de gelegenheid om vragen te stellen en geven we je uitgebreide reisadviezen. Zorg dat je alle namen incl. de voorletters van de meereizende personen zoals vermeld in het paspoort, bij de hand hebt. We vragen je bij reservering direct of je gebruik wilt maken van de speciale (duik)reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen.

Reserveringen via de website
Op de website kun je direct de reis van je keuze online boeken. Na ontvangst van je boekingsopdracht zullen wij de reis zo snel mogelijk telefonisch aan je bevestigen. Vervolgens ontvang je een uitgebreide bevestiging met alle relevante informatie per e-mail.

Zodra je de boekingsbevestiging met alle relevante informatie hebt ontvangen, dien je per omgaande een bedrag aan te betalen. Dit bedrag is 25% van de reissom plus de kosten van de eventueel afgesloten reis- en of annuleringsverzekeringen. Afwijkende percentages kunnen van toepassing zijn. Het resterende bedrag dient zes weken voor vertrek te zijn voldaan. De betalingen dienen te worden overgemaakt op het rekeningnummer van de ABN bank welke op je bevestiging vermeld staat. De reisbescheiden incl. tickets, vouchers en extra informatie voor je reis zullen ongeveer tien tot vijf werkdagen voor vertrek aan je worden toegezonden. De gehele reissom dient eerst door Dive and Travel ontvangen te zijn.

Heeft u na het lezen van de FAQ nog steeds vragen? Neem dan contact met ons op.

Verzekeringen

Verzekeringen

De reis- en annuleringsverzekeringen die je afsluit bij Dive and Travel brengen wij onder bij A.S.R. Wij bemiddelen in verzekeringen en ontvangen daarvoor van A.S.R. verzekeringen provisie. Helaas kunnen wij geen doorlopende reisverzekeringen afsluiten voor klanten woonachtig buiten Nederland. Ben je niet tevreden over je verzekering dan is het is mogelijk een klacht in te dienen via de klachtenregeling van de A.S.R. verzekeringen via de website A.S.R.