Mexico
U bevindt zich hier: HomeMexicoMexico Liveaboards

Duikreizen Mexico Liveaboards

Socorro island, Isla Guadalupe, Baja California

Isla Guadalupe
Aan de westkust van Baja California in de grote oceaan ligt het wereldberoemde Isla Guadalupe. Voor de adrenaline junkies is een liveaboard trip naar Isla Guadelupe aan te raden waar je kooiduiken maakt met de grootste witte haaien dier er zijn. Dit eiland is gelegen op 240 kilometer ten westen van Baja California in Mexico. De vertrekhaven is Ensenada net ten zuiden van San Diego in de Verenigde Staten. De afgelegen locatie, het feit dat het een marine park is en de aanwezigheid van grote scholen zeeleeuwen zorgt ervoor dat er veel witte haaien aanwezig zijn. Dit is in de periode juli tot november de beste duik locatie in de wereld om te duiken met de befaamde witte haai. Je bezoekt dit eiland per liveaboard en je duikt er in een kooi met de grote witte haai in zeer helder water. Het is momenteel de beste plek om te duiken met de witte haai en overtreft de duiken in Zuid-Afrika en Australië.

Socorro Island
Het wereldberoemde Socorro is de bestemming voor duikers die op zoek zijn naar uitdagende duiken met de reuzen manta roggen, grote scholen hamer(haaien), walvishaaien, bultrug walvissen en dolfijnen. Een “Once in a liftime trip” die je nooit meer gaat vergeten. Socorro heeft een enorme aantrekkingskracht op deze pelagische diersoorten. Dit eiland is gelegen in de grote oceaan op 26 uur varen vanaf de vertrekhaven van Cabo San Lucas in het zuiden van Baja California. Socorro behoort tot de Revillagigedo eilanden en tijdens de liveaboard duik je afhankelijk van het weer op alle eilanden, Benidicto, Clarion en Roca Partida. Zet deze reis op je bucket list!!

Sea of Cortez
De Sea of Cortez is een uniek en totaal ander duikgebied dan Socorro of Island Guadalupe. Hier duik je met de zee leeuwen, walvishaaien en zelfs de grijze walvissen. Gedurende de maanden december tot maart trekt het koelere water de grote vissen als bultrugwalvissen, grijze walvissen en roggen en zeeleeuwen. De periode juli tot december heeft het beste zicht en is het water warm, je duikt dan met walvishaaien en hamerhaaien. De zeeleeuwen hebben hun jongen rond augustus en september er is veel eten aanwezig en de jongen willen graag met de duikers spelen. Ben je op zoek naar een hele andere bestemming dan is de Sea of Cortez zeker een aanrader en zal je niet teleurgesteld worden.