5 redenen om jouw vakantie te boeken bij een reisbureau


Met alle mogelijkheden die de hedendaagse techniek biedt is het uitzoeken, plannen, beoordelen en boeken van een reis of vakantie kinderspel geworden. Het is dan ook goed voor te stellen dat jij je afvraagt wat nog de toegevoegde waarde van een (online) reisbureau is. Deze vraag krijgen wij vaker, daarom hebben wij in dit blog de 5 belangrijkste voordelen van het boeken van een vakantie bij Dive and Travel uiteen gezet.
1. Volledige Service
Wanneer je Dive and Travel contacteert voor jouw volgende duikvakantie mag je ervan uitgaan dat de gehele reis zoals jij die wenst te maken voor je wordt verzorgd. Dit betekent dat jij simpelweg je wensen, voorkeuren, eisen, beperkingen en/of vragen telefonisch of per e-mail met een van onze reisadviseurs bespreekt en zij vervolgens een complete reis voor jou samenstellen. Wij hebben ontzettend veel ervaring in huis en zijn persoonlijk op bijna alle bestemmingen die wij aanbieden geweest. Hierdoor kunnen wij je dus uit eerste hand informeren en een voorstel doen dat echt bij jouw wensen aansluit.

Ben je er nog niet helemaal uit of wacht je nog op verlofgoedkeuring van het werk? Geen probleem. Dive and Travel kan in de meeste gevallen, wanneer wij een voorstel voor je uitwerken, geheel vrijblijvend opties plaatsen op vluchten en accommodaties om beschikbaarheid voor jou te garanderen.

Wij hopen natuurlijk dat jij enthousiast wordt van het door ons gestuurde voorstel omdat het precies bij jouw wensen aansluit. In het voorstel maken wij een belafspraak om persoonlijk het voorstel door te lopen en openstaande vragen te beantwoorden. Als alles naar wens is bevestigen wij alle onderdelen van de reis voor jou, zo steek jij er zelf niet meer tijd in dan in de gemiddelde koffiepauze en ben je toch verzekerd dat je een reis gaat maken zoals je die voor ogen had. Sluit het voorstel toch niet helemaal bij je wensen aan? Dan wordt deze uiteraard aangepast. Geheel vrijblijvend allemaal.

2. Exclusief aanbod
Een reisbureau heeft vaak tal van goede connecties en in het geval van Dive and Travel reiken deze van het midden van de Stille Oceaan tot Malta en van de Filipijnen tot Egypte en alles daar tussenin. Logisch dus dat je op onze website regelmatig duikreizen vindt die simpelweg nergens anders te boeken zijn, zoals een spectaculaire tijgerhaaien reis naar de Bahama’s of een zeer exclusieve liveaboard naar Cocos Eiland bij Costa Rica om slechts twee voorbeelden te noemen. Naast de erg leuke, meer “reguliere” duikreizen ben je als een bijzondere reis is wat je zoekt dus ook aan het juiste adres bij Dive and Travel. Bovendien resulteren deze connecties in goede contracten waardoor wij speciale tarieven aan mogen bieden en jij de beste prijs aangeboden kunt krijgen. Dit ontkracht ook meteen een groot vooroordeel: Boeken bij Dive and Travel is niet duurder dan zelf regelen.

De website van Dive and Travel waarop al onze mooi reizen te vinden zijn staat 24/7 online en je hebt de mogelijkheid meteen online de reis van jouw dromen te boeken, een offerteaanvraag doen, het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen. Heb je liever persoonlijk contact met een van onze adviseurs, dan staan wij je van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 tot 17:30 met enthousiasme telefonisch te woord. Wil je eerst weten wat anderen over jouw voorkeursreis zeggen? Dat kan ook, want bij iedere accommodatie staan meerdere beoordelingen van klanten die jou voor gingen.

Garuda Indonesia
3. 24/7 hulp wanneer het nodig is
Wanneer je zelf een duikreis plant en de losse onderdelen daarvan zelf boekt sta je er alleen voor als er iets mis gaat. Wanneer je bij een duikreisbureau een duikvakantie boekt heb je een aanspreekpunt in geval van nood. Dive and Travel kun je ten alle tijden bereiken voor noodgevallen op het noodnummer, wat betekent dat er altijd iemand is die jou in je eigen taal te woord staat.

Ook neemt een reisbureau de verantwoordelijkheid voor het soepel verlopen van jouw reis op zich. Voor zover mogelijk zal Dive and Travel altijd proberen eventuele obstakels of problemen weg te nemen. Is je vlucht vertraagt? Geen probleem. Wij geven dit door aan de accommodatie zodat jouw chauffeur gewoon op het vliegveld klaarstaat wanneer je op de bestemming aankomt. Zo hoef jij je geen moment zorgen te maken. Vakantie is immers bedoeld om te genieten.

4. Financiële zekerheid
Zelf een vakantie regelen brengt behalve de onzekerheid over of de reis echt is wat je zoekt ook financiële risico’s met zich mee. Wanneer je vluchten, transfers, een verblijf en een duikpakket zelf boekt maak je naar verschillende buitenlandse adressen soms grote hoeveelheden geld over en moet je maar hopen dat je ervoor krijgt wat je beloofd is. Wanneer je bij een reisbureau boekt, betaal je alles op één Nederlandse bankrekening en ben je ervan verzekerd dat je krijgt waar je voor betaalt.
5. SGR en Calamiteitenfonds aangesloten
Dive and Travel biedt jou als klant met ons SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) lidmaatschap financiële zekerheid. Hiermee ben jij er namelijk van verzekerd dat je vooruitbetaalde reisgelden terug krijgt indien het reisbureau, het resort of de duikschool door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.
Het Calamiteitenfonds betaalt extra kosten die ontstaan wanneer een reis noodgedwongen wordt aangepast of vroegtijdig moet worden afgebroken. Wanneer je een reis inclusief vervoer hebt geboekt en al op de bestemming bent wordt door hen zorg gedragen voor de terugreis als er zich ernstige onlusten zoals een burgeroorlog of een natuurramp voordoen. Zo is zelfs de voorpret zorgeloos!

Nu je weet waarom wij onmisbaar zijn, neem contact met ons op en laat jouw volgende reis verzorgen!