Hoe raar kan het lopen!

Gastblog:

Mid April maakte ik kennis met Astrid, nieuw lid van Duikteam Nederweert, ze wilde mijn oude droogpak passen. Dus even een afspraak gemaakt en op zondagochtend zaten we, zonder het droogpak te hebben ge-/verkocht, enkele uren te buurten over duiken en fotografie. Daarbij kwam ter sprake dat zij een Photo-Dive Experience ging doen in Indonesië. Mmmm dat smaakte voor mij naar meer en ik besprak het toch even met mijn hubbie, die zei meteen, DOEN als je dat wilt. Dus ik aangevraagd en ja er was nog een plaats, maar dan moest ik wel bij iemand op de kamer… tja, bij wie, ik kende niemand buiten Astrid, dus mijn antwoord was Astrid. Haar even gecontacteerd en ze zei dat ze dat met mij wel aandurfde op één kamer (?!?). Geboekt… september zouden we gaan. Voor die tijd wilde ik natuurlijk wel weten wat voor vlees ik in de kuip had, en ik nodigde haar uit voor een duik in de Boschmolen plas. Daar aangekomen was ik aangenaam verrast toen ik haar zag in een 3mm lang (!) met shorty… of dat voldoende was (??). Nou voor mij niet, watertemperatuur was ± 12/13 graden, maar zij had er alle vertrouwen in en daar gingen we. Ze zal wel hebben gedacht wat een raar mens, vraagt voortdurend of ik het niet koud heb (?). Uiteindelijk gaf ze na 30 minuten aan “frisjes” waarop ik de reeds in het schema geïntegreerde terugreis, meteen iets “directer” uitvoerde. Uiteindelijk hebben we nog vele duiken samen gemaakt voordat we naar Indonesië gingen, maar zij nu wél met 7 mm pak.
Blog Photo Experience
Amsterdam, Singapore, Indonesië, Noord-Sulawesi, Manado Murex Resorts; volledig in een andere richting dan waar ik normaal ga duiken. Aangekomen op het resort werden we verwelkomd door de Manager Pim van Schendel, een “rasechte Weertenaar” én oud lid van Duikteam Nederweert. Vervolgens kennisgemaakt met iedereen en we gingen aan de slag. Twee, drie duiken per dag, foto’s selecteren, bewerken, bespreken, workshops etc…. behoorlijk intensief maar zeer leerrijk, niet in de laatste plaats door de deskundige leiding van Edwin van der Sande, maar ook door gesprekken en tips van andere deelnemers. Verschillende deelnemers waren niet de minsten in onderwaterfotografie land, deelnemers aan het Open Nederlands Kampioenschap onderwaterfotografie en die ook nog eens in de prijzen vielen ! Waah, de lat lag erg hoog !Uiteindelijk smeedde het gezamenlijke interesse ons tot een gezellige groep en werden vriendschappen gesloten die misschien nog tot in lengte van dagen onderhouden zullen worden. Voor een groot deel was het succes van deze reis te wijten aan de nimmer aflatende bemoeienis van het Murex team om het ons naar de in te maken zowel aan land als ook op en onder het water. Voor onze gidsen was niets teveel, ze bleven zoeken, soms zo klein dat ik helaas moest zeggen dat dit voor mijn camera te klein was…. Shaun the sheep jij staat op mijn bucket list, gelukkig weet ik wel al hoe hij/zij er uitziet nu alleen nog extra vergroting zoeken voor mijn Nikon !
Blog Photo Experience
Het tweede deel van de reis ging naar Bangka Island, ook weer een Murex Resort. Ken je het idee van een groen eilandje met een klein wit streepje langs de kust…. Vasthouden ! dat was het, geweldig je kwam aanvaren en zag niet eens de huisjes alleen een wit strandje.. geweldig én wat een huisrif ongelofelijk ! Ook hier weer heel mooie duiken gemaakt waaronder muckdives, stromingsduiken etc. Uiteindelijk teveel gezien om op te noemen en nog weken (zeg maar maanden) om alle foto’s te selecteren, bewerken en samen te smeden tot één mooi verhaal in beelden.Tot slot zijn Astrid en ik nog terug gegaan naar Manado om even uit te rusten en ook nog iets meer van het land te zien dan alleen de weg van het vliegveld en weer terug. Ook dit was onvergetelijk mooi en wat een vriendelijke mensen, zeker als je in de binnenlanden rondreisde.
Voor mij was dit de eerste maar zeker niet de laatste keer dat ik deel nam aan een Photo-Dive Experience, maar de volgende keer gaat mijn hubbie wel mee, na 39 jaar altijd samen te hebben gereisd was het voor beiden een lange “scheiding”, al zal het voor hem eenzamer zijn geweest dan voor mij. Voor Astrid en mij is het niet de laatste keer geweest dat we de kamer delen, de volgende staat al gepland, maar zoals bij ieder goed verhaal ook hier ….. to be continued.