Red Sea Diving Safari

Op zoek naar een accommodatie waar duurzaam toerisme hoog in het vaandel staat en waar je fantastische duiken kan maken? Waar ieder type duiker tot zijn recht komt vanwege de grote verscheidenheid aan duikmogelijkheden? Dan hoef je niet verder te zoeken: ga op duikvakantie in Egypte naar één van de ecolodges van de Red Sea Diving Safari met op elke locatie zijn eigen schitterende, gave en uitdagende duikmogelijkheden. Ik bezocht ze alle drie en neem je graag mee op reis naar deze 3 ecolodges. We beginnen in het diepe zuiden van Egypte bij Wadi Lahami en gaan via Marsa Nakari naar Marsa Shagra.

Wadi Lahami Eco Lodge

Na een dikke 2 uur rijden naar het zuiden vanaf de luchthaven van Marsa Alam kom je aan bij één van de meest zuidelijk gelegen hotels in Egypte: Wadi Lahami . Een tentenkamp / eco lodge tegenover de riffen van de Fury Shoals in de Rode Zee. Je verblijft in een gewone of Royal tent of een Deluxe chalet. Slaap je in een tent dan maak je gebruik van de gezamenlijke douches en toiletten. In een Deluxe chalet beschik je over je eigen badkamer. Je verblijf op basis van soft all-inclusive, dat wil zeggen ontbijt, lunch, avondeten, frisdranken, water, koffie en thee zijn inbegrepen. Maar genoeg over het tentenkamp: je komt hier voor het duiken in de Rode Zee. Wadi Lahami heeft in tegenstelling tot de andere 2 ecolodges geen huisrif: je maakt 4 duiken per dag vanaf de speedboot. In de ochtend vertrek je voor 2 duiken op de Fury Shoals riffen. Wil je een duikvakantie Egypte inclusief duiken met dolfijnen? Dan is dit the place to be. Daarnaast vind je grotten, drop-off’s, tunnels, plateau’s, koraaltuinen en uiteraard een grote verscheidenheid aan rifvissen. In de middag maak je een onbegeleide duik op de lokale riffen en je maakt nog een onbegeleide nachtduik. Wadi Lahami is uitermate geschikt voor de avontuurlijke duiker! Een dag niet duiken en eens wat anders proberen, Wadi Lahami beschikt over een Kitesurf centrum.
Wadi Lahami Village - Speedboot

Marsa Nakari Eco Lodge

Iets noordelijker op zo’n 60 minuten rijden ten zuiden van de luchthaven van Marsa Alam vind je Marsa Nakari. Dit heerlijke kleinschalige tentenkamp is een goede optie voor jouw volgende duikreis naar Egypte. Je wordt er hartelijk ontvangen door de staf waarvan veel leden al meer dan 10 jaar werkzaam zijn bij Marsa Nakari. Je verblijft hier in een tent, royal tent of hut waarbij de douche en toilet zich in een gezamenlijke ruimte bevinden. De chalets en Deluxe chalet beschikken over een eigen badkamer. Je verblijf op basis van soft all-inclusive, dat wil zeggen ontbijt, lunch, avondeten, frisdranken, water, koffie en thee zijn inbegrepen. Marsa Nakari beschikt over een van de prachtigste huisriffen van Egypte waar je de mooiste kantduiken kan maken. Vanwege het feit dat je zelf kan bepalen wanneer je gaat duiken op het huisrif en het niet uitmaakt of je 1, 2 of 4 keer gaat duiken op een dag maakt de sfeer zeer ongedwongen. Naast onbeperkt duiken op het huisrif vertrekken er dagelijks truck en boten naar nabij gelegen duikstekken. Ga bijvoorbeeld naar het beroemde Elphinstone waar je kans hebt om een oceanic whitetip haai te zien. Kortom voor een veelzijdige duikreis in Egypte moet je hier zijn!
Nakari Diving - Duikers

Marsa Shagra Eco Lodge

We eindigen bij het grootste tentenkamp van de Red Sea Diving Safari: Marsa Shagra. Met zijn meer dan 130 tenten, royal tenten, hutten en deluxe chalets ben je hier goed op je plek als je iets meer de drukte wilt.
Voor de deur ligt een prachtig uitgebreid huisrif wat zich uitstrekt naar noord en zuid. Op de eerste dag biedt het duikcentrum je 2 begeleide kantduiken aan zodat je kan kennis maken met het huisrif van Marsa Shagra. Daarna kunnen jij en je buddy naar hartenlust duiken. Er liggen enkele zodiacs die je naar bijvoorbeeld het einde van het rif brengen waarvandaan je richting de kust kan duiken. Hierdoor kan je je makkelijk 5 dagen op het huisrif vermaken. Ben je na enkele dagen toch uitgekeken op het huisrif? Geen probleem! In de receptie van het duikcentrum kan je je inschrijven voor duiken in de omgeving. Ga bijvoorbeeld naar Abu Ghusoun (wrak), Elphinstone of Dolphin house. En wil je een dag wat anders doen er zijn een aantal leuke excursies naar o.a. de woestijn in het achterland met een bezoek aan de oude goudmijnen, rotstekeningen of thee drinken bij de bedoeïenen.
egp - marsa shagra - deluxe chalet - nieuw 03.jpg

Combineer de drie locaties

Je kan ook erg goed een combinatie maken met de verschillende tentenkampen. Begin in het zuidelijkste puntje van Egypte bij Wadi Lahami en reis naar een paar dagen naar Marsa Nakari of Marsa Shagra. Gegarandeerd dat je de mooiste duiken maakt in de Rode zee met een grote verscheidenheid aan onderwaterleven.

Kijk voor een compleet overzicht van alle hotels die we aanbieden in Egypte in het zuiden van de Rode Zee op onze Duiken in Marsa Alam pagina.

Wadi Lahami Diving - haai