Red Sea Diving Safari Wadi Lahami

2 sterren
Aan Zee
Aan zee / strand
Bootduiken
Bootduiken
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Kluis
Kluis
Nitrox
Nitrox
Restaurant
Restaurant aanwezig
Wifi
Wifi aanwezig
Meest zuidelijke kamp Eco-diving village Duiken op de Fury Shoals riffen RIB duiken

Wadi Lahami Village

In de periode van januari t/m maart is Wadi Lahami geopend bij minimaal 12 gasten.

Wadi Lahami is het meest zuidelijke en kleinste village van de Red Sea Diving Safari. Het ligt, 393 km ten zuiden van de luchthaven van Hurghada en 180 km ten zuiden van de luchthaven van Marsa Alam in een baai tegenover de riffen van Fury Shoals. Het Wadi Lahami Village geeft je de mogelijkheid om te duiken op de riffen die vroeger alleen bereikbaar waren voor liveaboards.

Verschillende soorten accommodaties

Wadi Lahami Royal Tent
In Wadi Lahami Village kun je kiezen uit drie soorten accommodaties; tenten, royal tenten en standaard chalets.

Tenten
De tenten staan bij het strand en hebben elk een binnen afmeting van 3,5x3,5 meter. In de tent staan twee eenpersoonsbedden, een kleine kast en hebben een licht- en een stroompunt. Het is wel aan te raden om een zaklantaarn mee te nemen. Voor de tent staan twee bamboe stoelen vanwaar je een mooi uitzicht hebt over zee (gedeeltelijk) en de mangrove). In een apart gebouwtje zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water en alles wordt goed schoon gehouden. De toiletten legen in septic tanks. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.

Royal Tenten
De royal tenten zijn ruimer; de binnen afmeting is 5x5 meter en hebben meer voorzieningen zoals een mini-koelkast, ventilator, zitzakken en een tafel. Je kunt kiezen voor een tweepersoons bed of twee losse bedden. Ook bij de royal tenten staan 2 bamboe stoelen voor de tent. De royal tenten staat dichter bij het strand en hebben ook (deels) uitzicht op zee en de mangrove. In een apart gebouwtje zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water en alles wordt goed schoon gehouden. De toiletten legen in septic tanks. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.

Wanneer je een camera meeneemt zijn de tenten en royal tenten minder geschikt in verband met het aantal stopcontacten om je batterijen op te laden.

Deluxe Chalets

Wadi Lahami Deluxe Chalet
De 16 Deluxe Chalets kun je vergelijken met een standaard hotelkamer. Door de specifieke bouw van het Deluxe Chalet, blijft deze lekker koel zonder dat airconditioning nodig is, voor degene die wel een airconditioning wil gebruiken zijn alle Deluxe Chalets hiervan voorzien. De chalets hebben een groot tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Daarnaast is er ook een kast, toilettafel en een ventilator. Aan beide kanten van het chalet is een terras met bamboe stoelen, één met uitzicht op de bergen en de andere met uitzicht op zee. De Deluxe Chalets hebben een eigen badkamer warm en koud water en er zijn handdoeken aanwezig (strandhanddoeken zijn niet inbegrepen).

Alle accommodaties zijn voorzien van lakens, een deken (niet nodig in de zomermaanden) en een kussen. Handdoeken voor het douchen en voor het strand, shampoo, doucheschuim, tandpasta en dergelijke dienen door de gasten zelf meegenomen te worden. Handdoeken voor de gasten die in een tent, royal tent of hut verblijven zijn ook te leen bij de receptie (beperkt verkrijgbaar). Strandhanddoeken zijn voor alle gasten te huur voor ca. EUR 5,- per persoon per week.

Verzorging bij Wadi Lahami

Wadi Lahami restaurant
Het verblijf in Wadi Lahami is op basis van soft all inclusive. Daarbij zijn inbegrepen drie maaltijden per dag en een snack in de namiddag, reguliere frisdranken (zoals Coca Cola, Pepsi, 7up, Fanta, Sprite), mineraalwater, thee en gewone koffie. Het restaurant ligt aan het strand en je hebt een mooi uitzicht over de baai en de mangrove. De maaltijden zijn eenvoudig, maar erg lekker. Met een speciaal dieet of vegetarisch eten wordt rekening gehouden, maar dient wel vooraf doorgegeven te worden. De drankjes kunnen bij de cafetaria gehaald worden. Er worden extra kosten gerekend voor bier, ijs, espresso, verse vruchtensappen, chocola, chips en souvenirs. Het kitecentrum heeft The Yellow Pinguin, een gezellige bar waar je verschillende drankjes kunt krijgen. Het uitzicht over de baai is prachtig.

In de periode van januari tot en met maart kunnen er renovatiewerkzaamheden plaatsvinden. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat de overlast tot een minimum wordt beperkt.

Kraanwater niet drinkbaar in Egypte

Wadi Lahami diveshack
Omdat het water uit de kraan in Egypte voor ons niet drinkbaar is, worden er veel flessen mineraal water verbruikt. Red Sea Diving Safari probeert de enorme afvalberg van deze plastic flessen tegen te gaan door de gasten te stimuleren een koelfles aan te schaffen voor Euro 5,- die door de gasten gratis bijgevuld kan worden op verschillende punten in het Red Sea Diving Safari Village. Wil je dit niet dan krijg je 1 gratis plastic fles mineraal water die je ook gratis kunt bijvullen. Wil je extra plastic flessen, dan zal je die moeten kopen.

Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,0
Linden, Antwerpen
14-04-2024
Fantastisch, zeker een keertje gaan.
Dick, Leeuwarden
25-03-2023
Lekker rustig, goede huisvesting, (chalet), goede keuken, vriendelijk personeel, en alles goed onderhouden. Niets op aan te merken. Goed geoliede duikorganisatie, en zoals bekend ...
Rudy, Paterswolde
04-02-2023
Mooiste duik plekken van de Rode Zee Ongerept. Veel kleur.

Fotoalbum

Duikcentrum

Duiken in de omgeving van Wadi Lahami
Je kunt in Wadi Lahami 4 duiken per dag maken. Twee duiken onder leiding van een gids op de Fury Shoals, één onbegeleide middagduik in zone 1 en één onbegeleide nachtduik. Alle duiklocaties zijn bereikbaar per speedboot. Dit is het standaard pakket waarbij je op duiklocaties van Zone 1 en Zone 2 worden duikt.

Na het ontbijt vertrek je rond 07.00 uur voor twee duiken in de Fury Shoals. Deze twee duiken zijn onder begeleiding van een gids. Tussen de duiken krijg je koffie, thee en cake geserveerd. Om ongeveer 12.00 uur ben je weer terug bij het Ecolodge Wadi Lahami voor de lunch en een kleine siesta. Daarna vaart de boot weer uit voor een duik bij één van de riffen in de baai. Je kunt hier zelfstandig met je buddy duiken. Rond 16.30 uur ben je weer terug en kun je je gaan voorbereiden op de nachtduik om 19.00 uur. Breng je eigen duiklamp mee!

Voor de transfers naar de duiklocaties worden speedboten gebruikt. Als de zee wat ruw is kan dit intensief zijn en belastend voor mensen met rugklachten. Het is handig om een windjack en een petje of muts mee te nemen op de boot om jezelf te beschermen tegen de wind. Vanuit Wadi Lahami wordt op meer dan 30 verschillende duiklocaties gedoken, Deze regio is bekend om de Fury Shoals en de harde koralen die hier te vinden zijn staan bekend als één van de mooiste ter wereld.
Zone 1
De duiklocaties die horen bij Zone 1 zijn:

Ras Bonny
Habili Gazella
Torfa
Habili Daisy
Shabrour South
Zone 2
De duiklocaties die horen bij Zone 2 zijn:

Lahami North
Lahami South
Bells
Abu Galawa Big
Abu Galawa Small
Dominique
Iny
Mini
Bloemen
Claudia
Iron Garden
Zone 3
De duiklocaties die horen bij Zone 3 zijn:

Maksour
Malahi
Sataya (Dolphin reef)

De duiklocaties van Zone 3 zijn ter plaatse tegen betaling (EUR 20,- ) bij te boeken. Het is afhankelijk van de weersomstandigheden en deelname of deze duiken gemaakt kunnen worden.
Faciliteiten Wadi Lahami Village
In de Diveshack zijn verschillende spoelbakken voor het spoelen van ademautomaten, camera’s, computers, enz. Er is ook een gedeelte met hangers waar je je wetsuit en BCD kunt ophangen om te laten drogen. In het duikcentrum kan je ook batterijen opladen, het is aan te raden om snelladers mee te nemen.
Red Sea Diving Safari biedt diverse cursussen aan volgens het PADI systeem. Het is ook mogelijk om tegen betaling met Nitrox te duiken of hiervoor een cursus te volgen.
Duikmaterialen kunnen gehuurd worden. Dit moet echter wel van te voren aangegeven worden, omdat de materialen uit het Ecolodge Shagra Village meegenomen worden.

In principe zijn duikers van alle niveaus welkom in Wadi Lahami, maar duikers die minder dan 20 gelogde duiken hebben en de laatste 6 maanden niet gedoken hebben, moeten een scuba review doen. Dive and Travel raad aan minimaal 20 gelogde duiken te hebben.

Duiken met Nitrox is (tegen betaling) voor gecertificeerde duikers mogelijk, mits dit bij de reservering is opgegeven.

Dagelijks worden vanuit Wali Lahami duiktrips georganiseerd naar Satayah Reef, waar je een goede kans hebt om dolfijnen tegen te komen.

Er is in de omgeving behalve duiken niet zo heel veel te doen, maar er worden wel woestijn excursies georganiseerd. Verder kun je in Wadi Lahami ook kitesurfen en zijn kitesurflessen mogelijk.

Tegen betaling is Internet beschikbaar, maar je moet wel zelf je laptop meenemen.
In de receptie is een gratis persoonlijke kluis.

Vanwege veiligheidsoverwegingen is het volgende verplicht bij de Red Sea Diving Safari:
- een oriëntatie/check duik bij aanvang van de duikvakantie
- een octopus
- duik computer
- oppervlakte boei (SMB)
Meer info

Data & prijzen

Vanaf 718 euro
Summer special 2024: 15% korting op je transfer, accommodatie en duikpakket en geselecteerde cursussen
** ONDERSTAANDE SPECIAL IS VERWERKT IN DE GEPUBLICEERDE PRIJZEN **

Summer special 2024: 15% korting:
Je ontvangt 15% korting op je transfer, accommodatie en duikpakket en geselecteerde cursussen bij Wadi Lahami

Voorwaarden:
- Te boeken vanaf 14/06/2024.
- Geldig bij een verblijf in de periode 14/06/2024 t/m 31/08/2024.
- Geldig bij een verblijf van minimaal 3 nachten.
- Niet te combineren met andere specials.
- Alleen geldig bij nieuwe boekingen gemaakt vanaf 14/06/2024.
- Eventuele duik extra's dien je ter plaatse te boeken en te betalen.
- Geen refund voor niet gemaakte duiken.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Retourvlucht Amsterdam/Brussel/Dusseldorf - Marsa Alam.
- Ontvangst op de luchthaven door onze lokale agent.
- Transfer luchthaven Marsa Alam - Red Sea Diving Safari (Wadi Lahami) v.v.
- Verblijf in de Red Sea Diving Safari (Wadi Lahami) o.b.v. soft all-inclusive, ontbijt, lunch, diner, softdrinks, water, koffie en thee.
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen onder voorbehoud van wijzigingen.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.
Exclusief in de reissom:
- Alcoholische dranken.
- Verplichte bijdrage deco kamer € 7,- per persoon per verblijf.
- Solar Energy Environmental Fee van € 5,- per persoon per verblijf. Lokaal te voldoen.
- Bij vooraf geboekte opleidingen zijn de kosten voor lesmateriaal nog exclusief
Exclusief in de reissom:
- Visum Egypte USD 25 p.p. (lokaal bij aankomst te voldoen, in Euro's of USD).
- Ruimbagage, zie bagage regels per luchtvaartmaatschappij.
- Tijdens de duikdagen dien je je duikbrevet (pasje of digitaal) bij je te hebben. Controles kunnen uitgevoerd worden door de autoriteiten.
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
Extra informatie !!
Klik op het tarief van de gewenste vertrekdatum en reisduur voor uitgebreide prijsinformatie.
Onze gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchttarieven van dit moment. Deze vluchtprijzen zijn dagprijzen en zijn onderhevig aan prijswijzigingen. Indien de goedkoopste vluchttarieven niet meer voorhanden zijn, kopen we onze vluchten tegen een hoger tarief in. Dit is zeker van toepassing gedurende de drukkere vakantieweken en in periodes wanneer de vraag naar vliegtickets hoog is. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover en vragen wij jullie toestemming voordat we een boeking definitief maken. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.
Klik hier voor de bagageregels per luchtvaartmaatschappij
Activiteiten
3 dagen duiken met 2 duiken op de Fury Shoals per RIB + 1 middag en 1 nachtduik op lokale riffen per RIB
22-06-2024 t/m 31-10-2024
€ 291
01-11-2024 t/m 31-12-2025
€ 291
5 dagen duiken met 2 duiken op de Fury Shoals per RIB + 1 middag en 1 nachtduik op lokale riffen per RIB
22-06-2024 t/m 31-10-2024
€ 390
01-11-2024 t/m 31-12-2025
€ 390
Inclusief in het duikpakket:
- Fles, lucht, lood.

Duiken in Wadi Lahami vind plaats met Zodiacs/Ribs en de omstandigheden op zee kunnen variëren. Vaarafstand is 5-60 minuten afhanklijk van de duikplaats. Om bij de zodiacs te komen loopt je door ondiep water naar de Zodiac/RIB. Een kleine ladder is aanwezig om aan boord te komen.

Totaal worden er 4 duiken per dag aangeboden, een begeleide twee tank ochtend duik met oppervlakte interval aan boord van de zodiac en in de middag is er onbegeleid duiken mogelijk op het huisrif.

In principe zijn duikers van alle niveaus welkom in Wadi Lahami, maar duikers die minder dan 20 gelogde duiken hebben en de laatste 6 maanden niet gedoken hebben, moeten een scuba review doen.
Dive and Travel raad aan minimaal 20 gelogde duiken te hebben.
Exclusief in het duikpakket:
- Marine Park Fee € 5,- per dag, lokaal te betalen.
- National Park/ Environment Fee € 5,- per dag, lokaal te betalen.
- 15 liter tank: € 3,- per duik. In verband met de beperkte beschikbaarheid vooraf te reserveren. Lokaal te betalen.
- Nitrox voor 12ltr tank € 2,- per tank, lokaal bij te boeken en betalen.
- Decokamer € 7,- per persoon, lokaal te voldoen.
- Materiaalhuur: volledige set voor 5 dagen € 140,- excl. duikcomputer of € 165,- incl. duikcomputer.
- Oriëntatie duiken vinden plaats de dag na aankomst.
- Duikers die langer dan 6 maanden niet gedoken hebben, of tijdens de oriëntatie onvoldoende ervaring tonen dienen een verplichte Scuba review/PADI Reactivate te volgen. Kosten bedrag Euro 91,- en dient ter plaatse te worden voldaan. Eventuele uitzondering voor zeer ervaren en hoog gebrevetteerde duikers, dit ter beoordeling van het duikcentrum.
- Open water cursus is exclusief E-code voor de theorie en certificering, totaal € 85,- per cursus. Dit dien je ter plaatse te voldoen.
- Nachtduiken op het huisrif is mogelijk. Nachtduik per zodiac (duikplaatsen Habili Daisy, Habilli Gazella, Shabrour tegen een meerprijs van Euro 10,- per persoon per duik)


Beoordelingen

Red Sea Diving Safari - Wadi Lahami
Marsa Alam, Egypte
8,0
Linden, Antwerpen
14-04-2024
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
Fantastisch, zeker een keertje gaan.
Dick, Leeuwarden
25-03-2023
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
Lekker rustig, goede huisvesting, (chalet), goede keuken, vriendelijk personeel, en alles goed onderhouden. Niets op aan te merken. Goed geoliede duikorganisatie, en zoals bekend prachtige duikplaatsen op de Fury Shoals.
Rudy, Paterswolde
04-02-2023
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
Mooiste duik plekken van de Rode Zee
Ongerept. Veel kleur.
Erik, Walchwil CH
22-12-2022
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
Basic, maar volledig volgens beschrijving. Erg vriendelijk en enthousiast team en een lekkere keuken. Mag wat meer variatie hebben.
Tamara, Silvolde
05-10-2017
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Hele mooi plek. Je krijgt wat je verwacht. Lekker simpel en relaxed. Het personeel is allemaal even vriendelijk en behulpzaam. '
Rudy, Paterswolde
05-02-2023
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
Super relaxed kamp met tenten.
Vriendelijke instructeurs en personeel
Erik, Walchwil CH
23-12-2022
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
Hier zijn ze goed in. Tijdens ons verblijf waren er enkele duikers met 10- duikervaring, en die komen toch wel een beetje in de problemen. De divemasters wisten dit overigens prima te ondersteunen. Dit is geen duikplek voor beginners. Ook de zodiacs vragen extra aandacht: neem een winddicht jack met hoody mee. Zoals de vorige keer, toen pre corona, nu wederom erg onder de indruk. Het lijkt alsof de beschadigde koralen weer tot leven komen.
Tamara, Silvolde
06-10-2017
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Ik had een 5 dagen pakket geboekt maar de zee is zo mooi dat ik nog een dag extra heb gedoken. Ik kan me wel voorstellen dat 5 dagen voor mensen ook genoeg zou kunnen zijn en dat dacht ik eerst ook even. Maar als ik er dan toch ben, pak ik graag die extra dag erbij.'
R. de Goede, Duisburg
23-11-2015
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Zoals eerdere keren. Uitstekend en niets op aan te merken'
J bruinsma
13-09-2016
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
Eenvoudig, basic maar mooie duiken
F van der Heijden
31-03-2016
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'RSDS probeert nog een beetje het gevoel van "eco duiken" te bewaren alhoewel overheids regels dat wel eens lastig maken. Je ziet dat de betonnen resorts naar het zuiden oprukken, en dat is wel een beetje jammer.
Het gerucht is dat wanneer er verder zuidelijk weer op eco manier mag worden gedoken dat RSDS dat misschien zou gaan doen, maar of dat waar is weet ik niet.
Ik denk dat ze dan een man als Ross Mc Grath nog een keer zo gek moeten krijgen om die kar te gaan trekken.
R. de Goede
22-11-2015
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Helaas waren er maar enkele gasten. In vergelijking met eerdere bezoeken hier was het dit keer dat iedereen op zichzelf was en niet gezellig met z''n allen aan 1 tafel ging eten en napraten. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam.'
anoniem
11-10-2015
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Prachtig gedoken, ongelooflijk mooie koraallandschappen. Relatief rustige duikplekken. Hellaas geen huisrif, dus even snorkelen geen optie. Eten eenvoudig maar gezind en smakelijk. Verwacht niet dat je handje wordt vastgehouden of dat er spullen voor je gedragen worden. Zelfredzaamheid is belangrijk hier. Vroeg op! Niet iedereen spreekt goed Engels. Alleen Egyptische staf. Tent en bungalow prima. Leuk voor kleine groepen die kunnen gezamenlijk eigen Zodiac vullen (8p) en zelf bepalen waarheen ze gaan. Ik voelde mijn hier vrij en ongedwongen. VR'
Appelman
27-09-2015
Red Sea Diving Safari Wadi Lahami
'Ik heb een prachtige duikvakantie gehad in wadi lahami. Het is een resort met eenvoudige accommodatie maar dat weet je van tevoren. Omdat het wat verder naar het zuiden ligt zijn er weinig andere boten met duikers. Slechts 1x in 7 duikdagen andere duikers tegengekomen onder water. Het onder water-leven is er erg mooi als je van micro houd, veel kleine vissen en mooi koraal. Het eten is ok maar wat weinig variatie. Mijn 12 dagen was wat lang, 8-10 dagen is denk ik wel genoeg.'
Meer laden

Locatie