The Oasis

4 sterren
Aan Zee
Aan zee / strand
Bootduiken
Bootduiken
Dorp in Omgeving
Dorp in omgeving
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Huisrif
Huisrif aanwezig
Nitrox
Nitrox
Zwembad
Zwembad aanwezig
Restaurant
Restaurant aanwezig
Wifi
Wifi aanwezig
Kleinschalig duikershotel Nubische bouwstijl Huisrif met kant- en bootduiken Duiken of Elphinstone Reef Duikcentrum Werner Lau

Het Oasis Hotel is een comfortabel duikers hotel, voor duikers die het prettig vinden in een wat rustiger hotel te verblijven. Het hotel ligt aan een lang strand ongeveer 20km ten noorden van Marsa Alam. De luchthaven van Marsa Alam ligt op 38 km ten zuiden van het hotel en de transfer duurt ongeveer 25 minuten. De transfer vanaf de luchthaven van Hurghada (270km ten noorden van het hotel) duurt ongeveer 3 uur.
Door de Nubische architectuur gaat het hotel volledig op in het landschap. Het hotel bestaat uit 60 chalets die rond het hoofdgebouw staan. Er is op deze manier een soort van Bedoeïenen dorp gecreëerd. Het Oasis Hotel kiest heel duidelijk voor een rustige sfeer, daarom is er in het hotel geen animatieteam, geen TV, geen radio en alleen een telefoon voor noodgevallen.

Faciliteiten van The Oasis

In het hoofdgebouw is naast de receptie ook een kleine winkel en de duikschool gevestigd. Het Oasis hotel heeft een groot en diep zwembad met een prachtig uitzicht op zee, wat natuurlijk lekker is om in te zwemmen, maar zeker ook zeer geschikt is om te leren duiken. Rond het zwembad staan zonnebedden en grote parasols om heerlijk te relaxen. In het Wellness en Spa Center kun je genieten van diverse ontspannende behandelingen en massages inclusief Reiki en reflexology. Natuurlijk kun je bij de receptie diverse excursies boeken.

De chalets

De 30 ruime chalets zijn gebouwd in de Nubische stijl en er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Er is veel aandacht besteed aan details zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de chalets. Zowel de indeling als het kleurgebruik en het interieur is in elk chalet anders. Eén ding hebben de chalets wel gemeen en dat is het prachtige uitzicht over de zee vanaf het terras.
De chalets bestaan uit een slaapkamer en een ruime badkamer met douche (behalve chalet 23 want deze heeft een bad met uitzicht op zee!) en toilet. Het water wordt verwarmd door zonne-energie. De Nubische bouwstijl zorgt ervoor dat de chalets heerlijk koel blijven, maar voor een extra briesje zijn er plafondventilatoren in elke chalet. (Er wordt gewerkt aan airconditioning, maar dat is nog niet in elk chalet aanwezig.)Tevens zijn de deluxe chalets voorzien van een minibar. Er zijn Standaard en Deluxe chalets. De Deluxe chalets zijn ruimer en liggen dichter bij zee en hebben hierdoor ook een mooier uitzicht over het strand en de zee.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
9
M Bartels
08-09-2016
'Rustig, vriendelijk personeel, goed eten en gevarieerd. Klant is koning'
G Edegem
07-03-2015
'Zeer rustig gelegen. Vriendelijke bediening , goede voorzieningen en organisatie. Duitse grondigheid. Toffe instructeursploeg. Eten steeds lekker en afwisselend. Niemand heeft la...
Dick, Wilrijk
04-03-2015
'Kleinschalig en zeer rustig resort, zalig om te ontspannen, geen overbodige faciliteiten.'

Fotoalbum

Duikcentrum

Werner Lau Diving Center
De professionele en service gerichte duikschool staat onder Duitse leiding. De opleidingen worden volgens het IAC / CMAS systeem gegeven. Natuurlijk kun je hier je open water cursus doen, maar ook de andere cursussen worden gegeven tot aan het dive master niveau. Je kunt je eigen materiaal meenemen maar je kunt het uiteraard ook huren. De duikschool heeft complete sets in de verhuur en het materiaal is van zeer goede kwaliteit. Je duikt met 12 liter aluminium duikflessen (zowel DIN als INT aansluiting). Nitrox is ook aanwezig en kan zonder extra kosten worden gebruikt door duikers die daarvoor gebrevetteerd zijn.
Duiklocaties bij The Oasis
Zowel de boten als de jeeps voor het transport naar de kantduiklocaties zijn uitgerust met zuurstof, een eerste hulp kist en natuurlijk met radio en telefoon. De dichtstbijzijnde decompressie kamer is op 10 km afstand in Marsa Shagra. Rondom Marsa Alam kun je heel goed vanaf de kant duiken. Daarom worden er veel duiktrips vanaf de kant georganiseerd. Je rijdt per auto naar een baai waar je gaat duiken. De reistijd varieert van 5 minuten tot 1 uur. Meestal maak je 1 duik in de ochtend en ga je na de duik terug naar het hotel. Vervolgens maak je ‘s middags nog een duik. Op de duiklocaties die wat verder weg liggen is het ook mogelijk om twee duiken te maken, zonder dat je tussendoor terug gaat naar het hotel. Natuurlijk worden er ook bootduiken georganiseerd naar de bekendere riffen zoals Elphinstone (witpuntrifhaaien), Abu Dabbab (grotten) en Samadai Reef (dolfijnen). Totaal zijn er ongeveer 30 verschillende duiklocaties die een goede diversiteit aan duiken garanderen.
Het huisrif
Het huisrif is een mooi rif, ook voor de ervaren duiker. Er is een steiger gebouwd die je tot over de rand van het rif brengt. Als je hier het water in gaat is het ongeveer 12 meter diep. Het rif gaat dan langzaam naar beneden totdat het ineens steil de diepte in gaat. Je kunt zowel naar de noordkant als naar de zuidkant van het rif duiken. Ook een nachtduik is erg mooi op het huisrif. Natuurlijk worden hier ook duikopleidingen gegeven. Je ziet hier prachtige harde en zachte koralen en natuurlijk grote scholen rode zee rifvissen. In de wat diepere wateren aan de buitenkant van de riffen kun je ook regelmatig grotere vissen tegenkomen en ook haaien, roggen, schilpadden en zelfs dolfijnen. Ook zeekoeien (dugongs) worden hier regelmatig gezien.
Meer info

Data & prijzen

Vanaf 668 euro
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Vluchten Amsterdam - Marsa Alam v.v. met Transavia of TUI.
- Ontvangst op de luchthaven door onze lokale agent.
- Transfer luchthaven Marsa Alam - The Oasis Resort v.v.
- Welkomst cocktail.
- Verblijf in The Oasis o.b.v. halfpension.
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen onder voorbehoud van wijzigingen.
- SGR garantie en dekking.
Exclusief in de reissom:
- Visum Egypte USD 25 p.p. (lokaal bij aankomst te voldoen, in Euro's of USD).
- Ruimbagage, zie bagage regels per luchtvaartmaatschappij.
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.
Activiteiten
5 dagen 'Huisrif' pakket, 15 onbegeleide kantduiken incl. fles/lucht/lood
20-01-2018 t/m 31-03-2019
€ 147
3 dagen: 2 beg. kantduiken per dag (jeep transfers) + 1 beg. & 2 onbeg. huisrifduiken incl. f/l/l
20-01-2018 t/m 31-03-2019
€ 175
5 dagen: 2 beg. kantduiken per dag (jeep transfer) + 1 beg. & 4 onbeg. huisrifduiken incl. f/l/l
20-01-2018 t/m 31-03-2019
€ 267
10 dagen: 2 beg. kantduiken per dag (jeep transfer) + 1 beg. & 9 onbeg. huisrifduiken incl. f/l/l
20-01-2018 t/m 31-03-2019
€ 478
IAC Open Water cursus, incl. materiaal en gebruik lesboek, excl. certificaat
20-01-2018 t/m 31-03-2019
€ 276
IAC Advanced Open Water cursus, incl. materiaal en gebruik lesboek, excl. certificaat
20-01-2018 t/m 31-03-2019
€ 202
Exclusief in het duikpakket:
- Examenkosten voor opleidingen zijn € 35,- en kosten voor het lesboek € 45,- (lokaal te voldoen).
Extra informatie !!
Klik op het tarief van de gewenste vertrekdatum en reisduur voor uitgebreide prijsinformatie.
Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchttarieven van dit moment. Indien deze niet meer voorhanden zijn, kopen we onze vluchten tegen een duurder tarief in. Dit is zeker van toepassing gedurende de vakantieweken en kerstperiode, wees er dus op tijd bij. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover voordat we een boeking definitief maken. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.
Klik hier voor de bagageregels per luchtvaartmaatschappij

Beoordelingen

The Oasis Resort
Marsa Alam, Egypte
9
M Bartels
08-09-2016
The Oasis
'Rustig, vriendelijk personeel, goed eten en gevarieerd. Klant is koning'
G Edegem
07-03-2015
The Oasis
'Zeer rustig gelegen. Vriendelijke bediening , goede voorzieningen en organisatie. Duitse grondigheid. Toffe instructeursploeg. Eten steeds lekker en afwisselend. Niemand heeft last van Tourista gehad. Een resort met karakter . Om terug te gaan !!'
Dick, Wilrijk
04-03-2015
The Oasis
'Kleinschalig en zeer rustig resort, zalig om te ontspannen, geen overbodige faciliteiten.'

Locatie