Egypte
U bevindt zich hier: HomeEgypteMarsa Alam

Duikreizen Marsa Alam

Een duikvakantie naar Marsa Alam is in één woord adembenemend!

Duik en snorkel met dolfijnen bij Shaab Samadai, ga naar Elphinstone voor het grote onderwaterleven zoals haaien en verpletterend mooi zijn de kleurrijke riffen rondom Wadi Gimal, werkelijk een oase in de woestijn met een ongekende variatie.

De schitterende en ongerepte duikplaatsen in het diepe zuiden van Egypte worden door steeds meer duikers ontdekt en met de opening van het internationale vliegveld van Marsa Alam is dit gebied dan ook makkelijker bereikbaar geworden.

Als we het hebben over het zuiden van Egypte bedoelen we eigenlijk het gebied ten zuiden van El Quseir welke zich uitstrekt tot Wadi Lahami. Deze 350 kilometer lange kustlijn met afgelegen baaien en ongerepte riffen is de perfecte bestemming voor de veeleisende duiker. Het gebied kent een aantal kleine Egyptische dorpjes welke direct aan zee gelegen zijn. Er zijn in deze dorpjes geen toeristische faciliteiten en ze ademen dan ook nog de echte Egyptische sfeer uit.

Zuidelijk Egypte kent een aantal verschillende verblijfsmogelijkheden, van luxe hotels voor de meer op comfort gestelde duiker tot tentenkampen voor de meer avontuurlijke duiker. In dit gebied zijn bootduiken alsmede kantduiken mogelijk omdat de riffen hier zowel aan de kust, als midden op zee gelegen zijn.
Wij vinden dat deze bestemming niet op jouw duikvakantie wensenlijstje mag ontbreken!