Red Sea Diving Safari Marsa Nakari

3 sterren
Kleinschalig tentenkamp Eco-diving village Tegenover Dolphin House Ongelimiteerd duiken op het huisrif

RSDS - Nakari luchtfoto
De Red Sea Diving Safari behoort al jaren tot de toppers van de Rode Zee. Het gaat bij de Red Sea Diving Safari in de eerste plaats om duiken in combinatie met respect voor de natuur zodat de Rode Zee nog generaties lang mooi blijft om te duiken. De locaties van de Red Sea Diving Safari Eco-diving Villages zijn geweldig. De huisriffen (waar je ongelimiteerd op mag duiken) en de riffen in de buurt zijn spectaculair. De Red Sea Diving Safari is een begrip onder duikers en heel veel duikers komen hier regelmatig terug. Door de kiezen voor een systeem met een basisduikpakket en uitbreidingen tegen meerkosten, kun je je duikvakantie bij de Red Sea Diving Safari goed aanpassen op je eigen budget.

Marsa Nakari Village ligt niet al te ver bij Marsa Shagra vandaan en is een iets kleiner village. Het ligt 78 km (1 uur rijden) ten zuiden van Marsa Alam luchthaven. Daarnaast ligt het ook in een prachtige baai en heeft een eigen huisrif. In de Romeinse tijd was hier een haven. De ruïnes daarvan zijn hier nog steeds te zien. In het Marsa Nakari Village kun je kiezen uit 5 verschillende soorten accommodaties: tent, royal tent, hut, chalet en deluxe chalet.

Tenten

De tenten staan centraal gelegen tussen het restaurant en het duikcentrum en hebben elk een binnenafmeting van 3,5x3,5 meter. In de tent staan twee eenpersoonsbedden, een kleine kast en hebben licht- en een stroompunt, maar het is wel aan te raden om een zaklantaarn mee te nemen. Voor de tent staan twee bamboe stoelen. In een apart gebouw zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water. De toiletten legen in septic tanks en spoelen dus gewoon door. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.Royal Tenten

Marsa Shagra - Royal Tent
De royal tenten zijn ruimer; de binnen afmeting is 5x5 meter en hebben meer voorzieningen zoals een mini-koelkast, klamboe, ventilator, zitzakken en een tafel. Je kunt kiezen voor een tweepersoonsbed of twee losse bedden. Ook bij de royal tenten staan 2 bamboe stoelen voor de tent. In een apart gebouw zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water. De toiletten legen in septic tanks en spoelen dus gewoon door. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.

Wanneer je een camera meeneemt zijn de tenten en royal tenten minder geschikt in verband met het aantal stopcontacten om je batterijen op te laden.


Mandarah Hutten

De 11 Mandarah hutten hebben een afmeting van 3,5x3,5 meter en zijn qua afmeting gelijk aan een tent. In de hutten staan twee eenpersoonsbedden. Er staan ook nachtkastjes met een lamp, een kledingkast, toilettafel met spiegel en de hut is voorzien van een fan. De hutten staan op een heuvel en heb je een mooi uitzicht over het water (zijzicht). In een apart gebouw zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water. De toiletten legen in septic tanks en spoelen dus gewoon door.

Standaard Chalets en Deluxe Chalets

De 8 standaard chalets kun je vergelijken met een standaard hotel kamer. Door de specifieke bouw van het standaard chalet blijft deze lekker koel zonder dat airconditioning nodig is. De chalets hebben een groot tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Daarnaast is er ook een kast, toilettafel en een ventilator. Aan de voor- en achterkant van het chalet is een terras met bamboe stoelen, één met uitzicht op de bergen en de andere met uitzicht op zee. De chalets hebben een eigen badkamer met warm en koud water en er zijn handdoeken aanwezig (strandhanddoeken zijn niet inbegrepen).

Er is ook de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding in één van de 20 Deluxe Chalets te verblijven, deze beschikt over airconditioning, kluisje, een minibar, en koffie en thee faciliteiten.

Alle accommodaties zijn voorzien van lakens, een deken (niet nodig in de zomermaanden) en een kussen. Handdoeken voor het douchen en voor het strand, shampoo, doucheschuim, tandpasta en dergelijke dienen door de gasten zelf meegenomen te worden. Handdoeken voor de gasten die in een tent, royal tent of hut verblijven zijn ook te leen bij de receptie (beperkt verkrijgbaar). Strandhanddoeken zijn voor alle gasten te huur voor ca. EUR 5,- per persoon per week.

Verzorging bij Marsa Nakari Village

Het verblijf in Marsa Nakari Village is op basis van soft all inclusive. Daarbij zijn inbegrepen drie maaltijden per dag en een snack in de namiddag, reguliere frisdranken (zoals Coca Cola, Pepsi, 7up, Fanta, Sprite), mineraalwater, thee en gewone koffie. Het restaurant ligt op een heuvel en heb je een prachtig uitzicht over de baai. De maaltijden zijn eenvoudig, maar erg lekker. Met een speciaal dieet of vegetarisch eten wordt rekening gehouden, maar dient wel vooraf doorgegeven te worden. De drankjes kunnen bij de cafetaria gehaald worden. Er worden extra kosten gerekend voor bier, ijs, espresso, verse vruchtensappen, chocola, chips en souvenirs.

Kraanwater niet drinkbaar in Egypte

Omdat het water uit de kraan in Egypte voor ons niet drinkbaar is, worden er veel flessen mineraal water verbruikt. Red Sea Diving Safari probeert de enorme afvalberg van deze plastic flessen tegen te gaan door de gasten te stimuleren een koelfles aan te schaffen voor Euro 5,- die door de gasten gratis bijgevuld kan worden op verschillende punten in het Red Sea Diving Safari Village. Wil je dit niet dan krijg je 1 gratis plastic fles mineraal water die je ook gratis kunt bijvullen. Wil je extra plastic flessen, dan zal je die moeten kopen.

Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,8
William, Eindhoven
11-09-2018
Mooie locatie met voor de duiker alles wat je wenst. Heerlijk eten 3x daags, frisdrank, water, thee en koffie is inclusief. Bier en snoep is tegen betaling te verkrijgen. Buiten ...
Adriaanse, Oostvoorne
08-09-2018
Het is na ruim 26 jaar nog steeds goed georganiseerd. De hutten en tenten geven een aparte ervaring om aan de rand van de Rode Zee te verblijven. Service en restaurant zijn erg ...
Rania
28-10-2017
'Marsa Nakari is een locatie zonder grote luxe waar je tot rust komt het eten is eenvoudig maar lekker het personeel zeer vriendelijk en behulpzaam. We kunnen dit zeker aanbevelen...

Fotoalbum

Duikcentrum

Huisrif Nakari Village
De baai van Marsa Nakari heeft een geweldig huisrif met diverse harde en zachte koralen en een grote verscheidenheid aan vissen. De koraalblokken en wanden zijn ideaal voor kantduiken en natuurlijk voor nachtduiken. De baai is gemiddeld 10 meter diep en loopt geleidelijk af naar een aantal drop-offs welke doorlopen tot 50 meter diepte.

De omstandigheden in de baai zijn ook zeer geschikt om te leren duiken. Op de eerste dag zijn er twee oriëntatieduiken op het huisrif met een gids. Verder is dagelijks onbegeleid huisrifduiken inbegrepen.
Duiken in de omgeving van Marsa Nakari
Naast ongelimiteerde duiken op het huisrif worden er ook duiken aangeboden waarbij je met de safari trucks naar de mooiste duiklocaties in de omgeving van het Ecolodge gaat. Deze duiken zijn onder begeleiding van een gids. Je duikt dan vanaf de kant in de verschillende ongerepte baaien waar ontmoetingen met schildpadden, wit punt rifhaaien en zelfs zeekoeien (dugongs) geen uitzondering zijn. Neem voor de terugreis met de truck na het duiken een muts en windjack mee om kou op je oren te voorkomen.
Red Sea Diving Safari Zones
De Red Sea Diving Safari heeft de bovenstaande duikmogelijkheden onderverdeeld in zones:
Let op: Zone A bestaat uit: ongelimiteerd duiken op het huisrif + 2 begeleide duiken op de eerste dag op het huisrif (ter orientatie). Wil je meer duiken maken in Zone A dan betaal je per duik een toeslag van Euro 11,00 per duik of 1 credit wanneer je het begeleide duiken pakket hebt geboekt. (min. 6 personen).

Zone B zijn de duiklocaties die niet te ver weg zijn, maar alleen per speedboot bereikbaar zijn (min. 6 personen). de toeslag is EUR 17,00 per duik of 2 credits wanneer je het begeleide duiken pakket hebt geboekt.

Zone C zijn de duiklocaties die verder weg gelegen zijn en alleen per speedboot bereikbaar zijn (min. 4 personen). De toeslag is 28,- per duik of 3 credits wanneer je het begeleide duiken pakket hebt geboekt.

Er worden ook speciale dagtrips aangeboden zoals Dolphin House, de toeslag is EUR 55,- per persoon per dag (incl. Marine park fee) of 4 credits (excl. Marine park fee á EUR 15,-) wanneer je het begeleide duiken pakket hebt geboekt.

Het standaard duikpakket dat je vooraf bij ons kunt boeken is Zone A. De duiklocaties uit Zone B en C en de speciale dagtrips naar onder andere Dolphin House of Wadi Lahami, zijn ter plaatse tegen extra kosten en bij voldoende deelname bij te boeken. Daarnaast kan je naast het basis pakket ook een begeleide duiken bijboeken (aantal is afhankelijk van het aantal geboekte duikdagen) inclusief credits. Je kunt deze credits inwisselen voor een begeleide duik in Zone A, B, C en de speciale dagtrips.
Zone A
De duiklocaties die horen bij Zone A (standaard pakket) zijn:

Marsa Shagra housereef
Marsa Nakari housereef
Marsa Abu Dabab
Marsa Egla
Marsa Samadai
Ras Samadai
Marsa El Foukery
Marsa Assalai

Wil je in Zone A duiken met begeleiding dan kan je wanneer het begeleide duiken pakket hebt geboekt, een credit gebruiken. 1 begeleide duik in Zone A is 1 credit.
Zone B
De duiklocaties die horen bij Zone B zijn:

Ras Tondoba
Shaab Nakari
Habili Nakari
Habili Dori

Deze duiken zijn bij te boeken tegen bijbetaling van Euro 17,00 per duik, of wanneer het begeleide duiken pakket geboekt is, is één duik 2 credits. Minimaal aantal deelnemers is 6 duikers.
Zone C
De duiklocaties die horen bij Zone C zijn:

Elphinstone
Habili el Ghadeer
Wadi el Gemal
Shallaneat
Deze duiken zijn bij te boeken tegen bijbetaling van Euro 28,00 per persoon per duik, of wanneer het begeleide duiken pakket geboekt is, is één duik 3 credits. Minimaal aantal deelnemers is 4 duikers. Vanwege de diepte en stroming is deze duiklocatie alleen voor duikers die minimaal Advanced Open Water Diver of 2 sterren CMAS zijn en 50 gelogde duiken hebben.
Speciale dagtrips
-Dolphin House - 2 duiken plus lunch (tegen bijbetaling van 55 Euro)
-Abo Ghusoon (wrakduik, minimaal 8 duikers) - 2 duiken plus lunch op locatie (tegen bijbetaling van 28 Euro)
Wanneer het begeleide duiken pakket geboekt is, is één duik 4 credits (exclusief eventuele Marine park fees ca. Euro 15 per persoon).
Faciliteiten Marsa Nakari Village
In de Diveshack zijn verschillende spoelbakken voor het spoelen van ademautomaten, camera’s, computers, enz. Er is ook een gedeelte met hangers waar je je wetsuit en BCD kunt ophangen om te laten drogen. In het duikcentrum kan je ook batterijen opladen, het is aan te raden om snelladers mee te nemen.
Red Sea Diving Safari biedt diverse cursussen aan volgens het PADI systeem. Het is ook mogelijk om tegen betaling met Nitrox te duiken of hiervoor een cursus te volgen. Verder is het mogelijk om de duikuitrusting te huren, het is wel belangrijk dat dit van te voren doorgegeven wordt.
Er zijn 12 ltr. tanks met DIN en INT aansluiting, 15 ltr. tanks zijn tegen een kleine meerprijs vooraf bij te boeken.

Je gaat natuurlijk naar de Red Sea Diving Safari om te duiken, maar je kunt in Marsa Nakari ook andere activiteiten doen zoals snorkelen, kajakken, beachvolleyballen en basketballen.

Je kunt in Marsa Nakari ook pinnen en er is Internet (tegen betaling).

Vanwege veiligheidsoverwegingen is het volgende verplicht bij de Red Sea Diving Safari:
- een oriëntatie/check duik bij aanvang van de duikvakantie
- een octopus
- duikcomputer
- oppervlakte boei (SMB).
Meer info

Data & prijzen

Vanaf 460 euro
Winter Offer: 15% korting en een 6de duikdag GRATIS
** ONDERSTAANDE SPECIAL IS NIET VERWERKT IN DE GEPUBLICEERDE PRIJZEN EN WORD NA BOEKING IN MINDERING GEBRACHT OP DE REISSOM **
Vraag ons naar je korting!

15% korting:
Ontvang 15% korting als je een reis boekt inclusief transfer, verblijf én duikpakket/opleiding plus een GRATIS 6de duikdag.

Voorwaarden:
- Te boeken t/m 30/11/2018.
- Geldig bij een verblijf in de periode 01/03/2019 t/m 31/03/2019.
- Niet te combineren met andere specials.
- Alleen geldig bij nieuwe boekingen.
- Eventuele duik extra's dien je ter plaatse te boeken en te betalen.
- Geen refund voor niet gemaakte duiken.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Retourvlucht Amsterdam - Marsa Alam.
- Ontvangst op de luchthaven door onze lokale agent.
- Transfer luchthaven Marsa Alam - Red Sea Diving Safari (Marsa Nakari) v.v.
- Verblijf in de Red Sea Diving Safari (Marsa Nakari) o.b.v. all-inclusive, ontbijt, lunch, diner, softdrinks, water, koffie en thee.
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen onder voorbehoud van wijzigingen.
- SGR garantie en dekking.
Exclusief in de reissom:
- Huur duikuitrusting
- Alcoholische dranken.
- Verplichte bijdrage deco kamer € 7,- per persoon per verblijf
Exclusief in de reissom:
- Visum Egypte USD 25 p.p. (lokaal bij aankomst te voldoen, in Euro's of USD).
- Ruimbagage, zie bagage regels per luchtvaartmaatschappij.
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.
Activiteiten
5 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1
14-11-2018 t/m 31-12-2019
€ 150
5 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1 + 8 credits voor begeleide duiken
14-11-2018 t/m 31-12-2019
€ 219
Beginners cursus, Openwater opleiding PADI
14-11-2018 t/m 31-12-2019
€ 288
Exclusief in het duikpakket:
- Duiken en vervoer naar de duikstekken in Zone B en C. Dit kan alleen ter plaatse geboekt worden.
- Marine Park Fee USD 3 per dag.
- Nitrox: € 2,- per tank, lokaal bij te boeken en te betalen.
- 15 liter tank: € 3,- per duik. In verband met de bepekte beschikbaarheid vooraf reserveren. Lokaal te betalen.
- Decokamer € 7,- per persoon, lokaal te voldoen.
- Materiaalhuur: volledige set voor 5 dagen € 140,- excl. duikcomputer of € 165,- incl. duikcomputer.
- Opleidingen zijn exclusief € 44,- voor het boek en € 33,- examenkosten.
Extra informatie !!
Klik op het tarief van de gewenste vertrekdatum en reisduur voor uitgebreide prijsinformatie.
Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchttarieven van dit moment. Indien deze niet meer voorhanden zijn, kopen we onze vluchten tegen een duurder tarief in. Dit is zeker van toepassing gedurende de vakantieweken en kerstperiode, wees er dus op tijd bij. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover voordat we een boeking definitief maken. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.
Klik hier voor de bagageregels per luchtvaartmaatschappij

Beoordelingen

Red Sea Diving Safari - Marsa Nakari Village
Marsa Alam, Egypte
8,8
William, Eindhoven
11-09-2018
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
Mooie locatie met voor de duiker alles wat je wenst. Heerlijk eten 3x daags, frisdrank, water, thee en koffie is inclusief. Bier en snoep is tegen betaling te verkrijgen.
Buiten het duiken is er niets te doen, geen stad of dorp waar je even heel kan lopen. Verblijf in tent of chalet is prima verzorgd. Wil je wat luxe, eigen douche en wc, airco kies dan voor een luxe chalet. Tent heeft ook zijn charme maar is net even iets spartaanser. leesboek, kaarten enz. meenemen.
Adriaanse, Oostvoorne
08-09-2018
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
Het is na ruim 26 jaar nog steeds goed georganiseerd.
De hutten en tenten geven een aparte ervaring om aan de rand van de Rode Zee te verblijven. Service en restaurant zijn erg goed. Het is wel een plek voor duikers. Snorkelen kan minder zijn omdat de baai gevoelig is voor wind / golven.
Rania
28-10-2017
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Marsa Nakari is een locatie zonder grote luxe waar je tot rust komt het eten is eenvoudig maar lekker het personeel zeer vriendelijk en behulpzaam. We kunnen dit zeker aanbevelen, mooie locatie voor duiken.
'
Heyninck
15-07-2017
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Dit is de ideale plek als je op zoek bent naar relaxte familiale sfeer. Niet druk en hectisch. Eten is lekker en correct, de chalets zijn sober maar bieden je alles wat je nodig hebt. Iedereen in het resort is supervriendelijk en behulpzaam.'
Wil en Kees, Capelle aan den IJssel
03-06-2017
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Een kleinschalig duikresort met veel persoonlijke aandacht.
Men spreekt er goed Engels. Het eten is er super goed, afwisselend met veel lekkere salades en overheerlijke toetjes of taarten.'
Anoniem, Nijmegen
11-10-2018
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
Prachtig huisrif, zeer mooie duikplekken op korte afstand varen. Goed georganiseerde duikbasis. Schoon en rustig.
William, Eindhoven
12-09-2018
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
Mooi huisrif waar je heel de week op kan duiken en iedere duik weer wat nieuws ziet. Je kan met de boot of truck ook naar andere locaties worden gebracht. Non limit duiken wanneer jij het wil van 06.00 tot 20.00 incl. nachtduiken vanaf 18.30 uur, dan is het donker in september. Op het huisirf kun je kiezen om van de kant te duiken of met de zodiac een stuk buiten het huisrif te worden gedropt. Credits (voor duiken buiten het huisrif) zou ik niet meer vooraf bijboeken. Ter plaatse is het dezelfde prijs.
Adriaanse, Oostvoorne
09-09-2018
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
We komen al 26 jaar bij RSDS en het duiken is nog steeds goed georganiseerd. Briefings zijn duidelijk en veiligheid staat voorop. Helaas is het rif en onderwaterleven behoorlijk afgenomen. Ondanks dat zagen we na ruim 20 jaar weer eens zwartpuntrifhaai.
Rania, Kapellen
29-10-2017
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Onbeperkt duiken wanneer je maar wil op het huis rif met of zonder zodiac. Dagelijks trips met de speed boot of een truck naar andere locaties. Organisatie zeer professioneel en behulpzaam. Kortom een aanrader.'
Ben, Mortsel
16-07-2017
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Je hebt erg veel keuze, je kan in het mooie huisrif duiken zoveel je wil. Er zijn ook héél wat mogelijkheden om met een truck of speedboat leuke duikstekken te bezoeken. Het personeel is er supervriendelijk met extra vermelding voor duikgids Mustafa en kapitein Smiley.'
h. miltenburg, renkum
29-12-2016
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Een rustig schoon resort met zeer vriendelijke mensen'
A Appelman
22-10-2016
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Heerlijk ongecompliceerd duik-resort. Het personeel is super vriendelijk en doet echt alles om het de gasten naar de zin te maken. Prima accommodatie (ik had een chalet zonder airco wat in oktober prima was).'
Truus, Beuningen
06-09-2016
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
Positief
Angela & Roel
05-11-2015
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Eenvoudig maar goed verzorgd kleinschalig duikkamp. Meerdere accommodaties mogelijk. Eten prima in orde, lekker en redelijk gevarieerd. Personeel heel vriendelijk en het personeel dat met de gasten in aanraking komt spreken allemaal goed Engels. '
T van Sommeren
10-09-2015
Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
Erg vriendelijke, behulpzame mensen, mengen zich tussen de gasten wat op prijs gesteld wordt. zeer relaxed. Eten is erg goed en lekker, de koks hebben hun best gedaan
Wil en Kees, Capelle aan den IJssel
04-06-2017
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Wij hadden het grote duikarrangement geboekt en dat was prima omdat het weer goed bleef maar als het hard waait kan de speedboot niet uitvaren en kun je je duiken dus niet opmaken. Ons advies neem alleen donbeperkt duiken op het huisrif en boek de andere duiken daar.'
Hermien, Renkum
30-12-2016
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'mooie duiken onder geweldige begeleiding'
A Appelman
23-10-2016
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Duikarrangement van 5 dagen ongelimiteerd duiken was prima. Ik heb 2 duik-excursies gedaan en de rest gedoken en gesnorkeld (wat hier ook supermooi is) bij het huisrif. Qua service is het hier ook super. Ze zetten je met een rubberbootje af waar en wanneer je maar wilt om te snorkelen of te duiken zonder extra kosten (op het huisrif dan). Goede kans dat ik hier weer eens naar toe ga.'
Truus, Beuningen
07-09-2016
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Duikarrangement is op zich goed, opletten of de duikflessen wel goed gevuld zijn en dat de flessen niet lekken (O-ringen)'
Angela & Roel, Gouda
06-11-2015
Duikarrangement Red Sea Diving Safari Marsa Nakari Village
'Er zijn meerdere mogelijkheden. Of in de locale baai, of met de grote zodiacs en / of truck naar andere locaties. Duikbasis is goed georganiseerd, duidelijke briefing bij begin duikarrangement in perfect Engels. Droog plekken en duikspulletjes opslag goed geregeld en wordt goed schoongehouden. Ruime spoelmogelijkheden na het duiken. Flessen goed gevuld, minimaal 200 bar.'
Meer laden

Locatie