Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Red Sea Diving Safari - Marsa Shagra

Marsa Shagra Village

De Eco Lodges van de Red Sea Diving Safari zijn een begrip voor de duikers in Egypte. Een geweldige service, mooie locaties en vrijheid qua duiken is wat deze accommodaties zo bijzonder maakt. De Ecolodges Marsa Shagra en Marsa Nakari Eco Lodge Marsa Nakari hebben diverse verblijfsmogelijkheden.
De Ecolodge in het diepe zuiden, Eco Lodge Wadi Lahami is wat eenvoudiger maar zeer geschikt voor de ervaren duiker. Het eerste, grootste en meest bekende Eco-diving village van de Red Sea Diving Safari is Marsa Shagra Village. Deze 40 km (30 minuten rijden) ten zuiden van het vliegveld Marsa Alam. Hier is men begonnen om maximaal duikplezier te combineren met respect voor de natuur. In Marsa Shagra Village heb je keuze uit 5 verschillende soorten accommodaties: tenten, Royal tenten, hutten, chalets en deluxe chalets.

Tenten

De 25 tenten staan bij het strand en hebben elk een binnenafmeting van 3,5x3,5 meter. In de tent staan twee eenpersoonsbedden. Er staat ook een kleine kast. De tenten hebben licht en een stroompunt, maar het is wel aan te raden om een zaklantaarn mee te nemen. Voor de tent staan twee bamboe stoelen. In een apart gebouwtje zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water en alles wordt goed schoon gehouden. De toiletten legen in septic tanks. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.

Royal Tenten

De 20 royal tenten zijn ruimer; 5x5 meter en hebben meer voorzieningen zoals een mini-koelkast, ventilator, zitzakken en een tafel en een soort terrasje met bamboe stoelen voor de tent. Je kunt kiezen voor een tweepersoons bed of twee losse bedden. In een apart gebouwtje zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water en alles wordt goed schoon gehouden. De toiletten legen in septic tanks. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.

Mandarah Hutten

De 15 Mandarah hutten zijn van steen hebben elk een binnenafmeting van 3,5x3,5 meter. Door de specifieke bouw van de Mandarah hut, blijft deze lekker koel zonder dat airconditioning nodig is. De hutten staan achter de tenten en kijken uit op de baai. In de hut staan twee eenpersoonsbedden, nachtkastjes met een lamp, een kleine kast en een ventilator. In een apart gebouwtje zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water en alles wordt goed schoon gehouden. De toiletten legen in septic tanks. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.

Standaard Chalets en Deluxe Chalets

De 21 Standaard chalets kun je vergelijken met een standaard hotel kamer. Door de specifieke bouw van het Standaard chalet blijft deze lekker koel zonder dat airconditioning nodig is. De chalets hebben een groot tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Daarnaast is er ook een kast, toilettafel en een ventilator. Aan beide kanten van het chalet is een terras met bamboe stoelen, één met uitzicht op de bergen en de andere met uitzicht op zee. De chalets hebben een eigen badkamer met warm en koud water en er zijn handdoeken aanwezig (strandhanddoeken zijn niet inbegrepen).

Er is ook de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding in een Deluxe Chalet te verblijven, deze beschikt over airconditioning, een minibar, en koffie en thee faciliteiten.

Alle accommodaties zijn voorzien van lakens, een deken (niet nodig in de zomermaanden) en een kussen. Handdoeken voor het douchen en voor het strand, shampoo, doucheschuim, tandpasta en dergelijke dienen door de gasten zelf meegenomen te worden.

Verzorging bij Shagra Village

Het verblijf in Shagra Village is op basis van all inclusive. Daarbij zijn inbegrepen drie maaltijden per dag en een snack in de namiddag, reguliere frisdranken (zoals Coca Cola, Pepsi, 7up, Fanta, Sprite), mineraalwater, thee en gewone koffie. De maaltijden zijn eenvoudig, maar erg lekker. Met een speciaal dieet of vegetarisch eten wordt rekening gehouden, maar dient wel vooraf doorgegeven te worden. Er wordt op een centrale plaats gegeten waar tegelijkertijd de plannen voor de middag of de volgende dag worden besproken. De drankjes kunnen bij de bar gehaald worden. Er worden extra kosten gerekend voor bier, ijs, espresso, verse vruchtensappen, chocola, chips en souvenirs.

Kraanwater niet drinkbaar in Egypte

Omdat het water uit de kraan in Egypte voor ons niet drinkbaar is, worden er veel flessen mineraal water verbruikt. Red Sea Diving Safari probeert de enorme afvalberg van deze plastic flessen tegen te gaan door de gasten te stimuleren een koelfles aan te schaffen voor Euro 5,- die door de gasten gratis bijgevuld kan worden op verschillende punten in het Red Sea Diving Safari village. Wil je dit niet dan krijg je 1 gratis plastic fles mineraal water die je ook gratis kunt bijvullen. Wil je extra plastic flessen, dan zul je die moeten kopen.

Telefoon:
033 45 71 594