Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Red Sea Diving Safari - Marsa Nakari Village

De Red Sea Diving Safari behoort al jaren tot de toppers van de Rode Zee. Het gaat bij de Red Sea Diving Safari in de eerste plaats om duiken in combinatie met respect voor de natuur zodat de Rode Zee nog generaties lang mooi blijft om te duiken. De locaties van de Red Sea Diving Safari Eco-diving Villages zijn geweldig. De huisriffen (waar je ongelimiteerd op mag duiken) en de riffen in de buurt zijn spectaculair. De Red Sea Diving Safari is een begrip onder duikers en heel veel duikers komen hier regelmatig terug. Door de kiezen voor een systeem met een basisduikpakket en uitbreidingen tegen meerkosten, kun je je duikvakantie bij de Red Sea Diving Safari goed aanpassen op je eigen budget.

Marsa Nakari Village

Marsa Nakari Village ligt niet al te ver bij Marsa Shagra vandaan en is een iets kleiner village. Het ligt 78 km (1 uur rijden) ten zuiden van Marsa Alam luchthaven. Daarnaast ligt het ook in een prachtige baai en heeft een eigen huisrif. In de Romeinse tijd was hier een haven. De ruïnes daarvan zijn hier nog steeds te zien.

Verschillende soorten accommodaties

In het Marsa Nakari Village kun je kiezen uit 4 verschillende soorten accommodaties: tent, royal tent, hut en chalet.

Tenten

De 20 tenten staan bij het strand en hebben elk een binnenafmeting van 3,5x3,5 meter. In de tent staan twee eenpersoonsbedden. Er staat ook een kleine kast. De tenten hebben licht en een stroompunt, maar het is wel aan te raden om een zaklantaarn mee te nemen. Voor de tent staan twee bamboe stoelen. In een apart gebouw zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water. De toiletten legen in septic tankss en spoelen dus gewoon door. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.

Royal Tenten

De 10 royal tenten zijn ruimer; 5x5 meter en hebben meer voorzieningen zoals een mini-koelkast, klamboe, ventilator, zitzakken, een tafel en een soort terrasje met bamboe stoelen voor de tent. Je kunt kiezen voor een tweepersoonsbed of twee losse bedden. In een apart gebouw zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water. De toiletten legen in septic tankss en spoelen dus gewoon door. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.

Mandarah Hutten

De 8 Mandarah hutten hebben een afmeting van 3,5x3,5 meter en zijn qua afmeting gelijk aan een tent. In de hutten staan twee eenpersoonsbedded. Er staan ook nachtkastjes met een lamp, een kledingkast, toilettafel met spiegel en de hut is voorzien van een fan. In een apart gebouw zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water. De toiletten legen in septic tankss en spoelen dus gewoon door.

Madhafay Chalets

De 25 Madyafah chalets kun je vergelijken met een standaard hotel kamer. Door de specifieke bouw van het Madyafah chalet, blijft deze lekker koel zonder dat airconditioning nodig is. De chalets hebben een groot tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Daarnaast is er ook een hang/legkast, toilettafel met spiegel en een ventilator. Aan beide kanten van het chalet is een terras met bamboe stoelen, één met uitzicht op de bergen en de andere met uitzicht op zee. De chalets hebben een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel (warm en koud water) en er zijn handdoeken (strandhanddoeken zijn niet inbegrepen.

Alle accommodaties zijn voorzien van lakens, een deken (niet nodig in de zomermaanden) en een kussen. Handdoeken voor het duiken en voor het strand, shampoo, doucheschuim, tandpasta en dergelijke dienen door de gasten zelf meegenomen te worden.

Verzorging bij Marsa Nakari Village

Het verblijf in Marsa Nakari Village is op basis van all inclusive. Daarbij zijn inbegrepen drie maaltijden per dag en een snack in de namiddag, reguliere frisdranken (zoals Coca Cola, Pepsi, 7up, Fanta, Sprite), mineraalwater, thee en gewone koffie. De maaltijden zijn eenvoudig, maar erg lekker. Met een speciaal dieet of vegetarisch eten wordt rekening gehouden, maar dient wel vooraf doorgegeven te worden. Er wordt op een centrale plaats gegeten waar tegelijkertijd de plannen voor de middag of de volgende dag worden besproken. De drankjes kunnen bij de bar gehaald worden. Er worden extra kosten gerekend voor bier, ijs, espresso, verse vruchtensappen, chocola, chips en souvenirs.

Kraanwater niet drinkbaar in Egypte

Omdat het water uit de kraan in Egypte voor ons niet drinkbaar is, worden er veel flessen mineraal water verbruikt. Red Sea Diving Safari probeert de enorme afvalberg van deze plastic flessen tegen te gaan door de gasten te stimuleren een koelfles aan te schaffen voor Euro 5,- die door de gasten gratis bijgevuld kan worden op verschillende punten in het Red Sea Diving Safari village. Wil je dit niet dan krijg je 1 gratis plastic fles mineraal water die je ook gratis kunt bijvullen. Wil je extra plastic flessen, dan zul je die moeten kopen.

Telefoon:
033 45 71 594