Algemeen

Overbagage
Heb je meer bagage dan toegestaan is volgens de standaard en duikbagage regelingen, dan worden de resterende kilo’s volgens de normale overbagage-regelingen belast. De overbagage-regelingen zijn afhankelijk van de bestemming en per luchtvaart maatschappij verschillend.

Duikuitrusting
Duiklampen worden alleen in de cabine vervoerd. De batterij moet uit de lamp verwijderd zijn en de aan/uitknop moet in de 'uit-stand' verzegeld zijn. Messen zijn niet toegestaan in de cabine. We raden je aan om je duikcomputer en eventueel je ademautomaat in de cabine mee te nemen. Voor de Filipijnen geldt dat je jou ademautomaat op de heenreis wel in de handbagage mag meenemen, voor de terugreis is dit niet toegestaan.

Bijboeken (extra) ruimbagage
Wil je ruimbagage boeken dan verzoeken wij je om dit bij boeking door te geven. Mocht je later (extra) ruimbagage willen boeken, dan kun je dit via de website van de luchtvaartmaatschappij regelen. Wil je dat Dive and Travel de (extra) ruimbagage boekt dan berekenen wij € 7,50 per enkele reis.

Wijzigingen
Alle genoemde bagagevrijdommen en overbagage tarieven kunnen zonder vooraankondiging worden gewijzigd.

** British Airways **

Standaard:
1 stuk van 23 kg om in te checken (90x75x43cm)
1 stuk handbagage van maximaal 23 kg (56x45x25cm)(voorwaarde voor het gewicht is dat je zelf je handbagage in de bagagebakken kunt tillen)

Duikbagage:
Een extra koffer met maximaal 23kg (duik)bagage kost ongeveer Euro 41,65 per koffer via Manage My Booking op de website van British Airways. Vraag ons naar je Booking Reference. Het is niet noodzakelijk om de extra bagage vooraf aan te melden, maar dit is voordeliger dan aanmelden op de luchthaven.

** Cathay Pacific **

Standaard:
1 stuk max. 23 kg (economy class) / 2 stuks max. 23kg (premium economy class) / 2 stuks max. 32kg (business class) om in te checken.
1 stuk handbagage van maximaal 7 kg.(56x36x23cm).

Het is mogelijk om in economy class een extra stuk ruimbagage (max. 23kg) bij te boeken, dit is alleen bij boeking mogelijk. De meerprijs is afhankelijk van de bestemming, vraag ons naar de kosten.

Duikbagage:
Duikbagage valt binnen de standaard bagagevrijdom. Let op! Het maximale gewicht per koffer bedraagt 32 kilo.

** Corendon **

Ruimbagage is niet inbegrepen bij je ticket en dien je bij te kopen.
Hiervoor gelden de volgende bagagekosten bij Corendon:

Egypte

Handbagage:
Je handbagage mag alleen bestaan uit een kleine handtas, laptoptas of rugzak met maximale afmetingen van 40 x 20 x 25cm met een maximum gewicht van 8kg en moet onder de stoel voor je geplaatst worden. Handbagage kan niet mee in de bagagebakken boven je stoel. Trolleys worden niet toegestaan in de cabine. Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.

Ruimbagage:
20 kg ruimbagage = € 25,- p.p. per enkele reis
30 kg ruimbagage = € 35,- p.p. per enkele reis
40 kg ruimbagage = € 50,- p.p. per enkele reis (2 stuks ruimbagage)
50 kg ruimbagage = € 60,- p.p. per enkele reis (2 stuks ruimbagage)

Curaçao

Handbagage:
Je handbagage mag alleen bestaan uit een kleine handtas, laptoptas of rugzak met maximale afmetingen van 40 x 20 x 25cm met een maximum gewicht van 10kg en moet onder de stoel voor je geplaatst worden. Handbagage kan niet mee in de bagagebakken boven je stoel. Trolleys worden niet toegestaan in de cabine. Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.

Ruimbagage:
20 kg ruimbagage = € 30,- p.p. per enkele reis
30 kg ruimbagage = € 45,- p.p. per enkele reis
40 kg ruimbagage = € 55,- p.p. per enkele reis (2 stuks ruimbagage)
50 kg ruimbagage = € 70,- p.p. per enkele reis (2 stuks ruimbagage)

Het online bijboeken van bagage kan vanaf 2 weken voor vertrek tot maximaal 5 uur voor vertrek via de website http://fly.corendon.com. Indien je binnen 5 uur voor vertrek bagage wilt bijboeken, kan dit alleen op de luchthaven van vertrek. Houd er rekening mee dat de tarieven dan hoger zijn. De hoogte van de ruimbagage mag niet meer zijn dan 89 cm en de breedte niet meer dan 115 cm. Dit heeft te maken met de grootte van de deur van de laadruimte.

Duikbagage
Duikbagage dient als apart item bijgeboekt te worden voor € 55,00 per stuk en per enkele reis.

** Emirates Airlines **

Handbagage:
1 stuk handbagage van maximaal 7 kg 55x38x20.

Ruimbagage:
-15 kg bij aanbiedingstarieven
-25 kg bij voordeeltarieven
-30 kg bij flex tarieven
-35 kg bij Flex Plus tarieven
Wij zullen je bij boeking informeren of hoeveel ruimbagage inbegrepen is.

Extra ruimbagage is vooraf bij te boeken op de website van Emirates Airlines: www.emirates.com.

Afwijkende bagageregels bij aanbiedingstarieven:
Er gelden afwijkende bagageregels bij aanbiedingstarieven, wij zullen je bij boeking informeren of het een aanbieding betreft.
20 kg om in te checken.
1 stuk handbagage van maximaal 7 kg. 55x38x20cm

** Easyjet **

Ruimbagage is niet inbegrepen bij je ticket en dien je bij te kopen.
Hiervoor gelden de volgende bagagekosten bij Easyjet:

Easyjet hanteert ook voor ruimbagage verschillende tarieven en kunnen per vertrekdatum fluctueren. Wij informeren je bij boeking wat de correcte tarieven zijn.

Ruimbagage:
15 kg ruimbagage: € 49,99 p.p. per enkele reis
23 kg ruimbagage: € 59,49 p.p. per enkele reis
26 kg ruimbagage: € 74,49 p.p. per enkele reis
29 kg ruimbagage: € 89,49 p.p. per enkele reis
32 kg ruimbagage: € 104,49 p.p. per enkele reis

Het door jou gewenste gewicht aan ruimbagage kun je direct bij boeking reserveren.
De afmetingen van een gewone koffer zijn maximaal 158 centimeter (L+B+H).

Duikuitrusting:
Elke passagier mag 1 artikel uit de categorie kleine sportartikelen (duikuitrusting) meenemen. Kleine sportartikelen mogen per stuk niet zwaarder zijn dan 20 kg. De kosten bedragen € 42,- per enkele reis.
Vanwege vervoersvoorwaarden wordt sportuitrusting niet als algemene ruimbagage gezien en moet dit worden gespecificeerd.

Elke passagier kan 3 stuks ruimbagage aanschaffen en meenemen, dit is inclusief klein of grote sportartikelen.

Handbagage:
Alle passagiers mogen 1 klein stuk handbagage van 45x36x20 centimeter meenemen, er geldt geen gewichtslimiet. De handbagage dient onder de stoel voor je geplaatst te worden.

Reserveer je een stoel met extra beenruimte (meerprijs) of voorin het vliegtuig (meerprijs) dan mag je naast de standaard handbagage een extra stuk grote handbagage van 56x45x25 cm meenemen. Dit stuk handbagage gaat in de bagagebak bovenin. Er geldt geen gewichtslimiet.

Graag bij boeking doorgeven welke stoel (tegen betaling) wij voor je kunnen boeken.
Indien je een groot stuk handbagage meeneemt en je hebt een standaard stoel geboekt, dan wordt dit stuk bagage verplicht bij check in tegen betaling van € 57,- per enkele reis ingechecked.

Algemene voorwaarden voor handbagage
De ruimte in de bagagebakken is beperkt, dus op drukke vluchten kan het voorkomen dat je handbagage in het ruim moet worden geplaatst.

Geen scherpe voorwerpen
Uit veiligheidsoverwegingen nemen de securitymedewerkers scherpe voorwerpen uit je handbagage in. Neem je je toilettas of beautycase mee, let dan op scheermesjes, nagelschaartjes en –vijltjes.

Vloeistoffen
Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml.
Verpakte vloeistoffen en gels zitten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter.
Elk persoon reist met maximaal één plastic 1-literzakje.
Medicijnen en babyvoeding, aantoonbaar nodig tijdens de reis, zijn toegestaan.

Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een luchthaven binnen de Europese Unie.
Neem je vloeistoffen, gels of spuitbussen mee of koop je deze vóór de paspoortcontrole en heb je deze niet nodig aan boord? Dan adviseren wij je deze in je ruimbagage te stoppen, voordat je incheckt.

** Etihad Airways **

Ruimbagage:
Vanaf 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg (45cm x 72 cm x 90 cm).
De bagagevrijdom is afhankelijk van de boekingsklasse.

Handbagage:
1 stuk handbagage van maximaal 7 kg en een maximale afmeting van 115 cm (56x36x23).

Duikbagage:
De sportuitrusting kan meegenomen worden als onderdeel van de normale of extra aangekochte ingecheckte bagage. De sportuitrusting moet op de juiste wijze zijn ingepakt (om schade te voorkomen) en voldoen aan de limieten voor afmetingen en gewicht.

Wanneer de eerste vlucht van de heen- of terugvlucht met een partner luchtvaartmaatschappij plaats vind dan gelden de bagagevoorwaarden van deze maatschappij voor de gehele heen- en/of terugvlucht.

** Garuda Indonesia **

Ruimbagage:
Economy Class passagiers: 30 kg
Business Class passagiers: 40 kg

Voor losse binnenlandse tickets met Garuda, dus niet met vertrek uit Amsterdam, is de bagagevrijdom: 20 kg plus handbagage.

Het is toegestaan de bagage te verdelen over 2 of 3 koffers, mits het totale gewicht het bagagelimiet niet overschrijd. Let op: één koffer mag maximaal 32 kg bevatten volgens de bagageregels van Schiphol. Voor overbagage worden kosten in rekening gebracht.

Indien je verder reist dan Medan wordt de ruimbagage doorgelabeld naar de eindbestemming. Je hoeft je ruimbagage niet meer in te klaren bij de douane op Medan.

Handbagage:
Je handbagage mag niet meer dan 7 kg wegen.
maximale afmetingen H56cmxL36cmxB23cm

Duikuitrusting:
Voor tickets met reisdata vanaf 01 april 2016 is het toegestaan om gratis 23 kg duikbagage mee te nemen, dit bovenop de standaard bagagevrijdom voor ruimbagage. Het is niet toegestaan gevulde tanks mee te nemen. De tank zelf mag mee, maar moet leeg en geopend zijn. Tevens is het noodzakelijk dat de duiklamp gedemonteerd wordt en dat de batterij apart in de ruimbagage wordt vervoerd. Het vervoeren van lood is niet toegestaan. De duikbagage van 23 kg is ook van toepassing voor losse binnenlandse vluchten zonder vertrek uit Amsterdam.
Let op: De duikbagage dient apart verpakt en ingecheckt te worden.

** KLM/Air France **

Ruimbagage is afhankelijk van de boekingsklasse niet meer standaard inbegrepen. Ruimbagage is bij boeking bij te boeken of via de website van KLM, hiervoor ontvang je van ons een reserveringsnummer. De kosten bedragen voor 1 koffer van maximaal 23 kg vooraf geboekt € 50,- per enkele reis. Het regelen van de bagage op de luchthaven heeft een hogere prijs. Deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor Business Class zijn 2 stuks ruimbagage elk tot 32 kg (max 158 cm) inbegrepen.

Handbagage:
1 stuk handbagage (55x25x35cm) van maximaal 12 kg voor Economy Class en 2 stuks van maximaal 18 kg voor de Business Class is inbegrepen.

Duikbagage:
Binnen de standaardhoeveelheid bagage kun je een duikuitrusting tot 23 kg als ruimbagage meenemen. Duiklampen kun je alleen als handbagage vervoeren.

** KM Malta Airlines **

Bagagevoorwaarden zijn afhankelijk van boekingsklasse.

Economy class:
Basic: 2 kilo handtas
Value: 2 kilo handtas + 10 kilo ruimbagage
Plus: 2 kilo handtas + 10 kilo handbagage + 20 kilo ruimbagage
Flex: 2 kilo handtas + 10 kilo handbagage + 20 kilo ruimbagage

Business class:
Basic: 5 kilo handtas + 10 kilo handbagage
Value: 5 kilo handtas + 10 kilo handbagage + 20 kilo ruimbagage
Plus: 5 kilo handtas + 10 kilo handbagage + 32 kilo ruimbagage
Flex: 5 kilo handtas + 2x 8 kilo handbagage + 2x 32 kilo ruimbagage

Duikbagage
Extra duikbagage is mogelijk voor € 30,- per 20 kilo koffer per enkele reis of € 40,00 per enkele reis voor een 32 kilo koffer.
De extra duikbagage kan tot 24 uur voor vertrek via www.airmalta.com worden aangevraagd.
Je betaalt via de website en ontvangt per e-mail een voucher die je bij het inchecken nodig hebt. Voor het aanvragen heb je je vluchtnummers nodig.

Tijdelijk is het niet mogelijk dit op de website van Air Malta te regelen.
Je kunt dit telefonisch bestellen en houd je creditcard en vluchtnummers bij de hand.


Telefoonnummer: 00356 21662211
Ma t/m vr: 08.00 - 20.00
Za en zo: 08.00 - 18.00

** Philippine Airlines **

Standaard:
bagagevrijdom 10 - 20 kilo per persoon afhankelijk van het ticket.
handbagage 7 kilo.

Boek bij een binnenlandse Philippines airlines vlucht vooraf je bagage via de website van Philippines airlines. Het tarief is dan vele malen goedkoper dan bij betaling op de luchthaven.

** Qatar Airways **

Standaard:
30 kg om in te checken.
1 stuk handbagage van maximaal 7 kg. (50x37x25cm)

Duikbagage:
Duikbagage valt binnen de 30 kg standaard bagagevrijdom. Let op! Het maximale gewicht per koffer bedraagt 32 kilo.

** Royal Jordanian **

Standaard:
1 stuk ruimbagage van max. 23kg per persoon (max. 158cm) om in te checken
1 stuk handbagage van max. 7kg per persoon (max. 23xx41x51 cm)

Duikbagage:
Duikbagage valt binnen de 23 kg standaard bagagevrijdom. Let op! Het maximale gewicht per koffer bedraagt 32
kilo.

Extra ruimbagage is bij te boeken op de website van Royal Jordanian. De kosten bedragen USD 115 per stuk van max. 23kg per enkele reis. De extra ruimbagage kan worden bijgeboekt op het moment dat het ticket geprint is.

** Singapore Airlines **

Standaard:
30 kg (economy class) / 35kg (premium economy class) om in te checken.
1 stuk handbagage van maximaal 7 kg. (55x40x20cm)

Duikbagage:
Duikbagage valt binnen de standaard bagagevrijdom. Let op! Het maximale gewicht per koffer bedraagt 32 kilo.

** TAP Air Portugal **

Standaard:
1 stuk tot 23 kg om in te checken Economy class (max 158 cm)
1 stuk handbagage (55x40x20cm) van maximaal 8 kg

Extra ruimbagage tot 32kg kan via de webste of het TAP Contact Center worden bijgeboekt (betaling per creditcard, extra kosten EUR 7,50 per ticket).
De kosten bedragen EUR 45,- per enkele reis, of EUR 55,- op de luchthaven tijdens check in.

Duikbagage:
Duikbagage valt binnen de 23 kg standaard bagagevrijdom. Let op! Het maximale gewicht per koffer bedraagt 32 kilo.

Het is ook mogelijk om een extra stuk (max. 32kg) duikbagage bij te boeken. De kosten bedragen EUR 50,- per koffer en dient via de website of TAP Contact Center of geboekt worden.
De duikbagage dient in een aparte koffer/ tas te worden vervoerd. In de duikbagage mag alleen de duikuitrusting zitten en geen andere spullen. Mocht dit toch zo zijn, dan dien je bij te betalen.

** Transavia **

Handbagage
Vanaf 3 april 2024 dien je te betalen voor het meenemen van grote cabinebagage (voorheen handbagage) met afmetingen (max. 55 x 35 x 25 cm) aan boord van het vliegtuig. Wil je cabinebagage meenemen, dan kunnen wij dit voor je verzorgen bij boeking van je reis of je kunt dit dit achteraf zelf bijboeken in “Mijn Transavia”. Voor de cabinebagage geldt een vanafprijs van € 15 per enkele reis per stuk en is verschillende per bestemming.

Cabinebagage (voorheen handbagage)
-1 stuk cabinebagage van max 55x35x25 cm (zoals een rugzak of trolley):
Het is mogelijk om tegen betaling vanaf 15,- p.p. per enkele reis, de cabinebagage mee te nemen in de cabine. Boek je op tijd, dan heb je de zekerheid dat je stuk cabinebagage mee in de cabine mag. Ook krijg je er dan Priority Boarding bij. Zo kan je als eerste aan boord. Zorg dan wel dat je op tijd bij de gate bent. Mocht je cabinebagage willen meenemen, dan dien je dit bij boeking of via “Mijn Transavia” na boeking door te geven.
Handbagage (voorheen accessoire)

-1 handbagage van max 40x30x20 cm (zoals een kleine handtas, cameratas of laptoptas):
Deze mag altijd gratis mee aan boord en plaats je onder de stoel voor je. Je mag altijd een paraplu, wandelstok en 1 tas met duty free items meenemen aan boord.

Is je handbagage en/of accessoire te groot of te zwaar, of heb je teveel stuks bij je? Dan worden deze in het ruim vervoerd. Je betaalt daarvoor een toeslag van minimaal € 65,- op de luchthaven. Je handbagage en accessoire mogen bij elkaar max 10 kg. wegen en de maten zijn inclusief wielen en handgrepen.

Ruimbagage
Je mag je ruimbagage verdelen over 5 bagagestukken per persoon.
Maximale totale gewicht: 50 kg per persoon.
Maximumgewicht per bagagestuk: 32 kg.
Maximale formaten: 70x60x30 cm
15 kg ruimbagage: € 31,- p.p. per enkele reis
20 kg ruimbagage: € 38,- p.p. per enkele reis
25 kg ruimbagage: € 42,- p.p. per enkele reis
30 kg ruimbagage: € 52,- p.p. per enkele reis
40 kg ruimbagage: € 64,- p.p. per enkele reis (2 stuks)
50 kg ruimbagage: € 93,- p.p. per enkele reis (2 stuks)

Ruimbagage kan bij boeking worden bijgeboekt.

** TUIFly **

Ruimbagage is niet inbegrepen bij je ticket en dien je bij te kopen.
Hiervoor gelden de volgende bagagekosten bij TUIFly:

Europese- en Middellandse Zee bestemmingen
Ruimbagage:
Economy / Comfort Class
20 kg ruimbagage: € 27,- p.p. per enkele reis
25 kg ruimbagage: € 32,- p.p. per enkele reis
30 kg ruimbagage: € 42,- p.p. per enkele reis
40 kg ruimbagage: € 52,- p.p. per enkele reis
50 kg ruimbagage: € 62,- p.p. per enkele reis

Verre bestemmingen
Ruimbagage:
Economy / Comfort Class
20 kg ruimbagage: € 32,- p.p. per enkele reis
25 kg ruimbagage: € 39,- p.p. per enkele reis
30 kg ruimbagage: € 47,- p.p. per enkele reis
40 kg ruimbagage: € 56,- p.p. per enkele reis
50 kg ruimbagage: € 72,- p.p. per enkele reis

Het door jou gewenste gewicht aan ruimbagage kun je direct bij boeking reserveren.

Het door jou gewenste gewicht aan ruimbagage kun je direct bij boeking reserveren.
De afmetingen van een gewone koffer zijn maximaal 158 centimeter (L+B+H)
Eén stuk ruimbagage mag maximaal 32 kilo wegen. Indien u meer dan 32 kilo ruimbagage heeft geboekt dient u dit over meerdere koffers te verdelen.

Handbagage:
Je mag 1 stuk handbagage van 55x40x25 centimeter en max. 10 kg meenemen.
Neem je daarnaast bijvoorbeeld ook een laptop of kleine handtas mee, zorg er dan voor dat ze bij de rest van de handbagage ingepakt kunnen worden.

Algemene voorwaarden voor handbagage
Je checkt voorafgaand aan je vlucht je ruimbagage in bij de incheckbalie. TUI fly controleert dan gelijk je handbagage en bevestigen daar een label aan. Hierdoor weten de medewerkers aan de gate en in het vliegtuig dat je handbagage al is goedgekeurd.

Reizen met alleen handbagage
Als je alleen met handbagage reist en online hebt ingecheckt, kijkt TUI fly bij de gate voordat je het vliegtuig instapt of je handbagage voldoet aan de voorwaarden. Omdat je in dit geval niet langs de incheckbalie komt. Voor handbagage die groter is dan de maximaal toegestane afmeting van 55x40x25cm, geldt dat TUI fly deze zonder uitzondering in het vrachtruim vervoert. Bij de gate vindt een laatste controle plaats. Voor de extra handelingen van de TUI fly medewerkers én het risico op vluchtvertraging, betaal je vijftig euro.

Geen scherpe voorwerpen
Uit veiligheidsoverwegingen nemen de securitymedewerkers scherpe voorwerpen uit je handbagage in. Neem je je toilettas of beautycase mee, let dan op scheermesjes, nagelschaartjes en –vijltjes.

Vloeistoffen
Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml.
Verpakte vloeistoffen en gels zitten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter.
Elk persoon reist met maximaal één plastic 1-literzakje.
Medicijnen en babyvoeding, aantoonbaar nodig tijdens de reis, zijn toegestaan.

Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een luchthaven binnen de Europese Unie.
Neem je vloeistoffen, gels of spuitbussen mee of koop je deze vóór de paspoortcontrole en heb je deze niet nodig aan boord? Dan adviseren wij je deze in je ruimbagage te stoppen, voordat je incheckt.

** TUIFly.be **

Ruimbagage is niet inbegrepen bij je ticket en dien je bij te kopen.
Hiervoor gelden de volgende bagagekosten bij TUIFly.be:

Europese- en Middellandse Zee bestemmingen:
20 kg ruimbagage: € 27,- p.p. per enkele reis
25 kg ruimbagage: € 32,- p.p. per enkele reis
30 kg ruimbagage: € 42,- p.p. per enkele reis
40 kg ruimbagage: € 52,- p.p. per enkele reis (2 stuks bagage)
50 kg ruimbagage: € 62,- p.p. per enkele reis (2 stuks bagage)

Afmetingen:
Een stuk bagage mag maximum 32kg wegen.
De maximum afmetingen van de bagage bedragen 80 x 60 x 25cm, het totaal mag nooit 158cm overschrijden.
Elke passagier, vanaf de leeftijd van twee jaar, mag 1 stuk handbagage* meenemen met een maximum van 10kg.
De maximum afmetingen van de handbagage bedragen 55 x 40 x 20cm, het totaal mag nooit 115cm overschrijden.

* Vanwege ruimtebeperkingen is het mogelijk dat niet alle grote handbagagetassen (max. 55 x 40 x 20cm) in de cabine geplaatst kunnen worden, de overige zullen kosteloos vervoerd worden in het laadruim.
Grotere en/of zwaardere handbagage zal bij de inscheping (boarding gate) geweigerd worden.
In sommige van deze gevallen kan het te veel aan handbagage nog in de bagageruimte vervoerd worden, enkel mits het betalen van een bijkomende kost.
Baby's (minder dan 2 jaar) hebben geen recht op handbagage.

** TUIFly.com **

Ruimbagage is niet inbegrepen bij je ticket en dien je bij te kopen.
Hiervoor gelden de volgende bagagekosten bij TUIFLy.com (vertrek vanaf Duitsland):

Europese- en Middellandse Zee bestemmingen:
Ruimbagage:
-20kg ruimbagage: € 40,- per persoon per enkele reis
-25kg ruimbagage: € 50,- per persoon per enkele reis
-32kg ruimbagage: € 63,- per persoon per enkele reis

Handbagage: 6kg is inbegrepen.

Wilt u duikmateriaal meenemen? Het is niet toegestaan om duikmateriaal bij de normale ruimbagage in te checken en u dient dit bij reservering bij te boeken.
De kosten voor het bijboeken van 1 stuk bagage (max 1 duikuitrusting) bedragen € 75,- per persoon per enkele reis. Wil je een duiklamp meenemen dan dient deze voor vertrek bij TUIFly.com telefonisch te worden aangemeld. Het telefoonnummer van TUIFly.com is 0900 333 000 3 (ca. € 0,60 per gesprek, kosten onder voorbehoud) Een duiklamp kan in de handbagage of ruimbagage binnen de (bijgeboekte) bagagevrijdom worden meegenomen. Hierbij geldt wel dat de batterijen en lampjes, indien mogelijk, verwijderd moeten worden of vergrendeld te zijn.

Wanneer je bij boeking 20kg ruimbagage reserveert, dan ontvang je de volgende extra's:
-1x snack en 1x non alcoholische drank
-Check in op de luchthaven ook mogelijk (indien geen bagage bijgeboekt dan is alleen web check in mogelijk)

Afmetingen:
Een stuk bagage mag maximum 32kg wegen.
De maximum afmetingen van de bagage bedragen 80 x 60 x 25cm, het totaal mag nooit 158cm overschrijden.
Elke passagier, vanaf de leeftijd van twee jaar, mag 1 stuk handbagage* meenemen met een maximum van 6kg.
De maximum afmetingen van de handbagage bedragen 55 x 40 x 20cm, het totaal mag nooit 115cm overschrijden.

Het overbagage tarief op de luchthaven bedraagt € 10,- per kilo per enkele reis.

** Winair **

Standaard:
23 kg om in te checken
1 stuk handbagage van maximaal 3 kg.
Een tweede koffer inchecken met een totaal gewicht van maximaal 23 kg voor beide koffers (standaard koffer en extra koffer) is mogelijk voor USD 25 per enkele reis.

Duikbagage:
9 kg extra duikbagage bij je standaard bagage (dus 1 koffer met een totaalgewicht van maximaal 32 kg(23 kg + 9 kg)) is mogelijk voor USD 40 per enkele reis. De kosten hiervoor betaal je voor vertrek bij de incheckbalie op de luchthaven.

** Wings Air en Lion Air **

Ruimbagage:
-Standaard is 10kg ruimbagage inbegrepen.

Handbagage:
1 stuk handbagage van 7 kilo met een maximale afmeting van 40x30x20 cm.

Overbagage:
Het is mogelijk om vooraf “blokken” van 5kg extra ruimbagage bij te boeken. De kosten variëren van IDR 20.000 tot IDR 35.000 per kilo per enkele reis. Hiervoor hebben wij wel een kopie van het paspoort nodig. Vergeet niet om het BSN nummer onleesbaar te maken.
Wil je vooraf geen extra bagage bijboeken, dan is het ook mogelijk om dit op de luchthaven te doen. Het overbagagetarief ligt dan IDR 5.000 per kilo hoger dan wanneer je vooraf bagage bijboekt. Op de kleinere vliegvelden kan overbagage alleen cash betaald worden in IDR. Dollars en Euro's worden niet geaccepteerd. Op grotere vliegvelden als Manado en Jakarta kan wel met credit card worden afgerekend.

** Watervliegtuig Malediven **

Standaard:
Maximaal 20 kg en 5 kilo handbagage.
Extra bagage kost USD 5 per kg per retour excl 16% GST tax. Dit bedrag dien je lokaal bij check-in te voldoen.

** Scandanavian en Wideroe Airlines **

23 kg om in te checken (LxBxH maximaal 158 centimeter). Extra stuk bagage van maximaal 23 kilo is mogelijk tegen Euro 70,- per enkele reis.
1 stuk handbagage van maximaal 8 kg (55x40x23).