Algemeen

Overbagage
Heb je meer bagage dan toegestaan is volgens de standaard en duikbagage regelingen, dan worden de resterende kilo’s volgens de normale overbagage-regelingen belast. De overbagage-regelingen zijn afhankelijk van de bestemming en per luchtvaart maatschappij verschillend.

Duikuitrusting
Duiklampen worden alleen in de cabine vervoerd. De batterij moet uit de lamp verwijderd zijn en de aan/uitknop moet in de 'uit-stand' verzegeld zijn. Messen zijn niet toegestaan in de cabine. We raden je aan om je duikcomputer en eventueel je ademautomaat in de cabine mee te nemen. Voor de Filipijnen geldt dat je jou ademautomaat op de heenreis wel in de handbagage mag meenemen, voor de terugreis is dit niet toegestaan.

Wijzigingen
Alle genoemde bagagevrijdommen en overbagage tarieven kunnen zonder vooraankondiging worden gewijzigd.

** Air Malta **

Standaard:
23 kg ruimbagage per persoon.
1 stuks handbagage per persoon van maximaal 10 kg en maximale afmetingen (20x40x55cm).

In verband met Covid-19 maatregelen dienen grote stukken handbagage gratis ingecheckt te worden. Het is toegestaan om een kleine hand- of rugtas mee te nemen, deze dient onder de stoel voor je geplaatst te worden.

Je ingecheckte bagage wordt gemeten per gewicht en niet per stuk. Dit betekent dat je de inhoud over verschillende bagage items kunt verdelen, zolang je het totale toegestane totale gewicht van 20 kg niet overschrijdt.

Aangezien niet iedereen evenveel bagage nodig heeft, is het mogelijk om de bagagelimiet met je reisgeno(ten)ot te delen. Op die manier kan iemand meer gewicht dan toegestaan meenemen, op voorwaarde dat het totale gewicht van het gezelschap het maximaal toegestane gewicht niet overschrijdt. Je kunt gebruikmaken van deze service als je samen incheckt en op dezelfde vlucht naar dezelfde eindbestemming reist.

Duikbagage
Extra duikbagage is mogelijk voor € 40,- per koffer per enkele reis. De extra duikbagage kan tot 24 uur voor vertrek via www.airmalta.com worden aangevraagd. Je betaalt via de website en ontvangt per e-mail een voucher die je bij het inchecken nodig hebt. Voor het aanvragen heb je je vluchtnummers nodig.

** British Airways **

Standaard:
1 stuk van 23 kg om in te checken (90x75x43cm)
1 stuk handbagage van maximaal 23 kg (56x45x25cm)(voorwaarde voor het gewicht is dat je zelf je handbagage in de bagagebakken kunt tillen)

Duikbagage:
Een extra koffer met maximaal 23kg (duik)bagage kost ongeveer Euro 41,65 per koffer via Manage My Booking op de website van British Airways. Vraag ons naar je Booking Reference. Het is niet noodzakelijk om de extra bagage vooraf aan te melden, maar dit is voordeliger dan aanmelden op de luchthaven.

** Cathay Pacific **

Standaard:
30 kg (economy class) / 35kg (premium economy class) om in te checken.
1 stuk handbagage van maximaal 7 kg.(56x36x23cm)

Duikbagage:
Duikbagage valt binnen de standaard bagagevrijdom. Let op! Het maximale gewicht per koffer bedraagt 32 kilo.

** Corendon **

Ruimbagage is niet meer inbegrepen bij je ticket en dien je bij te kopen. Hiervoor gelden de volgende bagagekosten bij Corendon:

Handbagage:
Je handbagage mag alleen bestaan uit een kleine handtas, laptoptas of rugzak met maximale afmetingen van 40 x 20 x 25cm met een maximum gewicht van 8kg en moet onder de stoel voor je geplaatst worden. Handbagage kan niet mee in de bagagebakken boven je stoel. Trolleys worden niet toegestaan in de cabine. Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.

Ruimbagage:
Corendon werkt met flexibele tarieven gebaseerd op de tijdsduur voor een vlucht.

Mocht je ruimbagage willen meenemen dan kan dit. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage voor de bestemming Egypte zijn:
20 kg ruimbagage = € 23,- p.p. per enkele reis
30 kg ruimbagage = € 33,- p.p. per enkele reis
40 kg ruimbagage = € 41,- p.p. per enkele reis (2 stuks ruimbagage)
50 kg ruimbagage = € 51,- p.p. per enkele reis (2 stuks ruimbagage)
60 kg ruimbagage = € 61,- p.p. per enkele reis (2 stuks ruimbagage)
70 kg ruimbagage = € 71,- p.p. per enkele reis (3 stuks ruimbagage)
80 kg ruimbagage = € 81,- p.p. per enkele reis (3 stuks ruimbagage)

Het online bijboeken van bagage kan vanaf 2 weken voor vertrek tot maximaal 5 uur voor vertrek via de website http://fly.corendon.com. Indien je binnen 5 uur voor vertrek bagage wilt bijboeken, kan dit alleen op de luchthaven van vertrek. Houd er rekening mee dat de tarieven dan hoger zijn.

De hoogte van de ruimbagage mag niet meer zijn dan 89 cm en de breedte niet meer dan 115 cm. Dit heeft te maken met de grootte van de deur van de laadruimte.

Bij vluchten naar Egypte mag je met Corendon Dutch Airlines 15kg extra gratis duikbagage meenemen. Hiervoor geldt wel dat je minimaal 20kg normale ruimbagage moet hebben bijgeboekt. Daarbij dient de duikbagage in een aparte koffer/ tas te worden vervoert. In de duikbagage mag alleen de duikuitrusting zitten en geen andere spullen. Mocht dit toch zo zijn, dan dien je bij te betalen.

** Emirates Airlines **

Handbagage:
1 stuk handbagage van maximaal 7 kg 55x38x20.

Ruimbagage:
-15 kg bij aanbiedingstarieven
-25 kg bij voordeeltarieven
-30 kg bij flex tarieven
-35 kg bij Flex Plus tarieven
Wij zullen je bij boeking informeren of hoeveel ruimbagage inbegrepen is.

Extra ruimbagage (per 5 kg) is vooraf bij te boeken op de website van Emirates Airlines: www.emirates.com.

Voor tickets afgegeven voor 4 februari geldt de onderstaande bagagevrijdom:
30 kg ruimbagage om in te checken.
1 stuk handbagage van maximaal 7 kg 55x38x20.

Afwijkende bagageregels bij aanbiedingstarieven:
Er gelden afwijkende bagageregels bij aanbiedingstarieven, wij zullen je bij boeking informeren of het een aanbieding betreft.
20 kg om in te checken.
1 stuk handbagage van maximaal 7 kg. 55x38x20cm

** Easyjet **

Ruimbagage is niet meer inbegrepen bij je ticket en dien je bij te kopen. Hiervoor gelden de volgende bagagekosten bij Easyjet:

Easyjet hanteert ook voor ruimbagage verschillende tarieven en kunnen per vertrekdatum fluctueren. Wij informeren je bij boeking wat de correcte tarieven zijn.

Ruimbagage:
15 kg ruimbagage: € 43,50 p.p. per enkele reis
23 kg ruimbagage: € 49,50 p.p. per enkele reis
26 kg ruimbagage: € 64,50 p.p. per enkele reis
29 kg ruimbagage: € 79,50 p.p. per enkele reis
32 kg ruimbagage: € 94,50 p.p. per enkele reis

Het door jou gewenste gewicht aan ruimbagage kun je direct bij boeking reserveren.
De afmetingen van een gewone koffer zijn maximaal 158 centimeter (L+B+H).

Duikuitrusting:
Elke passagier mag 1 artikel uit de categorie kleine sportartikelen (duikuitrusting) meenemen. Kleine sportartikelen mogen per stuk niet zwaarder zijn dan 20 kg. De kosten bedragen € 42,- per enkele reis.
Vanwege vervoersvoorwaarden wordt sportuitrusting niet als algemene ruimbagage gezien en moet dit worden gespecificeerd.

Elke passagier kan 3 stuks ruimbagage aanschaffen en meenemen, dit is inclusief klein of grote sportartikelen.

Handbagage:
Alle passagiers mogen 1 klein stuk handbagage van 45x36x20 centimeter meenemen, er geldt geen gewichtslimiet. De handbagage dient onder de stoel voor je geplaatst te worden.

Reserveer je een stoel met extra beenruimte (meerprijs) of voorin het vliegtuig (meerprijs) dan mag je naast de standaard handbagage een extra stuk grote handbagage van 56x45x25 cm meenemen. Dit stuk handbagage gaat in de bagagebak bovenin. Er geldt geen gewichtslimiet.

Graag bij boeking doorgeven welke stoel (tegen betaling) wij voor je kunnen boeken.
Indien je een groot stuk handbagage meeneemt en je hebt een standaard stoel geboekt, dan wordt dit stuk bagage verplicht bij check in tegen betaling van € 57,- per enkele reis ingechecked.

Algemene voorwaarden voor handbagage
De ruimte in de bagagebakken is beperkt, dus op drukke vluchten kan het voorkomen dat je handbagage in het ruim moet worden geplaatst.

Geen scherpe voorwerpen
Uit veiligheidsoverwegingen nemen de securitymedewerkers scherpe voorwerpen uit je handbagage in. Neem je je toilettas of beautycase mee, let dan op scheermesjes, nagelschaartjes en –vijltjes.

Vloeistoffen
Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml.
Verpakte vloeistoffen en gels zitten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter.
Elk persoon reist met maximaal één plastic 1-literzakje.
Medicijnen en babyvoeding, aantoonbaar nodig tijdens de reis, zijn toegestaan.

Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een luchthaven binnen de Europese Unie.
Neem je vloeistoffen, gels of spuitbussen mee of koop je deze vóór de paspoortcontrole en heb je deze niet nodig aan boord? Dan adviseren wij je deze in je ruimbagage te stoppen, voordat je incheckt.

** Etihad Airways **

Ruimbagage:
Vanaf 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg (45cm x 72 cm x 90 cm).
De bagagevrijdom is afhankelijk van de boekingsklasse.

Handbagage:
1 stuk handbagage van maximaal 5 kg en een maximale afmeting van 115 cm (40x50x21).

Naast de handbagage mag je de volgende zaken gratis mee aan boord nemen:
Handtas, pocketboek of schoudertas
Overjas, poncho of deken
Paraplu of wandelstok
Kleine camera en/of verrekijker
Een redelijke hoeveelheid lectuur voor de vlucht
Babyvoeding voor onderweg
Een reiswieg/babystoeltje
Braces of protheses (mits de gast ervan afhankelijk is)
Koffertjes of laptoptassen die niet gebruikt wordt voor het vervoeren van artikelen die beschouwd worden als bagage (laptops mogen niet worden ingeschakeld zonder toestemming van het cabinepersoneel)
Mobiele telefoon

Duikbagage:
De sportuitrusting kan meegenomen worden als onderdeel van de normale of extra aangekochte ingecheckte bagage. De sportuitrusting moet op de juiste wijze zijn ingepakt (om schade te voorkomen) en voldoen aan de limieten voor afmetingen en gewicht.

Wanneer de eerste vlucht van de heen- of terugvlucht met een partner luchtvaartmaatschappij plaats vind dan gelden de bagagevoorwaarden van deze maatschappij voor de gehele heen- en/of terugvlucht.

** Garuda Indonesia **

Ruimbagage:
Economy Class passagiers: 30 kg
Business Class passagiers: 40 kg

Voor losse binnenlandse tickets met Garuda, dus niet met vertrek uit Amsterdam, is de bagagevrijdom: 20 kg plus handbagage.

Het is toegestaan de bagage te verdelen over 2 of 3 koffers, mits het totale gewicht het bagagelimiet niet overschrijd. Let op: één koffer mag maximaal 32 kg bevatten volgens de bagageregels van Schiphol. Voor overbagage worden kosten in rekening gebracht.

Indien je verder reist dan Medan wordt de ruimbagage doorgelabeld naar de eindbestemming. Je hoeft je ruimbagage niet meer in te klaren bij de douane op Medan.

Handbagage:
Je handbagage mag niet meer dan 7 kg wegen.
maximale afmetingen H56cmxL36cmxB23cm

Duikuitrusting:
Voor tickets met reisdata vanaf 01 april 2016 is het toegestaan om gratis 23 kg duikbagage mee te nemen, dit bovenop de standaard bagagevrijdom voor ruimbagage. Het is niet toegestaan gevulde tanks mee te nemen. De tank zelf mag mee, maar moet leeg en geopend zijn. Tevens is het noodzakelijk dat de duiklamp gedemonteerd wordt en dat de batterij apart in de ruimbagage wordt vervoerd. Het vervoeren van lood is niet toegestaan. De duikbagage van 23 kg is ook van toepassing voor losse binnenlandse vluchten zonder vertrek uit Amsterdam.
Let op: De duikbagage dient apart verpakt en ingecheckt te worden.

** KLM/Air France **

Ruimbagage is afhankelijk van de boekingsklasse niet meer standaard inbegrepen. Ruimbagage is bij boeking bij te boeken of via de website van KLM, hiervoor ontvang je van ons een reserveringsnummer. De kosten bedragen voor 1 koffer van maximaal 23 kg vooraf geboekt € 40,- per enkele reis. Het regelen van de bagage op de luchthaven heeft een hogere prijs. Deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor Business Class zijn 2 stuks ruimbagage elk tot 32 kg (max 158 cm) inbegrepen.

Handbagage:
1 stuk handbagage (55x25x35cm) van maximaal 12 kg voor Economy Class en 2 stuks van maximaal 18 kg voor de Business Class is inbegrepen.

Duikbagage:
Binnen de standaardhoeveelheid bagage kun je een duikuitrusting tot 23 kg als ruimbagage meenemen. Duiklampen kun je alleen als handbagage vervoeren.

** Philippine Airlines **

Standaard:
bagagevrijdom 10 - 20 kilo per persoon afhankelijk van het ticket.
handbagage 7 kilo.

Boek bij een binnenlandse Philippines airlines vlucht vooraf je bagage via de website van Philippines airlines. Het tarief is dan vele malen goedkoper dan bij betaling op de luchthaven.

** Qatar Airways **

Standaard:
30 kg om in te checken.
1 stuk handbagage van maximaal 7 kg. (50x37x25cm)

Duikbagage:
Duikbagage valt binnen de 30 kg standaard bagagevrijdom. Let op! Het maximale gewicht per koffer bedraagt 32 kilo.

** Royal Jordanian **

Standaard:
1 stuk ruimbagage van max. 23kg per persoon (max. 158cm) om in te checken
1 stuk handbagage van max. 7kg per persoon (max. 23xx41x51 cm)

Duikbagage:
Duikbagage valt binnen de 23 kg standaard bagagevrijdom. Let op! Het maximale gewicht per koffer bedraagt 32
kilo.

Extra ruimbagage is bij te boeken op de website van Royal Jordanian. De kosten bedragen USD 115 per stuk van max. 23kg per enkele reis. De extra ruimbagage kan worden bijgeboekt op het moment dat het ticket geprint is.

** Singapore Airlines **

Standaard:
30 kg (economy class) / 35kg (premium economy class) om in te checken.
1 stuk handbagage van maximaal 7 kg. (55x40x20cm)

Duikbagage:
Duikbagage valt binnen de standaard bagagevrijdom. Let op! Het maximale gewicht per koffer bedraagt 32 kilo.

** TAP Air Portugal **

Standaard:
1 stuk tot 23 kg om in te checken Economy class (max 158 cm)
1 stuk handbagage (55x40x20cm) van maximaal 8 kg

Extra ruimbagage tot 32kg kan via de webste of het TAP Contact Center worden bijgeboekt (betaling per creditcard, extra kosten EUR 7,50 per ticket).
De kosten bedragen EUR 45,- per enkele reis, of EUR 55,- op de luchthaven tijdens check in.

Duikbagage:
Duikbagage valt binnen de 23 kg standaard bagagevrijdom. Let op! Het maximale gewicht per koffer bedraagt 32 kilo.

Het is ook mogelijk om een extra stuk (max. 32kg) duikbagage bij te boeken. De kosten bedragen EUR 50,- per koffer en dient via de website of TAP Contact Center of geboekt worden.
De duikbagage dient in een aparte koffer/ tas te worden vervoerd. In de duikbagage mag alleen de duikuitrusting zitten en geen andere spullen. Mocht dit toch zo zijn, dan dien je bij te betalen.

** Transavia **

Elke passagier mag 1 stuk handbagage van 10kg meenemen (maximale afmetingen 55 x 35 x 25). Dit is inclusief laptop, foto- en filmapparatuur. Daarnaast is 1 jas of draagtas met goederen gekocht op de luchthaven na de security controle/douane toegestaan. De ruimbagage is voor elke passagier tegen betaling bij te boeken.

Ruimbagage:
15kg ruimbagage: € 15,- p.p. per enkele reis
20 kg ruimbagage: € 18,- p.p. per enkele reis
25 kg ruimbagage: € 23,- p.p. per enkele reis
30 kg ruimbagage: € 28,- p.p. per enkele reis
40 kg ruimbagage: € 40,- p.p. per enkele reis

Let op! Vanaf 28 dagen voor vertrek is het mogelijk om ruimbagage bij te boeken, 1 dag na boeking. Het is niet noodzakelijk om direct ruimbagage bij te boeken. Dit is mogelijk tot 24 uur voor vertrek. Let op, na het online inchecken is het online bijboeken van bagage niet meer mogelijk. Het boeken van bagage kan via de website: www.transavia.com. Klik op beheer je boeking en dan op Boek ruimbagage. Het is hier tevens mogelijk om tegen betaling een stoel te reserveren. Dit kan al vanaf Euro 7,50 per enkele reis.

Als je met meerdere passagiers binnen 1 boeking reist, mag je het gewicht over je bagage verdelen. Dit geldt alleen voor de bagage die je meeneemt in het ruim, niet voor je handbagage. Bijvoorbeeld: reis je totaal met 2 passagiers die beiden 1 koffer van max. 15 kg hebben geboekt, dan mag je in de ene koffer 10 kg en in de andere 20 kg vervoeren, zolang het totaalgewicht niet hoger is dan 30 kg.

Voorkom overbagage op de luchthaven
Zorg dat je niet met overgewicht of meer stuks dan vooraf geboekt naar de luchthaven gaat. Overbagage wordt op de luchthaven ingeboekt tegen een hoger tarief. Neem het zekere voor het onzekere en boek vooraf online voordelig een extra stuk of extra gewicht bij.

Advies bij het reizen met ruimbagage:
Eén stuk ruimbagage mag wettelijk niet meer wegen dan 32 kg
Het totaalgewicht van alle ruimbagage is maximaal 50 kg (per persoon)
Je mag maximaal 5 stuks ruimbagage meenemen (per persoon)
Boek je ruimbagage bij vóórdat je bent ingecheckt. Na het inchecken kun je niets meer aan je vlucht wijzigen.

** TUIFly **

Ruimbagage is niet meer inbegrepen bij je ticket en dien je bij te kopen. Hiervoor gelden de volgende bagagekosten bij TUIFly:

Europese- en Middellandse Zee bestemmingen
Ruimbagage:
Economy / Comfort Class
20 kg ruimbagage: € 20,- p.p. per enkele reis
25 kg ruimbagage: € 25,- p.p. per enkele reis
30 kg ruimbagage: € 30,- p.p. per enkele reis
40 kg ruimbagage: € 40,- p.p. per enkele reis
50 kg ruimbagage: € 50,- p.p. per enkele reis

Verre bestemmingen
Ruimbagage:
Economy / Comfort Class
20 kg ruimbagage: € 25,- p.p. per enkele reis
25 kg ruimbagage: € 30,- p.p. per enkele reis
30 kg ruimbagage: € 40,- p.p. per enkele reis
40 kg ruimbagage: € 50,- p.p. per enkele reis
50 kg ruimbagage: € 65,- p.p. per enkele reis

Deluxe Class (voor alle verre bestemmingen)
20 kg ruimbagage: Gratis
25 kg ruimbagage: Gratis
30 kg ruimbagage: Gratis
40 kg ruimbagage: Gratis
50 kg ruimbagage: € 30,- p.p. per enkele reis

Het door jou gewenste gewicht aan ruimbagage kun je direct bij boeking reserveren.
De afmetingen van een gewone koffer zijn maximaal 158 centimeter (L+B+H)

Handbagage:
Je mag 1 stuk handbagage van 55x40x25 centimeter en max. 10 kg meenemen.
Neem je daarnaast bijvoorbeeld ook een laptop of kleine handtas mee, zorg er dan voor dat ze bij de rest van de handbagage ingepakt kunnen worden.

Algemene voorwaarden voor handbagage
Je checkt voorafgaand aan je vlucht je ruimbagage in bij de incheckbalie. TUI fly controleert dan gelijk je handbagage en bevestigen daar een label aan. Hierdoor weten de medewerkers aan de gate en in het vliegtuig dat je handbagage al is goedgekeurd.

Reizen met alleen handbagage
Als je alleen met handbagage reist en online hebt ingecheckt, kijkt TUI fly bij de gate voordat je het vliegtuig instapt of je handbagage voldoet aan de voorwaarden. Omdat je in dit geval niet langs de incheckbalie komt. Voor handbagage die groter is dan de maximaal toegestane afmeting van 55x40x25cm, geldt dat TUI fly deze zonder uitzondering in het vrachtruim vervoert. Bij de gate vindt een laatste controle plaats. Voor de extra handelingen van de TUI fly medewerkers én het risico op vluchtvertraging, betaal je vijftig euro.

Geen scherpe voorwerpen
Uit veiligheidsoverwegingen nemen de securitymedewerkers scherpe voorwerpen uit je handbagage in. Neem je je toilettas of beautycase mee, let dan op scheermesjes, nagelschaartjes en –vijltjes.

Vloeistoffen
Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml.
Verpakte vloeistoffen en gels zitten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter.
Elk persoon reist met maximaal één plastic 1-literzakje.
Medicijnen en babyvoeding, aantoonbaar nodig tijdens de reis, zijn toegestaan.

Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een luchthaven binnen de Europese Unie.
Neem je vloeistoffen, gels of spuitbussen mee of koop je deze vóór de paspoortcontrole en heb je deze niet nodig aan boord? Dan adviseren wij je deze in je ruimbagage te stoppen, voordat je incheckt.

** TUIFly.be **

Ruimbagage is niet meer inbegrepen bij je ticket en dien je bij te kopen. Hiervoor gelden de volgende bagagekosten bij TUIFly.be:

Europese- en Middellandse Zee bestemmingen:
20 kg ruimbagage: € 20,- p.p. per enkele reis
25 kg ruimbagage: € 25,- p.p. per enkele reis
30 kg ruimbagage: € 30,- p.p. per enkele reis
35 kg ruimbagage: € 65,- p.p. per enkele reis (2 stuks bagage)
40 kg ruimbagage: € 100,- p.p. per enkele reis (2 stuks bagage)
45 kg ruimbagage: € 150,- p.p. per enkele reis (2 stuks bagage)

Afmetingen:
Een stuk bagage mag maximum 32kg wegen.
De maximum afmetingen van de bagage bedragen 80 x 60 x 25cm, het totaal mag nooit 158cm overschrijden.
Elke passagier, vanaf de leeftijd van twee jaar, mag 1 stuk handbagage* meenemen met een maximum van 10kg.
De maximum afmetingen van de handbagage bedragen 55 x 40 x 20cm, het totaal mag nooit 115cm overschrijden.

* Vanwege ruimtebeperkingen is het mogelijk dat niet alle grote handbagagetassen (max. 55 x 40 x 20cm) in de cabine geplaatst kunnen worden, de overige zullen kosteloos vervoerd worden in het laadruim.
Grotere en/of zwaardere handbagage zal bij de inscheping (boarding gate) geweigerd worden.
In sommige van deze gevallen kan het te veel aan handbagage nog in de bagageruimte vervoerd worden, enkel mits het betalen van een bijkomende kost.
Baby's (minder dan 2 jaar) hebben geen recht op handbagage.

Wilt u duikmateriaal meenemen? Dan moet u het transport van uw duikmateriaal (één tas per passagier) samen met uw vliegtuigticket reserveren. Vanaf het moment dat u een tas specifiek voor duikmateriaal meeneemt (max. 20 kg, 1 per passagier), moet u een toeslag van € 30 per traject per tas bijbetalen, zelfs wanneer het totaalgewicht van uw bagage minder is dan het maximum toegelaten gewicht. Als het duikmateriaal vervoerd wordt in een koffer met normale afmetingen (lengte max. 80 cm, hoogte max. 60 cm, breedte max. 25 cm, of wanneer de som van alle afmetingen 158 cm is), zal dit beschouwd worden als deel van de gewone bagage. Het eventuele overgewicht zal gefactureerd worden aan het tarief dat op dat moment van kracht is. Specifieke voorschriften: flessen moeten leeg zijn en onder atmosferische druk staan; het vervoer van lood voor loodgordels is niet toegestaan; duiklampen worden enkel toegelaten in de handbagage en op voorwaarde dat het lampje zelf verwijderd en apart verpakt wordt; duiklampen met langwerpige batterijen kunnen niet vervoerd worden: deze worden als slagwapen beschouwd en zullen door de veiligheidsdiensten van de luchthaven geweigerd worden.

** TUIFly.com **

Ruimbagage is niet meer inbegrepen bij je ticket en dien je bij te kopen. Hiervoor gelden de volgende bagagekosten bij TUIFLy.com (vertrek vanaf Duitsland):

Europese- en Middellandse Zee bestemmingen:
Ruimbagage:
-20kg ruimbagage: € 40,- per persoon per enkele reis
-25kg ruimbagage: € 50,- per persoon per enkele reis
-32kg ruimbagage: € 63,- per persoon per enkele reis

Handbagage: 6kg is inbegrepen.

Wilt u duikmateriaal meenemen? Het is niet toegestaan om duikmateriaal bij de normale ruimbagage in te checken en u dient dit bij reservering bij te boeken.
De kosten voor het bijboeken van 1 stuk bagage (max 1 duikuitrusting) bedragen € 65,- per persoon per enkele reis. Wil je een duiklamp meenemen dan dient deze voor vertrek bij TUIFly.com telefonisch te worden aangemeld. Het telefoonnummer van TUIFly.com is 0900 333 000 3 (ca. € 0,60 per gesprek, kosten onder voorbehoud) Een duiklamp kan in de handbagage of ruimbagage binnen de (bijgeboekte) bagagevrijdom worden meegenomen. Hierbij geldt wel dat de batterijen en lampjes, indien mogelijk, verwijderd moeten worden of vergrendeld te zijn.

Wanneer je bij boeking 20kg ruimbagage reserveert, dan ontvang je de volgende extra's:
-1x snack en 1x non alcholische drank
-Check in op de luchthaven ook mogelijk (indien geen bagage bijgeboekt dan is alleen web check in mogelijk)

Afmetingen:
Een stuk bagage mag maximum 32kg wegen.
De maximum afmetingen van de bagage bedragen 80 x 60 x 25cm, het totaal mag nooit 158cm overschrijden.
Elke passagier, vanaf de leeftijd van twee jaar, mag 1 stuk handbagage* meenemen met een maximum van 6kg.
De maximum afmetingen van de handbagage bedragen 55 x 40 x 20cm, het totaal mag nooit 115cm overschrijden.

Het overbagage tarief op de luchthaven bedraagt € 10,- per kilo per enkele reis.

** Winair **

Standaard:
23 kg om in te checken
1 stuk handbagage van maximaal 3 kg.
Een tweede koffer inchecken met een totaal gewicht van maximaal 23 kg voor beide koffers (standaard koffer en extra koffer) is mogelijk voor USD 25 per enkele reis.

Duikbagage:
9 kg extra duikbagage bij je standaard bagage (dus 1 koffer met een totaalgewicht van maximaal 32 kg(23 kg + 9 kg)) is mogelijk voor USD 40 per enkele reis. De kosten hiervoor betaal je voor vertrek bij de incheckbalie op de luchthaven.

** Wings Air en Lion Air **

Ruimbagage:
-Standaard is 10kg ruimbagage inbegrepen.

Handbagage:
1 stuk handbagage van 7 kilo met een maximale afmeting van 40x30x20 cm.

Overbagage:
Het is mogelijk om vooraf “blokken” van 5kg extra ruimbagage bij te boeken. De kosten variëren van IDR 20.000 tot IDR 35.000 per kilo per enkele reis. Hiervoor hebben wij wel een kopie van het paspoort nodig. Vergeet niet om het BSN nummer onleesbaar te maken.
Wil je vooraf geen extra bagage bijboeken, dan is het ook mogelijk om dit op de luchthaven te doen. Het overbagagetarief ligt dan IDR 5.000 per kilo hoger dan wanneer je vooraf bagage bijboekt. Op de kleinere vliegvelden kan overbagage alleen cash betaald worden in IDR. Dollars en Euro's worden niet geaccepteerd. Op grotere vliegvelden als Manado en Jakarta kan wel met credit card worden afgerekend.

** Watervliegtuig Malediven **

Standaard:
Maximaal 20 kg en 5 kilo handbagage.
Extra bagage kost USD 4 per kg per retour.Dit bedrag dien je lokaal bij check-in te voldoen.

** Scandanavian en Wideroe Airlines **

23 kg om in te checken (LxBxH maximaal 158 centimeter). Extra stuk bagage van maximaal 23 kilo is mogelijk tegen Euro 70,- per enkele reis.
1 stuk handbagage van maximaal 8 kg (55x40x23).