Red Sea Diving Safari Marsa Shagra

3 sterren
Aan Zee
Aan zee / strand
Bootduiken
Bootduiken
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Huisrif
Huisrif aanwezig
Kluis
Kluis
Nitrox
Nitrox
Restaurant
Restaurant aanwezig
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Wifi
Wifi aanwezig
Hoofdbasis Red Sea Diving Safari Eco-diving village Duiken op Elphinstone Reef Ongelimiteerd duiken op het huisrif

Marsa Shagra Village

De Eco Lodges van de Red Sea Diving Safari zijn een begrip voor de duikers in Egypte. Een geweldige service, mooie locaties en vrijheid qua duiken is wat deze accommodaties zo bijzonder maakt. De Ecolodges Marsa Shagra en Marsa Nakari Eco Lodge Marsa Nakari hebben diverse verblijfsmogelijkheden.
De Ecolodge in het diepe zuiden, Eco Lodge Wadi Lahami is wat eenvoudiger maar zeer geschikt voor de ervaren duiker. Het eerste, grootste en meest bekende Eco-diving village van de Red Sea Diving Safari is Marsa Shagra Village. De Eco Lodge ligt 40 km (30 minuten rijden) ten zuiden van het vliegveld Marsa Alam. Hier is men begonnen om maximaal duikplezier te combineren met respect voor de natuur. In Marsa Shagra Village heb je keuze uit 5 verschillende soorten accommodaties: renten, royal tenten, hutten, chalets en deluxe chalets.

Tenten

De tenten staan bij het strand en hebben elk een binnen afmeting van 3,5x3,5 meter. In de tent staan twee eenpersoonsbedden, een kleine kast en hebben een licht- en een stroompunt. Het is wel aan te raden om een zaklantaarn mee te nemen. Voor de tent staan twee bamboe stoelen. De tenten staan dicht bij zee en hebben allemaal zeezicht. In een apart gebouwtje zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water en alles wordt goed schoon gehouden. De toiletten legen in septic tanks. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.

Royal tenten
De royal tenten zijn ruimer; de binnen afmeting is 5x5 meter en hebben meer voorzieningen zoals een mini-koelkast, ventilator, zitzakken en een tafel. Je kunt kiezen voor een tweepersoons bed of twee losse bedden. Ook bij de royal tenten staan 2 bamboe stoelen voor de tent. Net als de tenten staan ook de royal tenten dicht bij het water en hebben allemaal zeezicht. In een apart gebouwtje zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water en alles wordt goed schoon gehouden. De toiletten legen in septic tanks. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.

Wanneer je een camera meeneemt zijn de tenten en royal tenten minder geschikt in verband met het aantal stopcontacten om je batterijen op te laden.

Mandarah Hutten

De 15 Mandarah hutten zijn van steen hebben elk een binnen afmeting van 3,5x3,5 meter. Door de specifieke bouw van de Mandarah hut, blijft deze lekker koel zonder dat airconditioning nodig is. De hutten staan achter de tenten en hebben uitzicht op de baai. In de hut staan twee eenpersoonsbedden, nachtkastjes met een lamp, een kleine kast en een ventilator. In een apart gebouwtje zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water en alles wordt goed schoon gehouden. De toiletten legen in septic tanks. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.

Standaard Chalets en Deluxe Chalets

De 15 standaard chalets kun je vergelijken met een standaard hotel kamer. Door de specifieke bouw van het Standaard chalet blijft deze lekker koel zonder dat airconditioning nodig is. De chalets hebben een groot tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Daarnaast is er ook een kast, toilettafel en een ventilator. Aan de voor- en achterkant van het chalet is een terras met bamboe stoelen, één met uitzicht op de bergen en de andere met uitzicht op zee. De chalets hebben een eigen badkamer met warm en koud water en er zijn handdoeken aanwezig (strandhanddoeken zijn niet inbegrepen).

Er is ook de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding in één van de 46 Deluxe Chalet te verblijven, deze beschikt over airconditioning, kluisje, een minibar, en koffie en thee faciliteiten.

Alle accommodaties zijn voorzien van lakens, een deken (niet nodig in de zomermaanden) en een kussen. Handdoeken voor het douchen en voor het strand, shampoo, doucheschuim, tandpasta en dergelijke dienen door de gasten zelf meegenomen te worden. Handdoeken voor de gasten die in een tent, royal tent of hut verblijven zijn ook te leen bij de receptie (beperkt verkrijgbaar). Strandhanddoeken zijn voor alle gasten te huur voor ca. EUR 5,- per persoon per week.

Verzorging bij Shagra Village

Het verblijf in Shagra Village is op basis van soft all inclusive. Daarbij zijn inbegrepen drie maaltijden per dag en een snack in de namiddag, reguliere frisdranken (zoals Coca Cola, Pepsi, 7up, Fanta, Sprite), mineraalwater, thee en gewone koffie. Het restaurant ligt op de heuvel waar je een prachtig uitzicht over de baai hebt. De maaltijden zijn eenvoudig, maar erg lekker. Met een speciaal dieet of vegetarisch eten wordt rekening gehouden, maar dient wel vooraf doorgegeven te worden. De drankjes kunnen bij de cafetaria gehaald worden. Er worden extra kosten gerekend voor bier, ijs, espresso, verse vruchtensappen, chocola, chips en souvenirs. De Bawadi Bedouin Lounge ligt tussen de tenten en royal tenten en hier kan je tegen betaling traditionele dranken, lokaal bier, wijn en waterpijp roken.

Kraanwater niet drinkbaar in Egypte

Omdat het water uit de kraan in Egypte voor ons niet drinkbaar is, worden er veel flessen mineraal water verbruikt. Red Sea Diving Safari probeert de enorme afvalberg van deze plastic flessen tegen te gaan door de gasten te stimuleren een koelfles aan te schaffen voor Euro 5,- die door de gasten gratis bijgevuld kan worden op verschillende punten in het Red Sea Diving Safari village. Wil je dit niet dan krijg je 1 gratis plastic fles mineraal water die je ook gratis kunt bijvullen. Wil je extra plastic flessen, dan zul je die moeten kopen.

Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,7
Ton Pauw, Wijchen
10-06-2017
'Leuke, eenvoudige duiklocatie. Vooral het onbeperkt huisrif duiken is geweldig. Zelf had ik een tent gereserveerd en aangezien ik daar alleen kwam om te slapen, voldeed deze prim...
Wilma & Harry
09-03-2017
'mooie lokatie en ook lekker rustig. Geen disco enzo. We waren even bij het strand van Abu Dabbab en daar viel op hoe ontzettend druk en lawaaiig het was. Redsea Diving Marsa Shag...
Kramer
05-11-2016
'Geweldig zo gastvrij en goed geregeld allemaal. Woorden schieten te kort, mijn 2de keer daar en ga volgend jaar weer. Ervaren mensen die met cursussen alle tijd voor je nemen, er...

Fotoalbum

Duikcentrum

Huisrif Shagra Village
De baai van Shagra Village, Marsa Shagra, heeft een geweldig huisrif met diverse harde en zachte koralen en een grote verscheidenheid aan vissen. De koraalblokken en wanden zijn ideaal voor kantduiken en natuurlijk voor nachtduiken. De baai is gemiddeld 10 meter diep en loopt geleidelijk af naar een aantal drop-offs welke doorlopen tot 50 meter diepte.

De omstandigheden in de baai zijn ook zeer geschikt om te leren duiken. Op de eerste dag zijn er twee oriëntatieduiken op het huisrif met een gids. Verder is dagelijks onbegeleid huisrifduiken inbegrepen.
Duiken in de omgeving van Marsa Shagra
Naast ongelimiteerde duiken op het huisrif worden er ook duiken aangeboden waarbij je met de safari trucks naar de mooiste duiklocaties in de omgeving van het Ecolodge gaat. Deze duiken zijn onder begeleiding van een gids. Je duikt dan vanaf de kant in de verschillende ongerepte baaien waar ontmoetingen met schildpadden, wit punt rifhaaien en zelfs zeekoeien (dugongs) geen uitzondering zijn. Neem voor de terugreis met de truck na het duiken een muts en windjack mee om kou op je oren te voorkomen.
Het is ook mogelijk om, afhankelijk van het weer en tegen bijbetaling ter plaatse, mee te gaan op een boot naar de riffen die wat verder van de kust gelegen zijn, dit zijn Zone B, Zone C en de speciale dagtrips. Vanuit Shagra Village worden er o.a. boottrips georganiseerd naar Elphinstone (afhankelijk van het seizoen kun je hier hamerhaaien, manta’s en oceanic white tip haaien tegenkomen) en de riffen van Abu Dabbab (hier zie je zeekoeien en schildpadden).
Red Sea Diving Safari Zones
De Red Sea Diving Safari heeft de bovenstaande duikmogelijkheden onderverdeeld in zones:
Let op: Zone A bestaat uit: ongelimiteerd duiken op het huisrif + 2 begeleide duiken op de eerste dag op het huisrif (ter orientatie). Wil je meer duiken maken in Zone A dan betaal je per duik een toeslag van Euro 11,00 per duik of 1 credit wanneer je het begeleide duiken pakket hebt geboekt.

Zone B zijn de duiklocaties die niet te ver weg zijn, maar alleen per speedboot bereikbaar zijn, de toeslag is EUR 17,00 per duik of 2 credits wanneer je het begeleide duiken pakket hebt geboekt.

Zone C is Elphinstone en is alleen per speedboat bereikbaar, de toeslag is 28,- per duik of 3 credits wanneer je het begeleide duiken pakket hebt geboekt.

Er worden ook speciale dagtrips aangeboden zoals Dolphin House, de toeslag is EUR 55,- per persoon per dag (incl. Marine park fee) of 4 credits (excl. Marine park fee á EUR 15,-) wanneer je het begeleide duiken pakket hebt geboekt.

Het standaard duikpakket dat je vooraf bij ons kunt boeken is Zone A. De duiklocaties uit Zone B en C en de speciale dagtrips naar onder andere Dolphin House of Wadi Lahami, zijn ter plaatse tegen extra kosten en bij voldoende deelname bij te boeken. Daarnaast kan je naast het basis pakket ook een begeleide duiken bijboeken (aantal is afhankelijk van het aantal geboekte duikdagen) inclusief credits. Je kunt deze credits inwisselen voor een begeleide duik in Zone A, B, C en de speciale dagtrips.
Zone A
De duiklocaties die horen bij Zone A (standaard pakket) zijn:

Marsa Shagra housereef
Marsa Nakari housereef
Marsa Abu Dabbab
Sharm Shuni
Marsa Shuni
Marsa Mourain
Marsa Egla
Marsa Samadai
Ras Samadai

Wil je in Zone A duiken met begeleiding dan kan je wanneer het begeleide duiken pakket hebt geboekt, een credit gebruiken. 1 begeleide duik in Zone A is 1 credit.
Zone B
De duiklocaties die horen bij Zone B zijn:

Shaab Abu Dabab
Sharm Abu Dhabab
Shaab El Nabaa (Nelson Reef)
Gabel el Rosas (Nemo City)
Egla Top
Deze duiken zijn bij te boeken tegen bijbetaling van Euro 17,00 per duik, of wanneer het begeleide duiken pakket geboekt is, is één duik 2 credits. Minimaal aantal deelnemers is 6 duikers.
Zone C
De duiklocaties die horen bij Zone C zijn:

Elphinstone (Shaab Shagra)

Deze duiken zijn bij te boeken tegen bijbetaling van Euro 28,00 per persoon per duik,of wanneer het begeleide duiken pakket geboekt is, is één duik 3 credits.
Minimaal aantal deelnemers is 4 duikers. Vanwege de diepte en stroming is deze duiklocatie alleen voor duikers die minimaal Advanced Open Water Diver of 2 sterren CMAS zijn en 50 gelogde duiken hebben.
Speciale dagtrips
- Dolphin House - 2 duiken plus lunch aan boord van de boot (tegen bijbetaling van 55 Euro)
- Abo Ghusoon (wrakduik, minimaal 8 duikers) - 2 duiken plus lunch op locatie (tegen bijbetaling van 28 Euro)
- Shaab Marsa Alam (tegen bijbetaling van 50 Euro). Wanneer het begeleide duiken pakket geboekt is, is één duik 4 credits (exclusief eventuele Marine park fees ca. 15 Euro per persoon).
Faciliteiten Marsa Shagra Village
In de Diveshack zijn verschillende spoelbakken voor het spoelen van ademautomaten, camera’s, computers, enz. Er is ook een gedeelte met hangers waar je je wetsuit en BCD kunt ophangen om te laten drogen. In het duikcentrum kan je ook batterijen opladen, het is aan te raden om snelladers mee te nemen.
Red Sea Diving Safari biedt diverse cursussen aan volgens het PADI systeem. Het is ook mogelijk om tegen betaling met Nitrox te duiken of hiervoor een cursus te volgen. Verder is het mogelijk om de duikuitrusting te huren, het is wel belangrijk dat dit van te voren doorgegeven wordt.
Er zijn 12 ltr. tanks met DIN en INT aansluiting, 15 ltr. tanks zijn tegen een kleine meerprijs vooraf bij te boeken.

Je gaat natuurlijk naar de Red Sea Diving Safari om te duiken, maar je kunt in Marsa Shagra ook andere activiteiten doen zoals snorkelen, kajakken, beachvolleyballen en basketballen.
Je kunt in Marsa Shagra ook pinnen en er is Internet (tegen betaling).

Vanwege veiligheidsoverwegingen is het volgende verplicht bij de Red Sea Diving Safari:
- een oriëntatie/check duik bij aanvang van de duikvakantie
- een octopus
- duikcomputer
- oppervlakte boei (SMB).
Meer info

Data & prijzen

Vanaf 649 euro
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Vluchten Amsterdam - Marsa Alam v.v. met Transavia f TUI.
- Ontvangst op de luchthaven door onze lokale agent.
- Transfer luchthaven Marsa Alam - Red Sea Diving Safari (Marsa Shagra) v.v.
- Verblijf in de Red Sea Diving Safari (Marsa Shagra) o.b.v. all-inclusive, ontbijt, lunch, diner, softdrinks, water, koffie en thee.
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen onder voorbehoud van wijzigingen.
- SGR garantie en dekking.
Exclusief in de reissom:
- Alcoholische dranken.
- Solar Energy Environmental Fee van € 5,- per persoon per verblijf. Lokaal te voldoen.
Exclusief in de reissom:
- Visum Egypte USD 25 p.p. (lokaal bij aankomst te voldoen, in Euro's of USD).
- Ruimbagage, zie bagage regels per luchtvaartmaatschappij.
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.
Activiteiten
5 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1
21-03-2018 t/m 31-05-2018
€ 161
01-06-2018 t/m 31-08-2018
€ 138
01-09-2018 t/m 31-03-2019
€ 161
5 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1 + 8 credits voor begeleide duiken
21-03-2018 t/m 31-05-2018
€ 236
01-06-2018 t/m 31-08-2018
€ 201
01-09-2018 t/m 31-03-2019
€ 236
8 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1 + 14 credits voor begeleide duiken
21-03-2018 t/m 31-05-2018
€ 377
01-06-2018 t/m 31-08-2018
€ 322
01-09-2018 t/m 31-03-2019
€ 377
10 dagen nonlimit huisrifduiken + 2 oriëntatieduiken met gids op dag 1 + 18 credits voor begeleide duiken
21-03-2018 t/m 31-05-2018
€ 472
01-06-2018 t/m 31-08-2018
€ 403
01-09-2018 t/m 31-03-2019
€ 472
Beginners cursus, Openwater opleiding PADI
21-03-2018 t/m 31-03-2019
€ 288
Exclusief in het duikpakket:
- Duiken en vervoer naar de duikstekken in Zones B en C. Dit kan alleen ter plaatse geboekt worden.
- Marine Park Fee USD 3 per dag.
- Nitrox: € 2,- per tank, lokaal bij te boeken en te betalen.
- 15 liter tank: € 3,- per duik. In verband met de beperkte beschikbaarheid vooraf te reserveren. Lokaal te betalen.
- Decokamer € 7,- per persoon, lokaal te voldoen.
- Materiaalhuur: volledige set voor 5 dagen € 140,- excl. duikcomputer of € 165,- incl. duikcomputer.
- Opleidingen zijn exclusief € 44,- voor het boek en € 33,- examenkosten.
Extra informatie !!
Klik op het tarief van de gewenste vertrekdatum en reisduur voor uitgebreide prijsinformatie.
Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchttarieven van dit moment. Indien deze niet meer voorhanden zijn, kopen we onze vluchten tegen een duurder tarief in. Dit is zeker van toepassing gedurende de vakantieweken en kerstperiode, wees er dus op tijd bij. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover voordat we een boeking definitief maken. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.
Klik hier voor de bagageregels per luchtvaartmaatschappij

Beoordelingen

Red Sea Diving Safari - Marsa Shagra
Marsa Alam, Egypte
8,7
Ton Pauw, Wijchen
10-06-2017
Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
'Leuke, eenvoudige duiklocatie. Vooral het onbeperkt huisrif duiken is geweldig. Zelf had ik een tent gereserveerd en aangezien ik daar alleen kwam om te slapen, voldeed deze prima. Het personeel is buitengewoon vriendelijk en kundig. Heerlijk dat je maar 1 keer hoeft te betalen en de rest van de week geen geld nodig hebt.'
Wilma & Harry
09-03-2017
Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
'mooie lokatie en ook lekker rustig. Geen disco enzo. We waren even bij het strand van Abu Dabbab en daar viel op hoe ontzettend druk en lawaaiig het was. Redsea Diving Marsa Shagra voldeed helemaal aan onze verwachtingen. Vooral de rust sprak ons erg aan.'
Kramer
05-11-2016
Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
'Geweldig zo gastvrij en goed geregeld allemaal. Woorden schieten te kort, mijn 2de keer daar en ga volgend jaar weer. Ervaren mensen die met cursussen alle tijd voor je nemen, erg professioneel'
P. Kuurstra
06-02-2016
Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
'De mensen zijn zeer vriendelijk en vinden het leuk dat je er weer bent , ook Kevin werd gelijk herkend dat het de 2e keer is dat hij terug kwam.
Er is heel veel mogelijk zeker nu omdat het mindere tijden zijn voor deze mensen alleen jammer dat het internet niet meer gratis is maar daar is ook goed mee te leven.'
Floortje, Utrecht
28-10-2015
Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
'Prima eten, service en gastvrijheid. verblijf is netjes, schoon en als er iets niet werkt, word het opgelost. '
R. Licht
19-12-2014
Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
'Relaxed sfeer, goed verzorgt, schoon, ruime tent, heerlijk ontbijt buffet, naast het duiken kun je hier heerlijk tot rust komen'
Linda, Hilversum
26-10-2014
Red Sea Diving Safari Marsa Shagra
'Erg groot en massaal. Alles netjes schoon en goed georganiseerd'
Meer laden

Locatie