Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Red Sea Diving Safari - Wadi Lahami

De Red Sea Diving Safari behoort al jaren tot de toppers van de Rode Zee. Het gaat bij de Red Sea Diving Safari in de eerste plaats om duiken in combinatie met respect voor de natuur zodat de Rode Zee nog generaties lang mooi blijft om te duiken. De locaties van de Red Sea Diving Safari Eco-diving Villages zijn geweldig. De huisriffen (waar je ongelimiteerd op mag duiken) en de riffen in de buurt zijn spectaculair. De Red Sea Diving Safari is een begrip onder duikers en heel veel duikers komen hier regelmatig terug. Door de kiezen voor een systeem met een basisduikpakket en uitbreidingen tegen meerkosten, kun je je duikvakantie bij de Red Sea Diving Safari goed aanpassen op je eigen budget.

Wadi Lahami Village

Wadi Lahami is het meest zuidelijke en kleinste village van de Red Sea Diving Safari. Het ligt, 393 km ten zuiden van Hurghada en 180 km ten zuiden van Marsa Alam luchthaven in een baai tegenover de Fury Shoals riffen. Het Wadi Lahami Village geeft je de mogelijkheid om te duiken op de riffen die vroeger alleen bereikbaar waren voor liveaboards.

Verschillende soorten accommodaties

In Wadi Lahami Village kun je kiezen uit drie soorten accommodaties; tenten, Royal tenten en chalets

Tenten

De 20 tenten staan op het strand en hebben elk een binnenafmeting van 3,5x3,5 meter. In de tent staan twee eenpersoonsbedden. Er staat ook een kleine kast. De tenten hebben licht en een stroompunt, maar het is wel aan te raden om een zaklantaarn mee te nemen. Voor de tent staan twee bamboe stoelen. In een apart gebouwtje zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water en alles wordt goed schoon gehouden. De toiletten legen in septic tanks.

Royal Tenten

De 7 royal tenten zijn ruimer 5x5 meter en hebben meer voorzieningen zoals een mini-koelkast, ventilator, zitzakken en een tafel en een soort terrasje met bamboe stoelen voor de tent. Je kunt kiezen voor een tweepersoonsbed of twee losse bedden. In een apart gebouwtje zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water en alles wordt goed schoon gehouden. De toiletten legen in septic tanks. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier en ander zaken in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen.

Madyafah Chalets

De 16 Madyafah chalets kun je vergelijken met een standaard hotel kamer. Door de specifieke bouw van het Madyafah chalet, blijft deze lekker koel zonder dat airconditioning nodig is. De chalets hebben een groot tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Daarnaast is er ook een kast, toilettafel en een ventilator. Aan beide kanten van het chalet is een terras met bamboe stoelen, één met uitzicht op de bergen en de andere met uitzicht op zee. De chalets hebben een eigen badkamer warm en koud water en er zijn handdoeken aanwezig (strandhanddoeken zijn niet inbegrepen).

Alle accommodaties zijn voorzien van lakens, een deken (niet nodig in de zomermaanden) en een kussen. Handdoeken voor het douchen en voor het strand, shampoo, doucheschuim, tandpasta en dergelijke dienen door de gasten zelf meegenomen te worden.

Verzorging bij Wadi Lahami

Het verblijf in Wadi Lahami op basis van all inclusive. Daarbij zijn inbegrepen drie maaltijden per dag en een snack in de namiddag, reguliere frisdranken (zoals Coca Cola, Pepsi, 7up, Fanta, Sprite), mineraalwater, thee en gewone koffie. De maaltijden zijn eenvoudig, maar erg lekker. Met een speciaal dieet of vegetarisch eten wordt rekening gehouden, maar dient wel vooraf doorgegeven te worden.
Er wordt op een centrale plaats gegeten waar tegelijkertijd de plannen voor de middag of de volgende dag worden besproken. De drankjes kunnen bij de bar gehaald worden. Er worden extra kosten gerekend voor bier.

Kraanwater niet drinkbaar in Egypte

Omdat het water uit de kraan in Egypte voor ons niet drinkbaar is, worden er veel flessen mineraal water verbruikt. Red Sea Diving Safari probeert de enorme afvalberg van deze plastic flessen tegen te gaan door de gasten te stimuleren een koelfles aan te schaffen voor Euro 5,- die door de gasten gratis bijgevuld kan worden op verschillende punten in het Red Sea Diving Safari village. Wil je dit niet dan krijg je 1 gratis plastic fles mineraal water die je ook gratis kunt bijvullen. Wil je extra plastic flessen, dan zul je die moeten kopen.

Telefoon:
033 45 71 594