Waarom kiezen voor een liveaboard?

Soms wil je als duiker eens wat anders. Je hebt al een aantal keer in Egypte gedoken en misschien al eens (of wat vaker) in de tropische wateren van de Filipijnen of de Malediven gelegen. Nu ben je op zoek naar een nieuw avontuur binnen jouw duik carrière. Een liveaboard biedt dit nieuwe avontuur én bezorgd jou een hele fijne duikvakantie.
Tijdens een liveaboard duikvakantie verblijf je voor een aaneengesloten aantal nachten aan boord van een boot. Gedurende jouw verblijf op deze boot maak je veel duiken (tot soms wel 5 per dag!) en vaart de boot langs diverse duikstekken.

Stel je voor dat je wakker wordt met de zon die geleidelijk opkomt vanuit de grote, blauwe zee. Jij drinkt een kopje koffie of thee en ziet langzaam de lucht helder blauw kleuren. Je trekt je wetsuit aan, maakt je uitrusting klaar en springt direct in het heldere water. Dát is de ultieme liveaboard ervaring!
Wij bieden verschillende liveaboards aan op de mooiste duikbestemmingen. In Egypte werken wij samen met Emperor Divers, op de Malediven bieden wij naast de schitterende boten van de Carpe Diem vloot ook de Sheena en Amba liveaboard aan. Ook in liveaboard Indonesië zijn er verschillende liveaboards zoals Molukken, Flores-Komodo en natuurlijk het prachtige Raja Ampat. Wij informeren je graag over de diverse liveaboard reizen die wij wereldwijd aanbieden.

Hieronder noemen wij een aantal voordelen waarom veel reizigers kiezen voor een liveaboard duikvakantie.

Veel duiken tijdens jouw duikvakantie

Wanneer jij het beste uit je duikvakantie wil halen en zoveel mogelijk duiken wil maken, dan is een liveaboard een perfecte keuze. Doordat je geen transfer hebt of boottochten naar een duikstek moet maken kunnen er vele duiken op één dag gepland worden. Hierdoor kan het zijn dat je tot 4-5 duiken per dag kan maken!
dhoni 07.jpg

Bijzondere locaties om te duiken

Tijdens een verblijf op een liveaboard bezoek je vele bijzondere locaties. Vaak zijn deze locaties niet bereikbaar (of te ver weg) voor dagboten. Hierdoor zijn de duikstekken hier relatief weinig bedoken.
Als je op zoek bent naar een bijzondere locatie voor een duikvakantie, denk dan bijvoorbeeld eens aan een liveaboard Indonesië en dan met name een liveaboard Komodo of liveaboard Raja Ampat.
Maluku Explorer

Groep duikers met dezelfde passie

Je verblijft aan boord van een liveaboard enkele dagen (meestal 8-10 dagen) met andere reizigers die jouw passie delen: duiken. Doordat je een gezamenlijke hobby hebt is er erg veel om over te praten. Tijdens het eten of tussen de duiken door is het dan ook erg gezellig.
Sheena Liveaboard - thee tijd

Waar voor je geld tijdens het verblijf op een liveaboard

Doordat je erg veel duiken kunt maken tijdens de liveaboard en je vaak verblijft op basis van volpension of soft all-inclusive krijg je echt waar voor je geld. De locaties waar je kunt duiken tijdens een liveaboard zijn vaak verder van de kust gelegen. Hierdoor krijg je te maken met lange en prijzige boottochten als je hier wil duiken zonder dat je verblijft op een liveaboard.

Een goed voorbeeld van een mooie boot waar je waar voor je geld krijgt is de Longimanus boot.
Deze boot vaart in verschillende gebieden. Duik tussen de haaien in het gebied Brothers, Daedalus en Elphinstone. Of ga wrakduiken in het noorden van de Rode Zee tijdens de route “Reefs & Wrecks” met de Emperor Superior boot.
Iedere boot vaart in verschillende gebieden. Dus gaat jouw voorkeur uit naar een specifieke boot, wij informeren je graag over de vaargebieden van deze boot. Of als je juist in een bepaald gebied wil duiken of specifieke dingen wil zien, dan kunnen wij je laten weten uit welke boten je kunt kiezen.
Carpe Novo

Comfortabel verblijf aan boord

Het verblijf op een liveaboard is zeer comfortabel. Je hebt allerlei soorten niveaus binnen de liveaboard organisaties vaneen vrij eenvoudige boot tot zeer luxe. Er is dus voor ieder wat wils.
Wat een liveaboard duikvakantie ook erg comfortabel maakt is dat je voorafgaand aan een duikdag niet eerst een transfer overland plus boottocht naar de desbetreffende duikspot hebt.
emperor orion twin cabin with windows 3.jpg

Volpension of soft all-inclusive formule

Het ontbreekt je aan niets tijdens een liveaboard. Vaak verblijf je op basis van volpension, soft all-inclusive (volpension, snacks, non alcoholische dranken en voor de liefhebber meestal wat wijn of bier tijdens het diner) of all inclusive. Je hoeft nergens meer aan te denken, alleen maar te duiken en te genieten.
Sheena Liveaboard - Diner

Gemakkelijk met duikuitrusting

Een liveaboard is ook erg praktisch. Alles is aan boord, je trekt je spullen aan en je kunt meteen gaan duiken. Je hebt dus niet te maken met het slepen van duikuitrusting.

Sommige (populaire of unieke) liveaboards verkopen snel. Hierdoor adviseren wij je als je graag een specifieke liveaboard wil boeken of een unieke bestemming wil aandoen, er tijdig bij te zijn.
En wij willen je er graag op wijzen dat sommige liveaboards (bestemmingen) vragen om een bepaald brevet. Informeer bij ons of jouw brevet(ten) voldoende is/zijn voor de specifieke liveaboard bestemming.

Wij kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van bovenstaande blog nog veel meer wil weten van de mogelijkheden voor een liveaboard aanbieding.
Neem gerust contact met ons op, wij vertellen je graag over onze eigen ervaringen en zijn benieuwd naar jouw reisplannen. Bellen mag natuurlijk ook.
Matahariku Liveaboard