Midden Oosten

In het Midden Oosten bieden wij twee geweldige bestemmingen aan. Egypte is bij velen al bekend en wellicht ook al (meerdere keren) bezocht. De duikgebieden aan de Rode Zee zijn zeer afwisselend en interessant. Zuidelijker ligt het eveneens indrukwekkende land Oman. Minder bekend als duikbestemming, maar zeker de moeite waard. Beide landen hebben een rijke cultuur die goed te combineren is met een duikvakantie. De duikgebieden in de Rode Zee en bij Oman zijn erg bijzonder en hebben een rijk onderwater leven, uitbundige riffen en imposante wrakken.

Naast een fascinerende en eeuwenoude cultuur is het duiken in Egypte ook prachtig. Op ca. 4,5 uur vliegen zijn er verschillende duikgebieden te vinden met prachtige riffen en indrukwekkende wrakken. Voor zowel beginnende als ervaren duikers heeft Egypte veel te bieden. Je kunt kiezen uit gezellige en kleinschalige accommodaties of de grotere resorts. Je kunt ook kiezen voor een liveaboard waarbij je een keuze hebt uit diverse routes, van wrakken in het noordelijke deel tot de prachtige riffen in het zuiden van de Rode Zee.
Ook Oman is geschikt voor beginnende en ervaren duikers. In verband met de stromingen vanuit de Indische Oceaan komt er veel voedselrijk water naar Oman, dit betekent dat de koralen en vissen veel voedsel vinden en hierdoor erg uitbundig zijn. Prachtige riffen met een grote diversiteit aan onderwaterleven, zoals verschillende haaiensoorten, roggen, murenes en schildpadden. Wil je een dag niet duiken dan is een bezoek aan Muscat zeker een aanrader. In de Soukh zijn er leuke winkeltjes, maar ook sporen van oude forten en Potugese huizen.