Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Aquaventure Manta Lodge

Ligging Aquaventure Manta Lodge

Aquaventure Manta Lodge ligt op Maradhoo Island op ca. 5 km. afstand van de luchthaven van Gan. Maradhoo is geen resort eiland zoals onze andere bestemmingen maar een eiland met kleine accommodaties waar je verblijft tussen de lokale bevolking. Zo kom je tijdens je duikvakantie naar Aquaventure in contact met de echte Malediven. Bij aankomst op Velana International Airport word je ontvangen door een medewerker van Aquaventure en naar het hotel gebracht, de rit duurt ongeveer 10 minuten. Het lokale eiland Maradhoo is begroeid met palmbomen en andere tropische bomen en planten. Veel van de wegen zijn onverhard en lopen door nauwe straten. Hierdoor kan je goed kennis maken met de gastvrije bevolking van het eiland. De accommodatie beschikt niet over een privé strand. Alle stranden zijn openbaar en er wordt gevraagd om rekening te houden met de lokale bevolking. Er zijn een aantal lokale winkeltjes waar je snacks, dranken (geen alcohol) en souvenirs kan kopen.

Kamertypes

Het kleinschalige Aquaventure Manta Lodge heeft 8 kamers verspreid over 2 verdiepingen en heeft Nederlandse leiding. Er zijn 4 kamers zijn met een tweepersoonsbed en 4 kamers met twee eenpersoonsbedden. De kamers worden dagelijks schoongemaakt en zijn voorzien van airco, fan, kluisje en in de badkamer een douche met warm en koud water. Een aantal van de kamers hebben een klein balkon. In de accommodatie is gratis wifi beschikbaar. Het ontbijt nuttig je bij het Palm Village restaurant, hierna loop door de smalle straatjes langs de huisjes van de lokale bevolking naar de haven waar de duikboten van Aquaventure reeds op je liggen te wachten voor een fantastische duikdag. Wil je het eiland Maradhoo ontdekken huur dan eens een fiets bij Aquaventure en kom in contact met de lokale bevolking, die je graag het eiland willen laten zien.

Verzorging bij Aquaventure Manta Lodge

Het verblijf tijdens je duikvakantie is op basis van volpension (inclusief water). Palm Village Restaurant is het vaste restaurant en is gelegen op enkele honderden meters van de Aquaventure Manta Lodge. De koks bereiden dagelijks afwisselende smaakvolle gerechten. Tijdens het diner worden er westerse, oriëntaalse en oosterse gerechten geserveerd, maar probeer ook eens een typisch Maldiviaans gerecht die meestal met vis, rijst en kokos is bereid. Er zijn veel invloeden uit India en Sri Lanka, maar met een eigen (pittige) twist. Als je bijzondere wensen hebt kun je dit bij boeking doorgeven zodat wij het restaurant kunnen informeren. Dranken zijn ter plaatse te betalen, maar omdat de lokale bevolking op de eilanden woont is het niet toegestaan om alcohol te verkopen. Alcohol is alleen op de resorts te verkrijgbaar. Tijdens het verblijf is onbeperkt drinkwater inbegrepen.

Aquaventure in het kort

- Het hele jaar manta's te zien
- Ongerepte riffen
- Het grootse wrak van de Malediven, de British Royalty, ligt op ca. 10 min. varen van de duikschool
- Duikvakantie geschikt voor beginners en gevorderden
- Gelegen op Maradhoo Island in de Addu Atoll, de meest zuidelijk gelegen Atoll van de Malediven
- In contact met de lokale Malediviaanse bevolking
- Binnenlandse vlucht per lijndienst van Maldivian Aero, dus geen watervliegtuig
- Kleinschalige duikerslodge
- Nederlands management

Telefoon:
033 45 71 594