Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Maluku Divers Resort

Muck Diving

De baai van Ambon staat bekend om het ‘muck diving’. Je vindt hier op de ondiepe duiklocaties de meest fantastische dieren zoals frogfish, ghost pipefish, harlequin shrimp, flamboyant cuttlefish, blue ring and hairy octopus, thorny and pygmy seahorse, stonefish om er maar een paar te noemen. Daarnaast zijn er letterlijk honderden verschillende soorten naaktslakken.

Het Maluku Divers Resort

Het Maluku Divers Resort is het enige echte duikers resort op Ambon. Het ligt net buiten het dorpje Laha aan de baai van Ambon op slechts 5 minuten van het lokale vliegveld. Het is een klein resort met maar 10 water front bungalows en 4 tuin bungalows, maar het heeft alles wat een duiker zoekt. De bungalows zijn ruim en hebben een eigen badkamer met warm water. Verder heeft elke bungalow airconditioning, een plafond ventilator, een ruim privé terras én de waterfront bungalows hebben uitzicht over de baai van Ambon. Voor de onderwaterfotografen, veel van de duikers van het Maluku Divers Resort zijn onderwaterfotografen, staan er in elke twee persoonsbungalow twee tafels waar je je camera kunt prepareren voor de volgende duik. Natuurlijk zijn deze camera tafels uitgerust met laadstations. Zo kun in de rust van je eigen kamer werken aan de camera.

Op onze website worden enkel de prijzen voor verblijf in de water front bungalows weergeven, vraag ons naar de kosten voor een verblijf in de tuin bungalows.

Stroomvoorziening

Vanwege de onbetrouwbare stroomvoorziening op het eiland (meestal is er maar 6 a 7 uur stroom per dag) heeft het Maluku Divers resort twee grote generatoren die 24 uur per dag 220 volt produceren. Je hebt wel een wereldstekker nodig voor de stopcontacten. Vergeet deze dus niet mee te nemen!

Tijdens de bouw van het resort is er zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuurlijke omgeving en is er geprobeerd ervoor te zorgen dat de bouw van het resort zo min mogelijk impact op de omgeving had. De bungalows staan tussen mango bomen en zijn zo neergezet dat er geen mango bomen gekapt hoefden te worden.

Restaurant

Het ontbijt wordt in het restaurant geserveerd, dat natuurlijk uitzicht heeft op zee. Je kunt kiezen uit lokale Indonesische gerechten, maar ook eieren, toast, pannenkoeken (Amerikaanse stijl, met of zonder fruit en honing).

Driegangen menu

Zowel de lunch als het diner bestaat uit driegangen, waarbij men er rekening mee houdt dat de lunch niet te zwaar wordt. De lunch bestaat bijvoorbeeld uit een salade als voorgerecht, als hoofdgerecht vis met rijst en groenten en fruit als toetje. Het diner bestaat bijvoorbeeld uit een soepje als voorgerecht, een hoofdgerecht met kip of vlees, aardappelen of rijst en groente en een toetje. Zeker op het gebied van groente en fruit, is men afhankelijk van de seizoenen. De seizoenen zie je terug op de locale markt. Het is zeker de moeite waard om daar naar toe te gaan en geweldig kleurrijk om te fotograferen.

Speciale wensen zijn geen probleem voor de kok, maar indien je een bepaalde allergie hebt of vegetarisch wilt eten, geef het dan van te voren even door. Eén keer per week wordt er een BBQ georganiseerd. Gedurende de dag zijn koffie, thee en mineraalwater gratis verkrijgbaar.

Praktische zaken

Even wat praktische zaken. Indien je contact geld wil meenemen, neem dan USD of Euro’s mee. Als je USD mee wil nemen, neem dan USD 100 biljetten om de beste koers te krijgen. De banken doen moeilijk over gescheurde USD biljetten en USD biljetten die gedateerd zijn van voor 2003. Je kunt op Ambon ook pinnen niet al te ver van het resort. Travellers cheques worden niet geaccepteerd. In het resort kun je tegen extra kosten ook met Visa of Mastercard betalen.
Telefoon:
033 45 71 594